-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
tint2-vel akadtak nézeteltéréseim.
két három hely között cipelem a laptopom. egyik helyen csak a laptok képernyő, a másikon jobbra egy monitor az egyik kimeneten, a harmadikon balra egy másik kimeneten
az xrandr progit elég egyszerűen bekonfigoltam, és fel is ismeri, hogy hol vagyok. --primary fukciót is használom a laptop képernyőjére. Ezt a beállítást (primary) mind az openbox ablakkezelője letojja, nem beszélve a tinr2-ről.
Sajna az ablakkezelő akkor működik kifogástalanul (értsd: az ablak fitt to screen-re való nyitáskor nem csak egy kicsi sávba nyitja), ha a tint2 panel a teljes screen (monitorok által lefoglalt nagy terület) szélein helyezekedk el.
ha a két monitor határán van akkor már érdekesen fitteli a 2. monitorra .
Valamint a tint2nél hiába használom a primeri first funkciót, az rendszeresen nem azonos a xrandr --primary beállítással.Ezért azt találtam ki, hogy mindegyik speciális kimenetre (eDP1, DP1, HDMI1) külön tint2-t indítok.
Ezzel az a gond, hogy a tint2 menüben hiába állítom be, hogy a 2-es monitoron fusson, akkor is kirakja, ha csak 1-es képernyő van, így olyankor mikor csak a laptop képernyő létezik, akkor 2-3 tint2 is van fennt.Hogy tudom rávenni a tint2-t, hogy csak a kiválasztott kimenetre rakja ki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- sziku69: Szólánc.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Xbox Ultimate előfizetések
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest