Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• _Dumber_

őstag

tint2-vel akadtak nézeteltéréseim.

két három hely között cipelem a laptopom. egyik helyen csak a laptok képernyő, a másikon jobbra egy monitor az egyik kimeneten, a harmadikon balra egy másik kimeneten

az xrandr progit elég egyszerűen bekonfigoltam, és fel is ismeri, hogy hol vagyok. --primary fukciót is használom a laptop képernyőjére. Ezt a beállítást (primary) mind az openbox ablakkezelője letojja, nem beszélve a tinr2-ről.
    Sajna az ablakkezelő akkor működik kifogástalanul (értsd: az ablak fitt to screen-re való nyitáskor nem csak egy kicsi sávba nyitja), ha a tint2 panel a teljes screen (monitorok által lefoglalt nagy terület) szélein helyezekedk el.
    ha a két monitor határán van akkor már érdekesen fitteli a 2. monitorra .
    Valamint a tint2nél hiába használom a primeri first funkciót, az rendszeresen nem azonos a xrandr --primary beállítással.

Ezért azt találtam ki, hogy mindegyik speciális kimenetre (eDP1, DP1, HDMI1) külön tint2-t indítok.
    Ezzel az a gond, hogy a tint2 menüben hiába állítom be, hogy a 2-es monitoron fusson, akkor is kirakja, ha csak 1-es képernyő van, így olyankor mikor csak a laptop képernyő létezik, akkor 2-3 tint2 is van fennt. :(

Hogy tudom rávenni a tint2-t, hogy csak a kiválasztott kimenetre rakja ki?

Új hozzászólás Aktív témák