Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila0
őstag
válasz
SunMount3r #61999 üzenetére
"Ezt csak a "méret" dönti el, hogy egy hangfal milyen "színvonalon" szól?"
Elvileg igen, hiszen a 1250b-ben is 1és 4"-os hangszórók voltak. A 1200-nál ráadásul magasabb dobozban is vannak, ami ha jól gondolom akkor még javíthat is a hangminősgen.
"Legyen nektek igazatok, hogy ez valóban így legyen és sem akarok mást, de a jelenlegi infók alapján itt ezt nem lehet így eldönteni és kijelentésekbe bocsátkozni és ajánlgatni fűnek-fának aki pl. épp az 1250B helyett keres alternatívát."Azt hogy ténylegesen igazam van-e, azt valóban csak az idő dönti majd el. De egy próbát mindenképpen megér.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Attila0 #61998 üzenetére
Ezt csak a "méret" dönti el, hogy egy hangfal milyen "színvonalon" szól?
Amúgy "...szólhat" ->Tehát semmi konkrétumot nem tudsz ezzel állítani te se. Én is örülnék neki, ha ez így lenne, vagy talán még jobb is lenne az 1200B, de most nem erről van szó. Legyen nektek igazatok, hogy ez valóban így legyen és sem akarok mást, de a jelenlegi infók alapján itt ezt nem lehet így eldönteni és kijelentésekbe bocsátkozni és ajánlgatni fűnek-fának aki pl. épp az 1250B helyett keres alternatívát.
-
Attila0
őstag
válasz
SunMount3r #61996 üzenetére
Na, sejtettem hogy ezeket fogod linkelni. Szóval az a helyzet hogy ebben a kategóriában a háromutas kialakítás nem feltétlenül jelent előnyt.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r #61993 üzenetére
A 1250B egy elfogadható minimum, semmi több. Ami ténylegesen jó volt a Genius kínálatában, az a 1250X volt, azzal valóban belenyúltak a jóba, korrekt áron - de annak már 15 éve... (és a "1250" típus sorszámozás alaposan megtévesztő is volt annak idején, amikor a B kijött, mert mindenki az egykori X-re asszociált, pedig semmi köze hozzá, alacsonyabb kategória)
-
Attila0
őstag
válasz
SunMount3r #61993 üzenetére
"Van az 1250B-nél sokkal drágább hangfaluk is réges rég óta és az mégsem olyan jó, pedig a "logika" azt diktálná, nem?"
Konkréten melyik drágább, de ugyanúgy 2.0-ás típusukra gondolsz? Mert nagyon nem mindegy hogy melyikkel vetjük össze.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Attila0 #61992 üzenetére
Milyen logika szerint? Az csak kész szerencse, hogy a Genius azért elég bőséges hangfal kínálatából EDDIG akadt 1db (na jó az HF-160-al kettő), ami belefért az itteni ajánlóba is. Az, hogy az 1250B annyira jó volt a kategóriáján belül, még semmit nem vetít előre bármelyik másik hangfalukkal kapcsolatban. Van az 1250B-nél sokkal drágább hangfaluk is réges rég óta és az mégsem olyan jó, pedig a "logika" azt diktálná, nem?
-
Attila0
őstag
válasz
SunMount3r #61991 üzenetére
Nekem sincs túl sok tapasztaltom a témában, de logikusan gondolkodva az 1200b sem lehet rosszabb, mint a 1250b.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #61990 üzenetére
Egy sima pár ezres Logitech bögreszetthez képest lehet, hogy jó, de egy 1250B-hez képest már lehet, hogy nem. ??? Ezt én sem tudom, nem azért írom, hanem pont azért, hogy objektíve csak az tudná megítélni, akinek volt mindkettő (és még talán ért is hozzá valamennyire).
-
sp33dypr0
tag
Sziasztok!
A topic összefoglalója alapján Genius 1250B-t kerestem, viszont 1200B-t rendeltem.
Igazán kevés információt találok róla internetszerte, esetleg használtok ilyet, van tapasztalatotok?
Válaszotok előre is köszönöm!
-
and1ao
őstag
Sziasztok.
Keresem a 1250B utódját, ezért jöttem egy kis tanácsért.
1. Mennyit szeretnél költeni?
Mondjuk legyen olyan 60k körül a teteje.
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb.
TV-re lenne kötve, nappaliban film zene hallgatás. 2-2,5m-re lennék tőle. Falon lesznek polcon. KB 25m2 a helység.
3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb.
Sajnos a TV beszűkít egy kicsit, de van 3,5 jack illetve optika BT5.0
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb.
Optika talán jól jöhet amúgy semmi extra.Presonus E4.5, Edifier MR4 amiken én gondolkodom, esetleg más ötlet? Vagy pro kontra bármelyik mellett is.
Köszi.
-
-
válasz
DarthSun #61976 üzenetére
Arra én is kíváncsi lennék, hogy stúdió monitorokhoz képest milyen. Nyilván utóbbihoz venni kell még DAC-ot is meg mindent, szóval olcsóbbhoz érdemes hasonlítani. Meg az is érdekelne, hogy a sima AirPulse A300-hoz képest az A300 Pro miért kerül több százezer forinttal többe, miközben látszólag csak elektronikában különböznek.
-
válasz
kutyek #61977 üzenetére
Monitorokból egyébként én úgy tudtam, hogy van near-field, mid-field meg main monitor. És ennyi. A második linken vannak vicces dolgok, amiket debunkolt. De szvsz a nearfield monitor kb azt jelenti, hogy kb közelre van. A midfield meg távolabbra jó. És a kettő nem zárja ki egymást, pl az enyém a gyártó szerint egyszerre nearfield és midfield.
A main monitor meg kifejezetten messze való (legalább 2 méter), általában falba. Na nem mintha a többit ne lehetne falba tenni. De sok értelme valóban nincs a megnevezésnek, inkább annak kell utánanézni, hogy milyen távolságra ajánlja a gyártó és kész. Enyémet pl 1.2-2.5 méterre. Habár írják azt is, hogy ez nincs kőbe vésve, csak egy iránymutatás, csak hogy bonyolítsuk...
-
válasz
lezso6 #61971 üzenetére
Komplex kérdést feszegettek, ami igazából két (összefüggő) dichotómiával kapcsolatos:
- near field vs far field
- free field vs diffuse field
Érdemes elolvasni az alábbiakat:
[link]
[link]
Sok félreértést tisztába tehet, pl. hogy miért (lehet) problémás a near-field zenehallgatás a szoba akusztikájától függetlenül, ill. miért nem kell feltétlenül döglöttre csillapítani az akusztikát a jó hangzáshoz... -
NvidiaRTX
őstag
-
válasz
iszoke #61972 üzenetére
Az egyedi, szobától és elhelyezéstől függő dolog, hogy a basszus hogy jó. Valamikor a hangfalakhoz közel, valamikor távol. Ez egy teljesen másik téma, más a fizikája, mert az adott szobától függ hogy milyen állóhullámok keletkeznek a mély hangoknál. A közép és magashangokat ez a jelenség ugye nem érinti szerencsére.
-
iszoke
senior tag
Nekem inkább a basszus az, ami miatt leginkább úgy érzem, hogy kell némi távolság a hangfalaktól. Ezt leszámítva az S3000 Pro annyira más szinten mozog, igazából össze se tudnám hasonlítani a Z407-el.
-
Térérzetben jobb ha távol van, ez igaz. Viszont ha közel ülsz akkor kevésbé hallod a szobaakusztikát ezért pl részletesebb, jobb a középtartomány, az Adam A7X-et ezért használtam közelről. Viszont az Eve SC208-nál meg az van, hogy a túlzott közelséggel a középtartomány "megöl".
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #61969 üzenetére
Jaja, kis hangfalakkal nincs baj, de a nagyokkal már igen. Én ha komolyan zenét hallgatok, akkor eltolom magam a székkel a számítógép asztaltól, hogy meglegyen az 1,5m-es egyenlő oldalú háromszög és így egy sokkal értelmezhetőbb tér keletkezik, mintha az asztalnál ülnék
-
PuMbA
titán
válasz
Attila0 #61964 üzenetére
A kis hely azért nem jó, mert ha közel vagy a hangfalakhoz (mondjuk 40cm), akkor olyan, mintha fejhallgatóznál
Több dolog a "fejedben szól". Ha kényelmes távolságra ülsz egy hangfaltól, akkor viszont tényleg prezentál neked egy színpadot, mintha ott ülnél a koncerten. Van egy távolság.
-
Degeczi
nagyúr
-
Arphox
tag
válasz
lezso6 #61962 üzenetére
Köszönöm, tudnál esetleg segíteni nekem, hogy az S351DB-nél milyen kábelhosszok vannak? Nem nagyon találok neten megbízható leírást.
Elvileg:
- tápkábel (sub-ba megy): 2.5m
- 3.5mm jack <-> RCA kábel: 1.7m
- satellite-ek kábelei: bal és jobb is 5m
- optikai kábel: 1.5m+ pár kérdés mindenki felé:
1. Ha a PC alaplapomon (ASUS TUF GAMING Z690-PLUS D4) van optikai kivezetés ("Rear optical S/PDIF out port"), akkor az kompatibilis a S351DB optikai bemenetével? Sose csináltam még ilyet, azt gondolnám, hogy simán.
2. Optikai audió kábel 1.5m jár elvileg az S351DB-hez, ehelyett én tudok venni bármilyen random boltban mondjuk egy 3m-eset? Ez ilyen sima "standard" optikai kábel?
3. Érdemes PC <-> hangfal összekötést optikai audió kábellel csinálni? Azt gondolnám hogy igen, mert gyakorlatilag jelveszteség mentes. -
Arphox
tag
A 2.1-re váltáson egyébként is gondolkodtam már, mert a Solo 6c nem megy le a sub tartományig, aminek én örülnék (a DT 770 PRO-n hallok olyan mély hangokat, amiket a Solo 6c-vel nem), és ezért tanakodtam már azon, hogy 2.1 vagy emellé valahogy odavarázsolni egy sub-ot, de akkor valószínűleg kellene valami külső hang cucc is, ami egybemixeli a kettőt, és úgy tudom rádugni egyben a gépre.
De valószínűleg a 2.1-el olcsóbban jövök ki. -
Arphox
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni hangfal elhelyezésben.
Korábban egy ilyen setup-ot használtam sok évig: [kép]. Ez tök jól működött, a hangfalaknak is kb. optimális helye volt az asztalon.
Viszont most lesz egy asztal upgrade állítható magasságúra, és ott nyilván egy sík asztallap lesz az asztal, illetve lesz egy második monitorom.
Ennek szimulálására pakoltam át egy 160x80-as asztalra a cuccokat:
A monitorok úgy lesznek, hogy:
- az egyik lesz középen – ahogy a képen is látszik
- a másik tőle jobbra beforgatva egy picit – ezt szimulálja a 3 egymás mellé állított könyv, de nyilván a másik monitorral egy magasságban kell őket elképzelni.A képen a kijelző alja és az asztallap között kb. 15 cm hely van, de ez valószínűleg több lesz majd, kb. 20 cm.
A kép bal oldalán az a szalag azért van ott, hogy addig tartana egy 140 széles asztal, szóval kvázi ez most egy 140-es asztalként van használva (ez azért érdekes, hogy el tudjam dönteni, hogy 140-eset, vagy 160-asat vegyek).
A kérdés egyszerű: hogyan helyezzem el a hangfalakat? (adott, hogy a monitorok így lesznek elhelyezve, azokon nincs opció módosítani)
Nem tudom szépen egyenlő szárú háromszögbe rakni őket, mert a jobb oldali monitor ki fogja takarni a jobb oldali hangfalat. Falra sem opció őket rakni, mert állítható magasságú lesz az asztal.
Gondoltam arra, hogy fektetve rakom le a hangfalakat (kb. így: [kép]) mert úgy kb. elférne alá, de úgy elég furcsa hangja van az eddigiekhez képest, plusz még kéne alá a szivacs is, úgy meg már talán túl magas lenne.A bal oldali hangfalon lévő turmixgép tartály amúgy közelíti a másik hangfalam nagyságát (Genius SP-HF 1250B II), ami még esetleg opció lehet használatra, csak az nincs a lakásban.
Segítsetek ebben légyszi, ha tudtok.
-
samu000
tag
Sziasztok,
Kaptam egy régi de tökéletesen működő
- Onkyo TX-SR603E erősítőt
- Magnat Beta 25A mélyládát
- TCL 75C935 TV mellé.
A kérdésem hogy milyen front hangfalakat lehetne számításba venni 1-1 árkategóriában, egy kb 20 nm-es nappaliba. Méret mindegy elfér minden, nem vagyok sem szakértő sem ínyenc. Jó ár/érték arányú front hangfalat keresek, később nem zárkóznék el több hangfalas bővítéssel.
Köszönöm -
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #61951 üzenetére
Illetve az, hogy ha valakinek van pénze drágább hangfalra, az nem jelenti azt, hogy érdekli is a dolog
Sokan azért vesznek S3000 Pro-t, mert megtetszett a kinézete, volt rá annyi pénze, tudja, hogy kapni fog valamivel jobb hangzást az eddigiekhez képest és ebben ki is merül dolog.
-
válasz
lezso6 #61893 üzenetére
Eszembe juttott az S350DB / S351DB, annak van hasonló karaktere az Edifier S3000 Monitor módjához, az Eve-hez képest kicsit csapott magas meg 1 kHz körüli kiemelés. Nyilván itt csak karakterről van szó, nem lenne több értelme összehasonlítani, mint az S360DB-vel, mert amúgy sincs nálam, 300km-re van az S351DB.
-
-
iszoke
senior tag
válasz
silver10 #61945 üzenetére
Ballaszt kell bele?
AuraSync
Persze, volt már említve, hogy mennyire masszív tud lenne ez az állvány.Inkább az a probléma (és nem csak nálam), hogy amennyiben valakinek át kéne rendeznie a szobáját, akkor egy ilyet arrébb húzni nem kis feladat lenne. Az is érdekes, hogy a homok ennyire elnyelné a rezgéseket.
-
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
iszoke #61940 üzenetére
Az a rang a neve alatt nem a hozzáértést tükrözi hanem azt jelenti mennyi szabadideje van valakinek fórumozni.
Amúgy tényleg azokban a full fém állványokban nem bíznék, a komolyabb állványok szinte mind tartalmaznak fát vagy üveget.
Ha a fém is jó lenne miért van az hogy fából is készülnek? Sztem nem csak dizájn. -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #61938 üzenetére
"Mitől lesz egy állvány "akusztikailag jó"?"
Attól, hogy megakadályozza a hangfal rezgéseinek a továbbterjedését. Ennél többet viszont nem tudok mondani, szóval én se értek hozzá.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #61935 üzenetére
Az a gond, hogy egy asztalos nem ért ahhoz, hogy hogy kell akusztikailag jó állványt csinálni
-
iszoke
senior tag
válasz
SunMount3r #61935 üzenetére
Van még olyan asztalos az országban aki nem hulladékot gyárt és emberi áron dolgozik? Nem vicc, komolyan kérdezem.
-
silver10
aktív tag
válasz
iszoke #61871 üzenetére
Szerintem eléggé nasszív. Nekem van TV alatti alacsonyabb kivitelü változata. A magasságállító robosztus, masszív szorítóval és erős stifttel, ami a határoló furat(ok)on átmegy, praktikusan egy rögzítő szíjjal odafogatva. Egy biztos, az Edifier állvány sokkal szebb és mint olvashattuk, hatásos is.
-
válasz
joe979 #61928 üzenetére
Ja, meg ezt akartam még, csak már nem volt rá idő:
Herbie Hancock - Hang Up Your Hang Ups
Ééééés:
Noisia - Concussion
(AuraSyncnek ajánlott
)
-
iszoke
senior tag
Akkor most én rajzolok.
Ez a mostani elrendezés. A korábbihoz képest annyi változott, hogy a bal felső sarokból átráncigáltam a szekrény középre, pontosan a galériaágy mellé, tehát van egy 70x70 centis "sziget", amit két oldalról hungarocelles hőszigetelésű fal, egy oldalról pedig a szekrény szegélyez. A negyedik oldal pedig az asztal felőli, relatíve szabadon. Jelen állás szerint tehát vagy a "szigethez" teszem az egyik hangfalat, míg a másikat jobb oldalon az ablak mellé, vagy maradnak a parkettán, amíg elő nem állok valami jobb megoldással.
-
joe979
aktív tag
válasz
lezso6 #61882 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani , mikor felvittük a prot , lezso kérdése ?! Felrakjam az Eve/re vagy levegyen ?! Te hangfalad ! Ja akkor le ! De masszív amúgy amit használ . Hazafelé mondtam is neki , ha valaki tv melle , egy komplett szórakoztató rendszer részének használja akkor érdemes a pro alványa , de asztal mögé , köre , felesleges . Bírja !
-
válasz
NvidiaRTX #61921 üzenetére
Akusztikailag nem lesz jó szerintem. Jelenleg a szoba 40%-nál ülsz, ez tök jó. De az elforgatott verziónál a hangfal is meg Te is a falnál leszel. Ez nem kívánt kiemeléseket okozhat, főleg ha a szoba szélessége 3-4 méternél kisebb. Az biztos hogy több mélyed lesz, ez lehet bejövős lesz neked. Próbáld ki, aztán kiderül.
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #61921 üzenetére
Hangzás szempontjából a mostani jobb. A másodikban megszűnik a szimmetria, mert az egyik hangfal bekerül a sarokba, a másik meg levegőzik, továbbá túl közel kerülsz a hátsó falhoz, ami akusztika borzalom
A szoba felére és a felétől hátrébb sem szabadna hátrébb ülnöd akusztika szempontjából. Az ideális hallgatási hely a szobád harmada és fele között van.
-
válasz
joe979 #61922 üzenetére
Ja nem is gondoltam, hogy leszólod. Én anno dnb-vel kerültem be az elektronikusba, de igazából más elektronikust nem nagyon hallgatok, mert nekem a tuctuc túl monoton.
Szóval én szólom le a tucctuccot.
Najó, igazából nem, csak nagy része, valószínűleg az a bajom, hogy nem kerültem bele elég korán. Azért bizonyos fura breakbeatek azért bejönnek, itt a Hustle Athletics = Noisia ugye. Ja meg a Drifter is alias.
A dnb nálam a funk jellegű hangzás miatt lett szeretett műfaj. Mondjuk ilyesmi már nem nagyon van sajnos.
A liquid nálam annyira nem nyerő, mert a sound design általában kritikán aluli, így ritkán van olyan amit szeretek, inkább a neurofunk vonalon mozgok. Bár azért manapság kevés a jó, sok a kattogós.
Munkára jó: munka közben zenét hallgatni.
Najó, majd megnézem arra is, de nem hiszem hogy bármi gond lenne vele arra.
-
joe979
aktív tag
válasz
lezso6 #61919 üzenetére
Értelek , nem leszólni akartam a dnb műfajt hanem engem nem szippantott be , mert nem azzal kezdtem , nem került a szemembe , nem abban nőttem fel . De egy good looking rec vonalt bármikor meg hallgatok és szeretem . Vagy Chris.su vagy Noisa , eddig fut nálam ez .
A számokon kívül a füled érez eltérést ? Mert asszem AuraSync kérdezte régebben hogy akkor munkára jó lehet e ?!
-
NvidiaRTX
őstag
Az előbb néztem utána a dolgoknak és kiderült, hogy a TV-m ideális nézési távolsága kb 2m. (65")
Namármost ha ezt én betartanám a jelenlegi szoba elrendezésben akkor pont olyan helyre kerülnék a szobában (kb a szoba közepére) ahol kioltó pont van tehát semmi mélyhang nincsen.
De ha alakítok a szobán kicsit akkor ez sztem megoldódna.
Mit szóltok az új elrendezéshez? Lenne benne valami hátrány/előny?
Jelenleg kb 3 méterre ülök a TV-től legalább is a fejem 3m-re van tőle. -
válasz
joe979 #61918 üzenetére
Mármint úgy gondoltam, hogy a különbségek miatt nem jött be. Azért a drum'n'bass szvsz elég különc műfaj az elektronikus zenén belül, törtütem, stb. Mást nem is nagyon szeretek. Nam indegy.
Közben megmértem* az Eve-hez képest** az Edifier S3000 Pro mennyit késik: 12-14 ms. Ugye vezetéknélküli, ezért lényeges ez. S360DB-t is megnézem majd.
* A mérés menete annyi volt, hogy a DAC-kal egyszerre küldtem mindkét hangfalpárra egy "pattanást", ezt felveszem mikrofonnal, aztán megnézem hogy a pattanások között mennyi időkülönbség van.
** Az Eve elvileg nulla közeli késleltetést kell produkáljon, de persze ez közel sem biztos, hiszen DSP van benne, nem analóg. Ám profi felhasználásra azért szvsz max 1-2 ms kéne legyen.
-
joe979
aktív tag
válasz
lezso6 #61915 üzenetére
Nem azt mondtam nem jött be az elektronikus zene , mert az a veremben van . Akkor kezdődött , mikor megnyílt a disco speed , utána lett Club speed , ott voltam mikor bekapcsoltuk a malom kereket
Nem is ez a lényeg : mert reggelig tudnám sorolni a 4/4es vonalat , de szeretem a likvid vonalat is . De azokban nincsen több , nem hallok ki mást vagy többet , mint ahogyan itt sokan ezt vallják , persze direkt elrejt hangokat ki halljad ! De add oda az Eve part és megmondom mit szeretek rajta 👹
-
PuMbA
titán
válasz
joe979 #61912 üzenetére
Neked kell majd idővel kiválasztanod egy jó tesztzenét, de ehhez keresgélned kell. Én nem szeretem ezeket az 1-2 darab hangszeres dolgokat, mert túl kevés derül ki belőlük. Nálam a tesztzene legyen dinamikus, részletgazdag, minimum 6 hangszerrel, ebből 1 darab ami mélyeket ad ki (pl. basszusgitár), 1 darab, ami magasakat (pl. cintányér, csörgő, taps), közép természetesen sok minden lehet (pl. ének, zongora, dobok, gitár). Mindemellett legyen jó tere is, hogy az akusztikát is lehessen egyben értékelni. Én most jelenleg 1-2 darab zenével minden megtudok egy rendszerről, amit akarok, de ez időbe telt
-
iszoke
senior tag
Most, hogy utánagondolok, ismerek olyan helyet, ahol van egy csomó selejtezendő bútor, némelyik egész jó állapotban. Megnézem hátha találok olyat ami megfelel, és akkor nem kell pluszba költenem.
-
"Ezért fontos a zeneválasztás, hogy azzal teszteljünk, amit hallgatunk."
Igen, ezért mondtam neki, hogy valamit mondjon, mert dárrenbésszel nem biztos, hogy jó lesz.
Azzal a műfajjal érdemes tesztelni, amit ismersz, mert akkor tudod mit kell hallani és mit nem. Elektronikus zenénél egyébként szokott lenne részlet, sőt, lehet még érzékenyebb is a minőségre (lásd magasabb bitráta FLAC-nál). Csak ha nem vagy aktív hallgatója a műfajnak, akkor nem jön ki. Így jött a Deodato, a jazz fusion, funk, izé.
A végére meg betettem egy kis Rammsteint, ami hát annyira nem volt élvezetes.
Én elszoktam tőle és nem tudtam mit kellett hallani. Leginkább csak üvöltött.
Persze azért érezhető volt a különbség, de mivel a indusztriál metál általam sem aktívan hallgatott műfaj már, így nem jött ki annyira.
"Elektronikus zenében főként a 37-39Hz számít, ahogy lezso6 is írja mindig."
Azért annyi nem kell, mert ritka, de a 41-43 Hz az már elég népszerű, ezért mondom mindig hogy 40 Hz kell meg a nyóccol.
Persze akusztikusban is simán van ilyen, lásd 41 Hz a (normális 4 húros) basszusgitár E húrja, de ott messze annyira nem problémás a felharmonikusok miatt, meg amúgy sem a mélyről szól a normális zene.
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #61905 üzenetére
"Még ha ki is próbálnám azt a dolgot lehet nem jönne elő annyira a "hiba" de biztos hogy nem fogom a tompa Monitor módban használni a cuccot."
Ezt tudtam
Csak kíváncsiságképp gondoltam.
joe979: Ezért fontos a zeneválasztás, hogy azzal teszteljünk, amit hallgatunk. A legtöbb elektronikus zenében nincs sok részlet, ezért a különbség nem fog kijönni, hiszen azt a kevés részletet egy olcsó hangfal is könnyedén megmutatja. Elektronikus zenében főként a 37-39Hz számít, ahogy lezso6 is írja mindig. Minden más, például a részletesség az később kerül a képbe. Ez egyébként jó is, mert nem költi valaki feleslegesen a pénzt részletesebb, tisztább hangzást tudó hangfalra, ha olyan zenét hallgat, aminél úgy se számít.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #61902 üzenetére
Nem a bass mélysége a baj ennél a "port zaj" dolognál hanem az hogy a membrán mozgása ezt okozza. 60Hz de erős 60Hz. Üti a membránt ennyi. A fizikát nem lehet becsapni ezek szerint.
Pumba:
Még ha ki is próbálnám azt a dolgot lehet nem jönne elő annyira a "hiba" de biztos hogy nem fogom a tompa Monitor módban használni a cuccot.
Még Dinamik módban is muszáj voltam feljebb vinni a mély potit mert így lett meg a kívánt közép hangom ami jól esik a fülemnek.
Még sajnos így is vannak bass/közép hiányos zenék bőven.
Legalább is az előző cuccaimhoz képest amik oké nyilván nem a minőségi hangról voltak híresek.
Mások az igények nekem a hifis hangzás jön be baszó méllyel valakinek meg a tiszta egyenletes hang.
De azért jó érzés mikor a Transformers csata közben reng a szoba és én ezt mindenesnek vettem nem csak Mozart zenére.
Köszi a linket jól szól az a zene. -
joe979
aktív tag
Amit halottam abban az időszakban , nagyon komoly az Eve ! Nekem tetszett , és nem is elektronikus zenénél , mert ott nem jött annyira a difi . Dr lezso talált egy nótát , szerintem emlékszik mi volt az , na az nagyon ment a kettő rendszeren . Szerintem akkor már az S3000 pro már Classic módban ment . Az Eve monitor módban eléggé bejött nekem . Minden más , és lehet nem megy le olyan melyre , de sokkal könyyedébben kijön belőle ugyanaz . És nem azért hozza fel mert olyan fasza , annyival sokkal jobb , jobb amúgy igen . De teljesen más ár kategória . Nekem jó volt egy neutrális hangfalat hallani , borzasztóan tetszett , lezsot meglepte viszont a pro . Plane mikor ment a váltás az S360DB és a 3000pro között . Kb mint amikor kinyitod a csukott ollót fullra !!!
-
válasz
NvidiaRTX #61897 üzenetére
Jaj, nemár, ez nem pöcsméregetés.
Hogy ne létezne jobb az Éváknál. De az azért elég egyértelmű, hogy az Eve jobb, az lenne a meglepő ha nem lenne az. Közel 3x áron van és nincs benne semmi DAC meg egyéb feature.
Karakterről van szó. Az Eve-nek gyártói mérés szerint neutrális frekvenciagörbéje van, ezért referencia. És hát az Edifier S3000 magasának teteje visszafogottabb Monitor módban. Ami egyébként nem baj...
A reflexcső zaja (ún. portzaj, angolul port noise) azért van, mert túlterheled, nem elég nagy a keresztmetszete hogy átmenjen rajta a levegő zaj nélkül. Baja nem lesz tőle, csak a zavaró lehet.
De abban a dévidgetta számban nincs is komoly mély, 60 Hz a bassline alja.
Ebben van mély bassline (zenének mondjuk ehh), nálam az S3000 Pro még épp kiadja szépen, 37 Hz.
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #61900 üzenetére
"szélesebb tartományú hangokat képes kiadni"
"Amit valszeg egy átlag user mint pl én is soha nem fog kihasználni."
"A zenéim 90%-a MP3 és a letöbb még kisebb mint 320kbps pláne nem 48kHz-esek."Én nem olyan hangokra gondoltam, amit nem hallasz, hanem például a legfelső, finom magasakra
A JBL Partybox arra tuti képtelen, mert nem a finomság és a selymesség volt a szempont. Ezért szerkesztettem a hozzászólást és töröltem ezt a kifejezést, mert tényleg félreérthetően írtam. Én egyébként sokat hallgatok zenét YouTube-ról, szóval én sem a legminőségibb formátumot hallgatom mindig.
Próbáld meg 0-ra tekert basszussal Monitor módban. Úgy is puffog a reflex nyílás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest