Új hozzászólás Aktív témák

• unknownerror

tag

Hali!

Egy csekély módosítást osztanék meg a 755k egeremről.

Ennek dönthető a görgője, én meg karmosan fogom, ezért ha nem pont felülről, vagy a vezeték felől nyomom a görgőt, akkor igen hajlamos jobbra-balra dülöngélni, illetve sokszor elengedi a sima görgő nyomást ez miatt. Had ne mondjam, hogy például játékban gránátot tartanám, erre puff, eldobja elém, görgő meg kattog jobbra-balra.

Erre azt találtam ki, hogy a görgő rugóját kicserélem, hogy az egész magasabban álljon, illetve a görgő kapcsolóját megemelem, így kisebb nyomásra is csak a görgő kapcsolójához ér hozzá a műanyag pöcök.

Felhasznált anyagok: egy toll rugója, és egy kis szigszalag.

A rugót félbevágtam, majd egy menetet még levágtam mindkét végéből(félbevágva még túl erős). A vágott részt beleillesztettem a régi rugó helyére, és a sűrűbb részt tettem a görgő csonkjára.
    A szigszalagból vágtam egy 2mm széles darabot, majd azt 3 felé vágtam, és egymásra raktam ezeket. Kipróbáltam, 2 réteg nem elég, 4 meg sok. Ezt szépen ráraktam a görgő kapcsolójára, összepattintottam az egészet, és voálá. Akárhol nyomom a görgőt, csak a görgő gomb funkció nyomódik le. Ha relatíve erősen nyomom oldalra, akkor nyomódnak csak le a dőlés funkciók, amit amúgy nem használok.

Illetve mivel más nem volt itthon, csavarlazítóval befújtam a görgő érzékelőjét, és pöpecül megy, nem szaggat,ugrál, egy kattanás, egy görgetés a megfelelő irányba. :)

Új hozzászólás Aktív témák