Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD X2
senior tag
válasz
attiati #23598 üzenetére
Ha beraktad a procit Biosban lesd meg , hogy megfelelően látja a tipusát.
Windows futtatása majd Prime 95-ös progival melegítsd fel ameddig már nem melegszik tovább és legalább pár percig (30) futtasd a progit. Persze közben monitorozd a hőmérsékletét és a ferekvenciáját,hogy stabil legyen! Ha ezeket kibírta akkor valami játékot is nézz meg amit szoktál hajtani. Ezek után pénz átad és van jó procid!! -
AMD X2
senior tag
válasz
attiati #23595 üzenetére
Hát ha nem vagy biztos az eladó tisztességében akkor elég nehéz tutit mondani.
Talán ha olyan procit veszel amit látsz előtte működni az segíthet. Használtságát nem lehet kimutatni sehogy. Kupakja ép legyen , feliratok olvashatóak legyenek (kivétel ha polírozva volt),rendesen volt hűtve előző tulajnál, és a legfontosabb ha valami nem ok akkor gari legyen papíros. -
attiati
veterán
És egy használt proci vételnél mire kell ügyelni? Miből tudom, hogy azt kaptam, amit vettem?
Milyen programokat érdemes lefuttatni rajta, milyen értékeket érdemes megnézni?És honnan tudom, hogy mennyit volt hajtva, (és az élettartamának melyik szakaszában van?)
hülye kérdések
-
attiati
veterán
válasz
elfelejtette #23592 üzenetére
Aha, használtan veszek oem-et.
A mostani ahtlon 3000+t sulinetes konfigban vettem, nem tudom, milyen venti van rajta. 39 fokos most az everest szerint.Egy X2 Briston 4800+t néztem ki rá [link]
-
elfelejtette
veterán
-
attiati
veterán
még annyi kérdésem lenne, hogy egy athlon64 3000+hoz használt venti elég egy X2 4800+ körüli procira?
-
attiati
veterán
Az lehetséges, hogy a teljes Brisbane családból egyetlen egy olyan processzor van, ami a 800-as DDRII ramot max órajelen tudja hajtani?
Azt számoltam, hogy ehhez 2 vagy 2,4 vagy 2,8 gigás processzor kell, és ennek a feltételnek csak az X2 5400+ felel meg? (meg egy régi 2200+ Sempron)
Legalábbis a lapom által támogatott kb 25 prociból:
[link] -
attiati
veterán
válasz
szepsy #23584 üzenetére
Amúgy is ajánlott kiszedni mindent az msconfig automata indításból, amire nincs szükséged.
Google-ban rá is tudsz keresni, ha valami nem ugrik be elsőre, hogy mihez tartozhat.Meg szolgáltatásoknál is érdemes átnézni, ami nem microsoft, és nincs szükséged rá, de előfordulhat, ha ott letiltasz valamit, akkor újraengedélyezésig nem fog elindulni az adott program (vírusírtó, töredezettségmentesítő...)
-
szepsy
senior tag
válasz
bakosgabor57 #23583 üzenetére
Hát nem tom ,de letiltottam és most bekapcsoltam és jó lett
De mi lenne ez a cucc most mit tiltottam le,lessz később belőle probléma.? -
szepsy
senior tag
válasz
bakosgabor57 #23575 üzenetére
-
Thome
veterán
Hali!
Olvasgattam, hogy a noti cpu-ját alulfeszelni szokás. Na most épp cpu limitet kaptam, és én épp szeretnék egy kicsit húzni rajta. (párszáz mhz-t). Konkréte ő róla volna szó: A64 x2 Ql-62
Ezzel együtt lehet, hogy nem is ide kellene írnom. De már megtettem, hisz olvassátok, tehát mindegy... Na szóval, olyan emberre lenne szükségem, aki ért hozzá, és nagy vonalakban interaktívan eltudná mesélni nekem a dolgokat, mivel amit olvasok, ilyen szorzó, olyan fsb, amazt visszakell osztani, ha ezt emeljük, mer akkor nem száll el a gép, meg ilyesmi, tehát eléggé, nagyon kínai számomra.
Amennyiben volna valaki vállalkozó szellemű, aki a holnapi napon 1-2 óráját rám fecsérelné, az legyen szíves írjon itt, vagy Pm-ben. Illetve linkeket is szívesen fogadok, ahol konkrétan erről leírják, mit kell csinálni, hogy, meg mittómén. Sajnos amit a Turion x2 cikkben alulfeszelnek, azt feltudnám használni, csak az RM Clock nem ismeri fel a cpu-m...
Előre is köszönöm a segítséget, + amit még itt kapni fogok!
-
Sixty21
aktív tag
esetleg valakinek valami ötlete a fenti problémámra?
-
person
senior tag
-
bakosgabor57
őstag
válasz
szepsy #23565 üzenetére
Szolgáltatásoknál állítsd kézire a bejelöltet
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. tavaly vettem egy XFX GeForce 8200 am2+-os alaplapot. Két nap után játék közben lefagyott és azóta nem kapcsol be. beindítom és a ventik mennek még a vga- is meg a procin is de csak feketeség. Mit lehetne vele kezdeni? esetleg valami ötlet? amúgy itt vettem a prohardveren Nándikától és azóta nem érem el a garanciával kapcsolatban, Ezért fordulok hozzátok,hogy lehet e vele valamit kezdeni. előre is köszönöm nektek.
-
Hanok
senior tag
válasz
person #23572 üzenetére
Látom nem érted hogy nem a windows-al van gond hanem azzal hogy a netről leszedett szemetek többsége tele van féreggel meg trójai-val, és ezek után csodálkoznak az emberek dolgokon... a másik dolog pedig az hogy mond meg az ismerősödnek hogy netezés közben nem kell minden "te vagy a 100ezredik gratulálunk" meg "virusos a géped katt ide hogy eltávolítsa" ablakra rákattintani meg minden szemetet megnyitni ugyanis az analfabéta netezők többségének a rendszerét ez teszi tönkre. Na de lényegtelen mert egyébként egy eredeti rendszer ami szűz gépen van nem csinál magától ilyet. Én 98 óta netezek de úgy látszik én vagyok a kiválasztott hogy nekem még ilyen sose fordult elő a gépemmel.....na mind1 van ennek külön topik nem szeretnék többet szemetelni....
-
person
senior tag
Ezzel nem igazán értek egyet. Hónapok óta strapálom nem kicsit és semmi gond. Ilyen jellegű problémák a jól bevált kiforrott agyon istenített eredeti XP-alatt is könnyen előfordulnak.
Épp a héten szívtam XP-vel ismerősömnél mivel ott 100%-on ment és nem vírus volt ! Mellesleg 2 hónapja lett újrahúzva és csak netre használta. Na de lényegtelen.apollo12: A nod32-vel sem lesz nagy biztonságban. Miért kell mindjárt reinstall? Nem árt ha az ember kicsit belemászik a dolgokba.
-
szepsy
senior tag
Hát ja az a baja ,bezártam egyből lement,de basszus akkor mindig bekell zárni?
vagy ez egy vírus vagy mi?:S -
szepsy
senior tag
válasz
bakosgabor57 #23562 üzenetére
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok.
Apró kérdésem lenne.
Alul fesz terén (5600+ x2, 65nanós, 2,9ghz) kb 1v-ra lelehet venni a vcore-t hogy stabil maradjon, vagy mennyi az ami már jónak számít alul feszelés terén.
Persze cnq offolva van. -
-
szepsy
senior tag
válasz
bakosgabor57 #23560 üzenetére
Azé köszi.
Valaki ?? valami tipp?
-
szepsy
senior tag
Hali.
Haza jövök, bekapcs gép, erre 50%-on megy a proci pedig csak betöltött a windows,nem csinálok semmit,gta4 szaggat mint állat:s
Mééééééért??? -
törölt tag
Beléptem én is egy 240-essel. Alapfeszen megy 3,4-et, elégedett vagyok, nem is akartam többet. Szétterhelve max 57 fok gyári hűtővel. Egy dolog furcsa, kicsit soknak tűnik az alapfesz, 1.352 és 1,360 között ugrál. Ez természetes szerintetek?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
rybank #23548 üzenetére
vagy olyat ami nincs szénné hekkelve és rendesen megy
.
bakosgabor57: attól függ, hogy mennyire ügyesek a gyerekek
.
de be kell vallanom hogy most is origi XP SP3 van a laptopon, az asztalin meg origi Vista Business és látom hogy sokan meg szenvednek a hekkelt példányokkal(bejelentkezés, értesítések, fekete táttér, stb). nem tudom hogy megy ez, elkényelmesedtem az eredetikkel
-
AXisBOLD
addikt
válasz
bakosgabor57 #23546 üzenetére
ja igazad van, lehet hogy ezért 710 lesz, mert nekem nem kell BE. fontos hogy a CnQ múkodjon. és mivel úgy is fsb tuning, meg mindegyiknek egy a vége, nekem a 710 a legmegfelelőbb.
egy kicsit még úgy is odébb van. lehet előbb egy origi win7-et kellene beszereznem.
-
rybank
senior tag
válasz
DarPet #23540 üzenetére
, a gyári belőtt fesz és a foygasztás között nemtudom mi az összefühhés, de megnézzük az amd compare oldalt, nagyobb tdp-nél találkozunnk kisebb efszzel is, mint alacsoynabb TDS társaknál..
Támogatom egy topic nyitását, amiben összevan foglalva pontokban, hogy a CPU, hoyga jön létre, és mindent tudni akarok róla, míg a boltba eljut!
-
DarPet
tag
válasz
elfelejtette #23533 üzenetére
Az szép eredmény!
Én is próbálkoztam levinni az 5000+-om magfeszültségét még amikor gyári cooler volt, meg az a nagy meleg, igaz, csak 1,250-re raktem 1,325-ről (de a lap úgyis 1,375-öt adott neki, így meg csak 1,275-1,3-at. Hát kevésbé börrögött a venti.
bakosgabor: jó pédányt sikerült kifognod, grat hozzá! jó kis eredmény
Léggel van?
-
bakosgabor57
őstag
válasz
apollo12 #23534 üzenetére
Procik összehasonlítására alkalmatlan a 3DM06, legfeljebb a proci pontszámokat lehet nézegetni...,de ha ez kell itt egy 550-es eredményem, csak épp nem Nvidia...
-
apollo12
veterán
válasz
elfelejtette #23535 üzenetére
az amd athlon 6400 be mert kapok fizetés nélkül egy 550 est
-
apollo12
veterán
valaki tudna küldeni tesztett 3dmark 06 rol egy amd phenom 2 x2 550 be tesztet
egy nvidia geforce 9800t vel meg 4gigarammal vagy hasonló
hogy érdemes e vennem egy phenom 2 x2 550 bet -
DarPet
tag
válasz
Atnhony #23531 üzenetére
TDP-ben alacsonyabb... pl. itt megnézheted. A lényeg, hogy megfelelő tápellátással rendelkezzen a lapod, ha mégis a 7750-et választanád, mert az 95W-os, ellenben a 240-nel, ami 65W (az energiatakarékos/feszcsökkentett csak 45W
).
Ugye csak abban különböznek az energiatakarékos verziók, hogy úgy válogatják őket össze, hogy stabilak alacsonyabb feszen is? Vagy csak én gondolom így? Ugyanarra a magra épülnek, tehát szerintem u.a. a dolog....
És korábban tévedtem, a sempron nem Regor magos, hanem Sargas magos.
-
Atnhony
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, azt hiszem már tudom, hogy mi lesz a vége, de azért még egy utolsó kérdés, fogyasztásban akkor az Athlon II 240-250 a jobb?
-
rybank
senior tag
"ahogy a szintetikus retek is egy marketing, a procigyártás is az....de még egy pár bőrt le lehet azért húzni az x2-es szériáról...Biztos legközelebb kap L3-at az athlon 2 csak hogy megint 100 dolcsit el lehessen kérni érte...."
- bizony ez az igazság, komoly megközelítés, tetszik!
-
AXisBOLD
addikt
válasz
bakosgabor57 #23525 üzenetére
-
Hanok
senior tag
válasz
#65675776 #23522 üzenetére
Szerintem ez már elégszer ki lett tárgyalva hogy nem ér semmit, de igazából Én arra szerettem volna itt rávilágítani a kollégát hogy kb semmi értelme vacilálni a kettő között mivel semmit nem fog észrevenni....Ugyan úgy ahogy a szintetikus retek is egy marketing, a procigyártás is az....de még egy pár bőrt le lehet azért húzni az x2-es szériáról...Biztos legközelebb kap L3-at az athlon 2 csak hogy megint 100 dolcsit el lehessen kérni érte.....
bakosgabor57: ez a 7750 tipikusan a végletek processzora....nekem 1,296-on megy 3,1-et probléma nélkül...
-
bakosgabor57
őstag
válasz
Atnhony #23512 üzenetére
Ha ez valamit segít a döntésben, tudnod kell, hogy a 7750-et jó esetben 3,2-3,3GHz körül járathatod csekélyke 1,45V-on, ami nem egészen egészséges...
-
Hanok
senior tag
válasz
elfelejtette #23520 üzenetére
Érdekes ennél többre számítottam azért....Gondolom ez az aprócska eltérés még jobban összeszűkül a frisebb markok alatt....
-
elfelejtette
veterán
válasz
Atnhony #23512 üzenetére
Hát én csak egy 3DMark05-öt néztem egy HD4650 512MB GDDR3-as karival azonos órajelen, tehát egy X2 7750-et néztem össze egy X2 245-tel, amit az alap 2.9GHz-ről 2.7GHz-re vettem le (13.5x szorzóval).
X2 7750 vs. X2 245@2.7GHz
13087 pont vs. 13299 pont
Ugyebár az X2 240-es 2.8GHz-en megy alapból, és az van egy árban az X2 7750-nel (~14kHUF).
Üdv. -
adam320
senior tag
Hát igen,csak uj technologia.
-
Hanok
senior tag
válasz
apollo12 #23513 üzenetére
tudom mert haver brisbane 6000+-a is a hőcsöves gyári hűtővel orthos alatt karcolta a 70 fokot 5000 rpm-nél olyan 15 perc után...Sejtem hogy ennél még csak roszabb a 6400+...
DarPet: Itt a kollégák már találtak egy játékot ami nagyon szereti ha van alatta egy kis L3....(GTA4) remélem ezt azért hamar elfelejtik....
-
DarPet
tag
válasz
Atnhony #23512 üzenetére
Hát, a DDR3 memóvezérlő azért igen komoly különbség, ha meg szeretnéd tartani lapcserekor is a procit
. A 250 annyival több, h 3GHz-n jár a 2.8Ghz helyett. Ezen lehet segíteni... De ott van a regor magos sempron is, amiből 240-es athlon varázsolható jó lappal és megfelelő procival 9k-ért...
Az L3 valamennyi segítségedre lehet tömörítésnél, kódolásnál, stb., de nem olyan jelentős a különbség pl. játékokban.
-
Atnhony
csendes tag
Ahogy nézem, általában nem sok különbség van, a 7750 és a Athlon II 250 között, ha azt veszem, h ugye a 250 kicsit erősebb a 240-nél... Hát... Sok mindenre választ kaptam, csak a fő kérdésre nem
-
Hanok
senior tag
válasz
apollo12 #23509 üzenetére
Az még nem is lenne baj, Én nagyobb problémának tartom azt hogy grillpartit lehet rendezni vele mert még a tarja is átsülne attól a hőtöl amit ez termel....
Viszont nagyon nagy előnye ezzel szemben az 550 BE tunningban ott kezdődk a dolog ahol a 6400+-nak vége...Még ha a szintetikus tesztek szerint alapórajelen néhol jobb a 6400+.
-
törölt tag
-
-
Hanok
senior tag
válasz
apollo12 #23503 üzenetére
Kapcsold be biosba a C'n'Q (Cool and Quiet) opciót meg a Win-be a Vezérlőpult\Energiagazdálkodási lehetőségek-nél válszad a kiegyensújozott vagy energiatakarékos sémát és már kész is van... De azért csodát ne várj mert fogyasztásban ez havi szinten sokat nem fog spórolni a családi kasszán, max egy kiló kenyér árát.....
-
DarPet
tag
válasz
csacsu #23498 üzenetére
Üdv!
Szerintem azért tudja a bios "felülbírálni" a procit, mert végül is az felelős a főbb egységek irányításéárt. Utána meg jön a többi, oprendszer, programok, stb. (úgyis kihagytam vmit, de ha valaki tudja, az lécci írja meg, hogy ne maradjon csonka a téma).
Tehát pl. így tudja "felülbírálni" egy program a processzort a beállított órajel ügyében vagy meghatározza, hogy mekkora feszt ad a lap. Tehát a proci nem minden irányítója, őt is irányítják, mivel a fő feladata a számítás és.
Proci áll: regiszterek, vezérlő egység (CU), aritmetikai, logikai egység (ALU). A lényeg, hogy a tárból kiolvassa a CPU utasításkészlete alapján értelmezhető utasítást, a vezérlő egység a megfelelő számítási feladatokat elvégezteti az ALU-val, majd az eredményt tovább tárolja a memóriában, nekiáll új feladatnak... (Bővebben le van írva a Neuman-elvekben, ha érdekel).
A lényeg, hogy nem a proci az, ami irányít, hanem a programkód, algoritmus, stb. ami kiadja neki az utasítást. A proci nem lát semmit, max a regiszterekben tárolt számolási eredményeket, meg amit ki tud olvasni a memóriából.
Természetesen a mai procikban már egyre több minden van, gondolok itt a memóriavezérlőkre pl., a léyeg úgysem ez volt.Mod: Atnhony-nak: esetleg egy Sempron II-t is meg lehetne próbálni, 9000Ft körüli árával, és ha Regor magos, akkor van esély egy Athlon II X2-t varázsolni belőle, 2.8GHz-n, DDR3 vezérlővel, kb. féláron. Nem 100% a siker, de ezt is megcsinálták már. A lényeg, hogy legyen jó lapod hozzá.
-
AMD X2
senior tag
válasz
csacsu #23498 üzenetére
Részemről minden rendben van a hozzászólásoddal !!
DE szerencsére látom az írásodban az ordító hibákat !
Ha valaki idejön a fórumba erről a témáról olvasni remélem a te tákolt írásodat nem fogja szent írásnak venni !
Azért ne sértődj meg a kicsit letoló hangnemért. Ha valamit csak félig tudsz az a leg veszélyesebb !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged