Hirdetés
- E-book olvasók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
válasz
kisza25 #23499 üzenetére
Azt hiszem hogy a legfontosabbat ki is hagytad az egészből, és bár tényleg minden mondatban legalább "2 helytelen állítás van" de úgy gondolom hogy ha valaki ennyire jártas a dologban mint az előtted szóló kolléga akkor legalább annak utánna nézhetett volna hogy az nforce-os alaplapokban nem ACC-nak hívják hanem NVCC-nek...(NVIDIA Clock Calibration) Az olvasgatás pedig tényleg hasznos de nem úgy hogy az utolsó 20 hsz-t olvassuk csak el mert abból születnek ezek a dolgok..... Erre mondta régen Apám hogy kisfiam kevered a szezont a.......
-
kisza25
félisten
válasz
csacsu #23498 üzenetére
"Magot aktiválni legtöbb eséllyel csak az nforce7xx seriaval lehet"
ez hülyeség, mert AMD chip-es lap kell pl 770, 780, 790 és ez nem elég, mert a déli hídnak SB710, vagy SB750-nek kell lennie és ez még mindig nem elég, mert tudnia kell az ACC-t
pl. az én lapom 780G+SB710+ACC na meg persze kell egy megfelelő processor és lássatok csodát megy a 4mag mint nálam is
"azon belül is az ashrock-kal"
ez sem igaz Gigában is lehet, mellesleg Asrock-nak kell írni
"de azt se felejtsük el hogy szegény bios azt lát amit a proci mond neki"
ez sem ok, mert a megfelelő BIOS ismeri fel a processort és kezeli azt
"Bár szerény tudásom alapján nem értem hogy hogyan képes egy bios felülbírálni egy processort"
úgy, hogy szoftveresen van a mag letiltva az,hogy előlehet hozni a 4.magot az egy bios hiba, bug
kicsit jobban figyelj oda arra amit olvasol és mielőtt tanácsokat adsz, vagy hozzászólsz olvasgasd a megfelelő fórumokat -
csacsu
tag
Magot aktiválni legtöbb eséllyel csak az nforce7xx seriaval lehet,azon belül is az ashrock-kal.ACC-t autora kell tenni és ha van épségben lévő plusz mag akkor az előfog jönni.Ha van!nem véletlen hogy le vannak tiltva azok a magok
.Bár szerény tudásom alapján nem értem hogy hogyan képes egy bios felülbírálni egy processort,nekem picit furcsa és elgondolkodtató dolog
..persze nem lehetetlen,,de azt se felejtsük el hogy szegény bios azt lát amit a proci mond neki...
Ja ACC=advanced clock calibration
-
-
zodo
nagyúr
Valaki megmondaná milyen hűtőt mellékelnek az Athlon II X2 240 mellé ?
Esetleg annak a teljesítményéről valamit ?Van egy Arctic Cooling Freezer 64 Pro-m az elegendő lesz az X2 240 -hez ?
-
Atnhony
csendes tag
válasz
#65675776 #23486 üzenetére
Igen, azt vennék,d e ismerős intézi, olcsóbban, és olyat nem tud. Mellesleg olvastam valahol, h van egy módszer amivel aktiválni lehet még 1 magot, és 3 magossá leeht tenni. Ez igaz? Mert ha jól tudom a 7750+ az egy 4 magos Phenom aminek letiltották 2 magját, és meghagyták az L3-at.
-
törölt tag
Az az iTE chip nem közvetlenül méri a hőmérsékleteket, hanem a lapon elhelyezett érzékelőktől érkező elektromos jelet dolgozza fel, és az alapján határozza meg a hőmérsékletet. Így teszi egyébként minden gyártó minden megoldása. Így működik pl a CPU-k és GPU-k beépített érzékelőjével is, az is csak nyers feszültségadatot szolgáltat, amiből a szenzorchip generál emészthető hőmérsékletértéket. Ha nem így lenne, akkor nem lehetne BIOS-frissítéssel újrakalibrálni a mérőrendszert.
Atnhony: Annyi pénzért inkább egy PhII X2 245.
-
Atnhony
csendes tag
Hali. Készülök venni egy 7750+ Black Edition processzort, és kíváncsi lennék, hogy ki mit gondol a prociról. Előre köszi az összes segítséget;)
-
Hanok
senior tag
tudom rá lehet kattanni Én ugyan így vagyok a zajokkal, éppen ezért nem is foglalkozom a chipset meg a vrm hűtéssel mert az a plusz 1 venti számomra már túl nagy zajforrás...
meg csak azért sem fogok fabrikálni...bízom a gyári megoldásokban...
3 év múlva meg lehet lecserélni úgy is mindent...(Egyébként kivételesen a scythe andy samurai hűti a chipsetet is meg a vrm részt is szóval Én ennél többet nem tudok tenni az ügy érdekében..)Főleg hogy még vegyek egy 15k-s lapra 5k ért chipset a másik 5k-ért meg vrm hűtőt az egy kicsit túlzás...
-
yolan
őstag
Ott a szerk: utan a lenyeg szerintem
En is olyan 50-60 fokra saccolom, 50et meg par mp-ig kiborod, aztan jon az isteni szikra, hogy ez b@szott meleg
En ugy vagyok vele, kap ventit, kap nagyobb bordat, artani nem arthat, ha a gari ideje alatt sem fozom meg, hatha tovabb birja ki hogy azalatt a tegyuk fel 3 ev alatt atlagban nem 40 fokos a lap, hanem 20. Bar, mondtak mar, hogy en ilyen teren nagyon szorszalhasogato vagyok, ez a maniam. -
Hanok
senior tag
Valószínüleg így is van...Mert nekem sem méri egyiket sem de szerintem azt a gyárban már kisakkozták hogy elég az a hűtés amit ők raknak rá...ha nem így lenne akkor az átlag userek 90 százalékának megfőne a lap az első nyári napon...Vagy akkor most mérnöknek kell lenni hogy amit veszel azt még átalakítsd mert gyárilag szar....ott a 3 év gari ha addig kibírta ki fogja tovább is...
Meg azért a fogdosás is egy érdekes téma....szerinted mekkora hőmérséklet az amit meg tudsz fogni közvetlenül és nem égeti szét a kezed? mert Én már a 60 fokos videokártyám hőcsövét alig tudom megfogni....és ezeknek az alkatrészeknek az szinte semmi....
szerk: Bár az tény hogy ha hűtve van abból baj nem lehet...
-
yolan
őstag
Azert ha a borda olyan meleg, hogy nem birod megfogni, akkor ott gaz van
Mellesleg, azert a gigabyte sem egy fair jatekos, ami az alaplapi homersekletet illeti, nem vagyok benne biztos, de ha ugy van mint a p35, p45 szeriaval, akkor egy ite chip "meri" es jelenti a homersekletet, aminek koze nincs ase a fetekhez, se a chipsethezSzerk.: en azert nem engedem tulmelegedni, gondoskodtam rola, hogy mindent erjen friss levego.
-
gyiku
nagyúr
-
törölt tag
-
Joshi
titán
Csoda hogy egyáltalán működik.
-
Narancs
őstag
Én is hasonló gondokkal küzdöttem annó a kupaktalanított S393 3000+ procimmal, végül a megoldást Zalman hűtő jelentette, amit csavarozni kellett, nem beakasztani a füleket. Értelem szerűen pár menettel rövidebb csavar / alátét kellett és szépen felment a procira a Zalman hűtő.
-
Joshi
titán
Újra összeraktam a Gigabyte MA69G-S3H lappal a kupaktalanított X2 5000BE procit egy gyári hűtővel és láss csodát működik. Ezzel nem feszül a lap és így nincs melegedési probléma még enyhe tuningnál sem.
-
yolan
őstag
válasz
AXisBOLD #23465 üzenetére
World Frequency Records (AMD K8) :
Nº 1 : IT168_OCP-Carter reached 4295.49 MHz with an AMD Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (65 nm)
4295.49 MHz -
AXisBOLD
addikt
hy all
mi az a max amit egy Brisbane-ből ki lehet szedni?
-
Nekem a s939-nél egy 3200+ az mindig hűtővel együtt jött le.
És vagy 6xor szedtem ki.Érdekes volt de mindig elindult utána, mikor vissza raktam.
-
DarPet
tag
Ha a szélén volt, akkor megpróbálhatja visszagörbíteni, és a foglalatot megtisztítva újra megpróbálni, közben remélni, hogy a görbítgetéstől nem törik le végleg a láb... Gariztatni letört lábbal biztos nem lehet már.
elfelejtette: nekem a 2.4-es celeronomhoz ragaszkodott a hűtés... Ez volt az első alkalom, hogy 5-6 év után pasztát cseréltem rajta, így kicsit megijedtem, de annak se lett baja... szerencsére.
-
yolan
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #23455 üzenetére
Koszi.
DarPet: Allitolag beletette, leszoritotta, huto ram, bekapcs es semmi, kivette, hat nem elvolt hajolva egy lab 90 fokkal.. Szerintem ferde lehetett vagy valami mocsing lehetett a lyukban, de csak talalgatok.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Balinov #23445 üzenetére
rmclock, crystalcpuid, van is topikja
uriember vagyok
-
Balinov
titán
Uraim,
TK-57-es mobile Athlon X2-es (1.9Ghz, 2x 256kbyte L2) ill. R690M chipset ala (toshiba noti) keresnek olyan szoftveres megoldast, amivel ugy be tudom loni a szorzot es a vcore-t, ahogy akarom illetve kiteszteltem, hogy jo, es mindezt az oprendszer indulasaval egy idoben, felhasznaloi kozbeavatkozas nelkul vegezze nem admin jogu felhasznalonal.
A cel oprendszer Vista Home Premium 32bit lenne, esetleg 32 vagy 64bites Win7 RC. Neadjisten Ubuntu 9.04 Desktop Edition.
Mi erre a legjobb es legcelravezetobb szoftveres megoldas.
koszi a segitseget
udv
Balinov -
yolan
őstag
Sziasztok!
Diohelyban, sikerult baratomnak letornie a 7750be egyik labat.
Kerdes, hogy ez valahogy orvosolhato, vagy ezt mar megette a fene?
Udv, yolan. -
csacsu
tag
sztem nefoglalkozz vele hogy hány fokos,mert 80 fok nem baj még...
nekem a 4000+ x2 97fokos volt orthos alatt 3.5 ora-ig és nem égewtt el
-
Blaze71
őstag
válasz
Sub-ZeRo #23441 üzenetére
Nem csesztetésnek szántam, csupán megjegyeztem, hogy az ilyen jellegű kérdést érdemesebb vásárlás előtt feltenni. Valami ilyen formában gondolom: van xx forintom alkatrészre, mit vegyek? Persze nem azt írtam az előbb sem, hogy rossz a gép, csak lehetett volna kb ugyan annyiból jobb is. Mennyit költöttél alaplapra, procira és memóriára összesen?
-
válasz
Blaze71 #23422 üzenetére
Szia
Azért nem lett jobb gép most, mert hirtelen állt be a másik gépem.Ezt most nem én finanszíroztam, hanem anyu, és most nem állunk úgy, hogy +20k-val többért vegyek gépet...
Amúgy nem tudom, miért nem 1066-os lett, nekem ez így is jó. Meg nem fogom egyiket sem húzni, tud amit tud alapon járok. Alapot azt néztem (770) de későn néztem utána, hogy mit tud, így ez jött meg. -
danih
veterán
J&W lapom van, nem emlékszem hogy lett volna, a nagyobb gyártók szoktak adni.
Hmmm azért nézzük... (elszalad, CD-t előkotor...)
SemmiDirectX, cpu_z és csaó az extra.
Egyébként ha lenne is, 3rd party univerzális progik jobbak szoktak lenni... Amit láttam más lapoknál (gyártó által mellékelt program) egy csili-vili memzabáló bloatware giccsparádé (no offence) -
danih
veterán
Köszönöm az ajánlást! Everest jónak tűnik, több progi hasonló értékeket mér, OCCT kivétel, kár érte, nagyon tetsztett.
Másik: szoftveresen lehet állitgatni a vcore és egyéb, egyébként bios-ban elérhető dolgokat? Jó lenne netezésnél/filmezésnél szoftverből visszavenni a szorzót/vcore/egyebet.
Tudom, elvileg ez lenne a Cool'n'Quiet, de nekem bajaim vannak vele... -
zodo
nagyúr
Everest, de nem minden esetben mutat helyes értékeket.
Szoftveres mérés, szerintem csak írányadó tud lenni. -
danih
veterán
Ha már melegedés: milyen progit használtok mérésre?
Én most hirtelen hármat próbáltam, mindegyik gyökeresen mást mutat.
Idle-ben
OCCT: 20 körül
Speedfan: 30 körül
CoreTemp (progi): 40 körül
Ilyen nagyságrendűek a különbségek (load-nál OCCT 45 körül) -
apollo12
veterán
szerintetek mennyire melegedett a procim????????
-
AXisBOLD
addikt
válasz
elfelejtette #23391 üzenetére
a kingmaxok többsége tényleg trágya, de van Micron D9 chipes is és az jól megy. csak vásárlás elött rá kell kukkantani és ha kingmax a felirat a chipeken akkor egyből kettétörni
-
Blaze71
őstag
válasz
Sub-ZeRo #23413 üzenetére
Szerintem nem lett volna rossz, ha vásárlás előtt érdeklődsz és nem utánna vársz megerősítést. Nem rossz a gép, csak ennyiből, vagy egy picit többől lehetett volna jobbat is. Ha jól tippelek, akkor az alaplapod nem GA-MA720, hanem GA-M720. Nem teljesen mindegy, mert az egyik AMD Chippes lenne, ha létezne, a tiéd pedig nForce Chippes. A proci nem lenne rossz, de az első K10-esek egyike, nem éppen alacsony fogyasztású és ezért valószínüleg melegszik is rendesen. A memória rendben lenne, de miért nem 1066 MHz-es??? Nem tudom, hogy pontosan mennyibe került, de pl egy GA-MA770-UD3 Rev2.0-ás lap olyan 18 ezer, a Phenom-II 550BE 24 ezer, a memória meg annyi, amennyi.
-
válasz
elfelejtette #23416 üzenetére
Nem akarom tuningolni a procit. Nem értek hozzá.
Megy ahogy amd-nél megálmodták. -
elfelejtette
veterán
válasz
bakosgabor57 #23418 üzenetére
Hehe...
Gondoltam, hogy te is egyszerre olvasod a két topicot... -
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57 #23417 üzenetére
Mondjuk erre a kérdésedre válaszoltam
-
bakosgabor57
őstag
válasz
elfelejtette #23416 üzenetére
Majd minden Phenom II x2-es procinál ilyeneket mutatnak a monitor progik, x4-eseket meg már jól mutatnak. Szerintem kb xarok bele...
-
válasz
elfelejtette #23414 üzenetére
Köszi szépen!
-
elfelejtette
veterán
válasz
Sub-ZeRo #23413 üzenetére
Hy!
Pont most teszteltem clock-to-clock egy X2 7750-et és egy X2 245-öt. Mindkét procit 2.7GHz-en hajtva egy HD4650-es karival 3dmark05-ben az X2 7750-es 13087 pontot kapott, az X2 245-ös 13299 pontot, 3.5GHz-en pedig 14006 pontot. Tehát azonos órajelen minimális a különbség, az új X2 245-ös proci elönye az, hogy 3.5GHz-et alapfeszen ment...
Üdv. -
Sziasztok!
Én is beléptem tegnap az x2-ek klubjába.
Az aláírásnál olvashatjátok a gépet, mit vettem, most csak a alaplap, ram, procit vettem. Szerintetek mennyire jó gép? Most sürgősen kellett, és ez volt a legolcsóbb konfig.
A kártya most kölcsön van, de majd egy radeont, 4850-70, vagy 9800gtx+ akarok bele venni. Meg egy új tápot majd. A proci az phenom II x2 550-hez képest mennyivel gyengébb? mert én nem sok különbséget találtam tesztekben...
A gép, csak msn, levelezés, meg egy kicsit játékra kell, 1440x900-as felbontásban. Ezekkel a kártyákkal majd tudok futtatni pl crysist maxon?
A rendszer most egy angol vista sp1 ultimate. És nagyon jól hasít.
Köszi előre is. -
zodo
nagyúr
válasz
elfelejtette #23409 üzenetére
Nem ismerem az 5-ös dmarkt -ot, de szép eredmény lehet, ha leírtad.
Nekem a 6-al ezt sikerült összehoznom. -
zodo
nagyúr
válasz
AMD X2 #23404 üzenetére
Oh ez remek hír számomra, de csak majd a jővőre nézve.
(#23406) Joshi
Nem akarok nagy Upgradet. Mindösszessen arról van szó, hogy a mostani 4850E procim bekerülne egy másik lapba. Mostani gépem így proci nélkül maradna és az űr helyére keresek valamit.
Jeleztem, hogy nem kell nagy dologra gondolni, mert csak egy 4670-es kari társa lesz.
Max. költségként a 20k a plafon érték.Sajna a tuninghoz nem értek, de köszönöm a topikot.
Egyszer sikerült azért felhúznom egy teszt erejéig 2.5 => 3.125mhz-re a 4850e-t.Szóval a tuning egyenlőre nélkülőzhető tényező csak kiváncsi voltam, ha majd kell akkor mit lehet kihozni belőle.
4 magra nincs miért és miből költenem, meg vagyok elégedve a mostani teljesítményével.
Asszem elfogadom és marad az Athlon II X2 240(#23407) elfelejtette
Ezekszeint ez a szériát, jól összerakták a mérnökök.
Köszönöm mindenkinek.
-
Joshi
titán
Végül is nem tudom hogy mekkora Upgradet akarsz, és az alaplapodhoz már nem Brisbane magos proci illene és azt sem mondtad hogy mennyit szeretnél rákölteni. Így elég nehéz választ adni a kérdésedre. Az biztos hogy ha két magnál akarsz maradni, akkor a legolcsóbb megoldás egy Athlon II X2 240 vétele lenne.
A tuningról inkább itt érdeklődj. -
zodo
nagyúr
Most már nem érdemes 65nm-es procikat venni még használtan
Ekkor a régi procimra gondoltál ?
Az ajánlott Athlon II X2 240 , tényleg jó választásnak tünik.
A 3.5Ghz-t stabilan tudják vagy csak egy-egy teszt erejéig ?Szerk:
Az miért is érdekes, hogy ezeknél a prociknál a HyperTransport órajel már 2 GHz-es ?
-
Joshi
titán
Most már nem érdemes 65nm-es procikat venni még használtan se igaz épp most néztem egy X2 5000+ 7k-ért ami vicc hiszen 3Ghz-en még bőven kihajt egy középkategos kártyát.
Ha tovább szeretnéd használni akkor mindenképpen egy Athlon II X2 240-es a te processzorod mert ezek simán mennek 3.5Ghz-en is. -
zodo
nagyúr
Ehhez a Gigabyte GA-MA78GM-S2H lapomhoz kellene egy új procit vennem a mostani 4850E helyett. Nem szükséges a nagy teljesítmény, mert csak egy Hd 4670 van melette.
Ja és hűtőt sem szeretnék cserélni, egy Arctic Freezer 64 Pro alá számoljatok.Lényeg a költségvetés, max. 20k a plafon.
Mit ajánlotok, mi éri meg mostanság ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- Amd ryzen 7 3700x gyári doboz+hűtő
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- HP szerverek áron alul
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest