-
PROHARDVER!
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyarmand
csendes tag
Mi ez a síri csend és hullaszag?Sehol senki?Mindenki nyaral?Már mennék megvenni a cuccost, de addig nem akarom, amíg több véleményt meg nem hallgatok.Szóval a fentiek közül melyik verziót válasszam?
Minden ember színes bőrű. Különben nem látszana!
-
Anthony28
őstag
Zalman 5.1 fejhallgatója egy nagy kula! Nem ajánlom senkinek!
Kb. olyan szinten szól mint egy telefon hangszórója pedig nem vagyok white fülű.
Jó nekem a ''sima'' snassz sztereó Sony MDR-CD780.Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
ÁDI
aktív tag
Hi,
ez szerintem ne tartson vissza!
A tervezők biztos gondoltak erre az esetre és biztos lehet használni a fülest.
Legfeljebb kiveszed a meglévő kártyát a gépből (hacsak nem egy tuti Audigy-ről van szó....)SC: Avenger/P72, JG G3-SG1, 370;SRC MP5-AF 350, CM030 200; Jó Szerencsét, RC 1:18/1:12/1:10 Land Rover
-
-
-
My3r
csendes tag
Hali!
Nem tudjátok létezik olyan elosztó amivel az 5.1es hangcucc és az 5.1es füles között tudok kapcsolgatni átdugogatás nélkül?Lehet hogy a sas szép magasan száll. de a vakondot nem darálja be a gázturbina...
-
Kami11
őstag
Sziasztok!
A Sharkoon X-Tatic 5.1-es fejhallgatóját néztem ki magamnak, és ezzel kapcsolatos a kérdésem is -minő meglepő!
Creative X-Fi Gamer hangkártyám van, és ezen csak 4 csatlakozási lehetőség található, ebből egy a mikrofon bemenet, a másik három a pedig a font, subb és rear hangfalakhoz való.
A kérdés, hogy a fenn említett fejhallgatót össze lehet e kötni a hangkarival, vagy mindenképpen kell hozzá optikai kimenet?
Aválaszokat előre is THX!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
ÁDI
aktív tag
Hi,
egyenlőre tesztet nem találtam róla, az lenne a jó....
Viszont az ára, a számomrra ismeretlen nevéhez képest, sok!
A Speed-Link Medusa-ról fordítottam tesztet, lásd lejjebb a hsz-t, és a valóságban is próbáltam keveset. A cimborám pedig teljesen elégedett a cuccal (ha minden igaz mások is itt a topicban). Szerintem....SC: Avenger/P72, JG G3-SG1, 370;SRC MP5-AF 350, CM030 200; Jó Szerencsét, RC 1:18/1:12/1:10 Land Rover
-
Allien
veterán
Speed-Link Medusa-t használok már jó ideje. Főleg (elsőroban) gammára. Teljessen meg vagyok elégedve vele. Battlefield 2/2142-vel nyomom, főleg az utobbival mostanában, és helizek. A nagy helis csatákban, forgolódás közben (is) hallom a másik heli ''pontos'' helyzetét hozzám képest. Napi több óra használattal, bár azért egy kicsit ledobom magamról ilyenkor már, mert azért mégis hosszutávon nem kényelmes (egy fejhalgató se).
Filmnél is használom, meg zene halgatásra is, bizti ezekre van jobb füles is, de ez se rosz (szvsz).Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
Nem ''talán''! Klántársak voltunk!
Igaz, mondjuk az enyim megnyekkent, eltörött. Ráadásul, elég hülye helyen. Maga a ''pánt'' törött, ahova becsattlakozik a ''hangszórós'' rész. Megragasztani simán esélytelen. Kelett egy fém lapot berakni, meghidalva a törést.
[Szerkesztve]Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
ÁDI
aktív tag
-
Allien
veterán
Ami a törést illeti, nem bántam vele kesztyűs kézzel. Lehet, hogy ezért törött el, előzmény nem volt, tehát ez lehet, hogy az én hibám, a másik oldala teljessen ép.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
takbal
csendes tag
No, tovább keresgéltem... megosztanám a tapasztalatokat más notebook tulajokkal, akik 5.1-es hangra vágynak.
1. A Turtle Beach kihozta a kombinált 5.1-es füles + USB-s hangkártyáját, AK-R8 néven:
http://www.turtlebeach.com/products/akr8/indetail.aspx
Itt egy lelkendező kritika:
http://hardware.gotfrag.com/portal/story/38703/
A hangkártyát csak javasolni tudom, a leírások alapján talán a legjobb 5.1-es USB-s kártya csatornánkénti EQ-val, külső mikrofonnal. A TB driverei és supportja mindig nagyon jó volt, a hozzá hangolt fejhallgatóval ütős kombinációnak tűnik. Van távirányítója is, bár az utóbbit csak a TB-től lehet beszerezni az USA-ban... Találtam egy helyet, ahol nemzetközi szállítással is kiviszik, ez a www.bhphotovideo.com. Sajnos az ár igen húzós, 150 az alap + 40 dollár a szállítás Eu-ba, de van hely, ahol szállítás nélkül 115 dollárért hirdetik. Egyelőre még vacillálok a 40k forintos (illetve nekem majdnem 100 fontos) áron, de úgy tűnik, eléggé veszik és népszerű lesz, szóval van rá esély, hogy az előző füleseikkel ellentétben a TB elég sokat gyárt majd belőle és idővel mindenhol felbukkan relatíve olcsón. Sajnos a fejhallgató mechanikai összeállítása elég gyenge, a fenti tesztben a tesztpéldánynak letörött az egyik füle, de ettől függetlenül állítólag nagyon jól szól.
2. a Creative végre kihozott egy ExpressCard kártyát, amit egyre több helyen lehet kapni:
http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=16642
Egyelőre ez az egyetlen nem USB-s ExpressCard audio megoldás létezik. Sajnos a gagyi X-Fi Extreme Audio miniatürizált változatáról van szó, tehát inkább Audigy, mint X-Fi, így még a PCMCIA-s Audigy-nél is gyengébb hardveres gyorsítással rendelkezik. Állítólag EAX-ot is csak szoftverből emulál, bár olvastam olyan tesztet, ahol növelt a framerate-n az integrált audiohoz képest. Mindenesetre engem nem zavar, a kártya viszonylag olcsó és a laptopom elég erős, megrendeltem egyet, holnap érkezik, meglátjuk.
A vicc az, hogy 5.1-es hanghoz egy további kiegészítőt kell megrendelni a Creative-től, ami egyelőre csak Szingapúrban kapható, de pár héten belül állítólag mindenhol hozzáférhető lesz. -
munky
őstag
sziasztok!
Trust HS-6200 5.1 Surround USB Headsetről mi a véleméyetek?
megér 10K-t
jól szól -
Blaise
veterán
Sziasztok !
Van valakinek tapasztalata a Gembird AP-5.1 usb-s 5.1 fejhallgatóval ? [link]
Elég jó áron van, mindenképpen valami usb-s megoldás érdekelne, mivel a notebookomon nincs 5.1-es hangkártya. -
ÁDI
aktív tag
Hi,
nekem ilyen van...Az árához képest szolgáltat.Hangzás megfelelő, viselet közepes, a szivacsok alatt beizzad az ember füle....Engem zavar a működést jelző zöld fény a kezelőn+ a mikrofon kék fénye.
Nekem elmaradt a nagy térhangzás élménye mind gameban, mind filmben sajna
A legnagyobb gond, hogy recseg! Film és game közben is.
A drivert frissítettem, mégis. Van esettleg ötlet a megoldásra?SC: Avenger/P72, JG G3-SG1, 370;SRC MP5-AF 350, CM030 200; Jó Szerencsét, RC 1:18/1:12/1:10 Land Rover
-
borix
őstag
Üdv.Segítségeteket kérném vettem 1 zalman 5.1 fejhallgatót A center/subwoofer résszel van a gond.A sub nem akar szólni.A
hanghari driverében lehet váltani akkor meg a center nem szól.Szerintetek mi lehet a gond?Alaplapi 7.1 hangkarim van. -
szamuraj
tag
Csak a teszt során vagy egyáltalán nincs mély?
Ne sirj.... éld az életed!
-
borix
őstag
Gigabyte GA-MA69G-S3H az alaplap.Másnak is volt ilyen problémája de nem tudták mi miatt lehet.A hangkari szoftverében lehet váltani akkor a sub szól a center nem de a subwoofer is középet szól.Próbáltam vistával ott is cifra a helyzet.Annál vagy mind a 2 középet szól vagy mind a 2 mélyet.
-
szamuraj
tag
A driver tesztben nálam sincs mély (megse nyikkan),de használat közben szépen szól.
A sub és a center egy csatornán jön(aszem)
3dugó van a fülesen
1 front(( jobb és ball)
2 rear (jobb és ball)
3 center (mély és a center) aszem itt software-s keverés van(tehát valójában nincs is mély)
Persze lehet tök h.lyeség az egész minden esetre én igy gondolom .Ne sirj.... éld az életed!
-
borix
őstag
Nekem tetszik a zalman játékra kiváló,mondjuk a hátsók nem sokkal külömböznek az elsötöl
hallásra de azért lehet érezni.Kíváncsi lennék komolyabb 5.1 hangkarival mit bírna szólni most alaplapival hallgatom. -
szamuraj
tag
Nekem is tetszik és nálam is alaplapin van.
Visont van Audigy 2ZS Platinum hang karim is,amin szebben(Hallásom tökéletes,de nem vok váltfülü)alap zajok nélkül szól.
Próbáld ki az America's Army-ban vagy valamelyik igazi 5.1 game-ben tisztán lehet hallani
az irányokat (+ - 5°)Ne sirj.... éld az életed!
-
szamuraj
tag
válasz G.I.JOE #1683 üzenetére
Mint le irtam két hangkarit használok.
1. alaplapi(DFI karajan audio realtek driver nélkül) ezen van a füles
2. SB audigy 2zs P. ezen a 5.1 hangfalrendszer
Az első telepítése után letiltom (az eszközkezelőben) a driver-t
Majd telepítem a másodikat.
Használatkor(váltáskor) figyelj ,hogy soha ne legyen minkét eszköz egyidőben engedélyezve!
+ figyelj arra is mikor letiltod az egyik eszközt semmilyen progi ne használja,mert akkor
ujra indítást kér.Rem segítettem.
Űdv: szamuraj
-
Macilaci457
őstag
Hello, lenne egy kérdésem azokhoz, akik értenek hozzá:
Elfelejtve a fejhallgató nélküli térhangzást, létezuk ugye olyan, hogy binaurális rögzítés. Kiindulva megint abból, hogy amúgy is két fülünk van. Tehát a megfelelő fázistolásokkal tökéletesen lehet irányokat definiálni az agyunkban, nem tudom hallotatok-e már binaurális demót, pl. ezt: [link] Csak hallgatni kell, nem nézni, fejhallgató fel, szem becsuk, csodálkozás!
Na, a kérdés, ha működne így is (régen Aureal Vortex csinált hasonlót) akkor miért van szükség 5.1 fejhallgatóra, meg többcsatornás hangkártyára, meg EAX-ra a játékokban, de leginkább az a kérdés, hogy talán ez sokkal nagyobb számítási időt követel meg? Szóval a kérdés. Létezik olyan cucc, szoftver, stb, ami egy sztereo hangkártyával (értsd laptop) képes lenne mindazt megcsinálni, amit +50.000.- Ft beruházással másik két dolog?
Úgy értem ezen kívül:
( $$$ ) -
szamuraj
tag
válasz Macilaci457 #1685 üzenetére
Huhh most aztán belecsaptál a közepébe,de nem is baj.
Mindennek ellenére én nem kívánok belemászni ilyen szakmai dolgokba.
A lényege valszeg az általad említett demo-t nem mindenki halja egyformán(valaki ámul és bámul más számára nem meggyőző) tehát minden "fül" más.
Ezért van két hangkarim a zalmi 5.1-t akkor használom ha környezetemet zavarná a másik.Ne sirj.... éld az életed!
-
őstag
Tudom lusta dög vagyok nem volt erőm keresgélni van jobb opció a Zalman 5.1 fülesénél!?
Mert mostanában tervezném ilyen vételét!Aki kételkedne megbizhatóságomban: http://pics.coldline.hu/pics/632701-20120805-68R28Z.jpg
-
cskamacska
addikt
válasz ShadowLord #1688 üzenetére
Mm igen, egy jó sztereó füles.
Régebben azt ajánlottam, hogy egy jobb sztereó füles mellé illik egy 5.1-es füles, és akkor az úgy alkot egységet, de az az igazság, hogy jelenleg a jó sztereó fülesem melé már nem hiányzik egy 5.1-es.
Az a helyzet, hogy bár hangpozicionálás nem annyira pontos, mint egy 5.1-es fülesnél( bár bőven a használható szint felett van) viszont a hangminőségbeli különbség akkora, hogy egyszerűen már nincs kedvem a behalt Zalmant pótolni. Én amondó vagyok, hogy egy hardkór FPS fannak simán megfelelhet egy Zalman is, de általános játék/zenehllagatás/mozizás feladatkörre sokkal jobban megfelel egy minőségibb sztereó fejhallgató. Ha csak a játékokat nézem, FPS-ektől eltekintve nem ér semmit a pontosabb pozícionálás, viszont zene pl mindenhol van, és abban elvéreznek az 5.1 fülesek.(Elder Scrolls: Oblivionban kiemelkedő a háttérzene minősége, ott ordító a különbség a fülesek közt)Jelenleg egy Sennheiser HD595-öt nyúzok, 2,5 évig voltam tulaja 2 Zalman RS6F-nek és kétszer pár órára próbáltam nemusb-s Speedlink Medusát, Sennheiser HD555-öt.
Ezek után azt tudom mondani, hogy a Zalman RS6F a 10k-s bolti árával amolyan olcsó hús, jó áron, jó térhangzás, közepes hangzás gyenge mélyhangokkal. A kiskerekben(lagalábbis a MediaMarkt boltokban biztosan) újra kapható Speedlink Medusa a 21k-s bolti árával drága olcsóhús, térhangzás ugyan olyan mint a Zalmannál, de jobb a hangzás a létező mélyhangok miatt( ), pluszban van hozzá erősítő dobozka vagy mi a szösz. Más kérdés, hogy kétszeres ár, nem sokkal jobb minőségért.
Namost Medusa árban van Sennheiser HD555, ami csak sztereó, de alaposan veri hangzásban, mélyek magasak egész jók, zenénél a hangszerek, játéknál az egyszerű csata hangok is jobban elkülöníthetőek, az 5.1-esekhez képest."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
bogus
csendes tag
sziasztok!
Tud nekem valaki egy olyan mikrofonos 5.1-es fülest mondani, amelyik ár/teljesítmény/minőség arányban jól vizsgázik, és nem drágább 20-22 E forintnál?
előre is thxA néma mesélte a süketnek, hogy a vak látta a bénát szaladni.
-
deMarco
tag
válasz Macilaci457 #1685 üzenetére
Ez a hanganyag halálos volt.
Egy baj van csak vele szerintem, nem fér bele ms directx marketingjébe. Ti. amíg directsoundot programozol, addig hangforrást definiálsz, beteszel egy hangot, pozícionálod aztán szevasz. A meló egyszerű, gyors, hatékony. Az eredmény lassú, teljesítményigényes... Ez működhetne jobban speciálisan programozható hangkarival szerintem, de sokkal több munka lenne.
Amiket felsoroltál, azokra meg azért van szükség, mert sok olcsón előállított dollárt jelent a gyártóknak a két évente új eax, meg a hozzá tartozó hardverRemélem még nem a múlt, hanem a majdani jövő, amit belinkeltél.
Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!
-
őstag
válasz cskamacska #1689 üzenetére
Szia!
Mire olvastam a leveled már meg vettem a zalmant!
Nos kipróbáltam filmel zenével klasszikus rock stb. illetve játékokkal...
Most lehet én nem vagyok eléggé vájt fülű de nekem mind háromban megfelelően muzsikált...bár hozzáteszem Terratec Aureon Sky 5.1 hangkaresszal hajtom ami elég jó minőséget képvisel.Úgyhogy összeségében elégedet vagyok és ennyi pénzért ajánlani tudom mindenkinek
A mélyek nem dobhártya repesztőek de nekem pont jókköszi a választ!
Aki kételkedne megbizhatóságomban: http://pics.coldline.hu/pics/632701-20120805-68R28Z.jpg
-
szamuraj
tag
-
cskamacska
addikt
válasz ShadowLord #1692 üzenetére
Amíg nem volt túl sok összehasonlítási alap(Csak ilyen-olyan hangfalak, na azokhoz képest már kapásból csalódás volt, hisz annó hangfalrendszer alternatívájaként lett véve, ezt akkor be tudtam annak, hogy harmad áron mit kapok, ill há füles, ezek már csak ilyenek.) addíg nekem is megfelelt, de mikor félig úgy-esik-ahogy-puffan alapon megvettem a HD595-öt az utolsó Zalman kimúlása után.. hát az állam leszakadozott, akkora volt a különbség.
Először nem is zenével, vagy videóval, hanem játékkal próbáltam. CoH alatt nem éreztem a 5.1 hiányát, de a hangok minősége egy jó nagyságrenddel feljebb lépett, sokkal mm élőbb lett a közeg. Utána zene, hasonló szakadéknyi ugrás, film, itt kevesebb volt a javulás, de azért érezhető.
Persze joggal mondhatnád, hogy menjek a fenébe, egy 34k-s fülest hasonlítok egy 10k-shoz, de némi HD555-ös tapasztalat után azt mondhatom, hogy a szakadék az olcsóbb 20k-s sztereó fülesnél is ugyan úgy jelen van(teszem hozzá a HD555 és a Medusa között is , persze a mérték kissebb, illetve a HD555 és az 595 között nincs akkora különbség, így a tán a HD555 is elég lett volna nekem), de ott van jó pár minőségibb 10k körüli sztereó füles is, valszeg azok is leverik szegény Zalmant mint vak a poharat.Csak hogy megerősítselek választásod helyességében.
ui: mind a két Zalmanom kontakt hiba miatt múlt ki, ezért óvd a füles kábelét széltől is, mert kuka lesz a vége, nem lehet cserélni a kábelt
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
nessuno
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Trust HS-6200 USB-s 5.1-es fejhallgatót. Meg is vagyok vele elégedve, illetve lennék. Van egy bosszantó problémám vele. Mikor bebootol rendesen a windows akkor elkezd zúgni elég zavaró módon. Mintha gerjedne. Ha dolgozik a vinyo akkor erősebben, vagy ha pl. elindítom a CS-t akkor szintén felerősödik, ha teljesen lehalkítom akkor is hallani a zúgást. Haveromnak csak akkor kezdi el ezt csinálni ha bekapcsolja a TS-t.
Lenne valakinek valami ötlete, hogy mit lehetne csinálni?
Próbáltam átdugni más aljzatba, elvileg friss driver van fent, kikapcsoltam az alaplapi hangkártyát de semmi hatása nem volt.Plz help vki
Üdv,
[ Szerkesztve ]
nessuno
-
szamuraj
tag
válasz HoReSz1975 #1696 üzenetére
Kéne az armyhoz??
Zalmi 5.1 ajánlani nem merem ,de az A A-hoz nagyon megfelel.
-
szamuraj
tag
-
lui24
tag
Sziasztok!
Sharkoon X-TATIC 5.1-röl mi a véleményetek és mik a tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest