- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Akciókamerák
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cettlee
őstag
még a sennheiser pc160 ra gondoltam, csak az sima stereo, bár irják rá hogy surround meg 360 fokos mittomén meg hát mégis csak sennheiser. és az 20 k körül van.
-
Geister
csendes tag
válasz cettlee #1400 üzenetére
A sistergéssel max annyit tudtam csinálni hogy nem tekertem fel max-ra a hangerőt a füles kábelén, de még így is hallható ha a többi hang csendesebb egy kicsit.De hozzá lehet szokni.A dekóder ahogy észrevettem igazából akkor jó hogyha nincs a játékban, fílmben eleve 5.1-es hang.Nem USB-s, egy optikai v SPDIF(KOAX) kábelle tudod csatlakoztatni a hangkarihoz, de a fülest is tudod közvetlenül csatlakoztatni de hát akkor a dekóder ugye csak ott van.Zenéhez egész jó, de nagyon hozzá kell szokni ahhoz hogy 8 hangszóróból jön a hang.Fílmel még nem néztem az elmúlt kb 1 hónap alatt, de játékban baromi jól kijön hogy honnan jön a hang, a hátsókat leszámítva persze, mert azzal max annyit tud hogy késlelteti v. visszhangok generál hozzá.Pörgős eseménynél nem nagyon lehet hallani a hátsó hangokat.Ha esetleg meg lesz akkor javaslom hogyha a dekóderre van rákötve akkor a hangkari FEJHALLGATÓ hangra állítsd ha van ilyen, ha hangkarira akkor értelemszerüen 5.1-re.Ja igen, ha esetleg használnád a mikrofont, az nem müxik a dekóderrel.
Most hírtelen ennyi -
törölt tag
-
Polter
csendes tag
válasz cettlee #1405 üzenetére
Hát igen, én úgy vettem észre hogyha a dekóderre van rákötve akkor nem megy a mic.Gondolom azért mert az optikai kábel csak egyirányban működik és bár a mikit rá lehet kötni közvetlenül a hangkarira is úgy hogy a dekóder is be van dugva, de nekem nem ment.Csak akkot ment ha az egész hóbelebanc a karira van nyomva.De egyébként csak egy kábelt kell átdugni, mert a dekóderre spec. csatival megy a füles, a hangkarihoz meg van egy átalakító.És hogy a dekóder mire jó?Hááát, mivel én majdnem mindíg játékra használom és a legtöbb játékban van 5.1-es hang, ezért fogalmam sincs.Van rajta mindenféle bizgenytű de ha mindegyiket kikapcsolom akkor nekem jobban tetszett a hang.De ezt leszámítva mondom, baromi jó
Az élet szar, aztán meghalunk.
-
cettlee
őstag
na minnyá megjöna x tatic. neten találtam bör és textiles bevonatu kagylos izéset is. mia különbség a kettö változat között? melyik jobb?
-
cettlee
őstag
na megjött, elöször erösitö nélkül probáltam de ugy ugy nem megya rezgö mélynyomo ugyhogy koaxal össze dugtam.igy meg fasza minden de hangfaltesztnél csakaz elsö kettö szol. :S hun álitsak?még probálkozok
-
snoopy
aktív tag
x-tactic és a cosmic között csak az a dekoder a különbség?
-
cettlee
őstag
a miki nekemse müxik ha koaxon vana midnen, de akkor mér adtak hozzá 3 méteres miki hosszabitot meg átalakitot? gondolom nem poénbol
-
Polter
csendes tag
válasz cettlee #1410 üzenetére
Hát a miki-s kérdés nagyon jó, én is gondolkoztam rajta de nem jöttem rá.Mondjuk nagyon nem is foglalkoztam vele.Ha nem dekóderre kötöd akkor a hangkari 5.1 érdemes beállítani, csak így lesz ''5.1''.Az is poén hogy nem érzékeltem különbséget az optikai és a koax kimenet között, pedig elvileg kéne hamár az optikain nincs adatveszteség,de lehet hogy csak hosszabb kábelle meg komolyabb hangkarival venném észre.Még valami, ha neked van olyan beállítás a hangkarihoz hogy külső dekódert használjon(vezérlőpult-->Device control-->Decoder(SPDIF passtrough)) akkor érdemes ezt használni dekóderrel való használatnál.
Az élet szar, aztán meghalunk.
-
janee_
tag
hali nekem egy 5.1-s fejhallgato kell föleg játékra meg zene halgatásra max 20k mit tudtok ajálni?
''A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?''- Albert Einstein
-
cskamacska
addikt
Zalman ZM-RS6F van 7k-ért. Játékra jó, zenéhez nem.
13k-ból meg valszeg már ki lehet hozni valami Sennheiser okosságot.
(De ha már itt tartunk, zenehallgatásra nem kapsz jó 5.1-es fülest. A sok kis kutyapiszok hangszóró, ami az 5.1-es fülesekben a térhangzást létrehozza, zenehallgatásnál komoly vereséget szenved a csak egy pár, de nagyobb méretű hangszórótól, amit minőségi 2.0-ás fejhallgatókba szerelnek.)"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
janee_
tag
válasz cskamacska #1414 üzenetére
ez játékra meg zene halgatásra is nagyon jó :zalman theater 6
de a szivem a sennheiser high-end füleseihez huz''A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?''- Albert Einstein
-
cskamacska
addikt
Majd két éve van Zalman a fülemen(a második pl most is ): nem, nem jó zenehallgatásra. (pontosabban, vannak jobbak, 15e feletti sztereó fülesek pedig szvsz már alázzák a 5.1-eseket zenehallgatás terén)
Ellenben jó a térhangzása, érezhető a különbség e között, és egy akármilyen sima sztereó füles között.(persze az igazi még mindig a valódi hangfalakból öszeállított 5/6/7.1-es szett, olyan mélyládával, melynél a virtuális robbanások erejét már-már a valóságban is érezni )
[Szerkesztve]"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cettlee
őstag
na, ugy tünik hogya koax az összes jelet viszi a hangkaribol szal amellé nem lehet dugni semmit, mikit se. mer akkor valamiér a hallott hangot veszi vel mikire nem azt amit belemondok
azon gondolkodtam hogy a miki miatt beszerelek egy hangkarit probaképp, egy másodikat az integrált mellé és abba dugoma mikit. ez mennyire életképes ötlet? emellett ugye az integráltba bedugva maradna a koaxos erösitös füles? na? vélemény?
erösitö nélkül ugye nem megy a rezgö mélynyomo, nehogymár egy 30 ezres fülesnél választanom kelljen a mikrofon és a mélnyomo között, meg összevissza dugdosni, meg amugy is hogy néz ki a polcon a kb 20 rugot érö erösitö?:S
[Szerkesztve] -
cettlee
őstag
válasz cettlee #1417 üzenetére
most nézem ha minden kivan huzva csaka koax van bedugva akkoris a halllott hangot veszi fel ha mikiset jáccok áááááááá, jolenne vmi megoldás, ja és jolenne arra is megoldást találni hogy a sima stereo hangszoroimat(hifi, md ugye) is szeretném dugdosások nélkülis néha hazsnálni, ez sem lehetséges?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz cettlee #1419 üzenetére
Át kellene állítani ''output digital and analog''-ra, hátha akkor megy a mic is a digitális kimenettel.
Van osztott jack dugó és akkor nem kell huzigálni, én is azt használok mostanság(nem zavar hogy mindig szól a füles, ha az analog kimenetet használom). Ja és az audigy-m se tud olyat hogy amikor digitális kimenet megy akkor használni tudjam a mic-jét közben. Viszont úgy emlékszem hogy azt meg lehetett csinálni hogy amikor be volt kapcsolva az alaplapim akkor azon menjen a mic. -
janee_
tag
válasz cskamacska #1416 üzenetére
persze e legjobban nekem játékra és ott a térhatás hogy haljam ki honan medig mikor érted ?
''A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?''- Albert Einstein
-
törölt tag
válasz cettlee #1422 üzenetére
Persze, sőt mondjuk a winampba ki lehet választani hogy melyiket használja és, ha épp a másikat használod(aktuális alapértelmezett) ő attól mág azt fogja használni amit mondtál neki.
Én a helyedbe inkább valami normális kátyát vennék álltalában mind jobb mint az integráltak, legalábbis az SB-k mind jobbak. -
cettlee
őstag
-
cettlee
őstag
az normális hogy csaka bal oldalon szola rezgö mélynyomo?
-
cskamacska
addikt
Ja, ja, ja. De megismétlem még egyszer. Nem kapsz olyan 5.1-es fülest ami játékra és zenéhez is ugyan olyan jó. Vannak kítűnő sztereó fülesek, amelyekhez zenehallgatásnál nem ér fel egyik 5.1-es sem, de ezek pedig nem tudják visszaadni azt a térhangzást, amit az 5.1-es fülesek produkálnak.
Ezért vetettem fel már előbb is, hogy vegyél mindkettőt, jobban jársz így.
Zalman RS6F jó játékra, van olcsón a PH!-n bontatlanul, garival[link]-mm mint látom már rendeltél is egyet -(más füleseket nehezebb beszerezni és tipikusan nem 7 ezerbe, hanem 15-30 ezerbe kerülnek, lásd Speedlink Medusa, Sharkoon X-tatic, térhangzásügyileg meg nem jobbak annyival.. ).
E mellé pedig valami jobb szeteró fülest kellene venni. Segítségül vannak itt topikok bőven:
Milyen fejhallgatót?[link]
Minőségi zenéhez fejhallgató[link]"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
janee_
tag
válasz cskamacska #1426 üzenetére
most ami van stereo füles, azzal se annyira rossz a zen,e de sztem ha már a térhangzást vissza adja, akkor zenébe se lehet annyira rossz .
végülis, ha vissza adja nekem a térhangzást, akkor maximálisan meglewszek vele elégedve, látam teszteket, és a térhangzásra 10/10 adnak neki általába''A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?''- Albert Einstein
-
Polter
csendes tag
válasz cettlee #1425 üzenetére
Hát nem mondanám hogy normális, sőt.Nem, ez nem normális
Ha a OUTPUT DIGITAL AND ANALOG-ot választod, akkor az tuti hogy a hangfal is szólni fog dehogy a mik-el mi lesz azt nem tudom.Elvileg annak is kéne szólnia.
Egyébként az 5.1 az jól müxik?Próbáld ki ezt: [link]
Indítsd el és állítgasd a hangkari.
Ja igen, majdnem elfelejtettem.Ha játékban van konkrét 5.1-es hangbeállítási lehetőség és dekóderrel nyomod, akkor a PRO LOGIC ne legyen bekapcsolva a dekóderen.Nekem legalábbis így jobban tetszett, de próbáld ki te is.
A jack dugós elosztó felesleges mivel a fülesnek spec csatija van, amit egy átalakítóval lehet a hangkarira dugni.Az élet szar, aztán meghalunk.
-
cskamacska
addikt
No az 1+~14 heti alaplapi korlátoltság után újra Audigy 2 ZS-en(KX meghajtóval, már csak azért is, mert dobozos mivolta ellenére elhagytam az install CD-t ) szól a Zalman.
Hát, lehet, hogy zenére nem nagy dobás ez a füles, de még ennél is nagyon érezni, hogy mekkora hatalmas nagy az alaplapi zajkeltők és a rendes hangkarik között a különbség.
Azaz bármilyen fülest is veszel, mindenképp legyen mellette legalább egy Audigy 2-es.
Talán a legjobban egy X-Fi Xtreme Music-kal járnál.(Xtreme Gamer ennek zolcsósított változata, Xtreme Audio szemét, a többi meg drága)(Valszeg egy jobb sztereó fülesnél még jobban kijönne ez, pedig már most is úgy vagyok, ha az alaplapi hangkeltő külön kártyán lenne, hirtelen felindulásból kidobnám az ablakon. ALC 850 suxxorz)
-
cettlee
őstag
jajaja persze persze, pro logikot szinte mindig kikapcsolom, ami támogatja 5.1 et annál hülyeség, ami nem támogatja az nálam csaka zene, annál meg hülyén hangzik 5.1be szal fülesre van állitva a két front.egyedüla sorozatoknál(prison brék , house, meg iylenek) nél szoktam pro logikot használni.
most beszerezttem egy creative SB live 24 bitet, szerintem erre átrakom a koaxot és az integráltat használom stereo hifihez meg mikrofonhoz, mindjárt kiprobálom csak még normális drivert keresek a creative hoz. -
cettlee
őstag
ezt csinálta az üres tesztel vmi gond volt [link]
-
cettlee
őstag
na eza digitális dolog nem nagyon menta sound blasterrel mer vmi kábel kell hozzá a sima koaxom nem jo hozzá sztem nade tökmind1 jo a fülesnek az alaplapi. az alaplapi hangkarin tökéletes a mikrofon, amikor nem azon vana koax, de ugye azon lessz, a SB-n viszont nem birom megszolaltatnia mikit, a stereo hangszorok azok müködnek faszául, lehet váltogatni billentyü kombinácioval a hangkártyák között. van vkinek SB live 24? a hifit felülröla másodikba, a mikit mega legfelsöbe dugeszoltam, mer azt találtam neten hogy igy kell, és line inre álitottama mikit, meg mikrofonon is probáltam meg mindenen de nemszol
-
cettlee
őstag
na mostmeg az van hogy megy a winamp faszául a hifiröl, jönnek a többi hangok a fülesböl, de a winamp egy idö után kinyirja az egyik hangfalat és csak az egyikböl szol, ja és megfagy minden 5-6 másodpercre aztánmegy tovább(1 hanszorobol), a füles tovább szol normálisan.
mikrofont még minding nem vágom mérnem szol
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz cettlee #1432 üzenetére
A mic-et a rózsaszínbe kell, de lehet használni a koaxot csak a kariba mono jack-al kell bedugni, vagy a stereonak a bal(fehér) csatornájában, úgy hogy a jobb szabadon van, nekem is így van bekötve.
Ha a mic-et az egyikbe és a koaxot a másikban használod akkor mennie kéne, de csak ha a Vezérlőpult/ Hangok és audioeszközök tulajdonságaiban helyesen állítod be. -
cettlee
őstag
válasz #67688960 #1435 üzenetére
ja ha a koaxot a SB be akarnámm dugni akkor kell vmi jack koax átalakito az nekem nincs, szoval az integráltba van mosta koax ahogy votl eddigis, a mikit a SB be dugtam mega hifit is, de a miki kajakra nem szolal meg, hangbeálitásoknál kiválasztottam a SB-t persze persze.probáltam line in-t mikit meg mindent ami van, de nem szolal mega miki.
a legfelsöbe dugtam, mivel nincs rozsaszin dugesz
[link] -
cettlee
őstag
válasz #67688960 #1438 üzenetére
de választani kell vagy line in vagy mikrofon, probáltam minden félét már, nem ilyen egyszerü h visszahangositom a line in-t télleg probáltam mindent, lehet h szar a hangkari dugesza
én ezt tettem fel hozzá : BasicAudio_PCApp_1_00_03
van benn pár finom hangolo progi, amugy akitöl a karit szereztem annak recsegéses gondja volt a mikrofonjával, de ö a narancssárga dugeszba dugta azt mondta, nekem abba se müxik, probáltam az összes dugeszt :S
amugy elöször énis csaka driverét raktam fel , ezta programot még nem, és ugy se müködött
[Szerkesztve] -
cettlee
őstag
jovan vettem egy 2000 ftos c media hangkártyát ami kb 5 centi hosszu ezzel tökéletesen müködik a mikrofon is meg a hifi is.ennyit a kreativrol
-
janee_
tag
válasz cskamacska #1429 üzenetére
pontosan nekem van egy extrreme music itthon DE hála az alaplapnak nem birja a p5b delux másál is van ilyen prob nem szol tehát .... valoszinü hogy eladom és egy audigy lesz belöle
szerk:mien hangkari ilene nagyon a zalmanomhoz? ami eax-ben is kibaszot jo tehát jol birja meg zenében se a legrosszab végülis az eax számit max 16 k
[Szerkesztve]''A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?''- Albert Einstein
-
cettlee
őstag
-van rajt spdif out csak valami koax-->jack átalakito kellett volna de nem volt
-nincsen a kártyán rozsaszin dugesz max narancssárga,de az tökmás, a legfelsö dugesz a miki ami fekete, és aza digitális out is. szerintem nemjo a miki dugesza ugy nem szarakodok tovább a creativval. fagyott is vele a gép néha meg mittomén. -
janee_
tag
válasz cettlee #1445 üzenetére
ahha hát most utána kérdeztem a lap topikjába ha ott nem mondanak semmit szerdán irány vissza a boltba ott is ki probáljuk ha ott jo eladom veszegy valami sb-t x-fi-böl többi vagy szutyok vagy kurva drága
-
cskamacska
addikt
Nyilván az lenne az ideális, hogy ha maradna a jelenlegi hangkártyád.
Hogy lefelé mennyire lehet menni? Hát, ha valami sztereó fülest is veszel zenéhez, akkor Audigy 2(ZS) alá nem feltétlen lenne érdemes menni.
Egyébként MP3-at hallgatva annyira nem kerül hátrányba a Zalman(igaz nincs túl sok 320kbit VBR MP3-am ), de flac(ape, stb), ill rendes CD-k ill DVD-k hallgatásánál már érezni különbséget.
-
janee_
tag
válasz cskamacska #1447 üzenetére
eax eax advanced ... mert a játékhoz az kell eax meg a többi a legjobb térvisza adok hogy tudja kezelni a hangkari
Hogy lefelé mennyire lehet menni? ezt nem birom értelmezni''A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?''- Albert Einstein
-
cskamacska
addikt
Ezt meg én nem tudom értelmezni.
EAX5-öt még nem sok játék használ(netán követel meg - egyáltalán van amelyik használja? ), így a X-fi még nem létszükséglet a játékokhoz. EAX4-et meg elvileg az Audigy 1 is teljes mértékben gyorsítja hardveresen. Persze ettől függetlenül a kártyák között van hangzásbeli és képességbeli különbség(amit részben el lehet tüntetni hekkelt Audigy 4 meghajtókkal , sőt állítólag a hangminőségre is jótékonyan hat a drivercsere ), így azért mégsem mindegy mit vesz az ember.
-
janee_
tag
válasz cskamacska #1449 üzenetére
jah én is ezzen gondolkozom ha tényleg nem egyezik a music akkor vvaloszinü audigy 4 a minöség elég jo lenne most alaplapi hd hangkari van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest