- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- iPad topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rAY.BAN
tag
válasz
keménygödör #51648 üzenetére
Szal akkor ha M-Audio BX5 D3-ot veszek most, később powered studio Sub kell majd hozzá, ami kb 100-150k HUF minimum? Mennyit add hozzá itt a Sub?
Edifier S350DB 2.1
[link] 120k HUF "csak" -
rAY.BAN
tag
válasz
keménygödör #51643 üzenetére
Ezek a külső "hangkártyák" mennyivel jobbak mint egy hasonló árú belső Sound Blaster pl.?
Illetve ezeknél lenne lehetőség később egy Sub-ot hozzáadni a rendszerhez vagy akkor vmit le kell majd cserélni? -
keménygödör
tag
válasz
rAY.BAN #51641 üzenetére
Szigorúan csak pl.
- két M-Audio BX5 D3 vagy ESI aktiv 05 (vagy Alesis M1Active MKIII) stb.
- két TRS - TRS vagy TRS - XLR male kábel (pl. Bespeco HDSM)
- Behringer UMC22 U-Phoria, Mackie Onyx Artist 1.2, Presonus AudioBox iOne, a most emlegetett Focusrite Scarlett Solo 3rd Generation, stb. amire a többiek nem mondják, hogy gagyi. -
PuMbA
titán
válasz
ToniSoprano #51640 üzenetére
Aki nem nagyon vájtfülű, annak szerintem mindegy. Volt aki Presonus Audiobox 96-ról váltott Solo-ra és azt mondta, hogy azok is hasonló hangzásúak
-
rAY.BAN
tag
válasz
keménygödör #51639 üzenetére
Van esetleg konkrét javaslat, hogy ez hogy nézne ki pontosan?
-
ToniSoprano
addikt
válasz
TechN7ne #51623 üzenetére
Én próbáltam kérdezni az egyik boltban a Focusrite Scarlett Solo 3rd mikorra várható. Azt mondta kifogytak, eddig kb 25-en várnak rá. Azért ha annyira rossz lenne szerintem nem biztos hogy ennyien vennék, de nyilván árához viszonyított a hangzása. Mindenki jó értékeléseket ír róla, nem hiszem villogás, design miatt önmagában. De nyilván nem 100 ezres szint. 40 körül mit vennél Focusrite Scarlett Solo 3rd helyett?
-
-
rAY.BAN
tag
Sziasztok,
PC hangfal vásárlással kapcsolatban szeretnék tippeket kérni. A jelenlegi Genius SP-HF1255B-om, amit eddig nagyon szerettem, sajnos elkezdett haldokolni...
Hangkártyám, egyenlőre: Realtek ALC1220-VB (ha nem elég jó, javaslatokat elfogadok)
Budget kb. ~80-100k HUF
A helység mérete olyan 10m3, és max 2.5m-re lennék a hangfalaktól, amik az íróasztalon lesznek, a monitort közrefogva.Eddig ezeket nézegettem:
Edifier R1280T 2.0
Edifier R1700BT 2.0 (Bluetooth-ra nincs szükségem)Nem igazán sikerült döntenem 2.0 vagy 2.1 mellett (egy nem túl nagy mélynyomó elfér hely-ügyileg), illetve, hogy ennyiért már összerakjak-e vmi Passive+DAC setupot inkább.
Segítséget előre is köszönöm.
-
norba69
senior tag
Ha el akarsz borzadni, akkor halgass meg valahol egy hanprojektort, vagy soundbart.
A BX-5 után mellbevágó leszNálam távírányítós konnektorról megy a Tannoy Reveal 802 pár+ a TV az egyik gombon, billentyűzetet világító menyezeti led lámpa a második gombon, számítógép a harmadik gombon a hálószobámban.
A gép kikapcsolása után a távirányítón a minden off gombbal teljes sötétség lesz, csak a piros kijelzős óra marad bekapcsolva -
csƵ
addikt
Üdv!
Megvettem pár hónapja az M-Audio BX5 hangfalpárt, amiről írtam is, hogy mennyire tetszik a hangja. Nos, költözés miatt nem használom már 2 hónapja, és lehet még félévig állni fog. És egyébként is 90%-ban TV-vel ment. Azt meg nagyon untam, hogy melegedett és állandóan le kellett kapcsolni a hátulját, mert standyby-ban is fogyaszt eleget...
Kell ez nekem? A hangja igen, de egyszerűen nincs kihasználva. TV-hez, filmekhez, Xboxhoz nem jobban járnék egy hangprojektorral/sound barral? -
Solo 6Chez (Microlab többihez is) működö android remote, előbb teszteltem.
[link] -
Picco
addikt
válasz
TechN7ne #51620 üzenetére
Az teljesen rendben lett volna ha a kollega koltsegvetese 50-100k lenne DAC-ra egyedul.
50k maxbol kell kihozni egy hangkartyat es 2 hangkeltot amik jobbak a Genius 1250b-nel. Erre kert a kollega segitseget tapasztaltabb felhasznaloktol.blkmrkt: lezso6(leiras) es meg sokan masok hasznalnak Microlab Solo 6c-t es ebben az arkategoriaban talan ez a legjobb ar/minosegu hangfal itt tobbek szerint is. sok sikert
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #51619 üzenetére
Annak örültem, hogy végülis nem léptem visszább egy ilyen olcsó cuccal :)
-
-
PuMbA
titán
Én csak annyit tudok mondani, hogy a 2015-ben 90k-ért vett TC Electronic Impact Twin-emhez képest semmi különbséget nem hallok az ebben az évben 35k-ért vett Focusrite Scarlett Solo között az anno 100k-ért vett JBL 305-ösökön és egy Shure SRH440 fejhallgatóval
Meglepően ugyanúgy szólnak és a részletesség, magasok is hasonlók, valamint a tér is ugyanakkora, pedig ugye az előbbi Firewire-ön ment, ráadásul külső táppal, ez meg USB-s és nincs külön tápja.
-
Picco
addikt
válasz
TechN7ne #51614 üzenetére
Ne viccelj mar, focusrite az egyik legnepszerubb ha nem A legnepszerubb belepo szintu dac, le is copom magam ha hasonlo arkategorias MAudio es focusrite kozott vakon megmondod a kulonbseget egy 30k's hangredszeren, hiszen a kettore egyutt szan osszesen MAX 50-et.
Hagyjuk mar ezt a sznobsagot...azt sem tudod hogy balanced bemenetu studio monitort fog e venni vagy valami konzumer cuccot.blkmrkt: en sajnos nem vagyok hozzaerto, de en egy hasznalt XFi USB HD-t celoznek meg. Szerintem jol belotted a koltseg aranyokat 1:3 dac:hangfal. Milyen hangkartyad van jelenleg?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
blkmrkt #51613 üzenetére
Amik jól szólnak ,lényeg hogy szimmetrikus monitor kimenet legyen rajtuk:
M-Audio/Steinberg/Presonus/Audient/Roland/Native Instruments/Tascam/Motu/ApogeeAmit nem ajánlok és általában sz@rul is szólnak:
Focusrite/Behringer/IconHa meg nagyon nem sajnálod a hangminőségre a pénzt ,Universal Audio bármelyik terméke megteszi.
-
blkmrkt
csendes tag
Sziasztok,
eljött az alaplapi kártyába csatlakoztatott Genius SP-HF1250B cseréjének az ideje és kicsit tanácstalan vagyok merre induljak. Alapvetően egy alap külső hangkártyát néztem ki és ehhez keresek hangfalpárt. Az összkeret amit a "fejlesztésre" szánnék az kb 40-45.000 ft (nagyon max 50k) kártyával és hangszórókkal együtt. A PC-t amire csatlakoztatva lesz a szett főleg videóvágásra használom, amiben azért van hangkeverés is de nincsenek túl nagy igényeim, a geniussal is meg voltam elégedve visszonylag - tehát nem tudom érdemes lenne-e elmenni belépő szintű stúdió monitor irányba (pl. VL-S3 vagy AV42) vagy esetleg a konzumerebb ajánlottak közül választani (ami tetszik az pl a vertrag - kürbis páros, kár hogy nincsenek már BT nélküli verzióban.)
Szóval jöhet mindenféle ajánlás, észrevétel, esetleg valami best buy ami van a piacon jelenleg, megköszönök mindenféle segítséget. -
Pfund
csendes tag
Sziasztok
Edifier R980T 2.0 hangfalat szeretnék venni.
Két számítógép lenne rákötve és felváltva használnánk.
Egy teljesen csendes irodába lenne elhelyezve, így nagyon fontos, hogy ne legyen búgó/zugó hangja. Kikapcsolat állapotban sem!
Ha ez atipus alapzajos akkor milyen másik típust ajánlotok 20-30ezer ft körül?
Az iroda 10m2, filmezés és zenehalgatásra használjuk nem túl hangosan inkább a hangosan, inkább a hangminőség a fő szempont. Vezetek nélküli kapcsolódásra sincs szükség.
Köszönöm a válaszokat előre is! -
PuMbA
titán
válasz
ToniSoprano #51606 üzenetére
komplete audio 1 nem szimmetrikus kimenetű, szóval nem játszik egyáltalán
-
Bodz
nagyúr
válasz
ToniSoprano #51606 üzenetére
Onyx Artist 1.2-t vegyél inkább ha valamiért nem felel meg a Solo. Nem lényeg ugyan, de Focusrite az is amúgy, a Mackie nem sokat tett hozzá a logón kívül.
-
aadren
csendes tag
Sziasztok! 50-100 ezer között keresek 2.0 vagy 2.1 Bluetooth hangdobozokat. Esetleg olyant amit bedughatok a tvbe kihangositani. De nem ez a fontos. Jazz, opera, klasszik, és persze Daft Punkt 😂
Tudnátok ajánlani?
akár használt szettet is vennék.
pld a Harman kristálykoponyái? De lehet ronda is csak szépen szóljon. Köszönöm szépen a segítséget! -
BK87
senior tag
Sziasztok. Van egy Sony CMT-GP7-es mikro hi-fi-m [link], amit a TV-hez kötve használok. Ehhez szeretnék új hangfalat venni, mivel a jelenlegiben a mélysugárzó kezdi megadni magát. A jelenlegi hangfalak 6 ohmosak, és 2x50 RMS a teljesítményük. Két DENON-t néztem eddig helyettük:
Denon SC-M41
Denon SC-F109
Ezek valamelyike megfelelne, az régi hangfalak helyett? Vagy van esetleg ezeknél jobb alternatíva? Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest