Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
salytmasztor
aktív tag
válasz
Kom-ancs #2599 üzenetére
Pedig itt talan lehet mar venni:
[www.foramax.hu]
Itt pedig azt irjak, hogy hamarosan:
[www.pixmania.hu] -
Kom-ancs
tag
Az általam kiszemelt Creative Tactic 3D Sigma beszerezhetetlennek bizonyult,ezért egy Tt eSports Shock vásárlására adtam a fejemet.Igaz nem 5.1,meg nem is usb-s ahogy elterveztem a headset vásárlást,de nagyon nem bántam meg.Egy külső hangkártya beszerzése még folyamatban,de az alaplapival se vészes.Kényelmes,nem szorítja a fejemet ez nem utolsó szempont.Ennek a Shock One verziója már usb-s és virtuális 5.1-et tud,de árban majdnem a duplája.
-
Mezi1982
tag
ha rám hallgatsz akkor nem veszel 5.1 fejest
van nekem is egy kave-m semmi gondom nincs vele 8-10 orát viselve is kényelmes viszont hangzásban meg sem közeliti főleg zenében egy akg K44-et vagy egy K512 -t, elbújhat mögöttük
és FPS-re is tökéletesen megfelelnek nem kell 5.1 hangzás és ezek joval olcsobb fejesek
-
LamaCube
addikt
Még egy elégedetlen Roccat Kave tulaj?
Egyszerűen nem értem, hogy a többségnek miért töri a fejét, fülét
Semmi gondom nincs vele. Tegnap is 3 órát játszottam egyfolytában vele és egyáltalán nem kényelmetlen. 3 klántársamnak is ilyen fülese van és egyikük sem tapasztalt ilyet.Iitt pedig mindig azt olvasom, hogy töri, kényelmetlen stb.
Vagy nekem van valamilyen eltorzult fejem vagy nagyon gyengék a nyakizmai egyeseknekAzt el kell ismerni, hogy nem könnyű füles, de mit is várunk el egy 5.1-es fülestől. Azt a 8 hangszórót valahogyan el kell helyezni és az nem megy, hogy ultra könnyű legyen.
Ez a hátrányuk ezeknek a füleseknek, de a hangzás az ütős.Félre ne értsd nem téged akarlak kritizálni, mert többen is panaszkodnak ezekre a dolgokra.
Sokan dicsérik a Logitech G35. Igaz 2 hangszórós és virtuálisan kever, de lehet, hogy kényelemben jobb.
-
Tokken
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni
korábban kitaláltam, hogy beszerzek egy jó kis 5.1 es fejhallgatót, kinéztem a roccat kave-t, melyet meg is vettem, a hangzása kifogástalan, viszont élvezhetetlen volt a használata, folyamatosan törte fülem, nyomta a fejem, és rohadt nehéz, konkrétan már fél óra után szédültem tőle. Meg kellet tőle szabadulnom /sikerült eladni/, ennek már fél éve. Azóta vettem egy másikat, amelyiknek a párnája kemény volt a fülnek sem volt elég hely.... ismét befürödtem
Kép alapján már nem merek fülest venni és pénzem sincs arra, hogy vegyek egyet, majd féláron eladjam, biztos jó móka, akinek van pénze. Tanácsot szeretnék kérni, tudtok e olyan 5.1-es fülest, amelyik kényelmes vastag párnázott belső részben elfér kényelmesen a fül, nem nyom és jó hagnzása van. Esetleg van olyan hely Magyaroszágon/külföldön ahol nagy számban ki is lehet próbálni ezek az olcsónak nem mondható műszaki cuccokat. Felháborítónak tartom, hogy egy berendezés, amelynek az célja, hogy a fejeden legyen, néha órákon át, és 20-30 vagy több ezer forintba kerül, nem lehet kipróbálni, tesztelni.....
előre is köszönöm a segítséget
üdv
Tokken -
VGYke
addikt
Tudtok olyan "igazi" (
) 5+1 fülest, ami sokhangszórós és USB-s?
-
kerlac
őstag
Segítségeteket szeretném kérni, tud valaki Pesten ajánlani műszakist akivel meg tudnám nézetni 5.1-es headsetes fülesemet? Ugyanis érintkezési hiba miatt a mikrofon és már s bal fülese sem működik. Közel 20000 forintos kütyüről beszélünk és csak érintkezési hiba miatt nem dobnám ki.
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Kicsit off, de hatha segitetek...
Nekem egy medusa 5.1 home edition van, aminek most vettem eszre, hogy a gyermekem eltorte (megrepedt a muanyag) ful feletti tarto reszet (ami megfeszul viseleskor).
Amennyiben nem sikerul megoperalnom, illetve hosszutavon nem mukodik a cucc, kellene valami mas. Igazabol nem feltetlenul muszaj 5.1es fules, de ami mindenkeppen kellene az a switcher box. 5.1es hangfal vagy fules kozott lehessen valtani. A fules egy mini DIN csatlakozon (elvileg... olvastam egy tesztben, de nem ertek hozza) csatlakozott a boxhoz, amin egy kapcsoloval tudtam allitani, hogy melyik kapja a jelet, illetve melyik mikrofonrol jojjon a jel. Lehetett allitani a fules hangerejet is.
Nem tudom, hogy letezik-e olyan atalakito, ami tudna kezelni egy sima illetve 5.1es fules eseten a helyzetet...
Valakinek valami otlet?
-
válasz
bigmasterg #2590 üzenetére
Ja, mert kivették Multimédia alól, és berakták Lokálba, amit meg kutya sem olvas. 5-6 emberért meg nem éri meg szervezni.
-
ha mindenképp dedikált hangkártya nélkül szeretnéd megoldani a dolgot, akkor G35, és így nemkell folyton dugni (bármennyire is jól hangzik
) a csatlakozókat.
Esetleg egy Asus Xonar U1 külső hangkártya, egy értelmesebb stereo fejhallgatóval. Ezt akkor érdemes meglépni, ha nem szükséges hogy a fejhallgató mikrofonnal ellátott legyen. (max veszel hozzá valami 800ft-os mikit) -
LamaCube
addikt
Hát megoszlanak a vélemények. Sajnos sokan panaszkodnak a kényelmetlenségre, így csak úgy ajánlanám tiszta szívvel, ha ki tudnád próbálni. Sokan azt mondják, hogy a mai alaplapokon már elég jó hangkártyák vannak, de ez gondolom lap függő(mármint egy drága lapon gondolom jobb a hangkari is). Én kezdetektől egy audigy2-es hangkártyával használom, így ebben nem tudok konkrétan állást foglalni.
Neked meg nem biztos, hogy jó lenne, mert azt a jack kivezetésekre kellene dugnod, mert az usb kábel csak tápot ad neki, így mindig ki-be kellene dugdosnod a fülest és a hangszórókat. -
LamaCube
addikt
Logitech G35. Usb-s, beépített hangkártyája van, ha jól tudom . Igaz, hogy 2 hangszórós és virtuálisan keveri a hangokat, de nagyon sokan dicsérik. Itt elég olcsó is.
Itt bővebben írnak róla.Nekem a favorit a Roccat Kave, de az nem usb-s és nem árt neki egy jó hangkari. És sokan panaszkodnak rá, hogy nehéz és szorítja a fejüket. Igaz 8 hangszóró van benne.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! 5+1 több hangszórós füles lenne az igényem, játék+mkv, blueray filmekhez.
Hangkártyám Gigabyte X58A UD7 alaplapi (Realtek ALC889 ) és egyenlőre ez is maradna, mert hát, ide hogyan műtsek be +1 hangkártyát?
Első körben nem is a "milyen típust vegyek" kérdés érdekelne, hanem milyen csatlakozóval ellátottat. A hangártyán ott csücsül egy 5+1-es Videologic hangfalrendszer, amit ha lehet hangoskodni használok, és nem tudom mennyire egészséges a hangártya kimeneteket "Y" elosztóval hangfalhoz + füleshez párhuzamosan vezetni. Tehát mennyire lenne használható egy jack csatlakozós füles?
Másodszor, az USB+fülesben lévő hankártya kombó sem igazából győz meg. Na és persze lenne rá max. (de csak ha nagyon muszály) 30e.
Ja és semmivel nincs tapasztalatom, max. annyi amit itt-ott össze vissza olvasgatok, tehát kizárólag arra tudok hagyatkozni, amit itt leírtok.
Így első körben mi a javaslatotok? -
-
LamaCube
addikt
válasz
Kom-ancs #2577 üzenetére
Komolyan nem értem ezt. Rajtam kívül 3 csapattársamnak van Kave a fején. Van, hogy 2-3 óráig toljuk az fps-t egyhuzamban és eddig nekem és a társaimnak sem volt problémája a kényelemmel. Mondjuk 3 óránál sosem volt többet a fejemen egyhuzamban. Miért is lenne
Persze, ha nem kényelmes, akkor ne vedd meg, mert meg fogod bánni.
Mondjuk, ha 2-3 óráig nem zavaró, akkor annyi kompromisszumot köthetsz, mivel a hangzása bejövős. Film, zene, játék 2-3 óra egyhuzamban. Utána pihi, hiszen 6-8 órát csak nincs a fején az embernek
Lehet nekem valami speciális fejem van -
Kom-ancs
tag
válasz
jaffa 2843 #2578 üzenetére
Ettől félek én is.A mostani Plantronics Audio 350-em alapból nagyon kényelmes,nem kellet tágulnia egy mm se.
-
-
Kom-ancs
tag
válasz
LamaCube #2573 üzenetére
Hali,na kipróbáltam ez a Kave-et,szinte egész nap a fejemen volt(ameddig bírtam),de olyan szinten szorítja fejemet,hogy majd meg őrültem.A hangja nagyon erős tényleg,kafa basszus,a térhangzás is nagyon jó,de mit se érek vele,ha leszakítja fejemet
Nem tágul ez valamelyest idővel?Mert ha nem,maradok a Tactic 3D Sigma-nal.
-
Bati0501
őstag
-
Kom-ancs
tag
válasz
LamaCube #2569 üzenetére
Hali!
Usb-s lenne az igazi,mert az alaplapi hangkártyám elég tré,komolyabb hangkártyát meg nem tudok bele tenni mivel m-atx-es a lapom és kitakarja a vga 3/4-ét.(Ha mag az alsó 16x pci sinbe teszem a vga-t akkor csak 8x sebességgel megy)
Azért szemezgetek ezzel a Tactic 3D Sigma-val mert elég jókat írnak róla külföldi oldalakon és a fejpántja fémvázas ami elég masszívvá teszi.5.1 nem szempont,de kipróbálnék egy ilyen fülest már végre.A Roccat hangjáról sok jót olvastam,de félek,hogy az én nagy tök fejemet is szorítaná
Használt pedig csak akkor jöhetne szóba ha valami helybeli boltba lenne garanciás(mert az ördög nem alszik).Még nézelődök egy hétig biztos,nem kapkodom el.
-
LamaCube
addikt
válasz
Kom-ancs #2568 üzenetére
Speciel nem tudok róla semmit.
Mire szeretnéd használni?
5.1-es legyen? Virtuálisan képezze a hangokat vagy több hangszórós kivitelű?
USB-s vagy több csatlakozós?
Elsősorban egy jó hangkártya sem árt, mert általában az alaplapival nem igazán jók. Mondjuk többen írták, hogy a mostani alaplapokon elég jó minőségűek a hangkártyák.
Érdemes itt szétnézned.Én elfogult vagyok a Roccat Kave-el. Nekem nagyon bejön játék és filmek alatt, de sokan panaszkodnak rá, hogy töri a fejüket és zajos, ha nincs hangforrás. Nekem speciel egyik sem jött elő, ezért mindenképpen próbálj ki minél több fülest, ha van rá lehetőséged. Itt a ph-n is szoktak árulni 16-18 között.
-
Kom-ancs
tag
Sziasztok,Creative Sound Blaster Tactic3D Sigmafülesről van valami tapasztalatotok?Esetleg ebben az árban(16-18e Ft) valami hasonló tudású terméket tudnátok ajánlani?
-
LamaCube
addikt
Hát, ha nem fontos az 5.1 vagy 7.1, akkor a Sennheisert venném a helyedbe, mert ugye az minőség.
Ha fontos a térhangzás, akkor a G35 azt sokan dicsérik és abban van beépített hangkártya is. Mondjuk azt tudni kell, hogy 2 hangszórós és virtuálisan keveri a térhatást.[link]Én azt ajánlanám, hogy ha van lehetőséged, akkor próbáld ki a füleseket.
Ajánlanám a Roccat Kave-t, [link]de sok embernek nem jó, mert töri a fejét ellenben nekem nagyon tetszik a hangja játékban és filmekben is. Mondjuk kell hozzá egy jó hangkártya és beállításra időt nem sajnálni.A többi fülesről talán más kolléga tud segíteni.
-
Blom
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik headset a nyerő? Nem tudok dönteni segítsetek.
Logitech G35
Logitech G930
Razer Megalodon 7.1
SENNHEISER PC 350 -
car555ver
csendes tag
válasz
Stewie:) #2561 üzenetére
Nekem is pont ugyanez volt a problémám. Végül úgy döntöttem, hogy veszek egy külső hangkártyát, ami tudja a Dolby Headphonet, vagyis a surround hangzást és hozzá egy jobb fajta Sennheisert. A kártya egyébként az Asus Xonar U1 USB, de ha a másik surround technológiát részesíted előnyben (THX TrueStudio Pro), akkor ott van a Creative X-Fi Go! Pro.
Egy demo a Dolby Headphone képességeiről:
http://www.youtube.com/watch?v=fligG_SLnOc&feature=related
Bármelyik fejes lejátsza. -
Stewie:)
csendes tag
Sziasztok, ezt a piont of view gamer 5.1-et ismeri valaki tapasztalatok?
[link]
igazából a keret 20-22k lenne rá csak úgy olvastam hogy ezek az 5.1-es fülesek nem jók zenére, ezért akartam mellé egy sennheiser hd418-at. -
Tripower
tag
válasz
jaffa 2843 #2556 üzenetére
Mert van 5.1 hangszoróm amit csak halkan használok mert alszik a család de amikor nincsenek itthon qrvajó!
az jack-es 3csatis stb... volt régen egy zalman kamu (virtuális)5.1 fejhalgatóm az kiváló volt csak külön gimnasztikai feladatsor volt kicserélni az 5.1 3 csatiját a zalmi 3 jack-ére...
gondoltam ha usb-s tök egyszerü a képlet bedugom átálitom a kimenetet és viszlát ha wireless akkor meg ki se kell huzni csak átváltani.... -
borkarico
aktív tag
válasz
jaffa 2843 #2556 üzenetére
mért mi baj az USB-sel??
én most 1 sztereót fülest néztem, az én igényeimnek megfelelne.
A neve Ozone Oxid, mi a véleményetek róla????
üdv.
-
car555ver
csendes tag
válasz
jaffa 2843 #2554 üzenetére
Igen, és a játék, film mellett fontos lenne a zenei hangminősége is. Eddig kompromisszumos megoldás lett volna a G35 vagy a Tactic 3D Sigma, de mivel írtad, hogy a surround nem fejesfüggő sok probléma megoldódott.
-
-
Tripower
tag
válasz
jaffa 2843 #2552 üzenetére
nézegettem ezt a sennheisert amit ajánlottatok de nekem ez sok.
valami más ötlet?
(lehet hamarabb kéne hozzá tennem hogy usb-sre lenne szükség.) -
-
car555ver
csendes tag
Szerintetek egy Asus Xonar U1 + Sennheiser HD 485 párosítás képes lenne utolérni a logi G35-öt?
-
válasz
Tripower #2551 üzenetére
sajnos személyes tapasztalatom nincs ezzel az integrált hangkártyával, de így első ránézésre nem tűnik rossznak.
Ha nem tévedek akkor egy creative x-fi chip csücsül a lapon, ami azért dicséretes.
szerintem nyugodtan vehetsz ehhez fejhallgatót, ha pedig még a dolby headphone-t is tudja akkor szinte nem is fogsz semmiben hiányt szenvedni.
esetleg később veszel hangkártyát ha ezt már kinövöd, vagy jobbra vágysz, de én mindenképp adnék ennek egy esélyt. -
Tripower
tag
válasz
jaffa 2843 #2550 üzenetére
Köszönöm!
Dudika is köszönöm!
igazából hangkártyát nem akarok venni igy változik a képletez van a lapra integrálva...tehát ennek fényében szeretnék valamit....:
SupremeFX X-Fi built-in
- 8-channel High Definition Audio CODEC
- EAX® Advanced™ HD 4.0
- X-Fi CMSS®-3D
- X-Fi Crystalizer™
- Creative ALchemy
- Blu-ray support
- Supports Optical S/PDIF out port on rearigy mit javasoltok,ami ehez az egyszerübb lapkához passzol?
-
válasz
Tripower #2547 üzenetére
egyet értek dudika10 kollégával. Nekem modolt PC350-em van és ha alapbol ilyen a 360, ésmég kényelmesebb is (szövet fülpárna), akkor mindenképp jó vétel, egyedüli negatívum az ára, de ha "gamer" akkor az drága, mindegy miröl van szó.
viszont legalább egy Asus Xonar DG hangkártya dukál mellécar555ver
elvileg bármely stereo fejhallgatóból elő lehet csalni azt a virtuális 7.1-et, amit oly előszeretettel ajnároznak a marketingesek.
pl az előbb említett hangkártya már képes erre. Az, hogy melyik fejhallgató milyen pontosan képes leadni ezeket a hangokat, már más dolog, de ez nem szokott nagy probléma lenni -
car555ver
csendes tag
Illetve egy olyan kérdésem lenne, hogy a virtuális 7.1.-es hang függ a fejhallgató hardveres részétől vagy csak a hozzákapott hangkártyától, tehát mondjuk egy sima stereoból is elővarázsolható egy megfelelő hangkártyával?
-
dudika10
veterán
válasz
Tripower #2547 üzenetére
Csak egy kósza ötlet: olvassgass kicsit a Sennheiser PC360-ról.
Nekem már az elődje is bejött ha az ember megcsinált egy-két moddingot, ezeket elvileg javították. Az árán kívül szerintem nagyszerű fejhallgató.
De ezek a mikrofonos fejhallgatók mindig nagyon túl vannak árazva szvsz. -
Tripower
tag
válasz
jaffa 2843 #2542 üzenetére
Hi!
hát ilyen 43k lenne kb a keret!
igazából csak játszani kell de ha lehet miért ne?
fps és startégia. -
car555ver
csendes tag
Üdv.
Szerintetek mekkora a különbség a THX TruStudio Pro és a Dolby Headphone technológiájú fejesek között? Esetleg valakinek van már tapasztalata a Creative Tactic 3D Sigmával kapcsolatban? -
dudika10
veterán
válasz
jaffa 2843 #2540 üzenetére
Nekem is volt jó párszor dolgom az ALC888-al, úgy kb minden nap.
Sok oka van annak, hogy a DS itt van a gépemben, de nem azért, mert nem vagyok megelégedve a saját rendszerem hangjával ha az integrált a forrás. -
-
Tripower
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy fejhalgatót de nem tudom melyik a jó választás......
sajnos akg sennheiser tipusú cuccokról fogalmam sincs így csak az E.T. kategóriát néztem..
játékhoz kell a fö szempont microphone esetleg 5.1,7.1 (ha egyáltalán ér valamit.)
nézegettem a logitech g930,creative wow wireless headset, razer megalodon,razer banshee sc2 fejhalgatót....
de fogalmam sincs mi jó nekem lézerhangolású mágnes?, vagy neodium mágnes inkább?,esetleg digithangchip.....vagy lehet nem is ilyen kell?
nem tudom segítsetek légyszi! -
válasz
dudika10 #2539 üzenetére
ő feltett egy kérdést ami konkrétan erre a lapra vonatkozott: X58-UD3R, ami egy ALC888-as, ami minden csak nem jó. volt már vele dolgom nem egyszer. a válasz is erre vonatkozott, nem másra. A hangja zajos, erőtlen
amugy biztos neked is csak feleslegesen van egy Xonar DS-ed
off off -
dudika10
veterán
válasz
jaffa 2843 #2538 üzenetére
A giga lapokon például már rég nincsenek rossz integráltak. Az asusokon még mindig nem a legjobbak, de használhatatlannak vagy rossznak nem lehet őket nevezni.
(#2534) sakkay: igen, sztereoval is van térhangzás, van iránya a hangoknak.
10k-ért nincs is szerintem nincs is rendes 5.1-es fejhallgató. Sztereok közt is ez a belépő szint kb (kivéve talán egy-két Superluxot).(#2535) Szab02: egy fejhallgató cserével sokkal többet nyerhetnél szvsz.
-
-
sakkay
aktív tag
válasz
enamessias #2536 üzenetére
Köszi..tudnál pár típust mondani ami nem olyan drága , de már érdemes megvenni?
-
sakkay
aktív tag
válasz
dudika10 #2533 üzenetére
Nézd, gondolom nem árulok el nagy titkot ha azt mondom teljesen hülye vagyok a témában. Pont azért írok ide. Viszont okosabb nem lettem. Tehát a sima sztereó fülesek is tudják térhatásúként prezentálni a hangokat?
Ha képes arra egy füles, hogy jobbra mögöttem ,mondjuk 4 óra irányból jön a hang, és nem 5.1 nekem az is jó.feltéve ha közben 5-6 más hang is megy a fülesben(persze csak ha szólnia kell.).
-
dudika10
veterán
Az általad linkeltek mind virtuális 5.1-es = sztereo.
Nem csak jobb és bal oldali hang létezik sztereoval sem, nincs azzal semmi baj.(#2525) jaffa 2843: marhaság, rossz általánosítás. Vannak igen jól használható alaplapik és igen szar külön megvásárolhatók is, a különbség tényleg lehet ég és föld, de ideális esetben ez csak magasabb szint felett van. 889, 892, 1200-as realtek-ek pl kifejezetten jók.
-
sakkay
aktív tag
Ja ,az utolsó már volt.
-
-
Digital
addikt
Hali!
Egy ilyen Roccat KAVE-t "illik" egy alaplapi hangkártyával használni (Gigabyte X58-UD3R) ?
-
sakkay
aktív tag
Hali. Hasonló kérdésem lenne nekem is:5-10000 ft között mit érdemes venni, csak 5.1-es verzióban. Repszimulátorhoz .
-
Mezi1982
tag
hát én a Kave-t akár 10 órát is képes vagyok viselni minden kényelmi nehézség nélkül, a füleimet abszolút nem nyomja a fejem tetejét egy idő után egy picit, de kis igazitás és megint tökéletes
AKG K512-vel hasonlitva zenére mindkettőt szeretem, de teljesen máshogy szól a kettő fejes (1-2 óra zenehallgatás után az AKG szétnyomja a fülem de nagyon, pedig vagy két évig nem volt vele ilyen gond Lan-on fél napokat használtam, biztos elhasználodott a szivacs)
játékra meg filmre nem kérdés hogy a Kave
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
borkarico #2518 üzenetére
Mionix Keid 20 12k Alakja hasonlít a Steelseries Siberia V2-re, ezért nagyon kényelmes, ár/értékben jó vétel.
Creative-Labs Fatal1ty Pro Series Gaming Headset MKII 12k Én ezt venném, ha nincs nagyobb keret, szerintem szép is.
Sennheiser HD 418 Minőség, szépség.
Steelseries Steelsound 4H 10k Játékosokra tervezve és márkát veszel.
Sennheiser HD 202 9,5k Minőségi darab olcsóbban.
Plantronics Gamecom 377 Bazi nagy párnák, még egy elefánt fület is betakar.
Creative-Labs Fatal1ty Gaming Headset 7k Állítólag nagyon jól szól, sokan dicsérték.
Speedlink SL-8781 Medusa Stereo 7k X
Ozone Oxid 7k X
Ozone Attack 5k X
Sharkoon RHS200 5k XÉrdemes volna kipróbálnod személyesen egy boltban, 20k meg kiadni valamiért úgy, hogy ki sem próbálod.
Folytatás másik topikban.
-
borkarico
aktív tag
Sziasztok,
kérdésem lenne hogy milyen headset-et ajánlanátok 5000-10000Ft értékben, ami kényelmes, nagy fülpárnás, és jó a hangzása. nembaj hogy stereo, zenére és játékra kellene.
köszi.
üdv.
-
LamaCube
addikt
válasz
huszi.gyb #2513 üzenetére
Nekem ilyenem van. Valakinek töri a fejét valakinek kevés a bass. Nálam nem áll fent egyik sem. A hangszórós 5.1 nél nem jobb mivel itt nincsenek meg a kellő távolságok, de 5.1-et támogató játékokhoz nekem tökéletes. Filmre sem rossz bár azt inkább házimozin nézem.
Hangkártya mindenképpen kell neki (nem alaplapi, bár valaki azt állítja, hogy ma már jók az alaplapik is)
Én azt tanácsolnám, ha van rá lehetőséged próbálj ki pár fülest.bigmasterg
Akkor le kell vonni a konzekvenciát, hogy általában magyar lanpartykon kevés az 5.1-es fülesek aránya.
Mondjuk az én csapatomban velem együtt 4 embernek Kave van. -
bigmasterg
addikt
válasz
Nertpaelg #2510 üzenetére
"Egyébként versenyen szerintem használnak mikrofonos fejeseket is, pedig itt már sokszor meg lett mondva a frankó, hogy az asztali az igazi. "
Félreérted.
Azért jobb választás a külön asztali mikrofon, mivel a gamer fejhallgatók erősen túlárazottak. Így egy sima fejhallgatóval + asztali mikrofonnal olcsóbban jön ki az ember, illetve adott keretből lényegesen jobb hang érhető el így. -
tupacamaru
veterán
válasz
Nertpaelg #2507 üzenetére
A "kockázás" meg szimplán gyerekes és nem egy érv. Főleg, ha utána beismered, hogy Neked is van ilyen fejesed.
A kollégát elég rég ismerem és úgy gondolom hogy megengedhetem ezt a hangot vele szemben. De ezt te nem tudhattad.
Nem nézem én le a gémer fejeseket, csak a sztereókat.
Igen, mert nyílván ecc-pecc kimehetsszel leszámolja, hogy melyikre küldi a 6 hanszóróból a sub hangját és melyikre a centert. Az a doboz a kábelen meg csak nehezéknek van a "GAME" mód kapcsólóval. Úgy gondolom, nyilván rosszúl, hogy ezt a műveletet a hangkártyának kell elvégeznie. Különben miért lennének a jack aljzatok megszínezve? A GAME és a MOVIE mód között annyi a különbség hogy MOVIE módban több hangerőt ad a centernek.
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy mik a tapasztalataitok az 5.1-es fejhallgatókkal, összehasonlítva mondjuk egy 5.1-es hangrendszerrel.
Kell hozzá valami spéci hangkártya is? Vagy hogyan működnek, még most kezdek csak gondolkodni, hogy vásároljak.
Esetleg ha valaki tudna linket ajánlani, ahol kapok némi információt róluk, azért hálás lennék.
Segítségeteket előre is köszönöm -
S*Tom*
aktív tag
(#2506) dudika10 Akkor egyáltalán nem figyeled a versenyeket.
A Roccat rengeteg nagy rendezvényen részt vesz, vagy azt szponzorál 2005 óta, persze pár éve már itthon is. A termékei fejlesztésébe profi játékosokat is bevon, vannak saját és szponzorált csapatai is több nemzetből. Igen használják az 5.1 fülest, kötelező is.
Ha valakit érdekel, képek itt [Roccat]
Áprilistól pedig jön a 7.1-es USB-s hangkártyával ellátott Kulo. -
LamaCube
addikt
válasz
Nertpaelg #2507 üzenetére
Ironizált a kolléga. Csak az írás nem tudja visszaadni.
Tupa
Nem volt szofver hozzá.
-------------------------------------------------------------Egyébként pedig totálisan nem tud érdekelni, hogy hogyan keveri-kavarja képezi stb. a hangot a hangkártya és a füles hogyan adja le. Nem műszerekre kötöm és tesztelgetem, hogy melyik szól szebben. Felveszem a fejemre és amelyikkel jobban érzékelem az igényeimnek megfelelő hangot azt fogom megvenni. A kipróbált fülesek közül pedig egyértelműen a Kave volt az. Ezért mertem kijelenteni, hogy egy sztereo fülessel nem kaptam vissza azt amit egy Kave-el. Nem gondoltam, hogy trollkodás lesz belőle.
Főleg, hogy akinek írtam a "félelmeimet" G35 ügyben az is attól félt, hogy nem lesz nagyon jobb.Dudika10
1. Amit nem látsz az nem is létezhet?
2. Rossz versenyeken voltál? -
Nertpaelg
tag
válasz
dudika10 #2509 üzenetére
Nem nézem mit hordanak versenyen, mert a végletekig hidegen hagy, nincs rá szükségem, hogy más diktálja, hogy nekem mi a jó. De biztos vagyok benne, hogy a kisebb versenyeken előfordul minden, a nagyobb rendezvények meg már rég a reklámról szólnak, így a szponzor termékét hordják. Egyébként versenyen szerintem használnak mikrofonos fejeseket is, pedig itt már sokszor meg lett mondva a frankó, hogy az asztali az igazi. Úgy. Egyébként ugyanezek a versenyzők állítanak olyat, hogy 640x480-ban kell játszani, mert úgy hamarabb látni az ellenfeleket, meg könnyebb is eltaláni. Akaratlanul is felmerül hát a kérdés, miért is lenne nekem az ő véleményük mérvadó?
Részemről is túlbeszélve.
-
dudika10
veterán
-
Shufny
őstag
válasz
tupacamaru #2505 üzenetére
Igen, mert nyílván ecc-pecc kimehetsszel leszámolja, hogy melyikre küldi a 6 hanszóróból a sub hangját és melyikre a centert. Az a doboz a kábelen meg csak nehezéknek van a "GAME" mód kapcsólóval.
Nertpaelg: Ezt majd légyszives akkor, amikor a hi-fi topicba leírtam, hogy hangfallal nem lehet rendes hangot csinálni. Mellesleg binaurális felvételt nyílván nem alkalmaznak játékban, mert nem fognak minden lehetséges variációt eljátszatni színészekkel. Viszont fejhallgatóra (stereóra) kitalált rendszert többen is alkalmaznak.
-
Nertpaelg
tag
válasz
tupacamaru #2505 üzenetére
Valószínű egy virtuálisan leképzett tér az alapból virtuálisan készült térből nagyon valósághű, ezzel a marhasággal csak magad alatt vágod a fát. A játékok surround technológiával képeznek teret, mely paradigma alapja, hogy több, térben jól elhelyezz forrás van, a több meg itt > 2. Nem véletlen kell virtuálisan leképezni, mert másképpen képtelen az ilyen jellegű teret megjeleníteni, de ez így sosem lesz olyan, mint az igazi surround. Tagadhatatlan, hogy a sztereó valóban tud jobb teret, például a már említett binaural megoldással, de ezt sehol nem alkalmazzák játékban.
A "kockázás" meg szimplán gyerekes és nem egy érv. Főleg, ha utána beismered, hogy Neked is van ilyen fejesed.
Csak tudnám, hogy ha egy-az-egyben megvetitek és lenézitek a gamer fejeseket, akkor minek jártok be ide.
Mert én is könnyen teletrollkodom a fejhallgatós topikot, hogy a hangfal sokkal valósághűbb.
-
tupacamaru
veterán
válasz
LamaCube #2504 üzenetére
De jobban jár ha sztereót vesz mert az képes virtuálisan felkeverni 5.1-re, sőt 7.1-re is.
Csak az olyan kockákat lehet beetetni 5.1-es fülessel mint te.
Az is lehet, hogy a Kave szoftvere jobb mint az audigy CMSS 3D -je. Te kaptál hozzá valamiféle szoftvert? Mert én nem találom.
-
LamaCube
addikt
válasz
jaffa 2843 #2503 üzenetére
Aki meg játékra akar venni fülest az 5.1-es fülest vesz ezen kár is vitába szállni, mert ez tény
-
-
LamaCube
addikt
Mint írtam egy pc350-es sem győzött meg, hogy jobb lenne a Kave-től. Jó tudom az is csak parasztvakítás és azért kerül 40-be, mert rá van írva, hogy Game.
Gondolom, azért gyártanak 5.1 füleseket, hogy az ilyen marhákat, mint én becsapják.
Részemről téma lezárva.S*Tom*
Erről írtam én is, hogy beremegett a fülem és le kellett vennem a basst. Pedig nekem elég old hangkártyám van. Multiban nem is érdekel a bass . A lényeg, hogy halljam ki honnan támad stb.
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
LamaCube #2496 üzenetére
Mert sokan old integrált szarokra kötik a kavét és sírnak, hogy nem szól meg nincs mély, azon nem is lesz soha. Egy min. 10-30k-s sokpontegy hangkártya, amiben van esetleg fejhallgató erősítő is, olyat szól, hogy letépi a fejük. A mély csak úgy rezgeti az ember fejét és a hangerő is simán fájdalom küszöb felett van, még a csuszkát sem kell maxra tolni hozzá, ha jó a hangkártya. Én is dugtam az Asus CH4 integrált X-Fi-re (VIA VT2020) és Asrock 890extrem 4 (Realtek ALC892) sz.arjára, hát én is tudtam volna nagyot sírni. Ha valaki meg olyan penge fülű, nem is értem mit keres az 5.1 gamer fülesek topikban, ha valaki vágja a témát nem is megy bele összehasonlításokba és nagyon ez a kategória nem is érinti, érdekli. Ezeket a füleseket játékra találták ki, persze kompromisszumokat kötve alkalmas lehet filmekre, zenére is.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gitáros topic
- One mobilszolgáltatások
- Konteó topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!