Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Webes drivert fejleszt a Razer
- VR topik
- Megkezdte az idei cicaharcot az AMD és az Intel
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- A Lightspeedre építhet a Logitech új headsetje
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Miután az eredeti topikból a topikgazda kedvesen elirányított ide, itt folytatnám.
Előzmények.
Előzmények #2Adott egy Raspberry Pi 2 Model B+, rajta egy Arch-alapú, hálózati zenelejátszási célú disztró (RuneAudio) - ez egy 8 GB-os, class 10-es micro SD-re van amúgy telepítve, mint háttértár. A célom az lenne, hogy működésre bírjak vele egy TP-Link Archer T2U-t. Ez egy MediaTek MT7610u chipsetes wireless AC dongle, van Linux támogatása. (Az AC miatt lényeges a dolog, a túltelített 2,4 GHz-es sáv miatt próbálok minden itthoni gépet az 5 GHz-es sávon használni wifin, kábelezés pedig hosszú távon nem játszik.)
Raspbian-os leírást találtam arról, hogyan lehet működésre bírni Pi-vel a dongle-t [link], ami mindennel együtt nem tűnt különösebben Raspbian-only leírásnak; de én a make parancsnál elakadok. Jelenleg ez a kimenet: [link].
A korábban a topikban kapott tanácsok alapján kerestem és telepítettem gcc compilert, illetve linux-raspberrypi-headers csomagot (legalábbis azt feltételezem, hogy ez lehet az én esetemben jó csomag), a kimenet ezek telepítése utáni eredmény.
A RuneAudio felületén amúgy nincsen grafikus csomagtelepítésre mód, Windows-os notebook-ról PuTTY-al próbálkozom terminálból. (Arch-alapú, tehát van pacman.) Előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G1 USDT brand - i7 4790S 16GB DDR3 256GB SSD Intel HD 4600 250W WIN10
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- ASRock Radeon RX 5600 XT PG D3 6GB OC GDDR6
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest