Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Áhh, az én nagy problémám, a térhangzás. Minap részem volt egy mozi maratonban ismerősöméknél. 5 órányi film, kényelmes fotel, szélesvásznú TV, precízen beállított 7.1-es hangrendszer. A filmek és egyéb körítés mellékes volt, túl tudtam lépni rajtuk, csak a hang! Csak az a szép, házfalszaggató hang fog nekem hiányozni, semmi más. Az utóhatás nem maradt el: Gimme more! De mivel én oda nem költözhetek, a szobámban pedig nem lenne hely a hangfalaiknak(mondjuk a sajátjaimnak sem), no meg egy éjféli, teljes hangerőn halgatott horrorfilmtől a szomszédok előbb kapnának szívbajt mint én, ezért látszólag az elképzelésem kútba esett. Vagy mégsem? Előkaptam a billentyűzetet és felragyogott előttem a térhangzás reménye; vegyünk fülest!
Ebben kérném a segítségeteket. Mármint a füllhalgatók minőségének összehasonlításában, mert általában a netes tesztekben örülnek, hogy ilyet kipróbálhattak, nem hogy még összehasonlítsák az éppen elérhető többi térhangzást(iiletve annak érzetét) nyújtó fülhallgatóval. Hogy felgyorsítsam a folyamatot, a következő fülhallgatók közül melyiket a legérdemesebb megvennem?
Speed-Link SL-8790 Medusa 5.1 Bővebben: link
Zalman ZM-RS6F Theatre 6 Bővebben: link
TRUST 751B 5.1 Silverline Bővebben: link
Genius HP-5.1V-ről Bővebben: link tud valaki valamit?
Speed-Link Medusa-t hol lehet kapni?"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
Nem tudtok véletlenül olyan helyet, ahol ki lehetne ilyen fejhallgatókat próbálni? Kiskerben esetleg megengednék, hogy felvegyem ott, de csak a megvétel után...
Tegnap még szilárd meggyőződésem volt hogy veszek egy Zalman fülest, de elfogott a kétely. Neten csak egy német összehasonlítást találtam az is a Medusa-t éltette, a Zalmannal szemben"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
Bizonytalanságom mily nagy és a hétfői nap oly közel.
Családból igéretet kaptam arra, hogy ha a hét elején be tudom a fülhallgatót szerezni, a felét ő állja. A megkötés furcsa, de most mellékes.
A Zalman talán megoldható, sok helyen árulják(azaz sok helyen van árlistán..).
Medusáról azt sem tudom hogy be lehet-e egyáltalán itthon szerezni.
A Trust, illetve a Genius modellről gyakorlatilag csak azt tudom, hogy hol lehetne megvenni.
Ozakiról meg szélesebb ismerettségi körből, két helyről azt hallottam(talán pletyka alapon), hogy nekik van, de minek.
A Dolby Headphone technikájú cuccok pedig, 5.1-es hangfal árban vannak
Bruttó árak:
Zalman ZM-RS6F Theatre 6, több boltban, 13 ezer forint körül
Genius HP-5.1V, Varázspálca, 15 ezer forint
Trust 752B Silverline, több boltban, 10265-tól 16 ezer forintig
Ozaki PH009 Sigma, több boltban, 9 ezertől 11750 forintig
Segítsetek"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
Hurrá, életjel!
Azaz szerinted megérte a befektetést? Térhangzás pl játékban(mennyire tudod meghatározni hol vagy, ill hol a környezet)? Mennyire tudod érzékelni a ''hátulról'' jövő hangokat? Basszus jó tehát, de a magas hangok hogy jönnek ki? Játéknál a zene nem nyomja el a térhangzást? Filmet próbáltál, effektek közben a hangok nem vesznek el? Mennyi ideig tudtad egyszerre a füleden hagyni, nem volt a basszus(esetleges rezgés) egy idő után fülfájdító? Basszust(rezgést) le lehet szabályozni úgy, hogy nem menjen el a hangokból az ''élet''?
Válaszodat előre is köszönöm."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
válasz pinnacle #221 üzenetére
''Fejhallgató + mikrofon SpeedLink SL-8791 Medusa Add-on 5.1 Surround'' ez egy kiegészítő fülhallgató a SL-8790-es csomaghoz(ezzel együtt már 2 db fülhallgatód lenne amit az elsőhöz kapott erősítőre tudnál dugni)
lásd: Bővebben: link
A Medusa vélhető ára pedig...
A Firebox.com-on 60 font(21334 Ft) az alapcsomag (fülhallgató+erősítő)Bővebben: link
Medusa-usa.com-on pedig 125 dollár(23,582 Ft)
Bővebben: link
Német teszt:Bővebben: link
[Szerkesztve]"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
Áhh a Zalman áldozata lettem
Legelső benyomások:
-útálom az internetes árlistákat (ráadásul hideg van és meg is fáztam), pont abban a boltban (Silicium Computer) leltem rá, amelyikre legkevésbé számítottam
-csomagolás miatt, esély sincs bármilyen előzetes kipróbálásra
-kicsi, minimalista, de sokat mutató a csomagolása(és nem mellesleg egyszer használatos->1 év mulva ezt nem szeded elő újra az eredeti csomagolásából)
-össze lehet csukni
-apukám elsőre, háj tek fülmelegítőnek nézte , munkatárs reakciója: ''naggyon baba''
-rendkívül kényelmes, mérete tág határok között alakítható, rugalmas fejpánt, (lapátfülek és túlzott fejméret sem akadály, legfeljebb a fülcimpa annyira kitölti a helyet, hogy a hátsó csatornát nem hallod..)
-PIII-as alaplap integrált hangkártyájával, 128kbites MP3-at hallgatva csalódás fog érni
-ugyanazon alaplap ugyanazon SB comp. kimenetét használva, alapjáraton, igen csak hallható némi statikus zörej (high-tech buzz)
Maj még írok..
[Szerkesztve]
-
cskamacska
addikt
Kipróbáltátok már ezt? RightMark 3DSound Positioning Accuracy test:Bővebben: link
egyébként az idegbaj kerülget, tűzrókában autocopyt bekapcsolni számomra életveszélyes
-
cskamacska
addikt
válasz Bernardo20 #879 üzenetére
Ha már információ, akkor a Zalmannál hogyan lehetne szabályozni a basszust?
No mert ugye a a .1 csatorna állítgatásával nem lehet, a hangkari kinyomja a szabályozgatott mélycsatornát, de a Zalman valahogy lenyeli(elméletileg lekeveri az összes csatornára, háát), a front mono meg megy középhangszóróra duálmonóba.
Nem mintha különösebben lejjebb akarnám venni, nem rázza szét a fejem különösebben (ellentétben állítólag a medúza/ozaki/genius félékkel), örülök, hogy van valamennyi.
Egyébként az USB-s hangkarid nem valami szoftveres megoldás? Mennyire terheli le a gépet?
Nem tudnátok ajánlani egy jó lejátszóprogit, ami szépen 5.1-ben tudná megszólaltatni a sztereó zenéket? Nem mintha különösebb gondom volna a Creative CMSS 3D-jével, csak hátha akad jobb megoldás.
A sistergésre az egyetlen megoldás egy jobb hangkártya bevásárlása.
NF7-S alaplapi Soundstormjával nem tudtam olyan halkra állítani a hangerőszabályozót, hogy ne lehessen valami háttérzajt hallani. Ha hangosabbra állítottam, pl zenehallgatás közben, kihallatszott a zene mögül az elektromos zaj.
Ez egy Au2 ZS bevásárlása után annyit javult, hogy a maximum hangerő 33%-a körli értékéig nem nagyon hallani a zajt(e pontnál hallani, de csak odafigyeléssel), afölött már egyre jobban észlelhető. CMSS(Creative's Multi-Speaker Surround System-instant sztereó-5.1 drivertrükk) bekapcsolása után valamivel emelkedik az alapjaj."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
Vagy az MP3 nem elég a Zalmanhoz?
Vannak olyan MP3-aim melyek hangfallal jól szóltak, de a fülessel már úgy érzem, hogy ''hiányzik belőlük valami''. Flac-val, veszteségmentes WMA-val nincs gond, sem a DVD-Video filmek vagy a DVD-Audio lemezek hangjával.
A térhatás nem minden játékban jelenik meg érezhetően. Én Battlefield 2-ben és a Counter Strike-ban vettem leginkább észre, hogy, hogy mozognak körülöttem.(Esetleg azért, mert hálózatos játék közben jobban odafigyel az ember? Quickload/checkpoint a barátaink, de hálós játéknál nincs bocsánat.) Le kellene tesztelnem ezt még a Thief 3-al, Hitman 2-vel."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
Zalman ZM-RSA-t drágapénzért megveszed, s rá tudod kötni a fülest a DVD játékosra.
RSA:Bővebben: link
Teljes termékcsalád:Bővebben: link
Egyébként szerintem jól néz ki a dobozka, de legalább jó drága.
-
cskamacska
addikt
Zalman ZM-RS6F van 7k-ért. Játékra jó, zenéhez nem.
13k-ból meg valszeg már ki lehet hozni valami Sennheiser okosságot.
(De ha már itt tartunk, zenehallgatásra nem kapsz jó 5.1-es fülest. A sok kis kutyapiszok hangszóró, ami az 5.1-es fülesekben a térhangzást létrehozza, zenehallgatásnál komoly vereséget szenved a csak egy pár, de nagyobb méretű hangszórótól, amit minőségi 2.0-ás fejhallgatókba szerelnek.)"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
Majd két éve van Zalman a fülemen(a második pl most is ): nem, nem jó zenehallgatásra. (pontosabban, vannak jobbak, 15e feletti sztereó fülesek pedig szvsz már alázzák a 5.1-eseket zenehallgatás terén)
Ellenben jó a térhangzása, érezhető a különbség e között, és egy akármilyen sima sztereó füles között.(persze az igazi még mindig a valódi hangfalakból öszeállított 5/6/7.1-es szett, olyan mélyládával, melynél a virtuális robbanások erejét már-már a valóságban is érezni )
-
cskamacska
addikt
Ja, ja, ja. De megismétlem még egyszer. Nem kapsz olyan 5.1-es fülest ami játékra és zenéhez is ugyan olyan jó. Vannak kítűnő sztereó fülesek, amelyekhez zenehallgatásnál nem ér fel egyik 5.1-es sem, de ezek pedig nem tudják visszaadni azt a térhangzást, amit az 5.1-es fülesek produkálnak.
Ezért vetettem fel már előbb is, hogy vegyél mindkettőt, jobban jársz így.
Zalman RS6F jó játékra, van olcsón a PH!-n bontatlanul, garival[link]-mm mint látom már rendeltél is egyet -(más füleseket nehezebb beszerezni és tipikusan nem 7 ezerbe, hanem 15-30 ezerbe kerülnek, lásd Speedlink Medusa, Sharkoon X-tatic, térhangzásügyileg meg nem jobbak annyival.. ).
E mellé pedig valami jobb szeteró fülest kellene venni. Segítségül vannak itt topikok bőven:
Milyen fejhallgatót?[link]
Minőségi zenéhez fejhallgató[link]"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
No az 1+~14 heti alaplapi korlátoltság után újra Audigy 2 ZS-en(KX meghajtóval, már csak azért is, mert dobozos mivolta ellenére elhagytam az install CD-t ) szól a Zalman.
Hát, lehet, hogy zenére nem nagy dobás ez a füles, de még ennél is nagyon érezni, hogy mekkora hatalmas nagy az alaplapi zajkeltők és a rendes hangkarik között a különbség.
Azaz bármilyen fülest is veszel, mindenképp legyen mellette legalább egy Audigy 2-es.
Talán a legjobban egy X-Fi Xtreme Music-kal járnál.(Xtreme Gamer ennek zolcsósított változata, Xtreme Audio szemét, a többi meg drága)(Valszeg egy jobb sztereó fülesnél még jobban kijönne ez, pedig már most is úgy vagyok, ha az alaplapi hangkeltő külön kártyán lenne, hirtelen felindulásból kidobnám az ablakon. ALC 850 suxxorz)
-
cskamacska
addikt
Nyilván az lenne az ideális, hogy ha maradna a jelenlegi hangkártyád.
Hogy lefelé mennyire lehet menni? Hát, ha valami sztereó fülest is veszel zenéhez, akkor Audigy 2(ZS) alá nem feltétlen lenne érdemes menni.
Egyébként MP3-at hallgatva annyira nem kerül hátrányba a Zalman(igaz nincs túl sok 320kbit VBR MP3-am ), de flac(ape, stb), ill rendes CD-k ill DVD-k hallgatásánál már érezni különbséget.
-
cskamacska
addikt
Ezt meg én nem tudom értelmezni.
EAX5-öt még nem sok játék használ(netán követel meg - egyáltalán van amelyik használja? ), így a X-fi még nem létszükséglet a játékokhoz. EAX4-et meg elvileg az Audigy 1 is teljes mértékben gyorsítja hardveresen. Persze ettől függetlenül a kártyák között van hangzásbeli és képességbeli különbség(amit részben el lehet tüntetni hekkelt Audigy 4 meghajtókkal , sőt állítólag a hangminőségre is jótékonyan hat a drivercsere ), így azért mégsem mindegy mit vesz az ember.
-
cskamacska
addikt
válasz szab.tam #1554 üzenetére
Tényleg nincs mély. Először azt hittem, hogy szétosztja a többi hangszóró között a mélyet, de úgy néz ki hogy a .1 csatornát egyszerűen lenyeli.
Ettől függetlenül van mély elég(vagy nem, ízlés szerint), annyira nem is feltétlenül hiányzik egy + kis hangszóró ami mélyládás dübörgés helyett... rezeg.
Eredetileg egy 5.1-es hangfal szett kiváltására vettem a fülest, nos hát nem teljesen vált be, egy 30-40k-s szett is lekörözi hangzásban, gondolkodtam is a lecserélésén, de mivel sokszor akad, hogy csendben kellett munkálkodnom, így végül is nincs alternatívája."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
Szvsz 50k-ért már nem érdemes ilyen fülest venni.
Mert hogy ha valakinek nem tetszik a Zalman és jobban bejön az Ozaki, vagy a csicsamentes Sharkoon változat 20k-ért azt megértem, de 50k-ért már olyan 5.1-es rendesebb hangfalszettet lehet venni ami felülmúlja a füleseket. (pocivibráltató mélyhangokról nem is beszélve )
Persze ha hangfal mellé, vagy helyett menne akkor nem szóltam , de én speciel inkább egy jó sztereó fülest vennék ezért az árért.
Arról nem is beszélve hogy én mindig is idegenkedtem a wireless fülesektől, egyszer próbáltam egy elvileg jobbfajta hordozható fülest, de elég szép súlya volt, és a hangjától sem voltam oda.
-
cskamacska
addikt
válasz tottiboy #1565 üzenetére
Én is. Persze az is igaz, hogy a Zalamn RS6F sem világelső hangzásügyileg, de alaplapi hangcuccal szvsz a legjobb fülesek is rosszul szólnak. Az Alc 850 meg aztán.. Néhány hozzászólással ezelött megírtam a véleményem. [link]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
3 hete voltam a WestEnd cici center beli Media Markt-ban, ahol megfogdostam egy Speed-Link Medusa füles dobozát. Régóta gondolkodom azon, hogy ki kellene próbálni egy ilyet, de miután megpillantottam a 25k-s árcédulát, gyorsan le is raktam. Annyival _nem_ lehet jobb az a füles, hogy több mint háromszor annyit adjak ki érte, mint legutóbb a Zalman RS6F-ért.
-
cskamacska
addikt
válasz ShadowLord #1688 üzenetére
Mm igen, egy jó sztereó füles.
Régebben azt ajánlottam, hogy egy jobb sztereó füles mellé illik egy 5.1-es füles, és akkor az úgy alkot egységet, de az az igazság, hogy jelenleg a jó sztereó fülesem melé már nem hiányzik egy 5.1-es.
Az a helyzet, hogy bár hangpozicionálás nem annyira pontos, mint egy 5.1-es fülesnél( bár bőven a használható szint felett van) viszont a hangminőségbeli különbség akkora, hogy egyszerűen már nincs kedvem a behalt Zalmant pótolni. Én amondó vagyok, hogy egy hardkór FPS fannak simán megfelelhet egy Zalman is, de általános játék/zenehllagatás/mozizás feladatkörre sokkal jobban megfelel egy minőségibb sztereó fejhallgató. Ha csak a játékokat nézem, FPS-ektől eltekintve nem ér semmit a pontosabb pozícionálás, viszont zene pl mindenhol van, és abban elvéreznek az 5.1 fülesek.(Elder Scrolls: Oblivionban kiemelkedő a háttérzene minősége, ott ordító a különbség a fülesek közt)Jelenleg egy Sennheiser HD595-öt nyúzok, 2,5 évig voltam tulaja 2 Zalman RS6F-nek és kétszer pár órára próbáltam nemusb-s Speedlink Medusát, Sennheiser HD555-öt.
Ezek után azt tudom mondani, hogy a Zalman RS6F a 10k-s bolti árával amolyan olcsó hús, jó áron, jó térhangzás, közepes hangzás gyenge mélyhangokkal. A kiskerekben(lagalábbis a MediaMarkt boltokban biztosan) újra kapható Speedlink Medusa a 21k-s bolti árával drága olcsóhús, térhangzás ugyan olyan mint a Zalmannál, de jobb a hangzás a létező mélyhangok miatt( ), pluszban van hozzá erősítő dobozka vagy mi a szösz. Más kérdés, hogy kétszeres ár, nem sokkal jobb minőségért.
Namost Medusa árban van Sennheiser HD555, ami csak sztereó, de alaposan veri hangzásban, mélyek magasak egész jók, zenénél a hangszerek, játéknál az egyszerű csata hangok is jobban elkülöníthetőek, az 5.1-esekhez képest."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
válasz ShadowLord #1692 üzenetére
Amíg nem volt túl sok összehasonlítási alap(Csak ilyen-olyan hangfalak, na azokhoz képest már kapásból csalódás volt, hisz annó hangfalrendszer alternatívájaként lett véve, ezt akkor be tudtam annak, hogy harmad áron mit kapok, ill há füles, ezek már csak ilyenek.) addíg nekem is megfelelt, de mikor félig úgy-esik-ahogy-puffan alapon megvettem a HD595-öt az utolsó Zalman kimúlása után.. hát az állam leszakadozott, akkora volt a különbség.
Először nem is zenével, vagy videóval, hanem játékkal próbáltam. CoH alatt nem éreztem a 5.1 hiányát, de a hangok minősége egy jó nagyságrenddel feljebb lépett, sokkal mm élőbb lett a közeg. Utána zene, hasonló szakadéknyi ugrás, film, itt kevesebb volt a javulás, de azért érezhető.
Persze joggal mondhatnád, hogy menjek a fenébe, egy 34k-s fülest hasonlítok egy 10k-shoz, de némi HD555-ös tapasztalat után azt mondhatom, hogy a szakadék az olcsóbb 20k-s sztereó fülesnél is ugyan úgy jelen van(teszem hozzá a HD555 és a Medusa között is , persze a mérték kissebb, illetve a HD555 és az 595 között nincs akkora különbség, így a tán a HD555 is elég lett volna nekem), de ott van jó pár minőségibb 10k körüli sztereó füles is, valszeg azok is leverik szegény Zalmant mint vak a poharat.Csak hogy megerősítselek választásod helyességében.
ui: mind a két Zalmanom kontakt hiba miatt múlt ki, ezért óvd a füles kábelét széltől is, mert kuka lesz a vége, nem lehet cserélni a kábelt
-
cskamacska
addikt
válasz BioNiCMaN #1712 üzenetére
lol Olcsóbb ott Debrecenben áfásan, mint itt PH-n másodkézből. 16 ezer forint a legalacsonyabb ár egy hóm edisünért amit eddig láttam.
MM-et hagyjuk, ott majd minden füles emberesen túl van árazva.Egyébként be volt az állítva amit próbáltam(már amennyire be lehet állítani, nemhóm erősítős volt egyébként), de akkor is elmaradt egy HD555-től minőségben. Persze nem rossz füles, érezni hogy van külön nyöszörgő csak a mélyeknek, így hasonlóan szólt mint a MM-ban felpróbált kétszer drágább Phillips sztereó füles, de mint annál is, mélyek kicsit ki vannak emelve, a magas és közép hangok meg mintha kevésbé lennének részletesek.
Tehát dob meg a basszus az van, és így simán jó lehet FPS-re, de az Oblivion klasszikus zenéi ezért nem szólnak olyan jól."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
válasz Kis zöld izé #1759 üzenetére
Szal ez az a helyzet, mikor vak vezet világtalant, és beszól nekik a látáskárosult.
CMSS egy eljárás melynek során a sztereó hangból (vagy épp 4/5/6 csatornás hangból) 4/5/6/7 csatornás hangot eszkábálnak, így kihasználva a hangrendszer ősszes hangszóróját.(mert ódió lejátszótól függően enélkül bezony csak a hangfalrendszer elülső hangszóróiból jönne a hang..)
5.1 füles meg csakorlatilag egy 5.1-es hangfalrencer a fülre aggatva, a normális hangládák helyett kis csipogók alkalmazásának minden hátrányával együtt. Az ilyen sokpontegyes fülesek tipikusan jól adják vissza a hangok irányait, ha sokpontegyes, térben elhelyezett hanggal vannak megetetve(a CMSS-el kapott hang az tipikusan nem ilyen ), de a hangminőség sajnos elég gyengécske, direkte zenehallgatásra tervezett sztereó fülesekhez képest(meg a rendesebb hangfalakhoz képest is persze).Az én tanácsom rövid és eccerű, jó sztereó füles(fejhallgató természetesen), azt jónapot.
-
cskamacska
addikt
válasz Kis zöld izé #1765 üzenetére
Hát ez elég szubjektív téma, kinek mi tetszik ugye, és kinek milyen a hallása. Ami Phillipset én próbáltam, az mind mély/magas kiemelős volt és torzította(szvsz) a zenét, ill a hangokat. De pl techno/house/trance számokhoz bőven jobbnak éreztem őket, mint a mostani drága Sennheiser fülesemet, ami nem teszi azt.
-
cskamacska
addikt
Ö, ö, igen, simán.
Nos igazából minden másra is. Anno ebben a topikban ajnároztam a Zalmit(melyet egyébként kettő és fél évig használtam megelégedéssel - boldogok a tudatlanok ugye ), hogy milyen precízen adja vissza a hangok helyét. Ez így is van, de mikor cserélve lett jobb sztereó fülesre, a térhangzás nem szűnt meg, sőt eléggé meglepődtem, hogy milyen csekély változás is állt be a hangok helyének pontosságát illetően. Ami viszont abszolút ledöbbentett az a hangminőség volt, majd elsírtam magam, hogy egy egyszerű stratégia(CoH) is mennyivel másabban(jobban, életszerűbben) szól, a háttérzenék meg háttérprüntyögésből háttérzenévé váltak.(zenei ajánlat: ES: Oblivion, SC: Chaos Theory, Outcast EVM-es kaland szimfónikusokkal támogatva, AM's Alice, Silent Hill játékok)
Az ár problema fenáll persze, de ha belegondolsz a Zalmit leszámítva igen drágák az 5.1-es fülesek, egy 15k-s Medusa(legolcsóbb ára amit találtam eddig) pedig, szerintem, simán nem éri meg egy 20k-s Sennheiser HD555-höz hasonlítva. Sharkoon X-tatic pedig 30k annak nem tudom milyen a minősége(Zalmi és Medusa lett próbálva 5.1 fronton) de annyért már kacsalábon forgó AKG és Zalman sztereó fülesek vannak.
A Zalmi igen olcsó, de ez azzal jár, hogy elég gáz hangminőségileg, az említett Phillips 6k körüli füles, sokkal jobb volt zenére, és úgy vélem nem lehet rosszabb pozicionálásban mint egy drágább, de ugyan csak sztereó darab.
Arról nem is beszélve, hogy egy X-fi 20k, majd pont a fülesen spórol az ember amikor az többet számít."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
válasz Kis zöld izé #1769 üzenetére
Hát hogy a CMSS mennyit segített neked nem tudom, de placebónak érzem a hatását sztereó fülesnél. A movie mode ad egy kis visszhangot és kórus effektet a zenének, ami vagy jól szól, vagy nem, de beszédnél hülyén veszi ki magát.
Hogy torzít, vagy nem, azt összehasonlítással lehet leginkább érezni."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
Hát akár, bár én azt a hatkás Phillipset akkor is jobbnak éreztem. (ez szubjektív dolog, kár ezen veszekedni )
Azt viszont elismerted, hogy túlárazottak az 5.1-es fülesek. (leszámítva a te, az én, és mindenki Zalmiját, a mi fülesünket - bár teszem hozzá, azért a Medusában éreztem némi plusz basszust ami jól esett, RS6F-nél a .1 csatorna a semmibe van vezetve, a hat hangszóró pedig nem ad elég basszust)
Sharkoon úgy jött a képbe, hogy az az egyik legdrágább 5.1-es füles, és azon spekuláltam, hogy annak nem ismerem a hangminőségét, de az áráért mindenképp kap az ember egy igen jó sztereó fülhallgatót, KOSS-t, Tehcnics-et, és Omnitronic-ot is."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
válasz bocsika #1799 üzenetére
Hát választási lehetőséged éppenséggel van:
- veszel USB-s Zalmant vagy Speedlink Medusa-t. A füles ugyan olyan mint a nemúesbés változatoknál, de a beépített hangkari lehet hogy gányabb mint ami a notiban van...
- veszel PCMCIA-s Audigy 2 ZS, vagy Expresscard-os X-fi Extreme Music hangkarit és rákötsz bármilyen 3 jack csatis fülest
- veszel egy sztereó fejhallgatót és tojsz a sokpontegyes fülesekre"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
válasz phobeus #1817 üzenetére
üdv!
A fehér csati megy a zöld dugaljba(front/line out), a fekete csati megy a narancs dugaljba(center/sw), és a szürke csati megy a fekete dugaljba(rear).
Egyébként legközelebb read the fine manual. (csatik jelölve vannak betűvel, lap leírásában pedig ott virít a dugókiosztás)
-
cskamacska
addikt
Csecs? Szájba sznájpa? Kezd elgémerpistikésedni az 5.1-esek világa?
RightMark 3DSound: http://audio.rightmark.org/download.shtml"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
válasz AXisBOLD #1853 üzenetére
Annyira azért ne örülj neki, ha valamelyiknek, akkor épp a Zalman fülesnek nagyon nagy szüksége van egy jobb hangkártyára.(AU2ZS-el tűrhető hangja volt a jack-es változatnak, nForce 2/3 alaplapok hangkeltőivel meg minősíthetetlen) Ha jól olvastam a netes leírásokat róla, akkor az USB-s változat hangkarija egen csak egyszerűcske, hát én a magam részéről messziről elkerülném ezt a változatot. Maga a füles megegyezik a jack-es változattal, csak közbeiktattak egy pici ac97-es hangizéldét.
-
cskamacska
addikt
Háát, megvárni? És ha kijön drágán, és még csak nem is szól jól?
Mit szólnál addig egy jobb sztereó füleshez?
Pölö Sennheiser HD555: strapabíró(amit a HD595-ösöm kibírt egy Zalman kétszer eltört volna - de kh esetén cserélni is lehet majd a kábelt!), jól szól(részletesebben mint a Medusa, bár nincs mélycsipogó, de basszus azért akad), kényelmes(3 óráig simán viselhető - 5.1 fülesek kevésbé )., és nem elszállt az ára(kb Medusa árban van)."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
válasz tommybear #1864 üzenetére
Ami anno engem eltántorított a háromdé fülesektől, az az volt, hogy nem csak puffogtattam a gépen. Jó és szép, hogy tudtam honnan lőttek fejbe, de normál esetben van háttérzene, különböző hangeffektek, ezek sajna csorbát szenvednek háromdé fülesnél, a 3d hatás meg monnyuk egy RPG, vagy stratégiai játéknál úgy általában fölösleges.
Egyébként egész más Obliviont játszani ötpontegy, ill jobb sztereó fülessel. Háromdé fülessel van térhatás, ami nekem sokat dobott az élményen, de jópofi volt, ellenben, a kiváló háttérzene egen csak bágyadtka volt, a kard nem csengett úgy, a szörnyek nem susmorogtak úgy, olyan fakó volt no. Zalman vs Sennheiserrel jártam így, de sajna ezen még a Medusa sem segít, ott jobbnak éreztem a mély hangokat(Zalmannal ellentétben voltak ), de hangszín az így is kevéske volt."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
válasz GC-EvElyN- #1865 üzenetére
Fura ilyet mondani, de szerintem próbáld meg az alaplapit használni a 8738 helyett. Sikerült egy olyan régi kártyát kifognod ami, szal büntetés..
Egyébként mi történik, akkor ha a sub és a center helyén van kezelve?"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
válasz Forceman #2258 üzenetére
Szerintem meg fuss neki még egyszer. Ahogy nézem te képes lennél akár egy használt HD600 árát is kidobni egy sokpontegyre, miközben hangminőségben az ennél gyengébb fülesekhez is csak jóindulattal hasonlíthatók ezek a gémercuccok. A helyedben 40k körüli összeggel a zsebemben mindenképp megpróbálnék néhány sima sztereó, de "jobbnak mondott" fülest kipróbálni(pl AKG K601, Sennheiser HD600/HD280 Pro II, Bayerdinamic 770, valami cuki Audio Technica, vagy akármi), és akár egy régebbi sokponteggyel összehasonlítani(térhatás már régebben is vala), mert a fene nagy térhangzás nem mindenkinek jön be füles formában, és még a végén kiderül, hogy nem ér egy külön spéci fülesnyit(pláne ha esetleg a meglévő hangkártya is tud valami Dolby Headphone cuccost). Összességében az első kérdés nem az hogy melyik 5.1, hanem hogy sima, vagy 5.1.
Kipróbálás nélkül bármilyen hangcuccot venni olyan, mint kocsit, vagy akár lakást vakon venni. Lehet hogy másnak tetszik, de nem lehetsz benne biztos hogy neked is fog. Ezért könyörgök, bárhogy is döntesz, próbálj meg előtte minél több fülest kipróbálni. Netes leírások és vélemények lehetnek támpontok, de hangcuccok hangzása annyira szubjektív téma, hogy.. hajaj.
más: pár tipp
- műbőr huzatot kerülni(vagy cserélni) kell, mert adott esetben kiválóan be tudja izzasztani a fület. Egyéni preferencia kérdése, de szvsz a plüssszerű huzat kellemesebb is tapintásra.
- érdemes olyan fülest venni ami körbe öleli a fület(circumaural), és közvetlen a fejedhez ér. Hosszabb távon mindenképp kényelmesebb viselni, mint ami a fülkagylót a fejedhez nyomja(supra-aural).
- füles jó esetben a te fejméretednél 1-2-3 nagyobb fejű emberkének is jó kell hogy legyen, mert ha éppen csak rá megy a fejedre, az valszeg azt jelenti hogy később kényelmetlen lesz
- a nyitott-zárt különbség a felhasználó felől leginkább abból adódik, hogy a zárt fülesnél zaj se ki, se be, nyitottnál pedig egész jól hallasz mindent kívülről, cserébe jól ki is hallatszik minden. Otthoni használatnál úgy általában tök mindegy, hogy a füles mennyire zárt, vagy nyitott, utcára csak zárt a jó."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
Ej, de rég jártam erre, de azért jó látni hogy 6 év multán sem csökkent a sztereó hívők trollkodási hajlandósága, amit persze a 5.1 gémerek szívesen viszonoznak.
Közben a Zalman RS6F Theatre 6(mind az oldszkúl, mind az újabb USB-s hangkodekes) eltűnt a boltokból.
1 sor néma csend a tiszteletére :Szerettem pedig, volt kettő is míg nem vándoroltam át a sötét oldalra. (HD595, később más) Szegény Zalman hangminősége sovány, mélye nem létező, a kábele kontakthibára röhelyesen érzékeny, viszont a poén az, hogy tényleg pontosabban be tudtam mérni a hangokat az ötpontegy játékokban, amolyan "térérzetet" adott. Azóta driveres/szoftveres Kolby hedfón szutykokkal, AKG csoda virtualizálójával, közel sem tudtam reprodukálni ugyanazt az élményt.
[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
válasz Beast007 #3040 üzenetére
Szerintem érdemes lesz várni pár megbízhatóbb teszt megérkezéséig, mert ez a 10 hangszórós felállás elég érdekes dolog, ebből átlagon felüli füles, de szemfényvesztő gémer-átverés is kerekedhet.
más:
Én általában (már vagy 7 éve ) azt szoktam hiányolni a sokpontegyes fülesek élménybeszámolóiból, hogy nem hasonlítják(nem akarják/tudják) semmihez. Mert az kevés hogy "jól szól" valami, ha gyengébb pozícionálásban, mint egy RS6F, és gyengébb hangzásban mint egy HD555, miközben a két füles összértékénél drágább."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
válasz Beast007 #3093 üzenetére
Heh a HD598 jó füles(nekem az előd 595-höz volt szerencsém majd két évig), de az árazással _nagyon_ elszálltak Sennheiserék.
A békebeli 20000 forintos HD555, és 30-35 ezer forint körüli HD595 árakból lettek 35-40 ezer forint(!) körüli HD558, és 50000 forint körüli HD598 árak.(a két sorozat között csak egy leheletnyi minőségi javulás tapasztalható) Ha azt nézem hogy időnként ki lehet fogni(legalábbis régen lehetett.. ) 30, rosszabb esetben 40 ezer körül használt AKG K601-et, vagy HD600-as Sennheisert, amelyek azért jobb fülesek.. hááááát."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
A vége úgyis egy rendes hangkártya lesz, mert a integrált cucc alapzaját nem lehet szoftveresen elhessegetni. Mint írták vala Asus Xonar DG 7 ezerért jó vétel, szerintem pályázd meg azt. Egyébként az USB-s Microsoft sajnos nem jó hasonlítási alap, annál valszeg minden nem direkt headset-nek készült füles jobban szól, nem egy 20000-es gémercsoda.
-
cskamacska
addikt
Háát ez headsetnek headset, meg gémernek gémer, de a valódi 3D hangélményt amit a virtuális Dolby fejhallgató funkció biztosít, nna azt vílószínűleg eléggé lerontja a fostaliga hangminőség. Szerintem legjobban ennyi pénzért egy Superlux HD681B-vel jársz ami ugyan nem mikrofonos, nem gémerzor, de legalább elég jól szól.
-
cskamacska
addikt
válasz moonguru #3824 üzenetére
Aaz igen, SACD 5.1 fülessel. És melyik füles birkózik meg e nemes feladattal?
más:
Létezik nem elborult áron olyan 5.1 füles, ami megközelíti egy AKG K601/Sennheiser HD600 szinvonalát hangzásban?mégmásabb:
KaLeun: Az se semmi, ha a rajongók összedobják a rá valót, akkor a Most Wanted talán meg is csinálja a Nexus folytatását. Róluk se lehet mondani, hogy fölösleges kockázatokat vállalnának.
Ohh most nézem, ha kifizetem azt a nyeszlett 2500€-t, akkor lehet Chuck Norris a főhős hajója?[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
válasz kimpepevok #3922 üzenetére
Köszönjük a tesztet!
Végre véleményt is látni, ráadásul egy jobb sztereó fülessel összevetve.
Egyébként te itthonról 35000Ft körül vetted? Engem speciel szíven ütött az ára, hisz nem sokkal többért már Sennheiser PC360-at, illetve a te K271-edet is megkapni.[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
válasz traders #3926 üzenetére
Na jó, de mi legyen benne, az igazság? Aki 5.1-et akar akar az szerezzen be ócón Zalman fülest, aki minőséget akar az vegyen Superluxot, vagy annál jobb sztereó fülest, a többi túlárazott gémerszemetet meg kerüljétek messzire?
Akkor tényleg nem lennének kérdések, esetleg pár száz hozzászóláson keresztül némi önfeledt flame.
-
cskamacska
addikt
válasz Ironing #3936 üzenetére
lecsokolbi: Szerintem is a matekjával van a baj, ha vesz egy Beyerdinamic DT880-at, megbánni biztos nem fogja. Igaz kifizetni sem biztos.
Nekem is kéne az az AKG K1000, csak az a fránya matek.[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
válasz Ironing #3942 üzenetére
Superluxban az a legjobb, hogy fi:zi'knél jól meg tudod hallgatni hogy szól. És ha már ott vagy, össze tudod hasonlítani a DT880-al.
-
cskamacska
addikt
válasz frankoo #3957 üzenetére
Ehe, te sem bízod a véletlenre. Vagyis de.
Egyébként milyen Tritton csodát akarsz megvenni olyan drágán? Árgép nálam a 720-asra is csak 43 ezret dob.
Én speciel sírva adnék ki ennyit sokpontegyre. Beyer DT770-et láttam 38-ért, nem létezik hogy egy olyat lecserélnék egy Trittonra. A feljebb linkelt DT880 meg csak 60k pár hónaposan.(szinte csak be lett járatva) Ha már ennyit rá szánsz, zerintem fontold meg, most teljesen komolyan. Legrosszabb esetben meghallgatod az eladónál/fiziknél hogy hogy tud egy ilyen szólni, és ha nem jön be, utána mész gémerfüles nézőbe.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
- Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9
- Virpil VPC WarBRD Base + WarBRD Grip
- FUJITSU ESPRIMO E500 E85+ SFF /I3 - 8GB DDR3 - 128GB SSD/ WIN10 PRO - 15mp bootidő UTOLSÓ DB !
- Xiaomi 14T Pro
- GAMER / KONZOL MÉRETŰ (ITX)-PC /I5 8600-6MAG- ASUS ROG WIFI-BT-16GB DDR4 -RX6600-8GB-DDR6 -1TB SSD/!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest