Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
seawolf570 #8945 üzenetére
igen, a beta FW-t nem ajánlom, CSR-re legalábbis, mert ugyan a support várja a tapasztalatokat, de olyan szervezetlen formában "gyűjtik", hogy a szívásod eredményét az se biztos, hogy valaki valaha elolvassa (elavult forumon, össze vissza ezer hozzászólással...)
viszont driverből kényszeredetten a beta 129-et használom, a korábbiakkal pécén szívtam eleget
ez sem tökéletes (pl kombinált pedáloknál van h állandó benyomott féket kapok a játékban), de nagyjából jó!
ahogy olvasgatom a forumot, a csr elite tulajok - és mostmár minden ujabb, drágább hardver vásárlói - előnyt élveznek. a többieknek nagy ritkán vetnek oda 1-1 bétát, véglegesről meg ne is álmodjunk
-
jozsi252
veterán
-
Sziasztok!
Thrustmaster RGT Clutch kormányról van valakinek tapasztalata?
Eddig Logitech Formula Force EX-em volt, de elromlott. Ehhez képest milyen a Thrustmuster minőségre, tartósságra, használhatóságra?
Főleg GRID-ezni szoktam, de F1-be is szeretnék belefolyni komolyabban.
Vagy a Logitech DFGT jobb választás lenne? (900 fokos elfordulási szög nem hoz lázba).
Mindenki véleményét és hozzászólását szívesen várom és előre is köszönöm
(Segítsetek választani, mert még a végén mérgemben veszek egy G27-et...
. Mondjuk nálam kiesett, mert a D-Pad nem a kormányon van
)
-
Szergej07
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segiteni abba hogy a kormányom ps3-mon nem akar müködni és ez mitöl lehet? ps-en kellene beállitani még valamit?
PC-n tökéletesen müködik
Nemrég vettem a PS3-mat ugyhogy lehet én bénázok csak.[link] ez a kormányom
-
cselt
senior tag
válasz
seawolf570 #8945 üzenetére
Eddig tényleg csupa jókat írnak róla, pedig elolvastam jó pár elemzést a kormányról és tényleg eddig mindenki csak dicsérni tudta, ami biztató. Reméljük fél év múlva is hasonló lesz a helyzet.
-
seawolf570
aktív tag
Hidd el tanultak a hibákból, mert a CSR-nél már nincsenek meg azok a mechanikai hibák, amik pl. GT3 RS V1-nél. Ez abbol is látszik, hogy a CSR Elite-nél és a CSW-nél teljesen áttervezték a mechanikát, eldobták a Power Grip GT3-as fogasszíjat és lapos szíjjal helyettesítették. Az új kormányoknál már van szíjfeszítés is. A hibák közül már csak az elektronikai hibák maradtak, de gondolom folyamatosan szigorítják a minőség ellenőrzést.
Egy dolgot nem árt megjegyezni, amíg a legtöbb gyártó Kínában és más távol-keleti országban gyártat, lesznek minőségbeli problémák. Sajnos ezekben az országokban még mindig a tömegtermeléshez vannak hozzászokva és nem a minőséghez. Ennek egyik fő oka a szakképzetlen munkaerő. Amíg a munkásokat a rizsföldekről toborozzák, addig ez lesz.F4Zi:
Nincs különösebb probléma a CSR-el, csak arty kicsit dühös a Fanatecre, mert elromlott a kormánya, és a Fanatec Support malmai kicsit lassan őröltek. A felháborodása érthető, mivel nem egy olcsó kormányról van szó, de ilyen malőrök a legnagyobb gyártóknál is előfordulnak Ami még tanulságos arty esetéből az, hogy nem érdemes béta drivereket vagy FW-ket használni, ha jól működik a kormány, meg kell várni a hivatalos verziókat és nem feltétlenül szükséges minden esetben frissíteni. Ez érvényes más hardverekre is, sokan pont az ilyen kétes származású FW-kel nyírják ki a hardvereiket, ezt tapasztalatból mondom. Tehát ha valami működik, ne babráljuk, hacsak nem vagyunk 100%-ig tisztában azzal amit csinálunk.
-
válasz
seawolf570 #8932 üzenetére
ha tanultak volna, akkor a CSR nem olyan lenne, amilyen
-
jozsi252
veterán
válasz
Barthezz2 #8940 üzenetére
Momo volt elötte nekem, mielött DFGT-t vettem, kicsit furcsa volt, de könnyen megszoktam és nemvolt semmi gondom vele, Bár egy picit erősebben kell lenyomni mint pl a momo-t kellett vagy most a G27-et, de ez az erőkar miatt van.
Amúgy egyik külföldi fórumon olvastam hogy lehet hozzá szerrválni nagyobb váltót, olyan mint pl a G szériának van. De hát az már gányolás lenne... Bár ha csak simán felkell ragasztani akkor pár dolcsit megérhet plusszba.
-
Valóban jó pedálszett, csak úgy érzem ez egy csúnya konstrukciós/anyagválasztási hiba
Igazából már ott hibádzik a dolog, hogy mikor ilyen kemény rugót raknak a pedál mellé, akkor a minimum az lett volna(ha már a pedálkar műanyag), hogy hátulról telibe támasztják, és úgy kap ellenállást, nem pedig az egyik oldalához rögzítve a rugót.
Vagy akkor ha teljesen pedálkar nem is az, de merevítésként fémet használni és azzal úgyszintén megelőzhető lett volna az ilyesmi. Hát most már ez van.Amúgy nagyon szerettem ezt a kormányt, úgyhogy nem bántam meg a vásárlását, ez a gond meg talán megoldódik. Ha gyengébb rugót kapok, akkor meg megoldom valahogy házilagos keményítéssel(labda a pedál mögé, vagy hasonló).
(#8939) jozsi252:
Nem tudom, gondoltam rá én is. Igazából a Thrustmaster RGT és a DFGT van náluk, ami hasonló kaliber. Elsővel az a gond, hogy kicsi, és kevésbé minőséginek tűnik, utóbbival meg egyetlen nagy gondom, az a váltófülnek csúfolt két kis pöcök, illetve az, hogy hangos.
Egyelőre vigyék el, érjen oda, aztán majd meglátjuk, mi lesz, de max a DFGT jöhet szóba, csak az a váltópöcök.. -
jozsi252
veterán
válasz
Barthezz2 #8937 üzenetére
Télleg így mostmár beugrott
iPon topicba találtam rá.
Sok szerencsét a garizáshoz
Illetve 1 próbát megérhet talán hogy beszélj az iPonosokkal hogy esetleg nem-e tudnák megbeszélni a szervízzel hogy vegyék be és hogy levásárolhasd másik kormányra. Vagy ragaszkodnál ehhez a típushoz? Azért mondom csak hogy a késöbbiekben nehogy megint meglepetés érjen ezmiatt, már a gari időn kívülre értem, hogy eltörik véletlenül.
-
-
-
jozsi252
veterán
válasz
Barthezz2 #8935 üzenetére
Mintha valahol olvastam volna nemrég hogy ugyanilyen törése volt valakinek. Nem neked volt véletlenül ilyen gondod? Csak már nemtudom melyik topicba olvastam
Amúgy nagyon kíváncsi vagyok rá hogy ugye ez elvileg törés
És ígyis legarizza-e a szervíz. Vagy ha amolyan szériahiba ennél a típusnál akkor biztos lefogják
Amúgy G27-hez az egyetlen 1 kifogásolható dolog hogy a kábelek csatlakozása nem olyan mint a DFGT-nek volt. Tehát hogy leszorítás elött csatlakoztatni kell a kábeleket, aztán kicsit küzdeni kell vele hogy minden jól álljon. De amúgy mostmár hogy kaptam segítséget F1 2011 alá hogy mi a helyes beállítás, rettentően megszerettem ezt a kormányt.
Bár vásárlás elött logit felhívtam hogy terveznek-e mostanában másik ilyen kormányt kiadni, aztmondták hogy nem. Dehát mi mást mondtak volna...
-
-
seawolf570
aktív tag
Tudomásom szerint a CSR Elite kormánynál nincsenek (nem voltak) típushibák, inkább az előző generációs bordás szíjas kormányoknál volt (van) pár típushiba.
A CSP V1-nél ha jól tudom a Load Cell-el akadtak problémák, a CSR pedáloknál pedig a pedálkarok forgástengelyénél keletkezik kopás hosszútávú használat után. Ezekre a típushibákra megvannak a gyógyírek, és gondolom a Fanatec is orvosolta őket az új modellekben.
A legtöbb információt ezekről a Fanatec fórumán szerezheted be, de ha rákeresel, Magyar oldalakon is találhatsz információt. -
Chrys_
addikt
válasz
seawolf570 #8932 üzenetére
Az említett modelleknél milyen hibák léptek fel? Link is elég, majd olvasgatok
-
seawolf570
aktív tag
Hidd el, ezekkel már nem lesz probléma. A CSW alapja a CSR Elte, amit tovább tökéletesítettek, a CSP V2 pedig a CSP továbbfejlesztett és gyermekbetegségektől megszabadított változata. A Fanatec Német cég, és mint tudjuk azért a Németek precízek (a GT3 RS és a CSP hibái, nem a mérnökökön múlott). Gondolom tanultak a hibáikból, mert ha megint hibáznak nehéz lesz a piacon maradni, amikor ennyi konkurens van. Szerintem jól választottál, és biztos sok élvezetes percet varázsol a számodra.
-
KaraDani
addikt
válasz
seawolf570 #8929 üzenetére
"Hát szerintem most sokan irigyelnek, köztük én is."
Á dehogy, pfejj nem is kéne
-
Chrys_
addikt
válasz
seawolf570 #8929 üzenetére
Most még egy Logitech MOMO Racing kormányom van, a pedálproblémát orvosoltam neilszab által is említett megoldással. Viszont most a kormánnyal van már gondom, nem igazán találja a középállást többé, a végkitérés sem jó már, mindig állítanom kell a játékokban. A realitástól ez a kormány elég messze van, ezért döntöttem egy jobb mellett.
Ezért már tavaly év végén is gondolkodtam cserén, de akkor még nem szántam rá magam.
Egyébként ez sem lesz Magyarországon. Várni meg tudok rá, np, addig a real BMW-t hajtomAz pedig jobb, ha valami tucattermék, hamarabb kibuknak a hibák, és esetleg a javítások (lásd MOMO pedál-esete).
-
seawolf570
aktív tag
Hát szerintem most sokan irigyelnek, köztük én is.
Igen sokat kell várni rá, mert akkora az érdeklődés világszerte a kormány iránt, hogy nem tudnak eleget gyártani belőle.
A Fanatec a CSW és a CSP V2 hivatalos piacra dobásának napjára időzítette az új weboldal nyitását is. Akkora volt a két új termék iránti kereslet, hogy mindjárt aznap elfogyott az összes raktáron lévő, és összeomlott a szerverük. Napokig próbálták életre kelteni, majd több mint egy hét után újraindították a régit. A helyzet az, hogy egy olyan terméket rendeltél, ami jelen pillanatban a legkeresettebb az egész világon, ebben a kategóriában. A Fanatec a Logitech-el és más hasonló gyártókkal szemben nem egy tőkeerős mamutvállalat, hanem inkább egy manufaktúrához hasonló cég. A cég maga Német, de a terméket Kínában állítják elő.
Véleményem szerint érdemes türelmesen várnod (tudom nem könnyű), csalódni biztos nem fogsz a termékben. Ha a professzionális kormányokat nem vesszük ide (bár szerintem ez már az, és a Fanatec is így reklámozza "Hello realism. Good bye, toys."), a legjobbat kapod a kategóriában, egy High Tech cuccot. A Ferrari tulajok is várnak az autóikra, néha több évet is, és ők is előre fizetnek.
A végén elmondhatod, hogy van egy olyan kormányod, amiből nem sok példány van Magyarországon, nem egy tucattermék. Egyébként a külföldi tesztelők ódákat zengenek mind a kormányról, mind az új feljavított pedálsorról, ezért is érdemes megvárni az új váltót. -
Chrys_
addikt
válasz
seawolf570 #8918 üzenetére
OK, kösz az infót. Valószínűleg megvárom az új váltót.
Igen, tudom, mindent megrendeltem ami kell (ezt a csomagot ahogy a videón van). De az áll az oldalon, hogy csak szeptemberben lesznek raktáron, addig várnom kell (persze a pénzt azt egyből kérik
).
-
EczkE
veterán
Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy a kormányom rossz vagy a játékok.
A gombokat a kormányon minden frankón érzékeli, csak a kormány eltekerést nem veszi be semmi. Meg pl az F1-nél, vagy a NFS Runnál meg alapból elven tekerve a játékban a kormány az egyik irányba. A gáz féket is érdekesen kezeli. A gáznál akkor érzékelt mikor felemeltem róla a lábamat, de csak egy pillanatig.
Szerk.: tápom még nincs hozzá, azt kb jövő hét elején kapom meg, ha ez számít bármit is. Leszedtem a Logitech Profilert is, de azzal sem tudok sok mindent kezdeni.
Nem tudom mit hol hogyan kellene.
-
seawolf570
aktív tag
A Fanatec oldalán ez áll a Shifter Set Adaptor-nál:
Compatibility:
RennSport Wheel Stand V2
CSR Shifter Set
Porsche Shifter SetTehát kompatibilis a RennSport Wheel Stand V2-vel. Ezzel az adapterrel nem a kormányhoz, hanem az állványhoz tudod rögzíteni a váltót. A kormányhoz való rögzítéshez a két rúd való, ami CSW és CSR Elite esetén nem lehetséges, ezért kell az adapter.
A ClubSport Shifter már régóta készül, elvileg úgy volt, hogy a CSW-vel együtt jön majd, de úgy tűnik késnek vele. Ha már ilyen profi kormányt vettél, lehet érdemes megvárni a ClubSport Shifter megjelenését.Látom a ClubSport Wheel Base EU csomagot rendelted meg, gondolom azt tudod, hogy ebben a csomagban nincs kormánykerék, azt külön kell megrendelni.
-
Chrys_
addikt
válasz
seawolf570 #8913 üzenetére
Akkor ez azt jelenti, hogy ezt az adaptert a kormány helyett az állványhoz is rögzíthetem? Mert akkor ez megfelel majd a CSR Shifter Set-tel, mivel ezt az állványt rendeltem meg a ClubSport csomaghoz. De megvárom először a kormányt, majd ezt utána intézem. Bár közben találtam egy oldalt, ahol egy ClubSport Shifterről beszélnek, még fejlesztés alatt áll (ha igaz a hír).
-
Illes74
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek milyen kormányt vegyek? Napi szinten lenne használva szóval valami strapabíróbb, megbízhatóbb kellene aminek nem túl égbemászó az ára.
-
seawolf570
aktív tag
Ezt eddig nem is figyeltem, hogy nincs rajta a két lik.
Akkor viszont ezt kell megrendelned. Ezt bármire felszerelheted, és a RennSport Wheel Stand V2-vel is kompatibilis. Esetleg egy ClubSport Table Clamp V2-öt kell venned, ez jó a CSW-hez, és van rajta váltó tartó is.
-
jozsi252
veterán
válasz
uvegesm #8907 üzenetére
Szia
Ilyen árban mindenképp DFGT-t ajánlunk. 20-23k-ért nincsen új, viszont vannak olyanok amihez sok sok gari van. Pl énis nemrég adtam el az enyémet, pár órát volt csak használva és 1 év gari van még rá, szóval kilehet fogni
Hardveraprón nézz szét, tuti hogy fogsz találni olyat ami megfelel neked.
-
uvegesm
csendes tag
És akkor 20k (+-3k) alatt milyen kormányt ajánlotok, Újonnan (ez fontos) amiben van force feedback? Ja és PS3-hoz és PChez lenne használva.
-
Chrys_
addikt
válasz
seawolf570 #8901 üzenetére
Nem látom a tartó csatlakoztatási lehetőségét, ezért kérdeztem.
-
seawolf570
aktív tag
válasz
uvegesm #8904 üzenetére
Ez ránézésre sem valami bizalomgerjesztő, és az árát tekintve egy Thrustmaster Ferrari GT Experience-el jobban jársz. Ennyi pénzért már kapsz használt MOMO-t, Logitech EX-t vagy Thrustmaster RGT-t, amikben van FFB és nem csak vibra. De 15k-ért Logitech DFP-t is kapni.
-
uvegesm
csendes tag
valakinek a speedlink carbon gtvel van tapasztalata? Megér újonnan 13k-t?
-
F4Zi
tag
Sziasztok! meg tudja valaki mondani, hogy milyen pedálok járnak ehhez a pack-hoz? választ előre köszi
-
seawolf570
aktív tag
Szia.
Nem csak a saját tápjával működik, jó hozzá bármilyen táp, aminek a paraméterei megegyeznek, vagy hasonlóak. Arra figyelj oda, hogy a feszültség (terhelt) ne legyen nagyobb, és kisebb sem jó. A maximálisan leadott áramerősség vagy teljesítmény ne legyen sokkal kisebb mint az eredetié, nagyobb lehet.
A Logitech kormányok 24 V-os üzemi feszültséggel működnek (terhelés alatti feszültség, ami terheletlen állapotban kicsit több, ha mérőműszerrel mérsz rá). A MOMO-nak elvileg elég egy 1-1,25 A-es táp, sőt ha jól tudom a gyári csak 0,75 A-es. Ha nem vagy biztos a dolgodban, küld el a paramétereket, amik a tápra vannak írva, és megmondom, hogy jó-e vagy nem.Chrys_
Ha a RennSport Wheel Stand V2-re gondolsz, akkor nem kell használnod a G25/G27 váltótartót használnod (nem is tudod), hanem a kormányba bele kell dugni a két rudat, amit a váltóhoz mellékelnek. A CSR váltószett nagyon jó, nekem is az van, de jó a sima is. A különbség csak annyi, hogy a CSR-nek tömör alumíniumból van a váltó gombja.
jozsi252
Véleményem szerint a problémádat az automatikus kormányvisszahúzás, és a fordított FFB okozza.
Az automatikus kormány visszahúzást 0-ra kell állítani (nem kikapcsolni), ezt csak pár árkád játékban kell használni. Azért kell 0-ra állítani, mivel a játékban szimulálva van a negatív első-kerékösszetartás, kerékdőlés stb., mint egy igazi autónál, tehát visszaáll a kormány egyenesbe (egy bizonyos sebesség felett) ha elengeded.
A fordított FFB effektet majd megnézem a másik gépemen, ha fent van rajta az F1.
Az FFB-t meg tényleg nem kell 100%-on használni, mert hamar kinyírod a kormány motorjait, és szerintem élvezhetetlen a játék, hacsak nem vagy mazochista. Ha belegondolsz, ezekben az autókban nagyon precíz szervo van, tehát nem egy 60-70-es évekbeli fogasléces kormányzású GT autót kell szimulálnod, ahol izomból kell viaskodni a kormánnyal.
Egyébként figyelmedbe ajánlanám Neilszab írását, sok okos dolgot lehet megtanulni belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest