Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Steam Deck
- Plazma TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nkboy
senior tag
Vladi ötlete is működik, kipróbáltam. Írtam egy scripet, futtathatóvá tettem.
#! /bin/bash
/sbin/shutdown -h nowMódosítottam a .lircrc fájlt a következő képpen:
begin
prog = irexec
button = POWER
#config = /sbin/shutdown -h now
config = /home/nkboy/shutdown.sh #elérési út értelemszerűen
endJa a .lircrc fájl módosításakor az irexec-et újra kell indítani!
De, szerintem ha a /sbin/shutdown -h now paranccsal root jog nélkül is le lehet állítani a gépet, akkor oly mindegy, hogy a távírányító "jele" mire mutat.
Nálam mind a két megoldás működik, szerintem a lirc konfigja körül keresendő a hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi