Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tilus
tag
válasz Fehercsoki #71412 üzenetére
Ez egy random none issue a P1000-el.
-
tilus
tag
válasz sentry0 #71326 üzenetére
Kérdéseidet a https://simtechcool.com/ meg tudja válaszolni.
Van kipróbálható Simagic Alpha és SImucube Pro is és pár felée pedál masszív SIMLAB vázakon, Simagic és Heusinkveld pedálokkal.
Elmész és alaposan megnyúzod az összes opciót, tulajdonos nagyon segítőkész és hozzáértő.[ Szerkesztve ]
-
tilus
tag
válasz gaborvezer18 #71337 üzenetére
Ez nagyon szép munka!!
-
tilus
tag
válasz sentry0 #71316 üzenetére
Ha a kérdésed tényleg csak a bázisokra vonatkozik akkor szerintem 15Nm körül van az a tartomány ahol még nem félelmetes és még használható az extra nyomaték.
Mondom ezt úgy hogy nekem az utóbbi 10 évben volt eredeti MiGe 30Nm OSW, MiGe 20Nm Simucube1, Simucube 2 Ultimate 32Nm, Pro 25Nm és Sport 17Nm is, illetve Simagic Aplha mini és Alpha is.
Számomra a Sport volt az ideális motor és nagyon közel utána jön a Simagic Alpha.Sokkal gyorsabb egyiktől se lettem, de az ideális beállításokkal konzisztensebb vagyok hosszú versenyeken és nem kajálom meg a gumikat.
Amitől valóban gyorsabb és még konzisztensebb leszel az egy precíz ~100Kg-os pedálset. Volt Fanatec V1, V2, V3, Heusenkveld PRO, SIMTAG Tilton, Racewerk S1 Pro, Simagic P1000, Simagic P2000, Simlab P1X.
-
Kedvencem nyilván a saját építésű RW S1 volt, azt teljesen magamra építettem és szabtam. Legkevésbé használhatónak a Fanatec cuccok tüntek, hiszen sorban hibásodtak meg, de meggyőztek róla hogy a load cella illetve a terhelés alapú mérés nagyon fontos.
- Tilton pedálbox egy pro hydros pedál, one trick pony, az igazi túra autók érzését egy az egyben tudja, de csak azt. Tréning célra ideális.
- Heusinkveld PRO az OG eredeti high end pedál, okos design, gagyi anyagminőség, olcsó bronz perselyekkel. Jelenleg mindenféle kínai klónjai vannak amik olcsón jó belépő szintet képviselnek némi állítgatás után.
- SimLab P1X fejlesztésében részt vettem ezért elfogult vagyok.
Szerintem fasza cucc, picit betás softwarrel, kiváló designal és anyaghasználattal, jó fék érzéssel és picit rövid és nem teljesen lineáris, de pont használható gázpedállal
- Simagic P2000 egy betás RW S1 copynak felel meg a gyakorlatban, hiányosságokkal és hibalehetőségekkel.
- Simagic P1000 viszont már nagyon kiforrott dolog, extra smooth és upgradelhető mindenféle kiegészítővel. Ár érték arányban, állíthatóságban, upgrade útvonal szempontjából, felhasznált anyagokban és designban is ideális opció jelenleg. Mindent tud amit pedálnak tudnia kell, még éppen elérhető, reális áron.Ha pedíg nem a sebesség hanem az immersion a lényeg akkor a kijelzőkön kell dolgozni figyelembe tartva hogy azokat a pixeleket mininum 120FPS-el meg is kell tudni hajtani.
- VR ebben kiemelkedik. Jelenleg a QUEST3 bomba vétel. Ez olyasmi amit mindenkinek ki kell próbálni, de nem mindenkinek való.
- Egyszerűségükben a superultrawide monitorok a nyerők, azok közül is a 49 Samsung - OLED a képminősége miatt és az 57 Samsung a mérete miatt.
- Az ideális monitor kombo pedig tripple screen, minimum 32col, optimális esetben 3x55 vagy 65 col OLED TV. Minimum 120 v 144Hz és G-Sync.
A legfontosabb viszont és mindennek az alapja egy nagyon stabil, upgradelhető váz amire mindenféle elcsavarodás és elmozdulás nélkül felcsavarozható minden.[ Szerkesztve ]
-
tilus
tag
válasz Gabisan #71286 üzenetére
Az én véleményem szerint minőségi ugrás a felhasznált anyagokban, fogásban és FFB minőségében és várható tartósságban-megbízhatóságban is.
Attól függően hogy van-e igényed lémyegesen erősebb FFB-re az Alphán is elgondolkoznék. Nálam, mivel nem alulról hanem felülről a 30Nm irányából jövök, a 15Nm az optimális erősség.
Sikerült side by side tesztelni és az Alpha és Alpha Mini között eléggé drasztikus a különbség még a finom részletekben is, de a dinamika tartomány is sokkal nagyobb így alul-túlkormányzottság jobban érezhető, kezelhető.[ Szerkesztve ]
-
tilus
tag
Bármilyen pedálhoz jó ha rádrótozod. Zero a meghibásodási arányuk.
Egyébként is csak load cell ampokat láttam elhullani USB vezérlőkön.
4 analóg csatorna van load cell amp nélkül 12 biten és mindehez van software, ami pl a leobodnár boardokhoz nincs. Plexi case bőven elég. Filléres. Elegáns.
D15 port lecserélhető bármire kis újratervezéssel, bár én szeretem mert becsavarozható fix megoldást képez.[ Szerkesztve ]
-
tilus
tag
válasz Lanash #71254 üzenetére
PazaTechen minden készleten van és azonnal 48 órán belül hozzád kerül, ha nincs raktáron akkor nagy betükkel oda írva hogy előrendelés.
Chat funkció működik és hárman monitorozzuk napi 24 órában, azonnali válaszokra számíthattok MINDEN felmerülő kérdésben.[ Szerkesztve ]
-
tilus
tag
Az RW USB controllerrel kapcsolatban!!!
A software és a firmware fejlesztése rég leállt, a fejlesztő egy másik cégnél dolgozik már.
Van köztünk sw guru egy továbbfejlesztéshez?
A gyártáshoz szükséges filok az én szellemi termékemet képezik, de nem vagyok érdekelt a terjestészében.Szívesen megosztom a gyártáshoz szükséges filokat, firmwaret és softwaret is. amivel akár 1 akár 10 akár több darabot is tudtok rendelni csoportosan készre forrasztva fillérekért bármelyik NYÁK gyártótol. 4 analóg csatornát tud 12 biten, kalibrálható, görbézhető és a nyákba menti realtime a beállításokat.
Mindezt természetesen freeware formában, de ha valaki businisselni akarna vele akkor 15% jutalékért eladó is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
tilus
tag
válasz JulesTS #71249 üzenetére
Köszi az összefoglalást.
Azt jól érzed hogy ezt a cuccot elsőssorban cipőhöz és teljesen fix righez terveztem..
Pedál arány, a legpuhább elasztomer és master vs slave átmérő behatárolja mennyire tud puha lenni.
Amint a riged fixálódik és merev ülésed lesz, te is nagyobb tartományokat fogsz tudni használni a fékből és kényelmesebben is. Van Poang fotelem, annak a háttámlája úgy hajlik mint ha laprugó lenne.
Teljesen egyetértek a körülírással, ez a cucc a még kellemes közepestől a bitang bruttál kökeményig mindent tud. A fehér elasztomerekkel érzem magam igazán kényelmeseb minden pedál arány mellett. A legalsó való azoknak akik kommersz pedálokról szoknak át, a középső a szervós de már feszes sport-versenyautó beállítás, és a felső a formula illetve szervó mentes autókat hivatott imitálni.Ilyen van pl. meglepő módon TCR autókban is, de GT3 autók fékje a köztudattal ellentétben PUHA és hosszú, gentleman driverekhez van méretezve a master cylinder és ez a középső pedál arányhoz illik tökéletesen.
Iracinghez érdemes mindent picit feljebb kalibrálni. iRacing Porschékhoz pedíg jóval feljebb. -
tilus
tag
-
tilus
tag
válasz JulesTS #71165 üzenetére
Mocskosul mérges voltam ezért a reviewért Barryre.
Elkérte a pénzt érte, de fixen felszerelni már nem sikerült a pedált, amikor határozottan megmondtam neki hogy ha nem képes felszerelni teljesen fixen a pedált a vezetős részekhez, akkor vegye le a videót inkább..
Ekkor elkezdett ignorálni.
Nem véletlenül szünt meg a csatorna. Az ember hozzáállása gyökeresen változott meg.
Pedíg nagyon imádtam a tartalmait. -
tilus
tag
Ezt a hatást a elasztomer tipikus viselkedése és a méréstechnika túlzott precizitásának kombója okozza véleményem szerint. Kitartott pozicióban az 1 colos master, vs jóval kissebb slave kombója minimál overshoot után stabil mérést eredményez.
A minimál overshoot pedíg kivánatos és teljesen realisztikus is. Így gyorsabban megálssz nagy sebességről.
Abban az esetben van gond, ha a pedál arány túl magas és az elsztomer túlterhelődik, ezért is nem ajánlottam az alsó állást a puha elasztomerekkel. -
tilus
tag
Igen. 1200 vagy 1600psi nyomás szenzor van benne és igen jól működik.
Nincs a load cellás rendszerekben tipikus visszaesés threshold brakingnél.
A master cylinder és slave áttétele is alapos tesztelés és átgondolás eredménye, ami teljesen más végeredményt ad mint direktben a tengelyre szerelt elasztomerek vagy a mások által használt master vs slave kombók. Viszonylag alacsony nyomás alatt nagy munkát végez.[ Szerkesztve ]
-
tilus
tag
Gumiszőnyeg.
A fenti pedál konfig pedíg rommá volt tesztelve 1,5 millio repeticiónál még nem volt látható kopás. Persze balesetek lehetnek, de ez megbízható cucc, viszont jó sokat állt, szóval kiváncsi vagyok mi a tapasztalat.
Itt vannak a tesztelés és kalibrálás lépései:
A slave cylinder nyúzópróbája:
A pedál szerelvény nyúzópróbája:
A pedál taposó teljesen elkopott amikor abbahagytuk a tesztelést:
A slave cylinderek kalibrációja és felépítése. Ez volt az igazi trükk és a megbízhatóság kulcsa. Az O gyűrűket direkt nem mutatom meg, mert az az igazi titok:
-
tilus
tag
válasz Találtgyerek #71129 üzenetére
Ez a gyári kombo, de van még hozzá 2 keményebb elastomer.
Én azt ajánlom hogy ezzel kell használni és ha keményebb konfig kell, akkor inkább pedálarányt kell állítani. Fehér fibroflex nagyon jó cucc a poliurethánokhoz képest. -
tilus
tag
válasz zsozsa74 #71116 üzenetére
Szia,
Miért lenne kamu hidrós?
Pedálarány és, a hatalmas master cylinder miatti áttétel nagyon nagyban megváltoztatja az elasztomerek működési tartományát és érzését is. Biztosan mondhatom, hiszem minden lehetséges méretet végigpróbálgattam. Ha a direkt load cellás megoldás jobb lett volna akkor azt választom inkább, mert olyat is csináltam belőle.
Méréstechnikailag is jobb és a valódihoz sokkal közelebb álló a nyomás szenzor, mint az elsztomer load cella kombó végeredménye.
Persze ez csak a magánvéleményem, de pedált a fejlesztési fázisban a Team Phoenix Audi Team is rommá tesztelte és utána megelégedéssel használta a tréning szimulátoraiban. -
tilus
tag
válasz sentry0 #70696 üzenetére
Szerintem fF2 halott platform. Ha hasonlót akarsz próbálni akkor arra az enginere épül az automobilista 2 ami sokkal kiforrottabb dolog.
Az egyetlen igazán komplett és hosszú távon életképes platform az iRacing.
Ott minden van és a nap minden órájában találsz számtalan kompetitiív versenyt. -
tilus
tag
válasz adrian360 #70666 üzenetére
Ezek nem elkülöníthető dolgok. Pl. a legjobb forum jelenleg és az utóbbi 10 évben is az iRacingé volt. Ott kitalálok valamit, indítok neki egy topikot és senki nem problémázik, de akkor se ha Thomas Jeckemeierrel szájkaratézok erkölcsökről a fanatec topicban.
Legmagasabb szintú high end simrig groupon pl. group buyt szerveztem meg kickstartert.
Közben 1-2 valóban reklám jellegü időszeró post is bekerül, de számtalan közérdekü informális dolgot is megoszthatnék, de rajta lesz a logóm, vagy valaki logója...amit valaki reklámnak fog értékelni?
Most pedíg offtopic baromságokról beszélünk inkább, holott szívesebben mesélnék hydraulikus DIY pedál építésről...vagy közvélemény kutatást indítanék arról hogy milyen konfigurációju windsimre lenne igény.[ Szerkesztve ]
-
tilus
tag
válasz András12345 #70652 üzenetére
Csak nem..ennél már nem tudok visszafogottabb lenni.
Se link, se ár, se kép, se semmi konkrét info
Info is közérdekü.[ Szerkesztve ]
-
-
tilus
tag
Maglink már eleve USB-s, az direktbe megy a PC-be, neked olyan fanatec QR kell még ami felmegy a bázisodra és 50mm-es lukosztással rendelkezik a GT Neohoz.
Podium hub szerintem nem kell.
Ez a maglink megoldás csak a GT-Neoval működik és a Sim Hub vezérli ilyenkor.
FX PRO tudomásom szerint nem Sim Hub kompatibilis, így nem fog működni a dolog USB-C kábelen keresztül sem. Ha valaki másképp tudja akkor szóljon.[ Szerkesztve ]
-
tilus
tag
válasz Marci112233 #70347 üzenetére
Ezek az ülések egyenlőek az ipari hulladékkal. Elnézést ha valaki mégis ilyet használ, de ez...na. Minden csak nem jó.
-
tilus
tag
válasz Steve1207 #70337 üzenetére
P1000 egészen más magasságokban van mint a többi említett pedálszett.
Ez gyakorlatilag is egy high end pedál minden szempontból.
Modulárisan upgradelhető, alapból is teljesen smooth, széles körben állítható és kiváló alapanyagokból kiváló minőségben megépített nagy teljesítményű cucc. Kompromisszumok nélkül.
A rugó upgrade, a hosszú gázpedál, a haptik rendszerek, a hidraulikus fék, a hanyatt pedál opció mind mind jól ki van találva, és tovább bővíti a lehetőségeket olyan szintre amivel jelenleg senki nem tud versenyezni.
P500 picit más tészta, még nincs elég tapasztalat, de belépő szintű alapnak jónak tűnik. Az első feedbackek alapján és jobban megnézve a cuccot az ideális rugó, elasztomer kombó még valószínüleg nem született meg hozzá, de árát , meg az anyagfelhasználást, softwaret, szenzorokat is figyelembe véve nem hiszem, hogy hibát követ el aki bevásárol belőle.
A gázpedállal és kuplungal nincs semmi gond, egyszerű, de jó lineáris design. A féken lehetne még faragni picit.
Ismerve magamat az első dolgom az lesz, hogy új taposókat és elasztomert készítek hozzá, mert a gyáriak nem tünnek tökéletesnek. -
tilus
tag
Aris első körei: https://www.youtube.com/watch?v=RUs5iPq9w1g
Elég meggyőző a cucc. -
tilus
tag
válasz Lac-coo #70302 üzenetére
Simucube-nál nem kell kompromisszumot hozni. Pontosan belőhető a frekvencia és kiszúrhető. Ott a CPU is erősebb, azaz gyprsabb mint a többi gyártónál ezért kevésbé drasztikus a feedback loop.
Ez inkább pici könnyű kormány - erős FFB kombonál drasztikus, de pl. próbáltunk olyat hogy Audi R8 kormányoszlopot szereltünk a simucubera, és ott is KELLETTEK ezek a trükkök, mert különben vezetehetetlen volt.
Normál esetben Simucube egyáltalán nem oszcillál minimum damping és reaális ffb erősség mellett. -
tilus
tag
válasz Lac-coo #70289 üzenetére
Tapasztalatból mondom hogy Simucubot teljesen oszcilláció mentesre lehet belőni.
Többit szerintem nem. Nincs meg a megfelelő filter.
Ott a softwareért és a FWért fizetsz. Sokat.
Oszcilláció egyébként egy latency feedback loop. Beszéltem Mikával aki a programot írja 10 éve.[ Szerkesztve ]
-
tilus
tag
válasz tome0001 #70209 üzenetére
Én használtam 49-es moncsit 1080-al és 1440-el is meg az 57-est is 2160-ban.
OLED-et is.
Szerintem nem gáz a 1080 sem. Szimulátornál inkább a frissités, framerate meg a méret a lényeg. Felbontás másodlagos szempont számomra. Teljesítményt sokkal könnyebb így megoldani. Az 57-es moncsin ez már igazi probléma, függetlenül attól, hogy mivel hajtod.
Ami komoly áttorés az az OLED, de megvan az ára is. -
tilus
tag
válasz JulesTS #70203 üzenetére
Jó cucc ez, csak németországban gyártani mocsok drága volt, kínában meg mindent lemásoltak. P2000-ben több saját ötletem van mint kínai...ugyanabban a gyárban készültek prototipusaim. A taposót 1:1-ben felhasználták a tömeggyártáshoz, én meg gyorsan lecseréltem és átettük a gyártást németországba, de az meg anyagilag volt fenntarthatatlan és versenyképtelen.
Elastomer, rugó kombo tökéletesen el volt találva, azóta se csinálja senki jobban, a tilton master cylinderek pedíg elpusztíthatatlanok, ha valaki építeni akar, akkor CSAK azzal érdemes. Kis ügyességgel és megfelelő szerszámokkal simán lehet jó hydraulikus pedált építeni, de olcsó az nem lesz. és karbantartást is igényelhet a dolog. Akinek olyan megoldás kell amit felszerel és működik annak a load cell jobb megoldás.
P1000 különösen optimális, extra smooth megoldás jelenleg.
Kínával nem lehet versenyezni árban. 3x voltunk drágábbak amint brand name alkatrészek kerültek bele és saját német cncn készült.[ Szerkesztve ]
-
tilus
tag
válasz JulesTS #70200 üzenetére
Nemnem, az én designom ez:
https://digital-motorsports.com/cdn/shop/products/Racewerk-Rs-and-RS-Pro-inverted-Hydraulic-Pedal-Set.-Orange-Racewerk-1656585915_1800x1800.jpg?v=1656585917
és ez::
https://digital-motorsports.com/cdn/shop/products/Racewerk-S1-Hydraulic-Sim-Racing-Pedals.-Orange-Racewerk-1653909865_1800x1800.jpg?v=1653909866
Moderátorok kérem kíméljenek, ez a cucc már nem kapható.
Azóta a Sim-Lab pedál fejlesztésében vettem még részt.
Hydrulikus designban azért bőven van tapasztalat ha valaki kisérletezni akar, ezek előtt Tilton dual master cylinderes boxokat építettem.[ Szerkesztve ]
-
tilus
tag
válasz Fehercsoki #70193 üzenetére
Tényleg nem tudom hogy milyen akciók lesznek, ne is kérdezz rá, de az amcsikkal megegyező időben november végén lesz BF meg Cyber week is szerintem.
Marginok annyira alacsonyak, hogy nagy csodákra inkább ne várjatok, de megteszünk amit tudunk. Betáraztunk árukészletből. -
tilus
tag
válasz Fehercsoki #70189 üzenetére
Lesz nálunk Black Friday?
-
tilus
tag
válasz Fehercsoki #70185 üzenetére
Ha erre a gyenge elméjűre gondoltok akkor ezt a fickót skippeljétek 10-ből 10-szer.
https://youtu.be/z-y52j3YaM0?t=2446
Kapásból látszik hogy a fék tartomány töredékére kalibrálta a pedált.
Ez egy advanced desk setup, biztos nem cipős hardcore pedál, de a taposókat kapásból tehette volna feljebb, belepattinthatta volna az összes legkeményebb elasztomert és rugót a gázba és kuplungba is, aztán felkalibrálhatta volna rendesen a pedált.
Ez így bolhacirkusz, ennél biztos hogy több van ebben. -
tilus
tag
válasz Fehercsoki #70186 üzenetére
November vége. Azt terveztük hogy black friday-re megérkeznek. Pár hét, párszor
Véletlenül se akarok olyat igérni amit nem tudunk tartani. -
tilus
tag
-
tilus
tag
válasz zsozsa74 #70176 üzenetére
Most hogy van egered meg szalonnázó asztalod is, ajánlanék egy bintang jó magyar nyelven is elérhető billentyűzetet ami nem drága és eszméletlen minőségű khail switchekkel van szerelve:
https://www.coolermaster.com/en-global/products/ck720/
Évekig kerestem ezt a megoldást. Khail Box White v2 switch egy isten ha szereted a clicky gombokat, de van halk lineáris opció is. -
tilus
tag
Sziasztok,
1 hónap kényszerpihenő után visszatértem, azt hiszem technológiai és termék kérdésekről beszélhetünk, csak linket nem oszthatok meg a témában.
Köszönöm a kedves üzeneteket amiket kaptam és kértétek, hogy ne tűnjek el.
Jobbban kell figyelnem, hogy mit írhatok ide, a moderátorok és spiclik miatt
Kérdés: Új Simagic pedált láttátok? Ki volt beszélve? Belépő szinten kiváló ajánlatnak tűnik.
Másik naprakész téma a SimRacingExpo. Eddig majdnem minden évben ott voltam, idén ki kell hagynom. Jobb ha nem én teszem be a linkeket, de már kiderült pár érdekes innováció pl. a Simlab DD bázis és egyéb kiegészítők várhatóak nemsokára.
Valaki oszthatná a híreket, én még tanulom, hogy mit szabad és mit tilos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest