Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
domedee #56999 üzenetére
Egy kisebb sztereó hangfal nyilván nem tud versenyre kelni egy dedikált mélynyomóval rendelkező 2.1-es vagy 5.1-es rendszerekkel.
Érdemes lenne meghallgatni, tesztelni. Sajnos nem nagyon van más mód.Ez: Edifier S350DB 2.1 nekem is tetszik. Olvasd el az értékeléseket is itt, az egyiket ki is emelném itt:
"Elválnak a magas és közép hangok, nem doboz hangú a mély. Ilyen ár/értékben verhetetlen."
Ez elég biztató, ugyanis a 2.1 vagy az 5.1-es rendszereknél a közép tartomány szokott eltűnni, ezért kevésbé ajánlott általános zenehallgatásra, de ha tudták ezt orvosolni (amúgy elég komolynak néznek ki a polcsugárzók tehát lehet hogy igen) akkor jó választás bár az árát megkérik. -
domedee
senior tag
válasz
Cs1csó #56998 üzenetére
Sztereóban gondolkodtam, csak azoknál max 4"-es a hangszóró, ami elférhet fizikailag.
Sosem voltam basszus őrült, de azért legyen alja a zenének. Ha lenne helyem, akkor egy 5,5-6,5" méretű stúdiót vennék valószínűleg. Így keresnék helyhatékony, de teljesebb hangzású alternatívát. -
-
domedee
senior tag
Sziasztok, gondolkodom a 16 éves Genius SW HT5.1-em (még az eredeti. első verzió) lecserélésén és keresnék olyan 2.0/2.1-et, ami főleg zenében "szép" hangzású de a filmeket sem üti agyon.
A Genius már néha "fárasztja" a fülemet, nem tudom jobban mondani.
A szoba az a klasszik panel háló 3,2*3,2m. Ami a gondom, hogy az asztalon kb.17cm hely van max szélességben a hangfalaknak/db. De ebbe meg már nem férnek bele 4"-től nagyobb méretű hangszórósak, ahogy nézem. Elsőnek az Edifier S1000-t néztem, de aztán rá kellett jönnöm, hogy az nem fér be...
A mostani frontokban is 4" + tweeter van, meg 6,5 a SW-ben.
Így maradtak a következő versenyzők amik elférhetnek (az árat is figyelembe véve, amit max ráköltenék): Edifier S350/R1700/R1280. Van még más értelmes választás, ami el is fér?
Meghajtva amúgy egy Soundblaster Omni Surround USB--s hangkrátyával lenne PC-ről RCA-n át. Jobbnak gondolnám az ebben levő D/A-t, mint amit a hangfalba raknak. Vagy tévedek?
-
Prego
senior tag
Tegnap lerendeltem egy Edifier R1380DB-t félve a hirtelen áremeléstől. Biztos nagy ugrás lesz a mostani hangfalakhoz képest, bár még nem tudom hova rakom, a 180 centis íróasztalt teljesen elfoglalja a két 32-es monitor, lehet még polcot is kell néznem
-
br4adam
aktív tag
válasz
racskobalazs #56986 üzenetére
Én ezt vettem nyáron magamnak. Játékhoz, zenéhez, videó nézéshez nekem bevált, nagyon tiszta, kiegyenlített a hangzása, de ha szereted a nagy mélyeket, akkor csalódni fogsz.
-
Ha kell mély, akkor Edifier S350DB / S351DB, ami 90-100e körül van. Másik opció a 8" stúdió monitor lenne, de az már nagyon túl van a kereten, kb 150e körül hozható össze.
Az MP3 egyébként nem szentségtörés, egy FLAC vs MP3 vakteszten gyakorlatilag szinte mindenki elvérzik.
-
KDOG
tag
Üdv!
Hátha tud valaki mondani egy jót.
Cél: zene és filmek pc-ről. Szentségtörés MP3 formátum pl...
Amit imádok: ha van mély. De értelemszerűen a többi sem árt, sőt! Legyen is!
Keret: igazából franc tudja... 60? Mondjuk. Ha több, több. Főleg, hogy kereskedő is vagyok, mehet feljebb, de 100 felett nekem "nem ér annyit az egész".
Eddig: Crative 2.1 kb 15 éves hangfalszett, aminek a potmétere a kukában landolt és kínából vásároltam valami rém egyszerű (ám legalább jól működő) helyettesítőt a helyére. Igazából nincs vele sok gondom, de szeretném frissíteni.
Értem én, hogy sztereo az isten, de akkor legyen mély is benne, bőséggel. (igen, elolvastam a leírást). Bár ilyet eddig csak 2.1-el tapasztaltam, de nyitott vagyok a témára.
Az audiobolondoktól falra mászok, hogy mennyire cseresznyefa a hangfal doboza és érezni benne a tokaji leejtők harmatos, méhecskedünnyögéseit.... és a 1,5 milliós hangfalhoz 500e egy kábel, mert azon jobban fog szólni (a kis szobában, ikea bútorok között, gipszkarton falakkal.... van ilyen ismerősöm, aztán jimmy meg britney szól neki rajtameg sem kérdezem, mert tuti jön azzal, hogy 4 millióból megvan egy kezdő szett, ahol jimmy hangja nedvesíti a környék nyugdíjasait), szóvel ez a vonal nem érdekel, átlagos felhasználásra kell. Nálam egyébként 4,5x4,5 szoba. Tégla. Ha ez számít bármit is.
Honnan hallgatom? Vagy a gép előtt ülve, vagy attól 3 méterre feküdve.
Miért kérdezek? Mert elsőre ráböktem egy logitech z333-ra és most néztem vieót, hogy a magassugárzó csak egy kamu beragasztott dísz, az erősítője meg búg, ha be van kapcsolva. Na igen... ne búgjon. Ez fontos. És a mély+közép+magas közül egyik se legyen egy műgyantáva betaknyolt dísz.
Köszi!
u.i.: Jack csati előnyvagy valami olcso kártya ajánlat is jöhet, amin van mondjuk digitális kimenet. De a BT nem igazán érdekel, nincs is.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Nézegettem ilyen nagyon belépő monitorokat, és az lenne a kérdésem, hogy a linkelt darabról valakinek van véleménye? Próbáltátok már?
Gondolkodtam Edifier-en is (1280DB, de az drágább is és nagyobb is, ez még úgy kb pont elférne a monitor két oldalára).
Használata főként zenehallgatás, film/videónézés lenne, gép előtt kb 50-70 centire a hangfaltól.
Előre is köszönöm!
(ár tekintetében 33k-ért meg tudom szerezni a tanulói kedvezménnyel az oldalon)
-
Yézi
aktív tag
válasz
sladka_pani #56918 üzenetére
Nemrég írtak, gyártó elfogadta a garanciális igényt, szóval happy end lett a vége. Mondjuk vicces is lett volna, ha ilyen puffogásra rámondták volna, hogy semmi baja, mehet vissza.
A bolt is tök rendes volt egyébként, mikor jeleztem nekik a problémát megjegyeztem, hogy jobban örülnék ha visszafizetnék a termék árát, mivel semmi kedvem szerencsét próbálni egy harmadik cseredarabbal is. Ma el is kérték a számlaszámot, visszautalják a vételárat. -
norba69
senior tag
válasz
Cs1csó #56977 üzenetére
Különösen úgy jó a TV-hez az 5.1 szett, hogy a nagy doboz a tv mellé a földre rakva, a hosszabb fajta doboz a tv tetejére, a 4 db kis doboz meg a tv mellé. Így igazán ba..ó hangja vagyon! Csak úgy aggya!
A sok mazzag meg így nincs útba.
Szerk: én még csak ilyen elrendezésben láttam 5.1-et, a hátsó hangszórók és kábeleik útban vannak átlagfelhasználóéknál, nincs hova elhelyezni. -
Cs1csó
titán
válasz
samu2062 #56976 üzenetére
Miért, szigorúan tévé mellé egy 5.1 a legjobb, még egy ProLogic is teljesen jó ha a sztereo jelet 5.1-re teszi.
Ha digitális kimenetre lehet kötni, és pl. pendrive-ról, hálózatról 5.1-es filmnél teljes lehet az élmény amit az 5.1 ad.
PC-re már kérdéses a többféle használat miatt (zene, film, játék) egy sima sztereó rendszer mindig megbízható aranyközépút.
(volt PC-re 2.1 és most van 2.0, és van 5.1-es házimozi rendszer is. )A 1280T-at hallgatta már tévére kötve filmhez nem estem hasra tőle, persze a gyári hangkeltőknél jobb.
-
Cs1csó
titán
válasz
MaddeNNNN #56974 üzenetére
Tévé mellé én bepróbálkoztam volna egy 5.1-es rendszerrel valami ilyesmivel:
Logitech Z607 5.1 (ez távirányítós)Vagy 2.1-est hogy legyen némi "dübögés" pl.:Genius SW-HF 2.1 1205
Vagy távirányítósat, bár ezt nem ismerem: Fenda A180X 2.1
Zenehallgatásra 2.0, filmnézésre 2.1 vagy 5.1, játékra pedig 2.1 esetleg 5.1
Ha valaki mindet műveli PC-n akkor 2.0.
-
Hauptmann
veterán
Hamarosan rendelek egy Topping 33 Pro+ DAC/AMP-ot. Az S351-et hogy érdemes rákötni, koax, optikai, vagy tök mindegy?
-
Djuree
félisten
oké köszi.
-
munky
őstag
Sziasztok!
Kanto YU6 tapasztalata van valakinek? PC asztalra lenne, felhasználás kb. 70% játék és 30% zene (elektronikus, rap, pop). A beépített DAC nekem szimpi, meg hogy elől van kikapcsológomb. Alkalmanként bluetooth zenelejátszás is nagyon jól jönne.
Esetleg ilyen célra is jobb felállás lenne M-Audio BX8-at meghajtani egy bluetooth képes külső DAC-al? Például Topping D50S?
-
Perillustris
senior tag
válasz
partxxx #56963 üzenetére
Szerintem ez csak akkor jó döntés a 351 ellenében, ha min. 80%-ban zenét hallgatsz (persze nem a kertből), és a maradék a filmezés. Kiegyenlítettebb felhasználási módok mellett sokkal többet ad a 2.1-es rendszer a filmek miatt, ráadásul muzsikánál sem lesz hiányérzeted (hangerőben sem).
-
Most nézem, egy ideje kapható nálunk az Edifier T5!
Ez elvileg ugye a S350DB / S351DB mélyládája, ami azért elég jó. Habár a mostani 60-70ezres ára már kevésbé, legalábbis árgép szerint volt ez 50e körül is.
Úgy is tud működni, mint a stúdiós mélyek, azaz sorba lehet kötni a forrás és a meglévő 2.0 hangfalak közé:
A képen látszik, hogy 30 és 160 Hz között állítható a keresztváltás, meg van fázisfordító is rajta. Persze az a kérdés, hogy vajon le is vágja-e a rá között szatelitekről a mélyet.
-
válasz
partxxx #56960 üzenetére
Az Edifier S1000DB egy másik kategória.
Filmezésre az S350DB / S351DB az igazán alkalmas szvsz, mert jó mélyre lemegy, miközben minőségileg abszolút rendben van, beszédérthetősége kiváló. Az R2750DB-nél általánosságban egy kategóriával jobb. Nyilván az S1000DB-től már lemarad, hisz az mégiscsak egy rendes 2.0 és nem 2.1, cserébe ugye nem megy olyan mélyre.
Az S1000DB-nél még fontos, hogy 100-120e Ft-nál többet nem ér. Ugyanis 150e-ért szokott lenni S2000 és 200e körül S3000, ezek jobban megérik. Ugyanígy az R2750DB meg max 75e, az S350DB / S351DB bögreszettekért meg max 100e Ft-ot érdemes adni.
-
partxxx
tag
Sziasztok, szeretnék egy kis útmutatást kérni
Hangszórót keresek filmezéshez és zenehallgatáshoz.
(A filmeknél én is tapasztalom, hogy a párbeszédek alig hallhatóak az effektekhez képes, de nem ez a lényeg)
Szükséges, hogy legyen rajta BT, illetve, hogy tisztán és hangosan szóljon, ha az udvaron dolgozgatok.
TV-ről optikán vagy SPDIF en hajtanám meg.amiket néztem az Edifier S1000MKII és Edifier R2750DB
nem találtam marginális különbséget köztük
ebben a kategóriában melyik a jobb vétel? esetleg van még más javaslat is ?
-
ad4m1337
aktív tag
sziasztok!
van egy szeretett, sokat hasznalt Edifier S1000DB hangfalparom ami TV -hez van csatlakoztatva.
Nagyon jo rajta zenet hallgatni, illetve filmekhez is eleg a teljesitmenye szamomra, egyedul neha egy kicsivel tobb kozeptartomanyt hianyolok, tehat pl a filmekben a dialogok kicsit lehetnenek hangosabbak.
Erre megoldas lehetne egy hangprojektor, ossze tudnam kotni oket?
Koszi a vazsokat elore is!
-
newclass
tag
válasz
Perillustris #56954 üzenetére
Mostmár én sem
-
Perillustris
senior tag
válasz
newclass #56851 üzenetére
"akinek Edifier S350/351 DB-je van. Ti mindig kikapcsoljátok a mélynyomó hátulján lévő kapcsolóval is"
Soha. (351 - most akciós)
-
norba69
senior tag
válasz
Archttila #56952 üzenetére
RCA XLR átalakító
Vagy ezt a Nedist szát lehet húzni kétfelé. -
Archttila
veterán
Hely az van neki azzal nincsen gond, csak az a rohadt kabel mar megint...
Csak RCA van a DAC-on. -
-
Archttila
veterán
válasz
norba69 #56949 üzenetére
halkan is kellemesen szól
Ez lenne a legfontosabb szempont, de akkor gondolom - foleg ami a melyeket illeti - mindenkeppen jo valasztas az Eris 5-el szemben.
Nezeledok meg hatha valahol meg tudnam oket egymas mellett hallgatni, vagy legalabb csak egyet kettot a kiszemeltek kozul. -
Archttila
veterán
Most kicsit elbizonytalanodtam az Eris 5 kapcsan. Alzaban egesz jo aron adjak az M-Audio BX8 -at [link] lehet erdemeseb lenne akkor mar inkabb azt venni.
Kerdes asztalra mennyire jo valasztas ez a meret mivel valamivel tobb mint egy meterre lennenek a fejemtol a hangsugarzok. Szoba kb 20nm, asztal mellett szekreny igy gyakorlatilag fal lenne a hatanal es az oldalanal is, ami legjobb tudomasom szerint a hatso nyilasok miatt megint csak nem tul elonyos. -
Yézi
aktív tag
válasz
Eversmann #56946 üzenetére
Fentebbi kijelentésem leginkább az 1280T-re vonatkozott, 1700BT-t igazság szerint nem hallgattam túl sokat mivel nem nekem kellett, viszont egy fokkal már jobb volt, de számomra még mindig nem volt az igazi. Persze tegyük hozzá, hogy eléggé hozzá vagyok szokva a sub-hoz, autóban is egy XW-1500-am volt (ami sajnos a jelenlegibe már nem fért bele, azóta is fáj a szívem érte
), S350DB hangja viszont nagyon tetszett, nem éreztem túl kevésnek, se túl soknak a basszust, de volt benne kellő erő.
Nem is nagyon tudom kifejteni igazából mi volt a problémám, ez a zene talán jó példa, 46 másodperctől hallhatóak azok a kis "morgások" vagy minek is nevezzem, na ezek az 1280T-n nem igazán jöttek át.
Amíg várom az új cuccokat visszahoztam a régi Philips MCM2150-em, hogy addig is legyen valami hangkeltőm. Alapvetően a hangjával/hangképével ezzel sincs problémám, de itt is megvan az a hiányérzet mint az 1280T esetében. -
Archttila
veterán
Ertem! De akkor ha jol sejtem itt a vezerlest ugy kell elkepzelni, hogy DAC hangero maxon, a tobbit meg oprendszer alol adagolom ugye?
-
Archttila
veterán
-
válasz
Archttila #56938 üzenetére
Ez simán jó stúdió monitorhoz. Ha a hangerőszabályzó az RCA kimeneteket is szabyálozza.
Eris 4.5 az budget stúdió, míg az Eris 5 az meg már rendes stúdió, szóval egy kategória különbség biztos van.
De ha teheted, akkor menj el valahova hallgatózni. Az Eris úgy tudom visszafogott, nyugodt hangú, azaz kicsit amolyan V.
-
válasz
Archttila #56930 üzenetére
Milyen DAC-od van?
Igazából akár sima PC jack kimenetre is ráköthetők a stúdió monitorok, csak hát nem érdemes. Ugyanis ilyenkor a hangerőszabályzást az operációs rendszeredben szoftveresen kell végezni, ami a mai 24 bites hangkártyák világában habár minőségvesztést gyakorlatilag nem okoz, de nem valami praktikus. Másrészt a stúdió monitorok érzékenyek a zajra, szóval simán egy PC kimenetéről előfordulhat, hogy pl tücsök módjára halkan ciripelni fog a hangfal.
-
Archttila
veterán
Nem rossz otlet!
Vagy max elengedem es marad a 4.5-es, bar gondolom az 5-ös sokkal jobb.
Az mondjuk mindenkepp elgondolkodtato, hogy ha az embernek nincs meg hozza a technikai hattere kabelek, megfelelo hangkartya, dac stb akkor valoban en vagyok-e a celkozonseg, nem pedig az aki mondjuk zeneszerkesztesre keres egy ilyen hangfalat. -
Archttila
veterán
Az nem fog menni mert egy Asrock Deskmini-m van amibe babszem nem fer
nemhogy hangkartya...
Ebbol akkor igy E4.5 lesz. pedig mar kezdtem beleelni magamraadasul eleg nagy deskem van kozepen egy 32's monitor, alatta a deskmini, dac amp ahh na mindegy akkor ezt semmifele kabelezesssel nem tudom megoldani ugye?
Ha azt mondjatok hogy nbiztosan nem akkor berendelem az E4.5-et mert a jo oreg kis Genius 1250B atkerult a gyerkochoz es ha mar most pont van ra keret akkor nem vennek Edifier-t ha nem muszaj. -
Archttila
veterán
válasz
Toncsi #56928 üzenetére
Ooo te jó ég hogy én mekkora egy segg vagyok
véletlenül kevertem valamelyik másik Amazonos cuccal ami szinten a listán volt.
Szóval akkor ide elég lesz a DAC-om line out kimenete egyenkent a hangfal unbalanced RCA bemenetébe , jól mondom?
Egyébként a sima E5 és E5 XT között van valami lényeges különbség ami miatt megérné a felárat? -
Archttila
veterán
Ha már szóba hoztad: a jelenlegi Fosi BT20A erősítőm https://a.aliexpress.com/_mqJ9VGo meghajtana normálisan egy PreSonus Eris E5 hangfalpárt? Ha igen akkor milyen vezetéket kell majd vásárolnom hozzá?
Első studio hangfalam lenne, ha láma voltam nézzétek el nekem pls. -
PuMbA
titán
-
xmad
őstag
Melyiket lenne érdemes választanom ezek közül?
Yamaha HS7 vagy JBL LSR306
Jelenlegi edifier R2730 után érezhetően lenne minőségbeli javulás vagy elhanyagolható mértékben? egyébként teljesen megvagyok elégedve az edifier hangjával, de régóta szemezek már a studio monitorokkal.
én windowson belül állítom a hangot, továbbra is így tervezem, ezért nem gondolkodom plusz egy külső hangkártyában, a pc-ben lévő Sound Blastert szeretném továbbra is használni. -
L.Szabi
tag
Sziasztok,
Edifier 1280t-m ma jött meg, treble/bass tekerőt hogy érdemes beállítani? Alap járaton minkettő le van keterve nullára.
-
Yézi
aktív tag
válasz
szabeska #56921 üzenetére
Köszi!
Ahogy olvasom a Reveal egy fokkal jobb mint a BX8, viszont sok darabnál elég magas alapzaj van jelen. Emiatt kicsit tartózkodom is tőle, erre sajnos eléggé allergiás vagyok. Muzikernél jelenleg 8 ezerrel drágább darabja mint a BX8, bár jelenleg nincs raktáron, de ha rendelésig beérkezik még fontolóra veszem.
Még egy dolog. BX8 kapható szettben is Air 192|4-gyel karöltve, így egy tízest tudnék spórolni a Scarlett Solo-hoz képest. Kérdés, hogy megéri e ezen spórolni, vagy jobban járnék a Scarlett Solo-val? -
szabeska
addikt
Volt ilyen Scarlett-em 802 párral, nem kellett mellé sub az tuti. Keress rá itt fórumon a nevekre (én is csak amatőr vagyok a témában, azóta hifim van
), de jobban jársz szerintem 8"-os párral, mint 2.1-el. A DAC pedig mindenképp kell hozzájuk (Pl a Scarlett), hozzá tartozó asio vagy wasapi pluginnal+foobar zenéhez, és valami jóféle kábel is
-
Yézi
aktív tag
válasz
sladka_pani #56918 üzenetére
Mindenképp megírom majd mi lett a végkimenetel.
-
Yézi
aktív tag
válasz
szabeska #56917 üzenetére
Nem igazán vagyok jártas a témában, igazából éppen akartam is kérdezni vásárlással kapcsolatban, szóval örülnék ha tudnátok segíteni.
Keret max ~150 ezer környéke, PC-hez kellene, maximum 45cm magas, 42cm széles, 32cm mély ami elfér az asztalon. Alaplapi hangkártyám van csak, így talán ezt is érdemes lenne belekalkulálni az árba.
Minimális olvasgatás után eddig ezt a két opciót néztem:
-JBL LSR305P MKII + Focusrite Scarlett Solo 3rd Gen
-Presonus Eris 5 + Eris Sub 8 (ez esetben viszont maradna az alaplapi hangkártya, nem tudom így mennyire lenne életképes megoldás)
BX8, illetve még a Reveal 802 is beleférne a keretbe a Scarlett Solo-val karöltve (ami már csak a kényelmesebb hangerőszabályzás miatt is jó jönne). Gondolom mélyek tekintetében ezekkel jobban járnék mint a JBL-el?
Nem ragaszkodom a sub-hoz, de azért szeretem ha kicsit "ütnek" a mélyek, R1280T és R1700BT esetében ez nagyon hiányzott, persze nyilván más kategória, nem is igazán várható el tőlük.
Előre is köszöntem a segítséget. -
Yézi
aktív tag
válasz
sladka_pani #56913 üzenetére
Bolt visszavette, elküldték gyártóhoz bevizsgálásra, jelenleg még várok a fejleményekre, azt mondták január első felében számíthatok rá.
Az első darabnak amit rendeltem egyáltalán nem volt ilyen problémája, bár annak meg sajnos más volt, ilyen zörgő hangot adott, emiatt cserélték is ugye.
Én már lemondtam erről a darabról, elég volt belőle.Fizukor berendelek inkább valami stúdió monitort, aztán ha kevésnek találom a mélyet talán majd kiegészítem egy subbal.
-
camper007
csendes tag
Sziasztok!
Segítség szeretnék kérni, tervezem lecserélni a Microlab M300u 2.1 hangfalamat.
Digitális kimenettel használnám pc-re kötve.
Kb 50.000huf körül örülnék, ha megállna.
A hangzásvilága tetszett a microlabnak.
Köszönöm előre is a rám fordított időtöket. -
sladka_pani
senior tag
válasz
sladka_pani #56912 üzenetére
Második nap tapasztalat alapján bejövős a cucc, de azért magasabb hangerőn előjön az a fura rezonálás, ami
Mr. Jesus -nak is.
Ez olyan 40-80 Hz környékén és inkább teszteknél, de néha általános zenénél is ha odahajolok. Viszont ha megérintem a nyomó tányérját óvatosan, akkor megszűnik, eltompul.
Ez akkor most hiba vagy sem? Kiváncsi lennék kollégának végül milyen kimenetele van a történetnek. -
Degeczi
nagyúr
válasz
sladka_pani #56910 üzenetére
48 kHz, és érdemes azt használni, mert a hangszóró jelfeldolgozása és erősítője digitális, így kimarad egy AD - DA átalakítás
-
sladka_pani
senior tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg az: Edifier S350DB 2.1 szettem.
Még szoknom kell!
Kérdésem az lenne, hogy van jelentősége hogy jackkel vagy optikain csatlakoztatom a PC alaplapi hangkártyájához? Nekem az optikai szimpatikusabb, de annál írja hogy csak PCM 44khz vagy mi van limitálva.. ez mit jelent? Köszi, ha megmagyarázzátok -
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy Edifier 1280db hangszórót Emagról és PC-hez szeretném csatlakoztatni, viszont jelenleg nem sikerül működésre bírnom a cuccot.
Asrock B150M Pro4 alaplapom van, amin nincs optikai kimenet, hanem ez a 6 színű jack bemenetes panel van rajta, nem tudom mi a szakszerű megnevezése. Az 1280db-be bedugtam azt a kábelt - a line 1-be - aminek RCA az egyik fele és jack a másik, a jack felét pedig az alaplap hátsó paneljének oldalsó hangszóró kimenetes jack csatlakozójába és hiába van line 1-en az 1280db, nem szól, csak ezt a statikus sistergést hallom halkan amikor adok rá hangerőt.
Hogyan tudnám ezt a hangcuccot PC-hez csatlakoztatni? Valamilyen átalakítóval?
Bluetooth az megy, telefonon kipróbáltam. Sokan dicsérő véleményt hallottam erről a hangszóróról és tényleg elég jól szól a méretéhez képest.
A ráadás az az, hogy a távirányító sem működik, pedig adtak hozzá elemet. Mondjuk az benne van, hogy szar lehet az elem.
-
Picco
addikt
válasz
WinZol #56903 üzenetére
1. TV audio kimeneti csatlakozok tipusat tudnunk kellene
2. de ugy sem letezik ilyen megoldas szerintem. (olcso resze a megadott pontoknak elegge kiuti a megoldasok nagyreszet)egyetlen dolog jut eszembe: BT transmitter es azzal kicsi BT hangszorora/fulhallgatora kuldeni a hangot.
-
pruzsi
őstag
Üdv.
Szeretném lecserélni a tv re kötött edifier p3060 at valami jobbra
2.0 vág 2.1 érdekelne , microlab 6c választanám ha rendes áron adnak nem pedig 70k ért. Vagy 1700bt,Számítógép mellett van r2750 de nem szeretném állandóan pakolgatni.
Illetve van egy z333 kint a garázsban edzeshez de az csak zajkelteshez alkalmas.Jelenlegi keszlethiany és túlárazott árak mellett, ezeket néztem ki van közte ami nagy ugrást jelentene a p3060 után. Osszefoglaloban lévő microlabokat már nem forgalmazzák ,nincs raktáron vagy túlárazott .Nem túl jó a helyzet .
Edifier 1280db
Edifier 1280ts
Edifier r1600t III -
WinZol
aktív tag
Üdv!
Korházba tartózkodás idejére keresek megoldást az alábbi problémára:
Kb. 10 éves TV-t kellene összekötni egy hangszóróval, ami a TV-től kb.
3-4 méterre lenne.
A cél az lenne, hogy a TV és a hangszóró között ne legyen vezeték és a kapcsolat ne szakadjon meg (vagy beavatkozás nélkül éledejen fel) ha 1-2 napig nincs a TV bekapcsolva.
A TV és a beteg szekrénye mellett van 230V.
A betegnek csak a TV távirányítóját kelljen használni. Azzal tudja a TV-től távolabb lévő hangszóró hangerejét szabályozni.Nehezítő körülmények:
- Vezeték nem húzható a takarítás miatt.
- A használója idős és nem tud felkelni, így problémát jelent, ha
megszűnik a kapcsolat.
- Lehető legkevesebb pénzből kellene megoldani.
Szóval amit keresek az legyen:
- stabil,
- gondozásmentes és
- olcsó!Köszi az ötelteket!
WinZol
-
samu2062
senior tag
válasz
mesehabbal #56876 üzenetére
[kép]
Apámnak volt ilyenje régen. Az EQ látod, hogy itt is kicsit "v" alakban áll, de én anno a középső 1khz-es csúszkát teljesen le, a két szélsőt teljesen föl raktam, a másik kettőt középen hagytam, ezzel a mélyet és magasat kiemeltem, a közepet visszevettem, mert anno azt hittem így a jó. A csúszkák pedig gyönyörű "v" alakot formáztak.
Na ez a "v" hangzás. -
tboj
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Friss videón az Industria II
- Windows 11
- Viccrovat
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest