- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipido
senior tag
Ezek nem rosszak
-
JColee
őstag
Factorban eddig nem sikerült előidézni. iRacingben sem rossz mindig, néha úgy érzem, hogy egy kör után félrevisz, de megnézem beállításokban és ott nem látom, hogy baja van. Volt olyan is, amikor ott is látszott. Egyenlőre hagyom így, aztán kiderül, hogy csak képzelődtem-e.
-
kisbuba
tag
Először is köszönöm a gyors és segitőkész válaszaidat. Megvettem a G27-et végül, ami nagyon tetszik bár még csak épphogy kiprobáltam. A Gran tourismo-ban lehet állitani, hogy ne legyen a kormánynak akkora ellenereje, vagy ez a normális, amit meg kell szoknom a későbbiekben?
Köszi! -
grindhouse
csendes tag
Sziasztok!
3 hete vettem egy Logitech Driving Force Gt kormányt PS3-GT5-höz, eddig tökéletesen működött azonban tegnap úgy néz ki megadta magát..minden kábel a helyén van, de nem világít a "GT logo" és a kormány mozgatására nem reagál semmit. A gombok és a pedálok viszont működnek. A tápkábellel nincs gond mert bemértem. Visszaemlékezve mikor utoljára használtam az utolsó 10-15 percben elég gyenge volt már a force feedback, viszont (még) működött. Most hogy újra bekapcsoltam már egyáltalán nem érzékeli kormányzást...
Segítsetek legyetek szívesek! Mi lehet a gond? Érdemes javíttatni (hol?) ? Volt már ilyen gondja valakinek? Gari már nincs rá sajnos..
-
AMD_ok
őstag
válasz grindhouse #6958 üzenetére
Azt nem tudom, hol van hivatalos szervíze,sztem itthon nincs, azért is cserélik gari alatt. Külföldön kellene szétnézni, Ausztria, Német ilyesmi, ahol a legközelebb, hátha tudnak rajta segíteni, esetleg itthon megpróbálni olyat,aki ért hozzá egy kicsit legalább, de olyat sajnos én nem tudok....
-
AMD_ok
őstag
Vagy innen a magyarországi telefonszámot felhívod, és megkérdezed, mit lehet tenni...
-
ricshard444
veterán
Sztem adnak kedvezményt egy másik termékre és kész, nem foglalkoznak ilyennel főleg ha nincs gari, legalábbis velem sosem volt kedves a magyar support ezért is fordultam az amerikaihoz akik 3 héten belül elrendezték nekem az új kormányt ellenben a magyarokkal akik csak kötözködtek...
Vannak dolgok...
-
IreN!CuS
őstag
Biztos ,hogy minden kábel a helyén van?Mert nekem volt,hogy egy hangyapöcsnyit ki volt csúszva a tápkábel és ugyan ez a helyzet volt pedálok jó,gombok jó de a kormányzást nem érzékelte.Biztos ami biztos nézd meg hátha
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
cila1
aktív tag
Kéz alatt vetted a kormányt vagy Logitól vagy boltba?
-
horush
addikt
Sziasztok. Úgy döntöttem, hogy el kéne kezdeni szimulátorozni, mert kéne már vmi. játék a CS:S és GTA4 mellé, s rájöttem, hogy ilyennel még el tudnék lenni. Na most ez számomra billentyűzettel valószínűleg kínszenvedés lenne, ezért szeretnék beruházni egy kormány szettre, egy-két hónapon belül. Ahogy számolgattam, kb. 30k-40k-t tudnék összedobni, de ha kell talán 50-et is, max. 1 hónapig szárazkenyéren élek
Ahogy olvasgattam a témában, rájöttem, hogy 900 fokos elfordulásra szükségem van. Ez talán a legfőbb kritériumom az ár mellett. Azt viszont nem tudom, hogy a váltó mennyire fontos. Bár gondolom nem lenne rossz egy 6+1-es példány.A kérdésem az lenne, hogy mit lenne érdemes venni ennyiért? Nézegettem a Fanatec Porsche 911 Carrera Wheel-t, úgy számoltam, hogy szállítással együtt 50k körül kijönne. Ez mennyire jó vétel ennyiért?
Nézegettem még a Logitech DFGT-t, ez ugye árban sokkal kedvezőbb. Vajon a Fanatec megér +20k-t?
Vagy esetleg, ami szóba jöhet még, az G25 használtan, bár attól tartok, hogy nagyon "széthajtották" már, s mivel én nem nagyon értek hozzá, félek, hogy sikeresen rámsóznának vmi. sz@rt. Bár lehet, hogy csak én vagyok túl pesszimista.Az aprón találtam még Fanatec Porsche 911 GT3 RS V1-et, 35k-ért, de ehhez meg még be kellene szereznem valami pedált is.
Szóval szerintetek mi lenne a legjobb választás?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
grindhouse
csendes tag
válasz IreN!CuS #6962 üzenetére
"sajnos" minden kábel a helyén van..próbáltam, hátha..Szerintem vagy a "kis zöld panellapon" van valami gubanc, vagy valamiért nem kap áramot (a kormányon belül)..az biztos hogy a kormányon található kis csatlakozóig eljut a 24 V, ezt sikerült bemérnem..de hogy azon belül...
Ami még fura, vagy a problémára utaló jel lehet, hogy az adapter (a konektorban) zúg egy picit ha bedugom a kormányba a tápkábelt, ha kihúzom akkor elhallgat (úgy emlékszem ezt eddig nem csinálta) -
cila1
aktív tag
válasz grindhouse #6966 üzenetére
Akkor ezek szerint nincs rajta gari?
A Logi gari nélkül nem foglalkozik veled az biztos.Nekem van tapasztalatom e témába mert nekem már kb 3X cseréltek.Igaz nekem volt garim. -
ricshard444
veterán
Én G25t vennék, annak van a legjobb ár érték aránya most szerintem
Vannak dolgok...
-
grindhouse
csendes tag
Nincs rajta garancia..
Viszont úgy néz ki, hogy időközben megtaláltam a hibát..elvileg a villanymotor éghetett le, vagy adta meg magát.. (így értelmet nyer az is hogy az utolsó használat vége felé egyszer csak fokozatosan kezdett elgyengülni a force feedback)Lehet ilyen motort rendelni valahonnan? Vagy javítani esetleg?
-
ricshard444
veterán
válasz grindhouse #6969 üzenetére
Nekemis az halt meg, de attól még belehet manuálisan kalibrálni..., utána működik,csak FF nélkül. A motorbeszerzést passzolom
+a régi Wingman Formula Force motorja itt van a fiókban mert abban is az halt meg
Mellesleg azt a kormányt nagyon szerettem,mert már kivolt kopva szegény és alapjáraton is minimum 1 centit rázta a motor fel le, így olyan volt mint egy régi igazi autóXD[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
horush
addikt
válasz ricshard444 #6968 üzenetére
Igen, erre gondoltam kb. én is, csakhát ugye kitudja mennyire használt..
-
cila1
aktív tag
válasz ricshard444 #6972 üzenetére
Te adnál?
-
horush
addikt
válasz ricshard444 #6972 üzenetére
Ez igaz, de van olyan aminél nem számít annyira
-
Khaosz55
addikt
Hali,
vételeztem egy használt Momo kormányt. Kalibrálás stb sikerült viszont a játékokban a force feedback nem működik. Egyáltalán nem.Olyan mintha a kormány motorját én pörgetném az nem csinál semmit.
A kalibrálás során is én tekerem le jobbra és balra ütközésig. Ezt nem a motornak kéne megtenni? Pl hiába állítom be hogy középre húzzon vissza a kormány nem csinál semmit. Amikor csatlakoztatom rá a tápegységet akkor sem mozdul meg.
Úgy látom a táp az bontva volt. Bár nem hinném, hogy ott lenne a hiba mivel a kormány led zölden ég és ha elindítom a gamet a jobb oldali led is ég. Viszont erő-visszacsatolás az semmi.
Mi lehet a probléma? Van valami tippetek mielőtt jogtalanul kiverném a balhét az eladónál?
Fiamat szórakoztatására vettem így neki ez nagy élmény lenne és roppant bosszús lennék ha rámsózank egy rossz kormányt.
Több drivert próbáltam nincs változás jelenleg a legfrissebb 510-es gamer driver van fenn ami fel is ismeri gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
"Infinity"
aktív tag
válasz Khaosz55 #6976 üzenetére
Ez nem egy jó hír. Amennyire én tudom a zöld led csak azt jelzi a 2 oldalon, hogy 360 fokos forgási beállításban van-e a kormány vagy annál kevesebb. 2 led ég ha 360 vagy több a beállítás, 1 led ha 360-nál kevesebb.(DFP-ból indulok ki ami nagyon hasonló szint)
A kalibrálást magának kéne elvégeznie , bár pont momo kormányom nem volt soha, de DF pro , DFGT , g25 , g27 igen és ott mind maga végzi a kalibrálást. Első lépésben nézd meg a kábelek jól csatlakoznak-e valamint van-e kontakt hiba , vagy törés bármelyiken, főleg a táp részénél. Én mindig a legfrissebb drivert használom, szerintem te se változtass ezen, azzal ha minden ok akkor működnie kell. Nem tudom melyik játékkal próbáltad, de amiben biztos kell legyen rendes FFB az az NFS Shift 1, Shift 2 , F12010 , F12011, Dirt sorozat (2-3 tuti) Rfactor és a még ismertebb nevek. Lényeg , hogy driverből indítsd el a játékokat. Azon belül kreálj új game-et és tedd be a játék indító file-ját és onnan nyomj launch-ot. Ha simán mappából indítom a játékot akkor hiába van nyitva a driver nekem sem ok az FFB. Szerelésen kívül ennyi ötletem támad így háromnegyed négy felé.
-
Khaosz55
addikt
válasz "Infinity" #6977 üzenetére
Szia,
kösz az infot.
Ennek a motorja halott.Táp kábel nem lehet mert ha kihúzom nem világit a led. Szóval tápellátás rendben van.
-
N€T0X|N
őstag
válasz "Infinity" #6977 üzenetére
DFP előtt nem kézzel kellett még tekergetni mindet? Nem emléxem, hogy ismerősöm momo-ja valaha is kalibrálta volna magát, de lehet rosszul. 360 fokot mindenesetre fokot biztosan nem tud, hiszen 270-es. A led nem csak azt jelzi, hogy áram alatt van a cucc?
Sent from my keyBoard
-
-
Pinochet
tag
válasz Khaosz55 #6978 üzenetére
A jobb oldali zöld led azt jelzi, hogy elvileg a ff működik. A vezérlőpultban nyisd meg a játékvezérlőt és ott keresd meg a momot (ha csak az van akkor adott h 1 van). Megnyitja a teszt oldalt, csak annyit csinálj, hogy végignyomkodod a gombokat...Ha nem történik semmi akkor van baj. De elvileg egy teljes tesztet végig tudsz csinálni...Valamint a settingsben van egy olyan menü, hogy enable centerig valami. Ezzel állítod, hogy automatán álljon be középre, a kis kockája nincs bejelölve alapbeállításként, azt neked kell megadnod, valamint az erejét is állíthatod!
-
fiATHaLON
őstag
Sziasztok!
Életemben nem volt még kormányom, de fontolgatom a vételét.
A kérdés az lenne, hogy a Logitech G27 kormánynál van-e
"élethűbb" (H-váltó, kuplung...ilyesmikre céloznék, esetleg kézifék kar),
vagy az most a legjobb?
Valamint egy olyan is érdekelne, hogy a játékokban, amik használják
a kuplungot, ott életszerűen van megoldva (csúsztatott kuplung, stb.),
vagy csak annyi funkciója van, hogy kinyomom a pedált, váltok és
kész?
Előre is köszönöm!(Esetleg valami sima vezetés szimuláció létezik jó minőségben, ahol
kuplungolás is va?) -
Khaosz55
addikt
válasz Pinochet #6981 üzenetére
Szia,
a Logitech 510-es vezérlőből indítottam a gameket. Driver San Francisco és Flatout 2. Most Majd a F1 2011-et próbálom.
A program érzékeli az összes gombot váltót stb. Kormányelmozdulást és pedálokat is. Viszont FF nincs game közben.
Engedélyeztem minden erőt (bukkaó, ütközés stb).
Engedélyeztem a középre húzást 50%.
Játék közben nincs semmi meg sem mukkan. Minden működik csak a motor nem dolgozik.
-
neilszab
őstag
válasz fiATHaLON #6982 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a kormány kalauzt, ha még van utána kérdésed, akkor gyere vissza
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
neilszab
őstag
válasz neilszab #6986 üzenetére
Na, erőt vettem magamon és újra feltöltöttem a képanyagot!
Ha újra erőt vettem magamon, akkor aktualizálom a cikket az új kormányok/infók fényében is....
Vki nem akar nekem felajánlani egy Thrustmaster F430-at pár napra egy tartalmas teszt erejéig? Cserébe kipróbálhatja a G25-öt és a PT Racing pedált, meg amilyen szimet akar...
[ Szerkesztve ]
-
lipido
senior tag
-
fiATHaLON
őstag
-
neilszab
őstag
válasz fiATHaLON #6991 üzenetére
Válasz a következő cikkben: Tippek, trükkök, turpisságok - a Load Sensor-os fékpedál
-
Chapel
addikt
Kb. 10 percig álltam a Saturnban és szemeztem a 34.990.-ért a DFGT-vel....minden más helyen már 45k(!!!) az euró miatt
Megfogdostam élőben is az F 430-at...tetszikFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
fatallerror
addikt
nekem még mindig semmi hír a g27ről, azt írták h még nincs meg... csütörtökön rendeltem.... nem lesz ebből semmi már most érzem, lassan kezdek másik boltot keresni...
don't tell me what i can't do!
-
AMD_ok
őstag
válasz fatallerror #6996 üzenetére
látod,látod... mondtam,nem olyan egyszerű ez, pláne ha feltűnően olcsó a cucc
-
Chapel
addikt
válasz fatallerror #6996 üzenetére
Mammutban a Saturnban van, ma láttam
Ha jól emlékszem 79k (nem esküszöm meg, de ez rémlik, max fel kel hívni őket) és ott van a polcon, csak a kasszáig kell ballagni veleFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest