Új hozzászólás Aktív témák

• Ledfold

tag

Sziasztok!

Az előbb bénáztam bocs.

Gondoltam én is leírom a tapasztalaimat bár már nagyon sokan írtak.
    Egy nagyon fontos dolgot hiányolok mindenkitől. Ezt fontos minden egérvásárlónak különösen aki FPS-re veszi az egeret.

Tehát az új egerem: A4-tech X718F.
    Olcsó de FPS-hez jó egeret szerettem volna. Szemezgettem lézeres egerekkel míg végül ez lett a választott, az ára, a rá írt felbontás és az itt olvasott jó tapasztalatok miatt.

Külsőleg szerintem szép darab bár ez szubjetív. Méretét tekintve a tenyeremhez képest épp megfelelő, se nem kicsi se nem nagy. Gombjai teljesen jók, kezelhetősége szuper. Kényelmes és jó anyagokból van. Minőségi érzetet kelt, és pontos egér.

Akkor nézzük a dolog kellemetlenebb részét:
    A felbontás állítható 600-2000 dpi között. Nekem alapvetően más elképzelésem van a felbontásról mint az A4-technek és úgy látom a legtöbb embernek. Ez lehet hogy az én hibám, de azért leírom. Lehet hogy van aki velem egyet ért.
    Én úgy gondolom hogy amikor az egér felbontását magasabbra állítom akkor nem gyorsulni kéne az egérmutatónak, hanem pontosabb rámutatást kellene lehetővé tennie.
    Tehát gyakorlailag 2000 pontot (helyzetet) kellene érzékelnie inchenként vagy négyzetinchenként (nem tudom pontosan) az egér elmozdulása alapján. Ehelyett ha jól sejtem a dpi itt a képernyőn való elmozdulás nagyságát jelenti. Tehát pl. míg az 1000 dpi felbontásnál egységnyi elmozdulás esetén mondjuk 1000 pixelt mozdul a mutató, a 2000 dpi felbontásnál ugyanannyi egérmozgatásnál mondjuk dupla annyit mozdul a mutató. Ez szerintem alapvetően rossz.
    Az lenne a jó ha mindkét esetben ugyanannyit mozdulna a mutató csak a mozgást pontosabban követné. Több részmozgásra bontva jóval pontosabb lehetne az egérmutató haladása és a rámutatás. Könnyebb lenne a headshot...:-)
    Nem tudom hogy ez a lézeres egereknél hogy van, ha ugyanígy akkor az is egy nagy bukta.

Alapvető csalódás: Az egér 800 dpi felett gyakorlatilag használhatatlan. Kizárt hogy pontosan tudj vele lőni. Ha valaki menükön való matatáshoz gyors egérmozgást szokott meg akkor az még csak-csak elnavigál a menükön, de hogy nem lesz pontosabb a rámutatása az biztos.
    Ha pl. pontos ívet akarok rajzolni egy rajzprogramban akkor nem növelnem kell a felbontást, hanem csökkentenem pl. 500 dpi-re. Szerintem ez kicsit furcsa.

És még egy. A 4 és 5 gombot nem tudom úgy konfigurálni mondjuk COD2-ben mint a régi szar Trust egeremmel. Folyton a driverben hozzárrendelt billentyűt észleli ha lenyomom, nem pedig azt hogy mouse4 vagy 5-ös gomb. Ez is tréfás. Mondjuk ez lehet hogy a driver hibája. Csak az a baj hogy nem azért vettem 5 gombos egeret hogy az egérgombot mondjuk ALT+Right Arrow-nak érzékelje hanem hogy Mouse4-nek. :((

Amúgy összességében nem bántam meg az egér megvásárlását. Ennyi pénzért nagyon precíz és jó egér.

Aki esetleg tud a fenti problémákra megoldást kérem írjon a fórumba. Hátha még elégedettebb leszek az egeremmel.

Kösz és üdv mindenkinek.

Új hozzászólás Aktív témák