Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Projektor topic
- Vaskos ventilátort villantott a Seasonic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
FuRiONight #14879 üzenetére
"TV-t szeretnék vásárolni a közeljövőben, ezzel kapcsolatban volna néhány kérdésem!
Pl. mikor szokták akciózni a tv-ket?"
Például most. Mivel labdarúgó világbajnokság zajlik, ilyenkor az eseményt megelőzően, és még alatta is folyamatosak az akciók (leárazások, és/vagy plusz garancia és/vagy ajándék elektronikai eszközök, és/vagy kamatmentes hitel hosszú futamidőre).
A nagyobb, franchise rendszerben üzemeltetett áruházak (Media Markt, Euronics, Auchan, Tesco, stb.) élen járnak az ilyen akciókban. Persze ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül csak ilyen áruházakban lehetséges kedvező(bb) feltételekkel megvásárolni egy-egy modellt!
Íme egy példa az általad említett TV készülékkel kapcsolatban.
"LG TV-t nézem (LG 50LB671V.AEE) nagyon tetszik, jók a specifikációi, de én olcsónak találom, nem lehet ebben valami "bukta", vagy nem jó esetleg ennyivel olcsóbb, mint a konkurencia?"
Már megbocsáss, de az "olcsó" elég relatív fogalom. Mindenkinek más anyagi lehetőségei vannak, illetve más vásárlási preferenciarendezés mentén indul el.
Nagy általánosságban szerintem egy 250.000-300.000 forintos TV kifejezetten drága. De mint említettem, te tudod.
Egyszerűbb, ha megmondod, mennyit költenél rá. (Valamint azt, hogy milyen szempontok fontosak számodra.)
Egyébként én világ életemben idegenkedtem az LG termékeitől (a Goldstar múlt, és több negatív tapasztalat alapján), de meg kell mondjam, hogy magamnak és édesanyámnak is ilyen készüléket választottam, valamint a nővérem is egy "békebeli" LG CRT készüléket használ megelégedéssel.
Az általad kiválasztott típus egyékbént egy jó alsó-közép kategóriás modell.
-
fortune
tag
Sziasztok. Tv vásárlása elött állók és egy pár tippet kérnék hogy milyen típusó vagy márka legyen egy 40-es lenne a minimum. A 3d nem szükséges nekem. Árban ne nagyon haladja meg a 170-et
-
starpeter
senior tag
JVC lt-32hg35e fullhd led tv-t vettem és egyszerűen a színek nagyon nem az igaziak. Megtudná valaki nézni azt nekem hogy ennek a tv nek milyen a színfelbontása? Illetve a mai átlagos fullhds led tvknek milyen a színfelbontása?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
lambda5 #14885 üzenetére
Grat hozzá!
"A hangerő és hangminőség elmegy..."
Egy TV hangjára sose alapozz, amúgy nekem sokkal jobban szól mint az előző TV-im, viszont ha normálisan akarod hallgatni, hangprojektor, vagy egy házimozit illik az ilyenekhez venni.
"A media lejátszó egy hulladék Ennél még a Panasonic is 1000x gyorsabb... Minden ömlesztve van ... Nincs könyvtár nézet.. vagy csak én nem találom... és kb. 30 percen keresztül kereste a mediafile-okat egy 1TB-os winyón... katasztrófa!"
Azért annyira nem vészes, vagyis 829B-n, ha betöltötte a vinyot nem olyan rossz, de persze egy normális media lejátszóval ne hasonlítsd össze, mert sose lesz olyan.....
Mappa nézet amúgy van, rámész a media kiszolgálóra, ott ráirányítod a vinyóra, (fontos hogy nem lépsz bele csak ráírányítod), majd nyomsz a távirányítón egy options gombot és ott lesz (kép).
-
FuRiONight
addikt
válasz
FuRiONight #14891 üzenetére
-
FuRiONight
addikt
-
Sziasztok,
5 eve nincs TV-m, most gondolkodom, hogy kellene egy, de egyaltalan nem kovettem a fejlodesuket, igy fogalmam sincs hol tartanak most.
Osszefoglalo sajna nincs, igy megkerdezem, hogy tudnatok-e ajanlani egy reszletes cikket arrol, hogy jelenleg milyen tipusu TV-k vannak piacon, melyiknek mi az elonye, hatranya, mire kell odafigyelni vasarlaskor.
Egyaltalan milyen uj technologiak vannak, mire kepesek manapsag a TV-k, mik a lehetseges szempontok amik alapjan merlegelni lehet.
Beleolvasgattam a forumba, de csomo olyanrol irtok, amikrol fogalmam sincs, weboldalakon is ilyenek, hogy Smart TV, meg 1200Hz-es frissites, kb. mind ilyen wtf kategoria nalam.
Koszi! -
nismoka
addikt
válasz
lambda5 #14885 üzenetére
De lehet könyvtárba is rendezni, (media lejátszó nézetben nyomsz egy options gombot) és van egy csomó beállítási lehetőség. Kérlek úgy ne mondj véleményt hogy nem tudod mit lehet és mit nem, meg kellene ismerni előbb a dolgokat aztán véleményezni... A felhasználó barátságról annyit hogy ki mihez szokott... A sony tv-n ne samsung menüt keress...
Optimálisnak megfelel a gyári normál beállítás, de persze kinek mi az optimális.
-
FuRiONight
addikt
300k körül legalàbb 45" tv-ből mit ajànlanàtok?
LG 50LB671V.AEE - erről mi a vèleményetek?
-
_Lacos_
tag
Üdv!
Szeretnék egy 50"-es tévét venni, eredetileg plazmát szerettem volna, de kicsúsztam az időből úgy tűnik. A keret nagyon max 300e, elsődleges szempont a képminőség (jó fekete, szép színek, mozgásmegjelenítés). Kizárólag külső forrásról 720p/1080p-t néznék rajta, a tévéadások és sd anyagok minősége nem számít. A 3d és smart funkciók szintén lényegtelenek. Van valamiféle bestbuy tipp erre a méret/ár kategóriára?
-
lambda5
tag
válasz
B-L-A-C-K #14814 üzenetére
Szia.
Az ajánlásod alapján (és egy kis szemrevételezés/összehasonlítást követően) vettem egy Sony KDL-50W815B -t... Köszönöm a segítségedet !
Pro: A képminőséggel elégedett vagyok
A hangerő és hangminőség elmegy, de nem egy C650
A beépített Wi-Fi tökéletes (Youtube -ra...)Kontra: A media lejátszó egy hulladék Ennél még a Panasonic is 1000x gyorsabb... Minden ömlesztve van ... Nincs könyvtár nézet.. vagy csak én nem találom... és kb. 30 percen keresztül kereste a mediafile-okat egy 1TB-os winyón... katasztrófa!
A beállítás menü elég szegényes, kevésbé tűnik felhasználóbarátnak mint a Samsung C650Összességében nem rossz, de kompromisszum.
Az optimális beállításokhoz találok valahol segítséget/leírást ?
Üdv: lambda5
-
LucasGrant
aktív tag
válasz
FuRiONight #14879 üzenetére
Örülj neki, hogy olcsóbb
idén azért az összes gyártó meglehetősen jó áron dobta piacra a 2014es Tv-it, plusz a UHD Tv-k is törnek előre, azert ennek is köszönhetőek szerintem a jó árak. Most az 50LB671 mellé sok helyen jár 500Gb HDD, az egy jó akció.
-
FuRiONight
addikt
Hali
TV-t szeretnék vásárolni a közeljövőben, ezzel kapcsolatban volna néhány kérdésem!
Pl. mikor szokták akciózni a tv-ket?
LG TV-t nézem (LG 50LB671V.AEE) nagyon tetszik, jók a specifikációi, de én olcsónak találom, nem lehet ebben valami "bukta", vagy nem jó esetleg ennyivel olcsóbb, mint a konkurencia?
Előre is köszönöm!
-
fortune
tag
Sziasztok. Egy TV vásárlása elött állnék. Szeretnék kb egy 150eft környékén rászánni. Nem szükséges a 3d a lényeg hogy széop képet adjon és a képfrissitése is jó legyen. A drágább kategoriákat is megnézem de azért ne egy 300eft-s tv legyen
Üdv! -
mutyi
senior tag
Ma kipróbáltam egy Logitech K400-as bill-t a Samsung F6400-on és idegesítően laggol vagyis be van lassulva az egér kurzor a kezem mozgásához képest, másodpercekkel szinte.
Ez mitől van?
Használhatatlan. -
Dj.Kütyü
aktív tag
Hali.LG32LN575s-en hogy kell 100hz-re állítani?Info azt irja ki a jobb felső sarokban,hogy 1080i 50hz.Ez igy nem jo.Köszi!
-
polgi803
őstag
Na...még elmentem az oceánba és most 10 percig néztem az Lg és a Samu közti 3D különbséget...Ahogy nézegettem egyre jobban megtetszett az LG...meg hozzáteszem több helyen kikérdeztem az eladókat is és mindenhol LG-t mondták jobbnak...de azért vagyok annyira túlzottan kritikus hogy ne hagyjam magam befolyásolni,de meggyőzött az LG...meg ugye a családra is gondolni kell...néztem a csíkozódást is,de most annyira álltam tőle mint amennyire itthonról néznénk és kb 5 perc után már nem láttam,mert ráállt a szemem az egészre..szóval emellett teszem a voksom...már csak egy jó típust szeretnék, ha írnátok nekem max 240k-ig. És remélem tudok 3 év garosat venni,mert arra érzékeny vagyok a 2 ellenében...
-
mg36
tag
Sziasztok!
32 centis full hd tévé vásárlás előtt álok max. 130000 ft-ig. Olyan kellene, aminek a pvr funkciója tud úgy felvenni, hogy közben másik csatornát is tudjak nézni. Korábban azt hallottam, hogy erre csak a legdrágább tvk képesek. Tudja ezt ezek közül valamelyik (vagy egy másik típus):
LG 32la620s
Sony kdl-32w706b
Samsung 32ue6400
Válaszokat előre is köszönöm. -
-
T_Stark
őstag
válasz
polgi803 #14857 üzenetére
Hát igen, így nehéz. Féltem én is az aktívtól, mert érzékeny vagyok minden szarra
Először én is egy üzletben néztem meg, és ott a neon fény miatt sokkal durvább volt a vibrálás, mint itthon. De nincs olyan gondom vele ami különösebben zavaró lenne, meg a passzívval sem volt.
A csíkozódáson meg sajnos csak a távolság segít, ez ilyen. -
polgi803
őstag
válasz
T_Stark #14853 üzenetére
Voltam ma a Media M.-ba és kipróbáltam mindkettőt...a passzív vizszintes csíkjai zavaróbbak voltak mint az aktiv remegése...meg mintha szétesett volna a passziv képe...de az a helyzet,hogy nem tudom a feleségem és a gyerekek szeme meg pláne nem biztos hogy bírná az aktívot...én nekem szebb volt az aktív képe,mint a passzív,de gondolnom kell a családra is...na ezért vacillálok csak amúgy könnyebb lenne nekem választani...
-
T_Stark
őstag
válasz
polgi803 #14852 üzenetére
Nem a 3D miatt cseréltem, engem az LG IPS panelének gyenge feketéje/kontrasztja zavart inkább.
A 3D hatás mindkettőnél jó volt. A passzív 3D talán egyszerűbb, nincs vele annyi nyűg, viszont képminőségben egy BD 3D filmmel az aktív verhetetlen.Én ugyanúgy megvenném már mindkettőt, szerintem nincs olyan hogy ez egyértelműen jobb, mint a másik. Kérdés hogy az egyén melyiknek az előnyeit tartja többre, vagy melyik hátrányai zavarják jobban.
-
T_Stark
őstag
válasz
polgi803 #14803 üzenetére
Nekem volt passzív LG-m, most meg aktív Samsung van.
Mindkettőnek megvan a maga előnye/hátránya.
A 3D hatás szerintem mindkettőn ugyanolyan jó.Passzív:
Előnyei:
Kényelmes, könnyű és olcsó szemüveg. Nem kell tölteni/elemet cserélni. Vibrálás mentes kép. Nincs áthallás. Nem okoz fejfájást (én legalábbis nem hallottam róla)Hátrányai:
Közelről nézve vízszintesen csíkos kép. Felezi a felbontást (így a Full HD 3D-t nem tudja megjeleníteni). Ha magasan van, és nagyon alacsony szögből nézed, sokat romlik a 3D hatás. Nem mindegy milyen forrást nézel rajta, mert felezettnél pl a half-SBS rosszabb lesz mint a half-OU.Aktív:
Előnyei:
Full HD 3D. Bármilyen 3D forrásból szép lesz, mindegy hogy Half-OU vagy SBS, de a legszebb persze a BD50 3D.Hátrányai:
Macerás szemüveg (drágább, elemet cserélgetni vagy tölteni kell, valamivel nehezebb és kényelmetlenebb is általában mint a passzívak). Apró villódzás észrevehető, de szerintem inkább csak a világos/fehér képrészleteknél. Kicsi áthallás is jelentkezhet. Egyeseknél fejfájást okozhat. Ha nem egyenesen tartod a fejed, durván sötétedik a kép.Én ezeket tapasztaltam.
-
gyeniko
őstag
válasz
starpeter #14847 üzenetére
Még nem tudom, hogy mit szeretnék mondani, mert nem tudom, hogy mire használnád a hdmi kábelt. Abban az estben, ha a jel forrását (pl. BD, DVD játszók, set-top-box, mádia lejátszó) eddig analóg kábellel kötötted össze a TV-vel és ezt cseréled hdmi-re (ez digitális jel átvitel), akkor óriási is lehet az előrelépés minden televízión.
-
starpeter
senior tag
Sziasztok!
Van egy JVC lt-32hg35e LED tv-m és vettem egy HDMI-s kábelt ,hogy szebb képet adjon.
A kérdésem az lenne ,hogy az egyik vége gondolom a tv hátuljába megy ,na de a másik vége hova megy? -
polgi803
őstag
Az összes LG-re csak 2 év gari van?
-
B-L-A-C-K
titán
Egy kis Avatar részlet 55W829B-vel..
Másik: link
-
dudi6
senior tag
Avplanet garancia "A megvásárolt készülékéhez AV Planet garancialevelet mellékelünk. "
-
mutyi
senior tag
Én most vettem tőlük egy 55vt60-at,de szerintem hivatalos 2 év Panasonic gari van rá.
-
dudi6
senior tag
válasz
runner 125 #14833 üzenetére
hát szerintem érthetően leírtam.
De akkor megpróbálom újra.
1. kattints a linkre
2. kattints a "kosárba tesz"-re
3. a kuponkód alatti üres, fehér mezőbe írd be ezt: HOCOWN
4. az összeg megváltozik-->259.900
Ennyi
Ezt a kódot ők adják, hogy mi értelme van nem tudom. Kiírhatnák egyből is az akciós árat... -
Batib
őstag
válasz
runner 125 #14833 üzenetére
HOCOWN a kód. Ezt írd be!
-
dudi6
senior tag
válasz
runner 125 #14831 üzenetére
Tedd kosárba és ott látni fogod, kéri a kuponkódot. Oda kell beírni, és egyből átvált 259.900-re.
-
dudi6
senior tag
válasz
runner 125 #14825 üzenetére
Csak ne az AVPlanetben vegyétek meg.
Itt most olcsóbb+hivatalos 3 év gari+külső vinyó.
"A HOCOWN kuponkóddal az ára 259.900 Ft! VB2014 Extra Akció - 2014. június 25-ig! + Ajándék 500 GB-os merevlemez + 100gb tárhely!" -
Urglen
csendes tag
Sziasztok,
50-52 colos kategóriában szeretnék hamarosan tévét venni.
3D szeretnék bele, a többiben rugalmas vagyok.
Samukat meg LG-ket ismerem leginkább, de szívesen várok alternatív tippeket is.Előre is köszönöm.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
runner 125 #14797 üzenetére
Én a 760-est néztem már, nem rossz TV, szerintem nem fog mellé nyúlni azzal.
-
athomi
veterán
válasz
nightshadow #14824 üzenetére
És ennél olcsóbban mik a lehetőségek? Mint mondtam jöhet az 50Hz-es is, de sima HD ready is, ekkora méretben nem jelent problémát, főleg a nézési távolság miatt (~2m).
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125 #14797 üzenetére
Akkor jó döntés?
-
athomi
veterán
Olcsó 32"-os TV kellene, nem gond ha nem 100Hz-es, és nem kellenek smart funkciók, 3D. Egy elfogadható minőségű TV-re lenne szükség, lehetőleg minél olcsóbban.
Tippek? -
nismoka
addikt
válasz
nightshadow #14815 üzenetére
Az aktív ha nem is full hd de nem csikos a képe mint a passzívnak, annyira nem rontja a felbontást mint a passzív. (Tapasztalatból mondom)
-
starpeter
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy JVC lt-32hg35e LED tv-t ,de nem ad valami szép képet. Valahogy mintha kevesebb színt jelenít meg mint ,ahogy azt kéne neki. Szerintetek egy HDMI kábel megoldaná a problémát?
-
Tékozló
tag
válasz
polgi803 #14806 üzenetére
Érdemes elolvasni a 3D összehasonlítást, még ha nem is éppen friss a teszt, mert lényegében nem változott azóta a két technológia.
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=2289&old=1
A villogtatás mindig élesebbnek tűnik a szemünknek, én is élesebbnek láttam az aktív 3D-t, de összességében kell nézni a dolgokat, ezért nálam a passzív lett a befutó az igényeink miatt. Azóta kb. 20 3D-s filmet néztem és 15 2D-s filmet 3D-ben és elégedett vagyok vele.
-
mutyi
senior tag
Van érdemi különbség az F6500 és F6400 között azon kívül hogy 200 meg 400 CM rate,ami sokat nem jelent.
-
polgi803
őstag
válasz
blakey #14804 üzenetére
Bízom a véleményekben.A munkatársam azt mondta,hogy úgy érzi, az Ő Samsung F6500-ösén "valahogy" jobban kijön a 3D érzés...igazából Samsung, illetve Sony közt vacillálok...csak ott kicsit drágább szinten jönnek be a 3D-sek...engen főleg a látvány érdekel ebben az ár szegmensben full Hd és 3D-ben...legyen szép amennyire lehet és éles
-
Atus85
aktív tag
válasz
polgi803 #14803 üzenetére
Mind2-nek van előnye meg hátránya is. Az aktívnak kicsit élesebb a képe viszont a szemüveget tölteni kell,drága ha pótolni kell (írtad hogy vannak gyerekek) , meg nehéz és sokaknak fáj tőle a feje.
A passzívnak meg olyan a szemüvege mint egy napszemüveg csak fel kell venni és sokkal olcsóbb ha pótolni kell. Nem kell tölteni stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Politika
- Jogász topic
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest