- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Micro Four Thirds
- Milyen alaplapot vegyek?
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
N€T0X|N #16133 üzenetére
kétfajta, hasonló nevű TH kormány van:
- "Thrustmaster Ferrari 458 Italia Racing Wheel for Xbox 360", xbox360-hoz, 25-35ezer ft - nincs FFB, 270 fok
- "Thrustmaster TX Racing Wheel Ferrari 458 Italia Edition", xbox one-hoz, az 115-125ezer ft - jó FFB, 900 fokpécével mindkettő megy, de kategóriájában mindkettőből van sokkal-sokkal jobb is, ha nem elvárás az xbox kompatibilitás
-
Jack@l
veterán
válasz
matyialiga #16148 üzenetére
Láttuk az előző kommentedet is...
Örülj neki hogy nem kapásból blokkol a kerék. Én játékban nélzelődnék, szimulátorokban lehet állítani a fék érzékenységet. (vagy fékpedál útjának a maximumát lejjebb venni) -
matyialiga
tag
válasz
matyialiga #16147 üzenetére
Valaki?
Tényleg igaz, hogy az "új" Momoknál izomból nyomni kell, hogy 100%-ot érzékeljen és utána majd felpuhul? -
válasz
matyialiga #16143 üzenetére
Nem igazán tudok milyen megjegyzést hozzáfűzni, mert minden benne van azokban a leírásokban, amik az első hsz-be vannak linkelve (itt, nem fb-n). Érthetően, képekkel, részletes magyarázatokkal. Csak ismételni tudnám ugyanazt.
-
Debilon
addikt
válasz
matyialiga #16141 üzenetére
a 3 közül a legalsó csúszka, azt kell mínusz irányba húzni ahogy jólesik az erő
-
kokoaliga
tag
válasz
matyialiga #16143 üzenetére
Matyi ment privi
-
válasz
matyialiga #16139 üzenetére
De jóember... NE húzd ki a tápot! Akkor semmi értelme nincs az egész állítgatásnak... úgy persze, hogy szar az egész.
-
Debilon
addikt
válasz
matyialiga #16139 üzenetére
a force feedback-et rfactorban mínusz irányba kell állítani, ha még nem tetted volna
-
matyialiga
tag
Táp kihúzva minden pipa kiszedve, miden érték 0%-ra és még mindig feszül...
-
mafatka82
csendes tag
Sziasztok! PS3hoz szeretnék egy kormányt venni! Mit ajánlatok? Mivel helyem nincs, ezért ritkán raknám össze, kicsit játszanék, utána elpakolnám, mielőtt a kislányom tönkretenné
Tehát sok lóvét nem akarok beletenni! A Momokat nézegettem, azok jó áron vannak, csak nem tudom megy e tökéletesen a PS3al... Üdv Gyuri
-
válasz
matyialiga #16135 üzenetére
Akkor szerintem te nem az ffb erejét állítod vagy nem tudom mit csinálsz. Lehet, hogy csak rosszul fogalmazol. Ha gyenge az ffb (azaz nem tart túl erősen ellen a kormány), mitől bevehetetlen az - akármilyen - kanyar?
De igazából azt se értem, hogy ha nincs ffb akkor miért nem tudsz egyenesen menni. A korábbi HAMA kormányodban nem is volt, tehát ugyanazt kellene tapasztalnod kikapcsolt ffb-vel, mint azzal.
Ja, hát a rugót vagy gumiszalagot ez nyilván nem tartalmazza. A szar HAMA (szándékosan nem raktam idézőjelet) ennyiből akkor más volt, igen. Itt az ffb csinálná ugyanazt, máskülönben neked kicsit jobban kell figyelni, hogy egyenesen tartsd, de az távolról sem a lehetetlen kategória kellene, hogy legyen.
-
matyialiga
tag
válasz
N€T0X|N #16134 üzenetére
Nem sokat segít ha 2 kör után fájnak a csuklóim, ha meg puhára veszem a lassú kanyarok bevehetetlenek
A kis "szar" HAMA képes arra ha elengedem középre áll be....ez egyelőre ilyenre nem hajlandó, vagy ha igen akkor a kanyarban szenvedsz, garantálva valami káros hatást a csuklódra... -
válasz
matyialiga #16132 üzenetére
Na de ezt írtam fb-n is... ne nullára tedd. Driverben tudod állítani az erősséget. Meg játékon belül is. Olvasd el az első hsz-ben kiemelt írásokat, minden benne van, ami kellhet a beállításhoz.
-
válasz
N€T0X|N #16122 üzenetére
nekem van tx-em, g25 pedállal használom* ezen átalakító segítségével (ami más, ujabb TH kormányokhoz is jó!)
ez egy kényszerkormány: ha valaki xbox one-on játszana autóssal, nincs nagyon más választása (a mad catz máshogy kompromisszum és drágább is), de semmi más esetben nem szabad megvenni (tehát pécére)
az xbox licenszen túl ez egy "40ezres kategória" minőségérzetre, 120 ezerért árulva - az kormány-alap érne valamit, de a pedálok használhatatlanok (felborul, ha nem fogatod le), a kormány a g27/fanatec után a bazári giccs szintje, váltó pedig ugye nincs hozzá, csak méregdrágán, majdegyszer (th8a, 45-50e)
ezen tapasztalataim alapján immár világos számomra, h az insidesimracing.com egy TH prómókat gyártó tetű banda.
( *próbáltam, de marad a fana csr pécén, one-m meg nincs (egyelőre))
-
bajzal
őstag
válasz
matyialiga #16126 üzenetére
Úgy érted az ffb túl kemény? Mert nálam volt már kölcsönben momo és ha kikapcsoltam az ffb-t akkor hangos volt, ha meg be volt kapcsolva akkor nagyon erős volt.
-
matyialiga
tag
Mire megtalálom a jó pár ezer hsz közül
-
Jack@l
veterán
válasz
matyialiga #16126 üzenetére
Olvass visszam linkeltem már párszor profiler beállítást, szerintem az momo-ra is jó lesz. Aztán meg variálhatsz driverben az ffb gain-el hogy kézreálló legyen. (játékban ne állíts egyelőre semmit át)
-
Jack@l
veterán
válasz
matyialiga #16124 üzenetére
Olvass utána a steering lock-nak, ott vannnak linkek a bevezetőben. A baj az, hogy csak 270 fokos elfordulással gazdálkodhatsz momo-val, ami max F1-re elég, ha ugyanúgy akarod elfordítani a kormányt mint az élő autóban.
-
matyialiga
tag
Sziasztok!
Beszereztem egy Momo-t és segítséget szeretnék érni a kalibrálásában, hogy a kanyarokat szépen tudjam venni, de egyenesben ne kacsázzon jobbra-balra
Köszönöm -
Joshi
titán
válasz
Richie0116 #16120 üzenetére
Az előbb írtam le hogy mit kell nézni. Én évek óta adok-veszek itt a PH-n de még nem volt gond, igaz hogy én csak megbízható régi motorosoktól veszek. Olyan előfordult hogy a termék nem felelt meg az elvárásaimnak de eddig mindig visszafizették az árát vagy így vagy úgy. Még egyszer mondom hogy megbízható sok pozitív értékeléses embertől kell vásárolni.
-
válasz
Richie0116 #16121 üzenetére
Nincs túl sok opció sajnos... Talán a Thrustmaster TX Ferrari 458 kormánya van, de arról még nem hallottunk itt a topicban, hogy lenne valakinek. Az 30 körül (kicsit alatta) van újonnan, viszont a DFGT-vel ellentétben csak 270 fokot fordul. Nem feltétlenül rossz választás (legalábbis amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik), de persze attól is függ, hogy mire kell, mert szimulátorozáshoz jobb, ha van 900+ fokod.
-
Richie0116
tag
A DFGT újonnan 46 k a gyártó oldalán 3 év garival ! Ennél olcsóbban vagy ebben az árban van értelmes kormány ?
-
válasz
Richie0116 #16118 üzenetére
Azért csak nem futsz bele valami ekkora csalóba... de nyilván, 100%-ra semmit nem védhetsz ki. Elvégre boltban is vehetsz olyasmit, aminek a dobozában nem az van, amit ráírtak.
Ha valakinek sok jó értékelése van (vagy éppen negatív), az is elég árulkodó lehet.
-
Joshi
titán
válasz
Richie0116 #16115 üzenetére
Az eladó értékelései alapján kell mérlegelni.
-
válasz
Richie0116 #16113 üzenetére
mi a garancia hogy nem vágnak át mint sz.rt a palánkon
Semmi. Volt már erről régebben is szó, én ilyenkor kérném az eladót, hogy videózza le működés/használat közben a kormányt. Ha megteszi, vedd meg. Ha nem, akkor egyértelmű (vagy egy lusta g*ci, akkor meg eleve kapja be, vagy szart akar rád sózni).
-
Richie0116
tag
használtra gondoltam, olx,jófogás, stb.
-
Jack@l
veterán
válasz
Richie0116 #16113 üzenetére
Nyilván nagyobb/megbízható boltot kell kereseni, nem a legolcsóbbat amit a gugli kidob cím meg egyéb cégadatok nélkül. Telefont fel se veszik utána, meg emailre se válaszolnak. Szerencsére 1-2 kivétellel nem nagyon van mo-n ilyen webshopot. (a csak előre utalós webshop nem kicsit gyanús)
-
Richie0116
tag
Sziasztok ! Tudom, hogy nem közvetlenül ide tartozó kérdés, de hogyha akármelyik oldalról rendelek magamnak 1 kormányt és postázzák mivel ugye messze van tőlem mi a garancia hogy nem vágnak át mint sz.rt a palánkon ? Kihozza a futár neki ugye fizetnem kell csak utána bonthatom a csomagot... Nagyon nehéz szinte nincs is ami hozzám közel lenne, hogy személyesen tudnám átvenni.
-
zsiz
őstag
válasz
Dzsidzsi32 #16111 üzenetére
az a baj, hogy mindentől messze lakok és a jókat/olcsókat mindig elkapkodják személyesen.. amit nem, azt vagy nem postázzák, vagy drágán adják
nem nagyon akarok 30k fölé menni egy használt példányért..
-
zsiz
őstag
válasz
Dzsidzsi32 #16105 üzenetére
és nem eladó?
-
bajzal
őstag
Gondolkozom, hogy karácsonykor beújítok egy Logitech G27-re, de már most nézegettem őket használtan, hogy milyen árban vannak és alig van használtan. Ha karácsonykor nem fogok találni használtan, akkor hol lehet venni "olcsón"?
-
Dzsidzsi32
tag
válasz
matyialiga #16101 üzenetére
Amondó vagyok,hogy Dfgt alá ne adjad ha az Rfactor-hoz kell. A 900 fok, az 900 fok. Én sokáig használtam. Nagyon szerettem. Rendeltem hozzá pillangófüleket is japánból. Sokat dobott az élményen. Végre kanyarban is tudtam kényelmesen váltani. Bajom sose volt vele. Az FFB kellően erős benne. Sok a gomb rajta. Konkrétan egy PS3 joy összes gombja,plusz ami még a GT5-höz kell. Szóval megéri levadászni egyet. Én is kezdő kormánynak vettem,és egyáltalán nem bántam meg! Csak ajánlani tudom. Most a szekrény tetején pihen bedobozolva. Tartaléknak tökéletes
-
zsiz
őstag
válasz
-
Joshi
titán
válasz
Az első kormányom egy Momo volt és kezdésnek megteszi, ha jó állapotban van akkor jó lesz.
-
matyialiga
tag
Ezt találtam.
Igaz, hogy "csak" momo, de azért ezek sem a rossz kormányok közé tartoznak.
18ezerért megéri?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest