- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Komolynak tűnő gamepadekkel gyarapította palettáját a Razer
- Fali konzol lapos tévékhez
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Sziasztok, van egy téma amivel nem tudok mit kezdeni. Manjaro alatt a billentyűzetismétlés sebessége mindig átállítódik valami nagyon nagyra.
Alapvetően így használom:xset r rate 200 35
Ezt beállítottam a Manjaro beállításokban és a KDE saját billentyűzetbeállításainál is, de egy idő múlva így is elállítódik.
Beírtam egy script fájlba is, ami indításnál fut le.
Beállítottam az /etc/sddm.conf-ban, hogy adja át az X-nek argumentumnként:ServerArguments=-nolisten tcp -ardelay 200 -arinterval 35
Csináltam rá egy systemd servicet, ami kbdrate-tel állítja be, a lényeges része ez:
ExecStart=/usr/bin/kbdrate --silent --delay 200 --rate 35
Csináltam a /etc/X11/xorg.conf.d-be egy .conf file, ennyi:
Section "InputClass"
Identifier "system-keyboard"
MatchIsKeyboard "on"
Option "ardelay" "200"
Option "arinterval" "35"
EndSectionMindezzel annyit értem el, hogy bootolás után jó (merthogy azelőtt boot után is el volt állítódva), és most már nem állítódik el random időközönként, de lockolás, wake up után megintcsak nem jó.
Nem tudok mire gondolni, esetleg arra, hogy a Falkon állítja el, de nem találtam vele kapcsolatban ilyen bugjelentést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Komolynak tűnő gamepadekkel gyarapította palettáját a Razer
- Elektromos autók - motorok
- Tőzsde és gazdaság
- Óra topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Battlefield 2042
- Fali konzol lapos tévékhez
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest