Hirdetés
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
-
SRC
tag
válasz
pointer4 #38895 üzenetére
Most éppen olaszból lehetne rendelni hozzá fémből ilyet a váltófül meg az osztókör együtt 12k +pk álá "playset custom mod"
A többi az ilyen 3D nyomtatott kvázi értéktelen műanyag. Maga a kormány meg még egyszer 12k a 350mm-es kínai 3 küllős.
20-30 ezret meg ez (nekem) nem ér.
Gondoltam ez ilyen 5-10k mindösszesen, ha más odaadja a kormánnyal együtt eladáskor, de kéz bilibe lóg.
Biztos úgy volt vele az eladó , hogy vigyék a fenébe azért adta az egészet oda 60k-ért.... Nem járt rosszul a vevő (már ha jó volt a kormány, lehet volt már valami kehéje). Először én is elkezdtem temetni, amikor vacakolni kezdett, csak aztán megtaláltama tyúbon, hogy csak ez a műanyag tárcsa szokott elrepedni a motor tengelyén.
Pikk-pakk megjavítottam magamnak. Lehet megijedt valamitől, aztán inkább eladta a csába. -
Neck
veterán
válasz
ozoli78 #38885 üzenetére
Szia,
Érdemes utánanézni, hogy ez mennyire stabil, és néhány régebbi "stabil" cockpit mennyire stabil
Én úgy vagyok vele, hogy egy kis inogás belefér, de ez a cucc stabilabb lesz, mint gondoltam.
Itt egy videó, amiben rallyzik vele. Szerintem teljesen rendben van. Pláne, hogy nekem GT-re kell.
-
Tombolo
tag
válasz
Marci112233 #38890 üzenetére
Köszönöm és Neked is JulesTS! Utánanéztem kicsit, a loginak jobban néz ki a kormánykereke képen, viszont a belső szervei alapján a ti ajánlásotokat fogom választani. Egy helyen találtam is 82-ért.
Még egyszer köszi!
-
SRC
tag
Hello kormánykereket keresek picit nagyobbat G27-re ide [kép] a kézifék helye miatt nagyon sokkal nagyobb azért nem jó. Mik az opciók? Mindenképpen kell egy osztókör adapter, vagy van olyan rally kormány, ami takkra felmegy rá?
Most volt először problémám vele, régi pedig. Mittom vagy 10 éves. Most elrepedt az optikai szenzor tárcsája. Egyelőre csak ragasztottam, de megtaláltam hozzá az stl fájlt. Szóval újra szét fogom majd szedni, ha kinyomtattam hozzá egy újat és emiatt (is) jön most szóba, hogy esetleg akkor valami nagyobb kormánykereket tennék fel.
Alapvetően nem tökéletes a kézifék helye, mert egykézzel vezetek miatta Rallyban, valahogy nem tudok elég gyorsan odakapni. VR-ban vakon valahogy nem jó hely ez neki, de annyit faragtam a jó vastag adapterlemezt, amivel oda tudtam csavarozni, hogy nincs kedvem újrakezdeni és valahogy ha már egykézzel tolom akkor meg már kényelmesebb lenne egy kicsit nagyobb átmérőjű kerék.
-
JulesTS
addikt
válasz
Tombolo #38888 üzenetére
80 ezer forintos ársávban csak potméteres fékpedállal szerelt kormányt fogsz találni. Szóval ha komolyan gondolod, akkor loadcell mod, vagy pedál csere. Egy akciós TM150PRO a legjobb ami belefér a keretbe. T3PA pedálokkal adják amihez 20..30eFt-ért van hozzá átalakító készlet, ha a hozzávalókat te barkácsolod össze (Leo Bodnar erősítővel), akkor 8..10eFt-ból kijön, de ha elekronikához konyítasz kicsit, akkor 3eFt alatt meg van az átalakítás:
[link] -
cd930
senior tag
Sziasztok!
Logitech Formula Force EX még hadra fogható valahogy? Találtam egyet itthon és a fiamnak rátenném a PC-jére.
Úgy rémlik, hogy a pedálok csatlakozója nem is kapcsolható a PC-hez, nem láttam rajta olyan csatlakozót..
Vagy ez már kuka kategória?
Mit ajánlotok alsó ársávban?
Forza Horizon 4-et tolna PC-n XBOX Game Pass Ultimate előfizuval.
Előre is köszönöm! -
Tombolo
tag
Üdv Uraim!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Főleg f1-re lenne használva a kormány, pc-n, de későbbiekben nem zárkóznék el a ps5 rendszertől sem.
Körülnéztem, olvasgattam, logitech g29 az egyik amit néztem. De láttam videókat, hogy kapásból szét kell kapni a pedált. Ha van valami jobb alternatíva, kérlek osszátok meg velem. Minél többet olvasok, annál hülyébb vagyok. Ha ps5 támogatás mégsem lenne, nem halok bele. Egyelőre xbox one kontrollerrel nyomom, ahhoz kèpest elég sok kormány megváltás lenne. Igazából nyolcvanezer jó magyar forintnál többet nem nagyon szeretnék adni érte.
Tanácsaitokat, ajánlataitokat köszönettel venném!Előre is köszi!
-
camaro79
aktív tag
válasz
ozoli78 #38885 üzenetére
Ha el kell pakolni, nincsen mas valasztas.
en playseat challenege-t hasznalok csw bazissal, csw valtoval. Kello modistasokkal meglepoen stabil a dolog.
Most jon hozza a bass shaker.A fenti eszkozokkel teljesen hasznalhato es 5 perc alatt szet-osszerakhato. Nyilvan egy DD-t mar nem szolgalna ki.
-
pointer4
tag
válasz
ozoli78 #38885 üzenetére
Valahol el kell kezdeni.
És ha a lakás/család igényli az elpakolást, akkor nem hiszem hogy van más út
Meg ez olyan mint a motorozás, végig kell járni a szamárlétrát
Nincs is annál szomorúbb, amikor látom a fél éves komplett cockpiteket hírdetni, ahogy az egész eladó, és tuti nem kategória váltás miatt. Heti kettő tuti felkerül face-re.Bár abban igazad van, hogy használtan sokkal jobban járhat, csak lehet többet kell várni.
-
ozoli78
tag
válasz
csiramokus #38883 üzenetére
Próbáld ki más játékokkal is.
-
csiramokus
csendes tag
Logitech G920 - G HUB 2020.12.6465
A gep forza horizon 4 alatt egyszer csak kikapcsol (kb 40%-os terheles, normal homersekletek), mas jatek alatt ami jobban terhel (Cyberpunk, Death Stranding) teljesen jol mukodik orakig.A kormany masik fali csatlakozoba van dugva.
Nem az alaplapi USB-be van dugva hanem a haz elejen levo panelbe.
Otlet? Teszteljem mas vezetos jatekkal?
Esetleg volt barkinek hasonlo tapasztalat? -
®abstract®
őstag
Olvastam hogy milyen játékokkal szoktatok játszani.
én a Forza horizon 3 at illetve négyet tudom ajánlani nagyon jól meg vannak csinálva -
Tibiajax
nagyúr
válasz
JulesTS #38872 üzenetére
csak álltam ott magamban, néztem, elmerengtem azon hogyan képesek, hogyan merészelnek egy ilyet legyártatni és forgalomba bocsájtani egyáltalán..
egy év felfüggesztettet adnék biztos a kitalálójának, vagy olyan büntetéssel, hogy ezzel a saját produktumával kellene non-stop játszania, valamelyik autós szimm-el
-
lanszelot
addikt
Hello,
Raceroom alatt nincs pedál.
Ghub alatt van, FM7 alatt van, FH4 alatt van...stb, csak raceroom alatt nincs.
Valakinek volna vmi 5lete? -
lanszelot
addikt
Valamiért 2 szer írta be, ezt töröltem
-
Neck
veterán
válasz
G4RWIN #38864 üzenetére
Megnéztem, köszönöm szépen
Több videót is végignéztem (talán ez a leginformatívabb: https://youtu.be/Uqf_UuxuRJo). Ez alapján mindkettő meglepően minőségi, stabil cucc (a flexibilis design-hoz képest)
- A Playseat Challenge-ben nagyon tetszik, hogy könnyű (10kg), vasalódeszka-szerűen egy mozdulattal összecsukható, és eltehető, tényleg kis szobába való cucc, ahol minden játék után gyorsan meg lehet szabadulni tőle, és ehhez képest mégis stabil.
- A NLR F-GT Lite-ben meg az tetszik, hogy 20%-al több pénzért lényegesen több "anyagot" (20kg) kapok, picit masszívabb, és ami megint fontos, hogy sokkal inkább magamra állítható.
Mivel a két szempont közül (picit fáj a nyakam mostanában) a kényelem és állíthatóság fontosabb volt (nem minden játék után kell elpakolni, bár azért gyakran
) ezért a NLR-t rendeltem be. Remélem így is el fogunk férni tőle
Azért fontos az állíthatóság, mert kicsit Gimli-szerű testalkatom van
, 170cm de zömök vagyok, viszonylag rövid kézzel és lábbal, emiatt picit tartottam attól, hogy a Playseat "szék" részét nem tudom úgy beállítani, hogy meredek legyen a támla (a rövid karommal elérjem a kormányt) és mégis alacsony legyen a comb része (a rövid lábammal inkább picit szemből, mintsem "fentről" nyomjam a pedált).
Még egyszer köszönöm a tanácsokat
-
koanla
aktív tag
válasz
camaro79 #38866 üzenetére
Nem kell lejjebb vinni – sőt, ha minden igaz, nem is lehet. A lényeg, hogy ne menjen 11ms fölé. Az alatt nincs drop. Ha igen, akkor elindul a felezés hamar, ami már nem nice.
Az alacsony G azt jelenti, hogy feljebb tudsz tekerni olyan dolgokon, amelyek a GPU-dat terhelik. A lényeg, hogy a kettő közül egyik se lépje át a 11ms-ot.Gondolkodtam picit a korábbi dolgodon (és ezen része miatt akár ontopic is lehetne ez a hozzászólásom*) és arra jutottam, hogy feltehetőleg az F-értéked mehetett mínuszba. Az pedig azt jelenti, hogy a kormányod ment clippingre; akkora erőt kellett volna leadnia, amit a Te base-ed már nem tud. És az ilyesmi talán a leglassabb, legszűkebb kanyarokban lehet leginkább.
#38845: Ha jól értem, a 'Predictions' fület nézted. Én viszont a vége felé lévő 'Ryzen 3xxx'-et. Ha jól értem, ezek az előrejelzések inkább kalkuláltak. Viszont a Te CPU-dhoz való fülön a konkrét méréseket találod meg más iR-felhasználók tollából. 3800X-hez magasabb értékeket látok ott.
Általánosságban hogy megéri-e tuningolni a Te CPU-dat, nem tudom megmondani. Nem is vállalnám ennek az ódiumát. Továbbra is azt tanácsolom, hogy olvass utána, vagy próbáld ki, hogy működik ez Nálad és aztán tudsz dönteni akár a tuning, akár egy esetleges későbbi fejlesztés kapcsán. Az tény, hogy az 524 nem annyira acélos érték, tudván, hogy a 600 fölöttiekkel sem lehet max grafikán futtatni az iR-t* javaslom, hogy ezt a témát ne folytassuk itt. Bár a topikgazda elég sporadikusan van és nem nagyon látszik egyéb moderáció sem, gyakoroljunk belátást anélkül is és ne árasszuk el VR-ral ezt a topikot. Köszönöm a megértést!
-
pointer4
tag
válasz
6absbulldog #38862 üzenetére
Köszi! Ezt a Dechatlonosat meglesem!
-
G4RWIN
tag
Egy "X" alak a váza, a "karfa" állításával tudod állítani a tamla meredekseget ezáltal a combod szögét is. Lehet állítani a deréktamaszt és a combtamaszt is. Nem egy nagy ördöngösség, sokféleképpen be lehet állítani az említett 3 ponton + pedál és kormány távolságot is.
Tépőzárral állítod ezeket a pontokat, de jó minőségű.
-
Neck
veterán
-
6absbulldog
tag
válasz
pointer4 #38855 üzenetére
Szia,
Decatlohnban keress olyat, hogy tengerjáró cipő. 2-3 ezer forint, nekem is olyan van. Ez olyan "cipő" - bár inkább belebújós, aminek nagyon vékony a talpa, meg az egész pille könnyű. Arra tervezték, hogy a tenger fenekén a kavicsok ne a talpadat vágják meg. Tökéletes vezetéshez, mert vékony a talp része, így jobban érezni a pedált.
Vagy a másik megoldás, az úgynevezett szobazokni. Ez olyan vastag, hogy cipőt nem is tudsz rá húzni, gyapjú a belseje és olyan vastag, hogy már majdnem talpa van, de mégsem. Télen amúgy is tök jó melegHátránya, hogy nyáron nem lesz jó ebben vezetni, plusz online nem is nagyon találsz férfi méretben, kínai üzletekben szokott lenni.
-
Marci112233
addikt
válasz
pointer4 #38860 üzenetére
Pedig anélkül hogy nem borítod be valamivel, nem hinném, hogy más megoldás lenne. Bár egy gondolatom akad, de azt meg nehézkesebb kivitelezni. Röviden 3D nyomtatóval műanyagból csinálni darabokat azt színre festeni, ráhúzni a pedálokra és a műanyag is segíthet, de ugye 3D nyomtató nem olyan gyakori eszköz.
-
pointer4
tag
válasz
Marci112233 #38856 üzenetére
Igen, egy méretes alu darab a pedál, de nem szeretném bevonni. Olyan szíp
Az ötlet egyszerű és nagyszerű, de más utat kell találjak, nevezzük az én hiú beállítottságom miatt
-
Marci112233
addikt
válasz
pointer4 #38855 üzenetére
Kérdés milyen gyártmányú pedálhoz. Mert például nemrég néztem, hogy a Thrustmater T-LCM pedálsorhoz kapható külön rá való gyári gumi borítást ami pont a fém hidegségét enyhítené személy véleményem szerint.
Így ha jól értelmezem neked pont a hideg pedállal van gondod, így és a pedálsor betakarását javaslom valamivel ami a fém rész hidegségét csökkenti.( Ami lehet akár házi is, mondjuk úgy hogy egy vastag téli zoknit amit kilöknél mert elszakad, vagy kilyukad abból csinálsz rá egy plusz réteget. Így olyan mintha 2 zokniban lennél, ami segíthet.) -
pointer4
tag
Sziasztok!
Pénztárca kímélő megoldást keresek pedált nyomkodni. Zokniban túl hideg, a cipő meg túlzás. Ilyen ninja papucs szerűségre gondolok. Valahol könnyen beszerezhető bevált ötlet? Valami minimális erősebb talp mint a szövet zokninak elég volna.
-
G4RWIN
tag
-
Neck
veterán
Eladtam a T150 RSGT-t, és a hozzá való Next Level Racing Wheel Stand Lite-omat.
Nem tudtam rendesen "elé ülni", egy normál "konyhai székkel". Olyan érzés volt, mintha egy teherautót vezetnék. A T150-el meg az volt a bajom, hogy a játékok "elfelejtették" a kormányszög beállításokat, mindig vissza kellett állítanom 540-re a kormányt (nekem a 900 - 1080 fok túl sok). Ezen felül rájöttem, hogy komolyabban érdekel a dolog, szerettem volna egy jobb kormányt.Érkezik a T300 RS GT Ferrari Alcantara Edition (
), kifogtam egy nagyon jó akcióban, T300 RS (tehát kétpedálos) áron volt, 290 euró.
A kérdés a következő: olyan állványra szeretném rögzíteni, amiben félig fekvő félig ülő pozícióban tudok vezetni, nem baromi kényelmetlen, magamra tudom állítani.
Plusz, ha úgy van, pár mozdulattal eltehető az útból, mivel PS4 + TV kombóval játszom (GT Sports), és amikor nem játszom, jó volna, ha a nappali közepét másra is lehetne használni.
Már csak azért is, mert nemrég született meg a kisfiam, így viszonylag ritkán jut idő játszani (nem minden nap, max 1-2 óra).Eddig ezt találtam: Next Level Racing F-GT Lite
Van ettől bárkinek jobb ötlete (mondjuk főként olcsóbban, mert ez a 300 eurós ár elég gáz, ennyiért vettem a kormány + pedál szettet.
Minden megoldást szívesen fogadok, amiben nem akar a nyakam leszakadni fél óra játék után, nem túl drága, és "eltehető az útból".Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Forrmell.enn
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bittorrent topik
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- G.SKILL Aegis DDR4 3000MHz memória, hihetetlen áron!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest