-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
A filerendszer típusát mindig az határozza meg, mennyi idő van egy probléma utáni újraindulásra. Ha nem kritikus a reboot ideje, akkor minden esetben kizárólag ext2.
Ha kritikus a reboot ideje, akkor nem tudom, leginkább ext3, de gyakorlatilag mindegyik filrendszerre volt panasz mostanában, a reiser fő alkotója éppen feleséggyilkosság vádjával sitten van, a többinek is voltak ilyen-olyan bajai.
Kernel verziótól is függ.
A raid1 nekem nem gyorsított semmit, annyi előnye van, hogyha bedöglik egy diszk, nem 0 eséllyel marad meg az adatod, ámde sokkal nagyobb valószínűséggel borul meg tőle a gép. Úgyhogy ha nem félsz a diszk hibától (mert bízol a diszkben vagy mert nem tartod értékesnek a rajta tárolt dolgokat), akkor ne használj raidet és ne használj ext3-at, mindkettő nagyban egyszerűsíti a rendszert és nagyon sokat csökkent azon programkód mennyiségén, amiben hibát lehet találni.
Ha igazán sokat akarsz kockáztatni, akkor tedd az összes adatod raid-re, lvm-re vagy evms-re és használj xfs-t vagy reiser4-et lehetőleg a legújabb kernelekkel. Ez a tutti módja annak, hogy legnagyobb rizikó felvállalása mellett legvalószínűbben összeboruljon a géped.
Tudom, hogy amit ide írtal, az szembe megy a mainstreaim véleménnyel, ennek ellenére a személyes tapasztalataim alapján ezt tudom javasolni (én is kerülöm a raidet és csak ext2-m van, ha lehet).
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mobil flották
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- EAFC 25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest