- Vezetékes FEJhallgatók
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Hamarosan szárba szökken a hardverpalánta
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Amazon Kindle
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Canon EOS DSLR topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matthisa
tag
KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
-
dunc
nagyúr
válasz
kabibara27 #24297 üzenetére
Teljes csere javasolt,felesleges lenne egy 4200+ mert az is gyengének számít,válsd le a ddr1 es platformodat,ha anyagilag nem megy akkor inkább hadj mindent ugyanúgy.
-
Blaze71
őstag
válasz
kabibara27 #24297 üzenetére
Határozottan nem ér meg 15 ezret. Inkább add el a gépedet, tedd hozzá a 15 ezret és válts AM3-ra, vagy legalább AM2+-ra. Jelenleg 15 ezerért Athlon-II 250-et, kicsit többért Athlon-II 425-öt kapsz, ami sokkal többet tud, mint egy 4200-es.
Mivel emlékeim szerint a 939-es DDR1 memóriás, cserélned kell a RAM-okat is. Jelenleg a DDR2 és a DDR3 majdnem egy árban van és lassan a DDR3 lesz az olcsóbb, így ha platformot váltasz, érdemes ezt is figyelembe venni. Amúgy a vásárlással nem árt várni még pár hetet, mert várható, hogy esni fognak az árak. Számítástechnikában most jön az "uborkaszezon".
Matthisa! Simán papírzsepivel. Ha esetleg marad rajta rászáradt paszta, akkor meg alkoholos ablaktisztítót fujok a papírzsepire és azzal törlöm át.
-
kabibara27
tag
Sziasztok.
Szerintetek jó választás lecserélni, illetve gyorsabb lesz vmivel a gépem, ha AMD 939 3700+ SanDiegoról egy X2 4200+ procira váltok? Megér ez 15E-t?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Matthisa #24290 üzenetére
nem kérdeztél hülyeséget.
én parfümöt szoktam használni, abban is van elég alkohol. de amit AMD X2 írt az is jó. még a seb benzin is elmegy, mert relatíve nem lép reakcióba semmivel, illetve műanyagokkal nem, de azért jobb ha semmi nem cseppen sehova és csak a proci kupak kap és a hűtő talpa.
-
Matthisa
tag
lehet ez bagaterm,amit kérdezni fogok! mivel szoktátok tkarítani a procit meg hűtő pasztás részét? higító jó lesz hozzá? vagy vmi egyéb házi praktika?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Matthisa #24288 üzenetére
freezer 64 elég. ha sikerül 3,2 körülire húzni, akkor még elég lesz egy darabig, de csak akkor tuningolj ha tényleg szükséged van rá és előtte olvasd el ITT az eső postot, ha valamit nem értesz vagy nem sikerül kérdezz a fórumban, ott vagy itt. mindent csak óvatosan. mikor én kezdetben ész nélkül nekiestem a gépnek, nem köszönte meg.
-
-
dunc
nagyúr
-
HERR Z
veterán
válasz
Matthisa #24282 üzenetére
a nivea meg a baracklekvár csak sufni, niveát én tolom, azzal az a baj hogy 2-3 hét alatt kiszárad(illetve logikusan hűtőtől függ), mx2 meg több év alatt se veszít hűtőteljesítményéből
de amíg nem szerzel értelmes pasztát, addig a nivea creme(a kékdobozos) jobb mint a fehér szilikon -
Matthisa
tag
emberek! a csöves szgépboltban nem kaptam márkás hőpasztát ! csak ilyen fehér nonamet 10m-t 500ért! megfelel ez?ac freezer 64 pro pwmhez meg az athlon x2 4800+omhoz?
-
HERR Z
veterán
válasz
Hegyirabló #24274 üzenetére
pont most akarsz cserélni amikor a csúsckategórián kívül mindenhol az amd a legjobb?
eladod a mostani procid, veszel egy x4-et és ennyi, 10-15k-ból megvan az ápgréd -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Majdnem 10 év AMD után elgondolkoztam a platform váltáson.
Ti mit mondtok, van még valami, ami az AMD mellett szól?
Köszi!
Hegyi
-
Matthisa
tag
mi a különbség windsor és brisbane mag között?
am vélemény athlon x2 4800+os brisbane prociról? -
Tom5
addikt
válasz
atidzsiforc #24268 üzenetére
Elég kusza ez a hsz.
Hogy függ össze a vga driver és a proci memóriavezérlője?
Milyen öreg a rendszer? Lehet, hogy egy windows újratelepítés és új vga driver megoldaná a hibát...nemkell egyből a memóriavezérlőre fogni a dolgot. -
atidzsiforc
őstag
Szép jó estét!
Van rá valamilyen módszer, hogy kiderüljön, rendesen működik-e a procc memóriavezérlője?
Van egy elég durva baki a vassal (megdöglik állandóan a vga driver), az x2 4400+-on (amit eccer kicsit szétrángattam) kívül minden új(a tápot használtan vettem de hosszú hosszú rendszer stabilitás tesztek után is stabil feszeket adott, nem ingázott), de még mindig nem sikerült tartósan megoldani.
Akárhogy is, a közeljövőben ígyis-úgyis lecserélem a kicsikét, csak jó lenne tudni, hogy például nyugodt szívvel eladhatom-e és nem fog az esetleges felhasználó felakasztani másnap. -
echterion
nagyúr
Jut eszembe, procicsere után nem fog meggajdulni az xp? Remélem, nem kell újratelepíteni...
-
Gyufaaa
veterán
-
dunc
nagyúr
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Olvasási sebesség
Athlon II X2 250 3000 MHz Gigabyte GA-MA770-UD3 v1.0 AMD770 Unganged Dual DDR2-804 5-5-5-15 CR2 7229 MB/mpMit jelent a dualnal az unganged kifejezés?
-
dunc
nagyúr
Sziasztok 2 cpu közűl melyiket válaszam?
Athlon 5600+x2 2900 def 65nm
Athlon II X2 250 3000 def 45 nmAz alaplap supportálja mindkettőt .
-
Sziasztok!!!
Lenne egy olyan kérdésem hogy everest szerint a procim hőmérséklete:CPU:82 fok
1mag:15
2mag:15Az a 82 normális?
AMD 6000+ procim van gyári hűtővel!!!Előre is köszönöm a válaszokat!
-
zsyzsykk
csendes tag
válasz
Plazmacucci #24218 üzenetére
Én most itt tartok a 3800+-osommal!
stabil!!! az everest már fel is értékelte
megy a 2900Mhz is, csak melegszik...úgyhogy hajrá!!
Én 3000 alatt nem állok+!
http://mobilarena.hu/dl/upc/2010-01/04/248528_ap1fpd14vc2kzqzl_2010_01_04.jpg -
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
Még lenne egy kérdésem: neked mennyi az alaplap RC-jének a vége? Mert ezek a procik ugye szorzózárasak?
-
HERR Z
veterán
válasz
echterion #24240 üzenetére
minden csak kipróbáláskor derül ki
voltak már kezemben isten szériáknak is nem moddolható darabjai is szóval általánosítani sajnos nem lehetergo szereld be, próbáld ki, és zúzzál rá egy prime blendet
jah, és vedd le a feszt, defaultba 1.4V-ot kap a proci és nb is, holott ez még 3.5ghz-hez is elég lenne -
echterion
nagyúr
-
jegesmester
csendes tag
hi mindenki x2 procim van 4800+os jelenleg 5600+ on járatom és szeretnék még többet kihozni bellöle hog an lehetne ??? Ja megy gigabyte alaplapom van és az everet sajnos nem ismeri felxd miért van ?????
-
AMD X2
senior tag
válasz
kicsigi97 #24230 üzenetére
Ha válaszolsz egy bejegyzésre használd a VÁLASZ funkciót, így tudjuk mire válaszoltál.
Milyen árkategória érdekel?
Talán itt jobban tudnak segíteni.
echterion : bocs most látom azzal kezdted. -
kicsigi97
tag
Hello! bocs nem tudom, mi van ma velem...
.
A proci megvan az alaplap nincs meg, de ha tudnál a procihoz valamit ajánlani azt megköszönném. Tényleg bocs
-
kicsigi97
tag
Hello köszi az üdvözlést!
A proci nincs még meg. Eddig ebben a típusban gondolkodtam de most, hogy mondod igazad van. Tudnál mondani 1 konkrét típust amiről neked pozitív véleményed van?
Előre is köszi!
-
kicsigi97
tag
Hello mindenki!
Új tag vagyok most regeltem.
Azt szeretném megtudni milyen alaplapot ajánlotok egy AMD Athlon 64 X2 6000+ AM2 procihoz? nagy segítség lenne előre is köszi!
-
echterion
nagyúr
válasz
HERR Z #24217 üzenetére
Ez komoly? Mert Aqua-ból vette öcsém, azt hitte 5000+ -os, de mikor otthon kibontotta, a lapja nem vitte. Megnézte közelebbről a dobozt, akkor látta, hogy 2,2 GHz-es. Akkor majd kipróbáljuk az én lapomban, hátha sikerül.
De mikor kezdtek el ilyeneket gyártani és mi célból?
-
üdv
Ennek a procinak hol lehet a vége? M2N-e lapban szintén. Arra már felkészítettek, hogy így sem tudom kihajtani a VGA-t.
Köszi -
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok nekem valamit mondani erről a prociról: AMD Athlon X2 5000 2200MHz 512KBx2 Brisbane 45nm C2 65W 3200 F9D
Mármint az érdekelne, hogy mi a különbség az órajelen kívül az 5000+ -oshoz képest?
Előre is köszönöm.
-
Blaze71
őstag
válasz
earlyrat #24209 üzenetére
Valamennyire minden alaplapban lehet tuningolni. Ha BIOS-ból nem is engedi, vagy nincs megfelelő beállítás, akkor Win alatt biztosan tudsz valamennyit húzni rajta. Az ASUS oldalán találsz is hozzá segédprogot. OCTweeker, vagy hasonló a neve. Jól emlékszem, hogy ebben az ASUS lapban nForce 430-as Chip van?
-
earlyrat
tag
sziasztok,
Asus M2N-E-ben X2 3800+-t lehet húzni?
valami olyat hallottam, hogy ez a lap nem támogatja a húzást.
tudtok dobni erről valami infót?
köszi. -
r9550
senior tag
válasz
glutamin #24204 üzenetére
de azis laza bár lehet én vagyok hülye de ugytudtam hogy ezekbe a procikba is van szorzózár és azért dobtak ki black editiont hogy az nem záras ahoz képest a lapomba bármien szorzót tudok állítani a procinak (kivéve feleseket nem) és be is indul vele a gép ugyhogy inkább csak 12X250-en hajtom ezen viszont atomstabil
MOD: amugy eléggé gagyi egy lap kezdetek óta biost nemtudok frissíteni mivel online akar és valami kegyetlen hibát irt ki próbáltam minden os-en és semmi plussz poén hogy 3. ide vinyóm vágja tönkre aminek nemtudni mi baja lett egyszerűen mintha eltűntek volna benne a lemezek és 0 bár igaz annó oem 2hét próbagarral 8k-ért vettem röhögcséltem is nagyot mikor megláttam itt egy hirdetésbe szín ugyan igy oem 2hét próbagarral 16k-ért a mai napokba...
-
Blaze71
őstag
Ez a baj ezekkel az AMD procikkal, hogy majdnem mindet ugyan addíg lehet húzni. Pl 3,1 GHz-et a 4200+-om is megy, bár ott már kell neki 1,45 V, de akkor is majdnem megy annyit, mint egy 6400+, a maga 3,4 GHz-es plafonjával. Persze van egy-egy, amit lehet tovább húzni, de általában a Brisbane magos procikkal el lehet érni a 3 GHz-et, akár mennyi is az alapórajel. Többet meg nem nagyon. Két éve meg hatalmas árkülönbség volt a 4000+ és az 5600+ között, a 6000+, vagy a 6400+ procikról nem is beszélve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 3
- Fűnyíró topik
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged