-
PROHARDVER!
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
einstein
senior tag
válasz bbbbbalazs #1745 üzenetére
Hello!
A rendszertelen búgást/sípolást én is hallom a Zalmanomban, ha épp nem megy semmilyen hang és pl csak netezgetek. Szerintem ez az alaplap hangkari összeakadása valamivel.. -
Allien
veterán
válasz bbbbbalazs #1749 üzenetére
Próbáld ki, hogy mozogsz közben, és hogyan változik a "hang". Nekem pl akkor szenyózik, amikor a billentyűzetem közelébe (fölé) kerül a fülesem.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
mák
tag
Üdv.!
Olyan 5.1-es füles szeretnék venni, aminek van mikrofonja.
Most egy 5 éve speed link medusa 5.1 van, és a mikrofonjával nem vagyok nagyon megelégedve, ezért kérdezném, hogy milyen alternatívákat tudtok mondani, ami hasonló értékben megvehető.
köszi
mákosnudli
-
Allien
veterán
Szvsz, vegyél egy sima asztalit, ha magával a (füles)hangjával meg vagy elégedve. Amúgy, a miki tökéletessen müxik, csak be kell állítani a hangkártya beállitásainál. Már, elvileg, ettől még nem biztos, hogy jó az Neked, de én rendszeressen használtam multis gammáknál, és senki se panaszkodott, hogy pl halkan hallana.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
mák
tag
Huh. Bárcsak tudnám mit kellene merre állítani. Nekiállok tesztelni és kifutok a házból olyan hangokat ad. Itt olvasgattam, de de nem találtam semmit, hogy mit merre kell állítani, hogy a gerjedések elcsendesedjenek.Maximus Formula alaplapom van, amihez kaptam egy hangkártyát ami talán a régebbi audiginél is szebben szól, de nem találtam lehetőséget a mikrofon kalibráására.
[link]
ide egy linket próbáltam beszúrni.Ha esetleg lenne valami javaslat tőled, vagy aki ilyen hangkarit használ és beállítani is tudja, akkor megkérem segítsen a mikrofonom beállításában.
Ennek ellenére várnám a különböző lehetőségeket is, mert szegény füles megjárta a hadak útját, és több sebből vérzik.
Hogy tudom a linket átnevezni?
[ Szerkesztve ]
mákosnudli
-
Zoleeca
csendes tag
Szia!
Hát nekem is voltak gondok a mikrofonnal, de csak az alaplapi hangkártyával. Mióta vettem bele hangkarit azóta senki sem panaszkodott...próbálkozz a beállításokkal.
GA-B150M-D3H | i5-6500 @ 3.20 Ghz | 2x8GB Kingston DDR4@2133 Mhz | Gigabyte RX470 4GB DDR5 | 240GB Kingston SSD, 3TB WD RED SATA3
-
X@b3e
addikt
Most néztem csak meg, van egy 5.1 szettem és egy Zalman 5.1 fülesem, mind a kettő X-Fi Fatal1ty kártyára kötve. Ha a hangszettet használom, a creative tesztjében, mikor a csatornákat körbe bemondja az arc, tökéletesen szól mind, a Zalman fülesnél viszont a front left és front center is bal elől szól, a front right ok, viszont a rear right kimarad, a rear leftet pedig hátul középen hallom
Viszont más 5.1 tesztekben, rightmarkban szépen hallani, minden onnan szól, ahonnan kell. Mitől lehet ez?... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Kis zöld izé
senior tag
Már régóta meg szerettem volna kérdezni hogy milyen egy 5.1-es füles?Nekem van egy Philips vmilyen sztereó stúdió fejhallgató,X-FI Gamerem van ha rácsatlakoztatom a hangkártyára beállítom hogy headphone és rányomom cmss 3d-t és ugyan úgy végigmondja minden oldalról a csatornákat.Lehet hogy csak virtuálisan de akkor is úgy érzékelem.Szóval mivel különbözik egy 5.1-es fejhallgató?Van benne 6db hangszóró vagy mi?Sztem az teljesen felesleges.Ha már 1x van ez a cmss funkció.Ráadásul nemcsak hogy van hanem el is látja a feladatát.De kihamgsúlyoznám hogy csak tájékozódási szándékkal tettem fel a kérdést és nem kötözködésből.
Bye!
-
X@b3e
addikt
válasz Kis zöld izé #1759 üzenetére
Ez a cmss funkció hardveres megvalósítása. A hardveres pedig mindig jobb, mint a szoftveres. Csakúgy, ahogy a DD és DTS hardveres dekódolása mérföldekkel szebben szól, mintha csak szoftveres kodek dolgozna.
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
X@b3e
addikt
válasz Kis zöld izé #1761 üzenetére
Alapjáraton tudja, ha nem tudná, akkor csak X-Fivel működne. Nálam be van kapcsolva
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
cskamacska
addikt
válasz Kis zöld izé #1759 üzenetére
Szal ez az a helyzet, mikor vak vezet világtalant, és beszól nekik a látáskárosult.
CMSS egy eljárás melynek során a sztereó hangból (vagy épp 4/5/6 csatornás hangból) 4/5/6/7 csatornás hangot eszkábálnak, így kihasználva a hangrendszer ősszes hangszóróját.(mert ódió lejátszótól függően enélkül bezony csak a hangfalrendszer elülső hangszóróiból jönne a hang..)
5.1 füles meg csakorlatilag egy 5.1-es hangfalrencer a fülre aggatva, a normális hangládák helyett kis csipogók alkalmazásának minden hátrányával együtt. Az ilyen sokpontegyes fülesek tipikusan jól adják vissza a hangok irányait, ha sokpontegyes, térben elhelyezett hanggal vannak megetetve(a CMSS-el kapott hang az tipikusan nem ilyen ), de a hangminőség sajnos elég gyengécske, direkte zenehallgatásra tervezett sztereó fülesekhez képest(meg a rendesebb hangfalakhoz képest is persze).Az én tanácsom rövid és eccerű, jó sztereó füles(fejhallgató természetesen), azt jónapot.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz cskamacska #1764 üzenetére
Köszi az infót Nekem is egy mezei philipsem van és tök kira ahogy szól.Szóval valószínűleg megmaradok a philipsnél.
Bye!
-
X@b3e
addikt
válasz cskamacska #1764 üzenetére
Szal ez az a helyzet, mikor vak vezet világtalant, és beszól nekik a látáskárosult.
És te, mint bölcs, felülkerekedve az egészen megmondod az igazságotAz én tanácsom rövid és eccerű, jó sztereó füles(fejhallgató természetesen), azt jónapot.
Ja, zenehallgatása. Arra mindenképp. De a jó sztereo füles 20-30k körül kezdődik (Sennheiser, Koss és társai) Próbáld ki az 5.1 fülest filmhez és surround játékhoz. Arra hiába a stereo, kevés lesz, teljesen más élmény.... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
cskamacska
addikt
válasz Kis zöld izé #1765 üzenetére
Hát ez elég szubjektív téma, kinek mi tetszik ugye, és kinek milyen a hallása. Ami Phillipset én próbáltam, az mind mély/magas kiemelős volt és torzította(szvsz) a zenét, ill a hangokat. De pl techno/house/trance számokhoz bőven jobbnak éreztem őket, mint a mostani drága Sennheiser fülesemet, ami nem teszi azt.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
Ö, ö, igen, simán.
Nos igazából minden másra is. Anno ebben a topikban ajnároztam a Zalmit(melyet egyébként kettő és fél évig használtam megelégedéssel - boldogok a tudatlanok ugye ), hogy milyen precízen adja vissza a hangok helyét. Ez így is van, de mikor cserélve lett jobb sztereó fülesre, a térhangzás nem szűnt meg, sőt eléggé meglepődtem, hogy milyen csekély változás is állt be a hangok helyének pontosságát illetően. Ami viszont abszolút ledöbbentett az a hangminőség volt, majd elsírtam magam, hogy egy egyszerű stratégia(CoH) is mennyivel másabban(jobban, életszerűbben) szól, a háttérzenék meg háttérprüntyögésből háttérzenévé váltak.(zenei ajánlat: ES: Oblivion, SC: Chaos Theory, Outcast EVM-es kaland szimfónikusokkal támogatva, AM's Alice, Silent Hill játékok)
Az ár problema fenáll persze, de ha belegondolsz a Zalmit leszámítva igen drágák az 5.1-es fülesek, egy 15k-s Medusa(legolcsóbb ára amit találtam eddig) pedig, szerintem, simán nem éri meg egy 20k-s Sennheiser HD555-höz hasonlítva. Sharkoon X-tatic pedig 30k annak nem tudom milyen a minősége(Zalmi és Medusa lett próbálva 5.1 fronton) de annyért már kacsalábon forgó AKG és Zalman sztereó fülesek vannak.
A Zalmi igen olcsó, de ez azzal jár, hogy elég gáz hangminőségileg, az említett Phillips 6k körüli füles, sokkal jobb volt zenére, és úgy vélem nem lehet rosszabb pozicionálásban mint egy drágább, de ugyan csak sztereó darab.
Arról nem is beszélve, hogy egy X-fi 20k, majd pont a fülesen spórol az ember amikor az többet számít."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz cskamacska #1768 üzenetére
Nekem amúgy teljesen bejött a Philips fejhallgatóm.Igazándiból mind zenénél mind pedig játékoknál persze a cmss segítségével tudta azt a viruális 5.1-et szimulálni amit vártam.Nekem mondjuk nem torzított.Szóval nem vitatom hogy jók ezek az 5.1-es fülesek bár nem hallottam még egyet sem de részemről felesleges beruházásnak tartom.
Bye!
-
X@b3e
addikt
válasz cskamacska #1768 üzenetére
Félreértések elkerülése végett nem tartom a Zalmant egy "hűdeextrém" hangminőségnek, viszont ár/érték arányban nagyon jó választás, a Medusa nekem semmivel nem nyújtott többet, sem pedig az Ozaki PH009. Viszont szvsz azt a Philipset lenyeli, megrágja és kiköpi
Normális sztereónál nem Sharkoonról beszélek, hanem játékhoz a Sennheiser PC160 SK, zenéhez pedig Koss, Technics, Omnitronic termékek, amikről érdemes beszélni...... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
cskamacska
addikt
válasz Kis zöld izé #1769 üzenetére
Hát hogy a CMSS mennyit segített neked nem tudom, de placebónak érzem a hatását sztereó fülesnél. A movie mode ad egy kis visszhangot és kórus effektet a zenének, ami vagy jól szól, vagy nem, de beszédnél hülyén veszi ki magát.
Hogy torzít, vagy nem, azt összehasonlítással lehet leginkább érezni."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
Hát akár, bár én azt a hatkás Phillipset akkor is jobbnak éreztem. (ez szubjektív dolog, kár ezen veszekedni )
Azt viszont elismerted, hogy túlárazottak az 5.1-es fülesek. (leszámítva a te, az én, és mindenki Zalmiját, a mi fülesünket - bár teszem hozzá, azért a Medusában éreztem némi plusz basszust ami jól esett, RS6F-nél a .1 csatorna a semmibe van vezetve, a hat hangszóró pedig nem ad elég basszust)
Sharkoon úgy jött a képbe, hogy az az egyik legdrágább 5.1-es füles, és azon spekuláltam, hogy annak nem ismerem a hangminőségét, de az áráért mindenképp kap az ember egy igen jó sztereó fülhallgatót, KOSS-t, Tehcnics-et, és Omnitronic-ot is."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
alex89
senior tag
hy! úgy döntöttem én is beszerzek egy 5.1-es fülest. Olvasgattam itt a topic-ot de végül arra jutottam hogy elég szubjektív dolog ez a 5.1 es füles táma .Valakimek a Zalman is megfelelt valaki fikázta.....
De ha mégis választanotok kéne akkor Genius HP 5.1V vagy egy Speedlink Medusa pro gamer lenne jobb , ja éz az is szempont hogy Medusa-t 9k-ért tudok újonan''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
bocsika
aktív tag
Hali.
Én is szeretnék csatlakozni az 5.1-et élvezők csendes csapatába
Ez a "hangrendszer" egy notebook-hoz kellene így problémás a füles meghajtása.
Így csak usb-s verziót keresek ésszerü határokon belül.
Eddig amit találtam:
Zalman ZM-RS6F USB (öcsémnek ez van csak a sima verzióban, filmhez és játékhoz király a helyes "dugványozás" , és a hangolgatás után, bass-al nekem nem volt semmi bajom, csak még meg kell oldani hogy akkor stereo legyen, mert mikor nem volt rendesen bedugva akkor tökjól adta a bass-t )
Speed-link Medusa 5.1 Mobile Edition USB
...
Kérdéseim:
1. Hol található olcsóbban Zalman mint az Ebolt-ban?
2. A Medusaban hol a fenében fér el 8 hangszóró [link]
Technische Daten
Lautsprecher:
Surround-Lautsprecher vorne: Ø 40mmx2, 64 Ω
Frequenzbereich: 20Hz-20kHz
Surround-Lautsprecher hinten: Ø 30mmx2, 32 Ω
Center-Lautsprecher: Ø 30mmx2, 32 Ω
Subwoofer: Ø 30mmx2, 8 Ω
Empfi ndlichkeit: 105dB±3dB
Stromverbrauch: 2.5W
Betriebsspannung: 5VNagyon érdekelne
3. Hol lehet olcsón megkapni a medusat ez: [link] alattEgyébb alternatívák is érdelenek.
köszi -
bocsika
aktív tag
hehe
most jöttem rá hogy szobatársnak dettó így kinéző Speed-link Medusa Stereo Jack je van . [link]
Így van viszonyítási alapom (méretileg).
Hát a Zalman nagyságrendekkel stabilabb és jobban illeszkedik a tök fejemre.
Ki is próbáltam még nincs itt, és hát nem vagyok tőle hátraesve, basszus nulla, közepes hangerőn már szercseg. nekem így a zalman jobban bejön hogy tapad a fejre és van benne anyag.
de a véleményke változhatnak -
Allien
veterán
válasz bocsika #1776 üzenetére
Zalmi-ban egyel kevesebb a hangkeltő csipike (2x3). Vidd át a Zalmidat arra a gépre is, mert ugye, ha az rosszul van belőve, CSAK magaddal szúrsz ki. Tesztelni ilyet ugyan olyan körülmények között kellene, a viselete egy dolog, bár nem értem, miről beszélsz (jo, mondjuk Zalmi nem volt a búrámon), de a Medusa is állítható, és tök stabil.
Ami a hangkeltőket illeti, az a nyolc ugye ketté oszlik. Elhelyezése most mindegy, de, térben sem egy síkban vannak, egy kissé elforgattva a jobb térhatás kedvéért.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
ZooLee
senior tag
Sziasztok,
Tudtok-e olyan boltot, ahol _valóban_ lehet kapni Sharkoon X-Tatic-ot? Eddig bármilyen boltot is néztem-hívtam-kerestem mindenhol azt mondták, hogy majd lesz, pár hónap, hónapok óta nincsen.
Vagy esetleg van-e az X-Tatic-on kívül más olyan füles, ami gép nélkül is működik? Én használnám Macintosh és sima DVD lejátszó optikai kimenetről is, ezért fontos, hogy ne USB-s hankártya legyen, hanem rendes DD dekóder.
Ezzel párhuzamosan eladom a Zalman RS6-F-et, ha valakit érdekel.
Z.
-
bocsika
aktív tag
Allien: Az öcsém gépén a Zalman be van lőve, hogy meglegyen az 5.1. Az szobatársamnak az Medusa stereó verziója van ami méretre ugyan az mint az 5.1 es.
Nekem notebookom van amin ritka hogy meglegyen mind a 3 kiment (ezen sincs), úgy hogy az öcsém Zalmanját nem sok értelme lenne kipróbálnom (tesztelhetném mind a 3 stereo sávot külön ). Csak azt mondtam hogy a stereo verziója a medusanak nem túl jó.2. Valaki meg tudná mondani a medusa súlyát, mert sehol sem találom kiírva. Tehát nehezebb-e vagy mint a Zalman?
3. Sharkoon Majestic 5.1 III [link] (igen csak hasonlít a medusa-ra). Vélemény és holtalálhatómegolcsón érdekel.
-
őstag
Sziasztok!
Szeretnék valami jó fülest venni, max 10k-m van rá. Gémelek, zenét hallgatok, valami minőségi kellene olcsón Mit ajánlotok? Köszi -
ZooLee
senior tag
Melyikből van több? Ha zenéből, akkor vegyél egy jó Sennheiser 435-öst, ez 10 körül van, nyitott (jobban kihallatszik a hang, viszont szebben szól, mint zárt társai) Ha zuárthoz ragaszkodsz, akkor ebbe az árba a 202-es fér bele. Ezek játékra is jók, igaz "csak" sztereók.
Az 5.1-es fejhallgatók zenére felejtősek, főleg ennyiért. Gémelésre úgy-ahogy jók.
Z.
-
Ticsike
tag
Sziasztok!
Elolvastam pár hsz-t de igazándiból nem tudtam rájönni arra, hogy melyik 5.1 fülest ajánljátok. Nekem konzolon való játékhoz kellene. Szóval ha kérhetnélek benneteket mondjatok valamit, ami jó és érdemes megvenni játékhoz!Köszönöm
-
Ticsike
tag
Igen az van. Vagy ha vga kábelt veszel hozzá, akkor azon rca dugó van 2db. Szóval akkor konzolhoz sehogyan se lehet ilyen 5.1es fülest hozzácsatolni?Vagy a vga kábel végén lévő 2rca-ra? Sőt még tv/moncsira se lehet rádugni valahogy? Nekem ilyen moncsim van, az is jó ha legalább erre rá lehetne kötni: [link] Mert gondolom ezen keresztül is érvényesülne az 5.1!
-
alex89
senior tag
válasz Ticsike #1787 üzenetére
Lehet hogy hülyeség, de ha a konzolon van usb akkor talán meg lehetne próbálni egy usb-s Medusa-t(beépített hangkarija van) bár nem hiszem hogy szólna vele ,sőt ha jobban belegondolok biztos hogy nem .Az optikai kimenettel meg az a helyzet hogy ha csak az van akkor sajna azzal nem lehet meghajtani a "sima" 3 jack csatis 5.1-es füleseket.Tehát neked csak az előbb említett füles lehet jó.
Azt a monitoros dolgot nem értem pontosan , de arra hiába dugod rá mivel a moncsiba nincs hangkari max van rajta stereo kimenet de az is hangkariról kapja a jelet.
Háát nem egyszerű a helyzeted az biztos''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
Ticsike
tag
Hát nem egyszerű az besztos de azért köszönöm hogy próbáltatok segíteni. Igen egyébként van rajta usb, de nem hiszem, hogy menne vele a hang, mert láttam, hogy a zalmannak is van valami külső hangkártyája usb-s de nem tudom, hogy menne e vele a dolog!
-
Gab606
csendes tag
sziasztok!
Melyik legyen?
Medusa 5.1 ProGamer Edition
Medusa 5.1 Mobile Edition USBMindegyik 12,6k
Mobile Edition beépitett hangkarival van (de hogy milyen minőségű azt nem tom), csatlakozáshoz pedig csak 1 usb kell.ProGamer több csatlakozás (asszem 3 hangkarihoz +1 usb áramért), de mégis egy jobb hangkariról kapná a jelet.
Korábban felmerült és engem is érdekel Mobile Edition-t lehet használni konzollal? pl x360-al?
-
thomboy
tag
Helló!
Szerintetek melyik a jobb hangminőség tekintetében a ZALMAN-ok közül?
Egy árban tudok szerezni USB-s és sima változatot, van egy Audigy 2-esem, ha a sima változatot azzal használom, akkor észrevehető különbség lenne az USB-s és a mási között, vagy mindegy, mert mindkettő bőven jó?
Valaki tudna segíteni?
Előre is köszi
| Trance 4ever |
-
alex89
senior tag
szia!
eggyértelműen a pro gamer változat a jobb! (én is azt rendeltem).Egyrész a mobil változat beépített hangkarija nem egy nagy szám, másrészt én úgy hallottam hogy az usb miatt előfordulhatnak csuszások a hangnálja és a pro gamer-en is van egy kiváló minőségű mikrofon
[ Szerkesztve ]
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
alex89
senior tag
válasz thomboy #1796 üzenetére
Neked is csak azt tudom tanácsolni hogy a sima változatot vedd meg az Audigy 2 biztosan jobb hangkari mint az a beépített... ezeket az usb-s 5.1-es füleseket inkább laptop-hoz szokták venni.
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Overwatch 2
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest