Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yag
tag
Köszi mindenkinek. Sajna nem kedv hanem pénztárca függő a komplett csere.
Kiszámolom hogy mennyi egyéb "elfekvő" alkatrészem van itthon amiket pénzre lehet váltani és asszem nekiállok egy "élő" platformot megtervezni. Lap,proci,vga, stb.Kellemes további mindent. Köszi a segítséget.
Yag voltam. -
-
SajtosKuszob
tag
hát ez meg a másik problémám...a memóriák...ugyanis amíg az előző ASUS A8NE-FM ben vígan ment a 1Gb Kingmax és 1Gb Hynix dual channelben, addig ebben a DFI LanParty nF4 ultra-d ben nem...srác akitöl vettem mushkin-t használt 2x512Mb-ot, nála ment. Viszont a hivatalos honlapon a támogatott memóriák listája elég szűk...
szal marad a single channel és a minusz pár százalék teljesítmény különbség.
bios bol meg a legújabb van fent ami a lap honlapján van, mer azt is mondták itt a dfi topikban, hogy bios-t kell frissiteni.
no de mind1 ez nem ide tartozik
persze akinek van ötlete az jelentkezzen és kiabáljon jó hangosan
-
SajtosKuszob
tag
-
Taito
csendes tag
hy, nekem van egy amd x2 3800+-om ami gyári 2,00ghz ezt kis fesz-emeléssel sikerült fel nyomni 2,63-ghz-re stabil nem fagy.. lehet ebböl még vlmit kihozni? rmokat már vissza osztottam.. 1,500v mellet sem melegszik annyira, biszont 2,72ghz-nél már nem indul az xp.. Asus a8n5x nf4 lapom van mellete, szorzó-t nem lehet vlhogy megbabrálni ennél a lapnál? mer max 10* tudok állitani a biosban
-
Blaze71
őstag
Wiszont azt legalább jól tippeltem, hogy a 6000+ Windsor? Mondjuk a hűtőre azt írtam, hogy nem hőcsöves, hacsak nem változott valami a vége felé....
Viszont a 7750-hez rémlett a hőcsöves, de az biztos, hogy az utóbbi idők egyik legjobban melegedő procija volt. Jó, hogy megérkeztek normális áron az Athlon-II procik.
-
Joshi
titán
Azért nem olyan rossz az a 620.
Olyan 3.2Ghz-en simán mennek és még is csak 4 magos ~24k-ért.
-
person
senior tag
-
person
senior tag
Ezzel nem igazán értek egyet. Hónapok óta strapálom nem kicsit és semmi gond. Ilyen jellegű problémák a jól bevált kiforrott agyon istenített eredeti XP-alatt is könnyen előfordulnak.
Épp a héten szívtam XP-vel ismerősömnél mivel ott 100%-on ment és nem vírus volt ! Mellesleg 2 hónapja lett újrahúzva és csak netre használta. Na de lényegtelen.apollo12: A nod32-vel sem lesz nagy biztonságban. Miért kell mindjárt reinstall? Nem árt ha az ember kicsit belemászik a dolgokba.
-
rybank
senior tag
"ahogy a szintetikus retek is egy marketing, a procigyártás is az....de még egy pár bőrt le lehet azért húzni az x2-es szériáról...Biztos legközelebb kap L3-at az athlon 2 csak hogy megint 100 dolcsit el lehessen kérni érte...."
- bizony ez az igazság, komoly megközelítés, tetszik!
-
yolan
őstag
Ott a szerk: utan a lenyeg szerintem
En is olyan 50-60 fokra saccolom, 50et meg par mp-ig kiborod, aztan jon az isteni szikra, hogy ez b@szott meleg
En ugy vagyok vele, kap ventit, kap nagyobb bordat, artani nem arthat, ha a gari ideje alatt sem fozom meg, hatha tovabb birja ki hogy azalatt a tegyuk fel 3 ev alatt atlagban nem 40 fokos a lap, hanem 20. Bar, mondtak mar, hogy en ilyen teren nagyon szorszalhasogato vagyok, ez a maniam. -
yolan
őstag
Azert ha a borda olyan meleg, hogy nem birod megfogni, akkor ott gaz van
Mellesleg, azert a gigabyte sem egy fair jatekos, ami az alaplapi homersekletet illeti, nem vagyok benne biztos, de ha ugy van mint a p35, p45 szeriaval, akkor egy ite chip "meri" es jelenti a homersekletet, aminek koze nincs ase a fetekhez, se a chipsethezSzerk.: en azert nem engedem tulmelegedni, gondoskodtam rola, hogy mindent erjen friss levego.
-
Blaze71
őstag
Nos ezzel kapcsolatban nem tudok biztosat, de az tény, hogy a venti beszerelése után alacsonyabb lett az alaplap elnevezésnél lévő hőmérséklet. Ráadásul terhelve ez a hőmérséklet ment fel 75-78°-ra és ilyenkor csipogott a lap, hogy nem kellene tovább tolni a játékot. Mióta rajta van a venti, azóta ez az érték nem volt 50° fölött, bármennyit is játszott a gépen a fiam. Ezek tények és innentől kezdve azért biztos vagyok benne, hogy van összefüggés a mért érték és a chip meghűtése közt. Hogy ez nem a chipben elhelyezett hőmérsékletmérés, hanem valahol az alaplapon van, az már annyira nem érdekel.
-
Tom5
addikt
Úgyérzem nemárulok zsákbamacskát. Lehet nem nagy a közönség aki értékeli az eféle infókat, de nem baj. Az előző szintén HerrZ féle S939 X2 4200+@3,1Ghz-es procim is jóáron tudtam eladni olyan PH-s emberkének aki értékelte,hogy mit bír a proci (alapfeszen 2,9-et ment). Előbb utóbb csak elviszik. Most épp nemsürgős mert jelenleg nincsen HerrZ-nek übertuning moddolható 550-ese...
-
Tom5
addikt
Azért vegyen 14K-ért használtat, mert van rá 3-év gari (itt PH-n HerrZ-hez) és ez nem egy lutri példány. Hiába van 14K-ért BE újonnan. Nézd végig a topikot. Némely még 3Ghz-et sem megy alapfeszen! Itt legalább tudja az illető, hogy mit kap a pénzéért. (amúgy 2 hónapos sincsen a proci). Én már csak Pre-tested procikat veszek jóideje. Ez nem vinyó, hogy elhasználódik benne a mechanika.
(jah ás kivan írva a hírdetésben, hogy milyen lapban ACC mellett megy így a cpu. de nemhinném, hogy egy ACC nélküli lapban annyival rosszabbul teljesítene.) -
törölt tag
K8-nál csak szinkron üzemmód létezik, lévén a memóriavezérlő és a CPU mag órajele azonos (mindne esetben!). A DRAM Clock ebből az órajelből származik, a valós DRAM osztó csak és kizárólag egész szám lehet, kerekíteni pedig biztonsági okokból lehet csak és kizárólag felfelé (emiatt fog csökkenni a DRAM Clock).
Joshi: Nézd meg 10x szorzóval is, a maximum ott áll elő, ami 400MHz lesz 200MHz-es EC és 1:1 memóriaosztó mellett.
Az elmélet egyébként egyáltalán nem kusza, van egy nagyon jól megalkotott függvény. Ezen nem tudom mi lenne kusza.
Mellékesen miért is kellene a két esetben egyenlőnek lennie a DRAM Clock-nak? Két tényező is eltér a két eset között. Az egyiket (a beállított memória osztót) meg nem is látjuk, csak a számolt valósat.
(DDR1-nél az öttel osztható szorzóknál volt a maximum, DDR2-nál már csak a tízzel oszthatóaknál.)
-
törölt tag
Pedig számtech környéken nem árt az angoltudás. Amikor még működőképes volt a Nagy RAM-os topic, akkor született némi beszélgetés után ez a hsz. [link] Remélem ebből már sikerül kihámoznod a lényeget.
(Amit beállítasz osztót a BIOS-ban, az csak egy része a DRAM Clock keletkezésének.)
-
törölt tag
Pedig Blaze71 áll a legközelebb a valósághoz. Csak egy kicsi korrektúrára szorul a mondat:
"Tök mindegy, hogy az EC-t, vagy a szorzót állítod, mert mindkét esetben megy a memória freki." Ha az EC-t emeli az ember, akkor természetszerűleg szigorúan felfelé, ha a szorzót változtatja, akkor valamerre.
Hogy merre, az az eredeti szorzó és az új szorzó viszonyától függ. Ha pl az eredeti szorzó 10x, akkor a szorzóállítással mindenképpen csökkenni fog a DRAM Clock.
Ezért nem szerettem soha a táblázat linkelgetését. Lusta tuningosoknak jól jöhet, csak ugye a többségnek fogalma sincs róla mi is van mögötte. Leírni nem fogom 100x-ra is, aki akarja olvassa el és értelmezze: [link]
-
Gerisz
addikt
De a tiéd nem is 16-os szorzóig megy!
Majd lesz a 2 magos Deneb-hez is
Mint a mostaniakhoz is vanbakosgabor57: hát azért nem ennyire gondoltam durván
Blaze71: Mi az az EC?
Szorzó válogatja, hogy emelkedik vagy csökken a Ram órajele.
A feszt is lehet piszkálni, de akkor se működik a C&Q
(Mondjuk az új prociknál már ez sem igaz, mert pl. én emelhetem már az egekbe a feszt ha be van kapcsolva a C&Q a maximumról is elállítja) -
Joshi
titán
A Box változatok azért kerülnek kicsit többe mint a BE, mert jár hozzá egy gyári alap hűtő a BE-hez viszont nem.
Különben is a szorzó állítási lehetőség nem akkora kuriózum hogy ne lehetne alap opció, már csak azért se mert annak idején az Athlon XP prociknál már elérhető volt.Nekem is BE procim van mégse használom, inkább az FSB-t állítottam magasabbra.
-
Borokafa
őstag
Mindenkiről nem lehet könnyű nyilatkozni, gondolom.
Viszont én már régi AMD-s vagyok és volt egy időben E5200-am is.
Az biztos, hogy tuning és teljesítmény szempontjából jelenleg jobb választás lehet,
mint bármelyik most kapható x2-es (tuningeredmények AMD és Intel is az aláírásomnál)
Talán majd a közeljövőben megjelenő AMD x2 procik már ütősebbek lesznek. -
Piero89
aktív tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
A cache mérete csak egy architektúrán belül összevethető.
Pl. a K7 és a K8 is vígan elvan 128kB L2-vel, míg a NetBurst cerka 256kB-tal is halott ügy, de a C2-k teljesítménye is radikálisan csökken 1MB alatt.#20836 sadii: Ha már megvan a cucc akkor várj, egy hónap és jönnek a 45nm-es X2-k is.
-
feco88
tag
hát annyira nem lenne az config váltás. egy deszka kellene meg 1 prockó, de most nincs kedvem 55 környékét kiadni érte mert eza válság is tolja felfele az árakat meg most van sokkal jobb helye is a pénznek. nah majdell válik még mi lesz a lényeg hogy mosmár metgvárom a szakmunkás vizsgát
-
feco88
tag
jajaja azt vágom, hogy nem sokkal lenne több a MHz de viszont több a gyorsító tára több mint az enyémnek mert nekem brisbane magos van és csak 512kb/core a gyorsítótár a 7750nek meg az L2 1Mb/core és van még egy L3 gyorsító aminek szintén 1mb/core helye van. ebböl gondoltam, hogy ha még azonos frekin működnek is a több gyorsítótár révén gyorsabb lehet mert így azért van 1-2 játék ahol 3216MHz-en sem bír elég gyors lenni a 9800GT-hez. Nem aza bajom, hogy nem hajtja ki 100%on a kártyát nem vok aza FPS huszár, hanem az hogy nem megy aránylag akadásmentesen a játék mert pl a COD WaW ban is van amikor elégé bebír lassulni pedig van 2Gb ram meg alapbol mindig 45-73 fps között jár 1360x768ban minden maxon élsimitás nélkül. szóval nagyon jó proci csak néha elveszti a fonalat ( bár lehet hogy a gyári hűtés az oka ) de az everest meg az alaplap gyári tuning progija sem ír játék alatt 45C foknál többet igaz BIOSbol van húzva a proci
-
kts88
aktív tag
Azért kevesebb értelme van a CPU-Z méréseknek, mert nem tudod milyen AD van belerakva az alaplapra. Szerintem még arra is képesek a lapgyártók, hogy 8bites AD-t rakjanak rá, a multikba pedig belerakják a 12bitest is. Én használtam 8bitest és elég durva eredményeket tudott visszadni.
5V-os méréshatárban ez kb 20mV-os lépésköz. És ez még csak a kvantálási hiba+hőmérséklet változás miatt elmászhat az AD ref feszültsége. Egy jó ref ic önmagában is 1$
-
kts88
aktív tag
És a kalibrálást hol végzed el? Házi körülmények között ahol jobb esetben van egy multi ott eleve esélytelen. Még a suliban/cégnél lehetséges, ha van olyan mérőeszközük ami pontos, de a szakközepek nagyrésze erre is alkalmatlan (nekem itthon jobb van mint a régi sulimban) Esetleg itt, bár ők nem aprópénzért dolgoznak. De egy alap multi is sokszor pontosabb mint egy fullos deszka érzékelői. nem véletlenül vezette ki külön mérési pontra az asus is a Rampage II Extreme esetében.
#20138 dokee78 ott van az adatlapomon. Egybként ez.
-
Sandormaster
aktív tag
Hát már én se tudom mennyi pontosan, az biztos eddig főleg 1,3 felettieket láttam, de most hogy rákerestem tényleg találtam olyat is ami 1,3 alatt volt, valszeg a jobban sikerültek kevesebbel is beérik (ez alapján Borokafa-nak is igazat adok).
Kíváncsi vagyok meddig jutsz vele, hajtsd meg rendesen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest