Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    válasz GD #5682 üzenetére

    LIRC röviden, általánosan. Nem ismerem a disztródat, ezért nem tudom megmondani, hova kell beínri ezeket.

    1. Telepíted, a modulok leírójában megadod a lirc-serial paramétereit (nálam /etc/modules.d/lirc):

    options lirc-serial irq=4 io=0x3f8
    pre_install lirc-serial setserial /dev/ttyS0 uart none

    Ez elsőnél add meg a saját soros portod adatit. A második sor mondja meg neki, hogy betöltődéskor vágja kupán a soros drivert, mert lefoglalja a lirc portjait. Másik megoldás, hogy a lirc-serialt töltöd be először, és csak utána a serialt.

    2. A /etc/lircd.conf fájl elkészítése. Ez mondja meg, milyen távirányítóval kezeled a gépet. Csak a begin remote van benne, ebből akármennyi lehet! A gombok, az infrasugár fizikai adatait írja le.

    3. Ha betöltöd a lirc-serial modult, elkészül a lirc eszköz (pl. /dev/lirc/0, /dev/lirc0). A lircd daemon indítása után a daemon figyeli ezt az eszközt, és ha jelet érzékel, a lircd.conf alapján eldönti, melyik gombot nyomtad le.

    4. Az összes többi a user dolga. A lircrc fájlok határozzák meg, x program futásakor y gombot lenyomva mi történjen. Ez lehet a /etc/lircrc globális fájl, vagy a home könyvtárakban .lircrc. A formátumuk ugyanaz.

    5. Ha egy program natívan támogatja a lirc-et, elég ennyi. Ha nem, az irexec programot elindítva (-d kapcsolóval dámonizálódik és megissza a söröd) bármit kezelhetsz. Ilyenkor a lircrc-ben a prog = sorban nem a futó programot adod meg, hanem az irexec-et, aztán belezavarodsz az egymásba ágyazott ciklusok sorába.

    6. Az irrecord, mode2 futásához nem kell a lircd daemon, mert magát az eszkközt kérdezi le, amit a lircd lefog.

    7. A leggyorsabb tesztelés az irw-vel lehet. Ha fut a lircd és az eszköz is él, kiírja, milyen billentyűt nyomtál le. Így láthatod, hogy működik-e az eszköz, és a lircd értelmezi-e a kódokat.

    Sipi

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Új hozzászólás Aktív témák