Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- DUNE médialejátszók topicja
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- HiMedia lejátszók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeszab
tag
válasz
kisza25 #25118 üzenetére
Jó fejek akkor az AMD tervezői. Én laptopot akartam venni egy normális processzorral, nem főzőlapot! Az AMD-k asztali gépnél beváltak, így eszembe sem jutott, hogy laptonál erre kell figyeljek. A családban van sok laptop, és csak most jöttem rá, hogy a többi intel procis.
-
biggtit
csendes tag
válasz
kisza25 #23895 üzenetére
A BIOS felismeri rendesen, legalábbis azt írja ki. Már a legfrissebb verzió van rajta. Jumperes resetet már csináltam. Szóval úgy tűnik megy vissza.
Blaze71 Nekem a feladatkezelő sajna nem így néz ki, egy fekete van a cpu használat mezőben. A proci amúgy teljesen stabil. Gyorsabbnak is tűnik mint az eddigi 3500+, de az everest benchmarkjai azért aggasztóak.
Vanek úr Köszi! Nekem tényleg másképp néz ki a cpu-z. A memóriám szerintem ugyanaz, mint neked, a HT link az az egyáltalán? Szerintem az új bios alapból így állt be. azt spec. nem piszkáltam.
Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget!
Ha van esetleg még ötletetek, szívesen fogadom... -
Hanok
senior tag
válasz
kisza25 #23499 üzenetére
Azt hiszem hogy a legfontosabbat ki is hagytad az egészből, és bár tényleg minden mondatban legalább "2 helytelen állítás van" de úgy gondolom hogy ha valaki ennyire jártas a dologban mint az előtted szóló kolléga akkor legalább annak utánna nézhetett volna hogy az nforce-os alaplapokban nem ACC-nak hívják hanem NVCC-nek...(NVIDIA Clock Calibration) Az olvasgatás pedig tényleg hasznos de nem úgy hogy az utolsó 20 hsz-t olvassuk csak el mert abból születnek ezek a dolgok..... Erre mondta régen Apám hogy kisfiam kevered a szezont a.......
-
Sixty21
aktív tag
válasz
kisza25 #23307 üzenetére
kisza25
te a 3 magos procidat hogyan tudtad megcsinálni 4 magosra?
hallottam már a dologról de nem tudok sok mindent róla. csak érdekelne hogy nehéz és bonyolúlt eljárás? "egyszerű" emberek is megtudnák csinálni? előre is köszönöm. (és ez nem OFF mert ezt is vehetjük tuningnak
)
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #23305 üzenetére
Szia!
Comapq Ipaq PIII barkácsról lenne szó ,ezért nem jó a freezer.
Gondoltam kivágom az oldalát és ott kap valami bordát + ventit ,esetleg komplett alacsony cpu hűtést. Csak nem tudom mennyire lenne gáz a hőfok ha csak a borda + a venti menne.
A te megoldásodnál milyen cpu hőfokokat érsz el, mondjuk játék alatt ? -
luci
aktív tag
válasz
kisza25 #22921 üzenetére
igen húzva van a kicsike ,csak azért nem írtam mert gondoltam természetes h BE procit nem alapon használok
Kis különbségért akkor az 5000+vs 7750+ "upgrade "elvetve !
Akkor most egy ideig be kell érjem azzal ami van ,mer ahogy néztem Phenom II -ből talán csak a kisebbeket támogatja a ds3 rev1 es lapTHX a válaszokért
-
mmdms
addikt
válasz
kisza25 #22959 üzenetére
Aham mérem mindkettővel, coretemp csak azért megy mert mire cod4 alatt alttabolok visszaesik vagy 20 fokot. Pár fok eltérés van csak coretemp és everest közt.
Mitől ne tudna normálisan felfeküdni? Eddig akkor mér feküdt fel? A paszta egyenletesen volt a bordán és a procin is, amior levettem.Az utolsó próbálkozásom az lesz, hogy az elfekvő hypertx-et feldobom rá, és ha avval is ilyen magas hőfok lesz, akkor tuti szar a szenzor.
-
-
Joshi
titán
válasz
kisza25 #22925 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy olyan 3Ghz-ig van értelme váltani akármilyen procija van az embernek. 3Ghz fölött már nehéz észrevenni a különbséget két db X2 között. Mondjuk ez nagyon sokban függ hogy milyen videókártya szolgál a proci alatt. Én is csak a 4mag miatt váltottam X2 5000BE--ről X4 B50-re habár a Phenom II azért már gyorsabb proci mint a "régi" Brisbane.
-
-
-
-
-
-
Kareszovics
addikt
válasz
kisza25 #22830 üzenetére
A probléma ott kezdődik, hogy 20k-nál többet nem tudok a gépemre szánni; hiába vagyok dolgozó ember egyszerűen nem fussa.
Emlékszek ár: tavaly előtt nem okozott gondot a 100k-s beruházás a gépbe, tavaly már csak olyan 40-et költöttem a gépre, most meg örülök, ha ezt a 20-ast rá bírom szánni.
-
Hanok
senior tag
-
Gyufaaa
veterán
válasz
kisza25 #22802 üzenetére
Látom ez a kérdés ismét felkerült a toplistára. Sajna amikor anno vettem én is a 6400 "BE" procit, abban a reményben voltam, mekkora ász lesz majd tuningban. Hát oszt jól ráfaragtam, mert nem elég hogy a +2-300 Mhz-ért szarrá kell feszelni, még szorzózár is van rajta. Ezek ellenére viszont alap órajelen is nagyon szépen muzsikál. Egyenlőre még nem is gondolkodom mindíg a cserén. Azért a 2x3.2Ghz-es órajele még mindíg szépen megyeget.
-
RZS
tag
-
TomBoy1986
veterán
válasz
kisza25 #22528 üzenetére
Hát ez így nagyon nem pontos.
Architektúrát tekintve valóban Phenom II magjaira épül, de nincsen letiltott 2 mag, hanem csak két mag van legyártva, amely több ponton is át van alakítva. Ilyenek, hogy 2x512KB helyett 2x1024KB a cache, valamint egyáltalán nincsen legyártva az L3 és más az energiagazdálkodása is. Hétfőn benne lesz a cikkemben pontosabban.
-
Ice_Man22
senior tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
kisza25 #22388 üzenetére
Abból az alaplapból 3 Rev. is van, az első kettő a félelmetesen gagyi kategória, a harmadik viszont valamivel komolyabb, támogatja is az AM3 CPU-kat.
Ha nincs BIOS verzió, az azt jelenti, hogy az adott CPU nem támogatott, ennek akár a TDP is lehet az oka, a Rev. 2.0-n is elég karcsú a VRM.
Ha Rev. 2.0-s akkor egy Phenom II X3 710-et még érdemes lehet belerakni. -
W h o z Z y
tag
válasz
kisza25 #22304 üzenetére
egyik haverom 5600-os procija van nálam,tehát most azt használom,nem nagyon lehet ezt se húzni,max olyan 3,2 3,3 ig felbontás: szinte mindent 1280*1024-be játszok
beszart neki a vga a gépébe és kölcsönadta a procit én is az enyémet meg egy x1950-et adtam neki, hogy használni tudja,csak ezért kérdeztem mert ha nem hajtja ki sehogyan se akkor nem veszem meg tőle -
DeckardCain
senior tag
válasz
kisza25 #21470 üzenetére
Köszi. Nem kimondottan csak a fogyasztás miatt venném. Ahol megrendelem az összes alkatrészt, ott pl az 5400+ az 20k. Más nagyon jó áron van, ami nekem kell.
Ez meg 15-16k között van. 18ks 5400ért meg nem rendelek máshonnan, posta miatt értelmét veszti a dolog. Plussz 300mhz OC, ha megy alapfeszen már nekem bőven elég lesz. Ha nem hát nem. -
-
Piero89
aktív tag
válasz
kisza25 #21256 üzenetére
AMD overdrive ami neked kell akkor.
szerk: azért bios-ból az igazi szerintem
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
kisza25 #21092 üzenetére
...BIOS-ból tuningoltam, csak az alapvető drivereket tettem fel, ezt a "te mókútál valamit" kérdést nem egészen értettem, de csak az "FSB"-t(ref.clk.)állítottam feljebb...ha esetleg instabil a proci, érdemes adni neki egy pici feszt(Vcore)...persze a tuninghoz kell mindenképp egy megfelelően izmos hűtés is...
...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- World of Tanks - MMO
- Elite: Dangerous
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Amd ryzen 7 3700x gyári doboz+hűtő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest