- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Monitor hiba topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fornetti
csendes tag
Hello!
Hol tudok 1-2 nap alatt beszerezni G25öt? Minél olcsóbb, annál jobb. (budapesten)
-
evitiguF
senior tag
Tegnap megtapogattam egy DFP-t és egy Formula Force EX-et is.
kár, hogy momo nem volt kirakva, de úgy vélem, hogy a pedálhibája miatt inkább a fenti kettő között döntök.
DFP és Force EX között pedig semmi kétség, hogy a DFP a nyerő! Már súlyban is nagyon előjön köztük a különbség, és valahogy a kormány fogását is jobbnak éreztem a dfp-n. pedáljai is sokkal jobbak, a féket sokkal nehezebb benyomni (felkeményedik?) és ugye ott van a 900°-os fordulat, amit vagy kihasznál az ember, vagy nem, mindenesetre ha valaki játszik Haulinnal, belső nézetben, ott azért jól jöhet, hogy a kamion kormánykereke is annyit tekeredik, amennyit én tekerek valóságban.
tehát amin tűnődtem, hogy megér-e plusz 10ezret, eldőlt, IGEN, megér annyival többet. -
Sam8888
tag
válasz
hoffman_ #2695 üzenetére
Elméletileg nem, gyakorlatilag simán működik PC-n is mindenféle gond nélkül.
FFB jelentése Force FeedBack, azaz erővisszacsatolásos, ami annyit jelent, ha pl belemész a játékban egy kátyúba, akkor megrántja a kormányt.
SZVSZ a kettő közül inkább DFP, mert a momo pedáljai egy idő után bemondják az unalmast, viszont a DFP örökéletű. -
hoffman_
nagyúr
Hali!
Egy egyszerű kérdés....nem akarom bonyolítani:
MomoRacing(22k) vs Driving Force Pro(22-23k)
Amúgy segghülye vagyok ebben a témában
Elmondja valaki mi az az ffb például?
-
neilszab
őstag
válasz
Viktor26 #2689 üzenetére
Nem igazán tudok a gondodon segíteni, fingom sincs se az Xbox-ról, se más konzolról, mert én csak PC játszom, mert csak ahhoz vannak szimulátorok. Tehát csakis PC-és kérdésekre tudok válaszolni.
A kormányelfordulás, meg nem igazán függ a játéktól, annyit állítasz be a Logitech driverében, amennyit csak akarsz. (PC-én leaglábbis)
A logók között meg nincs semmi különbség, hol ilyen, hol olyan, csak marketing...
-
ribarszki
őstag
Most egy nagy okosságot fogok kérdezni
Miért van egyik DFP közepén GT jel, a másikon Logitech jel. Az enyémen Logitech van. Ez jelent valami különbséget? Vagy éppen melyiket fogod ki??
Thx! -
Viktor26
tag
válasz
neilszab #2688 üzenetére
Szia!
Na, téged kérdezlek akkor, hogy milyen a dfp. Azt ugyan leírtad, hogy a 900° inkább csak marketingfogás, és elég a kisebb fordulás is. De konkrétan, van olyan játék, ami valóban kihasználja azt, hogy ekkora fordulási szöge van?
Meg aztán, lehet, hogy értelmetlen ezen rágnom magam, ugyanis nekem csak xbox 360-hoz lesz, PC-m az még nincs olyan, amelyik bármilyen játékot visz, így marad az Xbox-on való játszás. Kérdés tehát, hogy a dfp megy-e egyáltalán X360-on, ha csak annyira is, hogy tudom tekergetni és a pedálokat nyomogatni játékok alatt!
A PC-t meg le kell cserélnem idén, mert már kevés mindenhez. Szóval akkor mehet a PC-n való játék is, ahhoz meg szeretném a dfp-t, hiszen az tuti, hogy az MS Wireless wheel nem megy pc-n. Szóval ez az én gondom
-
ribarszki
őstag
válasz
evitiguF #2682 üzenetére
Én még nem nagyon nyilatkozok a DFP-ről, mert 2napja van meg, és még nem volt időm teljesen ráérezni. Persze az egy dolog, hogy 15kör alatt az A1 és Sepangban ringen megdöntöttem a billentyűzetes rekordomat fél mp-vel (tehát nem bántam meg, és nagyon jó érzés érezni az autót, mikor csúszik ki stb...)
A Force Ex-hez még nem volt szerencsém, de mikor szétszerelve láttam a DFP-t és az Ex-et neten (nézz utána, nem tudopm hirtelen hol) az Ex-ben műanyag volt a "fogaskerék" vagyis nem tom a pontos nevét, és ha jól emléxem a DFP-ben pedig fém. Biztos, hogy masszívabb a DFP és újabb is. Arról nem beszélve, hogy az árát is tartja. 23 újonnan, 20 használtan. Szóval ha rá tudod szánni, sztem a DFP-t. Fém szerkezet, újabb konstrukció, nagyon kevés meghibásodás, a 900 fok pedig inkább marketingfogásDe magadnak be tudod lőni, hogy hány fokot forduljon.
Majd azért szólj, hogy mi mellett döntöttél. -
evitiguF
senior tag
válasz
neilszab #2683 üzenetére
Köszi a segítséget, akkor az EX elfelejtve!
Viszont ha képbe jön két újabb versenyző, hasonló árkategóriában, akkor ezek közül még mindig a logit érdemes megvenni?
Saitek R440
Saitek R660GT
Logitech Driving Force Pro
Jobb előre gondosan megtervezni, és utánaérdeklődni a dolgoknak, mert egy kormányt nem félévente vesz az ember.inkább most kérdezek sokat, mint a vétel után bánkódjak. amugy 25k a lélektani határ, amit egy kormányért még kiadnék, ha az felett van, már elgondolkodom, hogy biztosan érdemes-e.
-
neilszab
őstag
válasz
ribarszki #2681 üzenetére
Hát igen, egy az hogy szokni kell, attól is függ, hogy mivel játszol, meg ott is van 3 érték a plugin beállításaiban, amivel lehet játszogatni. Ez sajnos olyan, hogy magadnak kell kikísérletezgetni a dolgokat...
Más: én ültem már olyan izgő, mozgó cockpitben, van pesten egy játékterem, ahol csak ilyesmik vannak, de már írtam is róla a fórumban. Elsőre borzalmas volt, eleve hülyén volt beállítva az rFactor, a kivetítő túl közel volt és ezért homályosan láttam, mert nem bírtam ráfókuszálni, de sztem ha el tudnék tölteni vele pár órát, míg minden faszán beállítok, marha jó lehetne. Mindenesetre élmény, érdemes megnézni. [link]
És hát persze, hogy pang a fórum, hogy ha olyanokat kérdeztek amire nem tudjuk a választ, vagy annyira általánosan kérdeztek (mert lusták vagytok utánanézni), hogy mi is lusták vagyunk válaszolni, meg különben is már leírtuk ezerszer.
Tipikus agyhalál kérdés:
"Sziasztok, szeretnék venni vmi jó kis kormányt magamnak, mit vegyek?"
váááááááá -
neilszab
őstag
válasz
evitiguF #2682 üzenetére
Nos, sose volt EX-em csak DFP-ém, de azért megpróbálok segíteni:
-a 900 fokos elfordulás nem igazán játékfüggő, majdnem mindegyikkel működik, de igazából fölösleges. A 260 fok is bőven elég, és persze jól hangzik a 900, de én se nagyon megyek 300 fok fölé, szóval azért jó dolog meg minden, de egyáltalán nem életbevágó.
-a DFP 100%-osan PC-és kormány is, emiatt ne aggódj, a többi csak marketing duma
-A DFPről sose hallotam még senkitől meghibásodás miatt panaszkodni, az enyém is 1,5 éve már hibamentes, ezzel szemben az EX egy bizonyos hibájáról olvasok itt a fórumban olykor, olykor.
Nos, azt nem tudom, hogy megéri-e az általa nyújtott +élmény a +10 rongyot, de ha így számoljuk, akkor sztem annyival biztos nem jobb. Mindenesetre én nem bántam meg, hogy DFP-ét vettem, tökéletesen meg vagyok elégedve.
-
evitiguF
senior tag
Üdv!
gondolkodom egy kormány beszerzésén, csak azt nem tudom még, hogy melyiket lenne érdemesebb megvenni!
A két versenyző pedig:
Logitech Formula Force EX
Logitech Driving Force Pro
A Force EX mellett szól az, hogy eredetileg PC-hez van tervezve, és jó 10k-val olcsóbb, a Driving Force mellett pedig a rengeteg dícséret, és a 900°-os elfordulás.
A kérdésem az, hogy megér-e 10ezerrel többet a Driving Force Pro, illetve azt a 900°-os elfordulást ténylegesen ki is tudom használni minden játékban, vagy kb. 10 játékból 3 támogatja?
Amikkel pedig játszanék: Toca Race Driver 1-2-3-Grid, Colin 04-05-Dirt, Race 07, GTR2, Evolution GT, rFactor -
ribarszki
őstag
válasz
neilszab #2675 üzenetére
Kipróbáltam, bemásoltam a dll. filet ahova kellett, de nem győzött meg. Talán realisztikusabb lett a vezetés, jobban ráz a kerékvető, stb.. de a normál ffb beállításokkal gyorsabb ls pontosabb köröket lehet menni. Vagy csak én nem éreztem rá, de most ki is töröltem, egyenlőre a régivel tolom
Te mivel játszol?
-
Viktor26
tag
Lecsúsztam a mod-ról, sorry. Megtaláltam a nagytestvérét a gépnek:
-
Viktor26
tag
Ezt vajon kormánnyal együtt adják?
Nagyon állat lehet, viszont felmerül bennem egy kérdés: Hogy szállsz ki belőle egy ilyen bukás után??
-
ribarszki
őstag
válasz
neilszab #2675 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
megyek is kipróbálni
Már azt hittem, hogy teljesen kihalt a topic, de örömmel látom, h nem! Jó lenne picit feldobni. Nagyon tetszik a kormány (DFP), csak nincs időm belemélyedni, iagzán átérezni mert még hétfőn vizsga...De ez az utolsó
A kormány pedig dilpoma ajándék magamtól magamnak
Amúgy nem igaz, hogy nem lehet újjonan DFP-t venni. Én egy nap alatt megkaptam 23-ért. Teljesen korrekt ár, garival.
-
Viktor26
tag
Rengeteg jót hallottam a dfp-ről! Kérdésem, megy-e ez a kicsike X360-nal? Valahol, nem tudom megkeresni, hogy hol, elvétve olvastam, hogy megy xbox-szal is, és hát szívem szerint inkább ilyet vennék, mint a "hivatalos" MS wireless wheelt. Igaz, hogy az ölbevehető, meg dizájnosabb, de arról semmi normális infot nem találtam. Érdekelne, milyen az FFB-je, és hasonlók. Egy-két vélemény. Valaki használ ilyet?
És ami a legfontosabb, hogy hivatalosan tudom, hogy nem megy a dfp X360-nal, de hátha próbálta már valaki, vagy hallott már erről valamit. Remélem tudtok nekem segíteni!
-
neilszab
őstag
válasz
ribarszki #2674 üzenetére
hát a spring és a damper nekem se világos teljesen, még lusta voltam elmélyedni a szakmailag megalapozott kikisérletezésben
, de a szimes körökben általánosan elfogadott, hogy olyan 0-25% között a jó. A central spring, az a középre visszahúzás ereje, ez legyen csak 0. Az overall force effect olyan 105% körül, játékon belül pedig 35-45% között szoktam használni, egyáltalán nem kell hogy letépje a karom, csak érezni, hogy mi történik körülöttem.
1000 beállítás: az ISI motoros játékoknál (gtl, rf, f1ch, race, gtr), van egy *.plr fájl, itt lehet manuálisan állítgatni vagy 30 értéket, de erről nem kérdezz.
rF-hez ezt használja mindenki:
[link] -
ribarszki
őstag
Konkrét játék az rfactor, illetve majd a race 07. Mire való a másik két csúszka? A spring, és a damper? Illetve a harmadik ami valami central wheel spring, húúú vagy valami ilyen
-ről -et említ?
Vagy ha van olyan oldl ami elmagyarázza, az jó lenne.. Köszönöm szépen.
Jaa, rfactorban f1, és megane trophy
köszönöm -
ribarszki
őstag
Illetve mindenki írja, hogy 1000 dolgot lehet állítani. De nekem ez annyira nem megy. Letöltöttem a drivert, és utána max 5 csúszkát tologathatok. Vagy mást is le kéne tölteni??? Help me!
-
ribarszki
őstag
Igen, igen!
Ma megvettem a DFP-met
Már ki is próbáltam. Van valakinek valami infója egy kezdő kormányosnak? Hogy pl a FF-nél vagy a dampernél, ill springnél mire állítsam a dolgokat? Jól jönne, de azért így is jó. Rfactor teljesen mááááás
-
medium84
aktív tag
Sziasztok!
ThrustMaster 360 Modena megér használtan 10E FT-ot? Egyátalán jó kormány? És még egyg kérdés: létezik motor kormány is?
-
shaggy
aktív tag
Ez valóban teljesen ki!
-
Pukkancs
aktív tag
Ez a topik teljesen kihalt
-
shaggy
aktív tag
sziasztok!
Van nekem egy Genius SpeedWheel 3 Vibration kormány és pedálom!
És felrakom a drivert bekonfigurálom a és a játékba mindig vagy balra vagy jobbra huz !
És van sokszor amikor a fék be van nyomva kicsit pedig semmi nincs benyomva de van amikor a gáz ilyen és van amikor a gázt benyomom tövig akkor sem megy
Ez miért van?
-
Pukkancs
aktív tag
Hy volna egy problémám a logitech momo racing-emmel, ha felrakom az asztalra, csúszkálni kezd rajta
még úgy is, ha rászorítom
. Nem lehetne valahogy megoldani ezt a problémát? mert ha a qck steel egérpadomat rakom alá meg a rászorító csavarra egy fadarabot (valami bútorbol van), akkor is van egy kis csúszása. Ezen segítene a csúszásgátló szpré? Vagy esetleg más megoldás? (az asztal lapja is olyan mintha müanyagból volna, mert az asztal asszem faroslemezből van és arra ragasztották fel, de amúgy érdes felületű).
A válaszotokért előre is köszi ! -
borsi
tag
cellpeti, zabu
Nem vagyok egy nagy kormányguru, de azért próbáltam néhányat.
Nem tudom mi az ami nektek is olcsó, de én azt mondom mindenképpen force-os kormányt kell venni! Legalább tízszeres a játékélmény, ráadásul én a rugó előfeszítéses kormányokkal nem is tudok semmit rendesen írányítani.nekem volt ilyen kormányom , szerintem ezt egy rugóssal nem lehet egy lapon említeni. Százszor jobb. Az ár... Hát azt ti tudjátok. De itt fórumon visszaolvasva a Logi DFP-t ajánlják sokan, persze az használtan is drágább.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van valakinek FORMULA VIBRATION FEEDBACK WHEEL kormánya????
Érdekelnének a taparsztalatok,és hogy érdemes-e ilyet venni???? -
borsi
tag
válasz
szapeboy #2657 üzenetére
Megijedt a kormány hogy elveszti a gazdit?
Érdekes amit írsz, ezek szerint a Logitech megkérhette a progi írókat, ne erőltessék már ezt a kormányt... Fogyasztói társadalom
De ezek szerint GT-hez teljes értékű kormányként megy PS3-al? Ez jó hír!
Nekem pont a GT5 lenne a lényeg, ha menne momoval, PS3-at vennék asztali gép helyett.
-
szapeboy
tag
Hoppá-hoppá. Ha kikapcsolom a ps3-at és a kormányt az 1-es portba dugom, bekapcsolás után kalibrálja és a menüben simán lehet vele mászkálni. F1
E viszont sikít, hogy "supported controller not found", ezek szerint a PS3 támogatja, csak a játékok nem. Colin Dirt és Grid sem, egyedül a GT, de abban van force feedback is.
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy milyen kormányt ajánlanátok F1hez?
Nem kell hozzá váltó,csak kormány és padálok,ha lehet kis összegből jöjjön ki!
-
szapeboy
tag
Sziasztok!
Nekem éppen eladóvá/cserélhetővé vált egy MOMO kormányom, olyan 18 k körül megválnék tőle (vettem PS3-at, de azzal nem megy). Kb. 10-15 órát használtam, pöpec állapotban van.
-
zabu
tag
Helló!
Elhatároztam hogy beruházok egy kormányra, csak nem tudom milyen érdemes, és hol. Gondoltam itt tudtok segíteni.
Nem kell force feedback, bár ha olcsón van olyasmis akkor lehet.
Inkább csak egy simá kormány váltó nem szükség hozzá. Most valami roadstar-ral nyomtam, de sajnos tönkrement.
Mit tudnátok ajánlani, pénz számít
Köszi zabu
Új hozzászólás Aktív témák
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest