-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz
Ace Ventura #45848 üzenetére
Szia!
Nyugodtan megveheted.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Szerintetek egy Edifier R2730DB jó választás egy samsung tv-hez csatlakoztatva filmnézésre, illetve PC-re kötve zenehallgatásra? Optikán csatlakozna a tv-hez.
Emagon ma jó árban van, megrendelném.
Max 50K a keretem, de ha ennyiért tudtok jobbat, akkor meghallgatom. -
Bodz
nagyúr
válasz
tzsolesz #45846 üzenetére
Esetleg arra jó, hogy az adott videóban szereplő hangfalakról kiderüljön a karakterbeli különbség. De természetesen azt nem fogod tudni ezekből, hogy valójában milyen hangjuk van.
Különböző videók sem hasonlíthatóak össze, mivel mással lettek felvéve (Tascam DR-22WL, Zoom H6, stb). -
tzsolesz
nagyúr
válasz
SunMount3r #45845 üzenetére
Úristen, az már 40K. Ez a következő szint?
Más: ez mennyire megbízható összehasonlító csatorna? Már csak azért mert ezt nézegetem egy ideje..... -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Degeczi #45842 üzenetére
Kár, pedig eddig az volt a listámon, hogy ha egy szintet akarok lépni, akkor majd arra cserélem a 1250B-ket. De ezek szerint nincs akkora szintlépés...
Akkor nem maradna más következő lépcsőfokként, mint az R1800T III, de ennek nagyon felment az ára mostanában úgy látom (azon az egy helyen ahonnan lehet kapni).
-
válasz
tzsolesz #45837 üzenetére
TV távirányítójával fogod tudni állítani a Genius 1250 hangerejét.
Az X-230 amolyan csuffogós hangú, ezután a Genius kicsit fura lesz elsőre, de majd megszokod, s rájössz, hogy a sok "mélyért" (puffogás, csuffogás) nem érdemes beáldozni a hangminőséget. Nagyon jól hallható, érthető lesz a beszéd.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
thornadoj #45840 üzenetére
Igen, tudom, hogy kiemel, én direkt vettem annó ezt. Persze azóta változott már a véleményem róla, de még mindig tetszik.
Egyébként az Edifier R1280T és a Genius SP-HF1250B között minőségileg, és valódi teljesítményben mennyi a különbség? Bő 10K-val drágább az Edifier, de talán belefér még a tűréshatáromba. -
tzsolesz
nagyúr
Köszi. Úgy néz ki hogy akkor a 1250B lesz. Mondjuk jó lenne ha távirányítós lenne, mert 4 méterre van a TV.
lezso6: Edifier R1280T, hát az nagyon drága így. Na meg nem hiszem, hogy jobban szólna a Genius-tól.
Nagyon nehéz szülés lesz ez már látom.
Jelenleg 2 PC-t használok, az egyikre egy Logitech X230 van kötve, a másikra egy Genius SP-HF350X van.
Ezekhez képest tudtok véleményt alkotni a 1250B hangjáról? csak hogy valamennyire képben legyek. Netes rendelés lesz. -
tzsolesz
nagyúr
Köszi mindenkinek, meggyőztetek.
Rendben, akkor így nem veszek mellé 5.1-et.
2.1 is elég lenne, csak ne a TV hangját hallgassam. Valamivel élvezhetőbb hangot szeretnék a TV hangszórójától. -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
tzsolesz #45828 üzenetére
Vannak igazán jó pc-s felhasználásra szánt 5.1/7.1 rendszerek de ezeket már nem forgalmazzák, nem is ennyibe kerülnek, össze sem hasonlíthatóak az általad linkelt holmikkal - és további kiegészítést igényelnek a teljes hangorgánum kiaknázásához - pl. egy megfelelő hangkártyát (vele együtt egy Pc-t) és jó minőségü kábeleket..!
Szval ha nincs nagyobb kereted - hallgass a felettem szólókra..! -
PuMbA
titán
válasz
tzsolesz #45828 üzenetére
"Nekem mindenképpen 5.1 es kellene."
Ezt értem, de sajnos az 5.1 nem azt jelenti, hogy 5+1 hangszóród van. Kéne mellé térleképezési képesség is, ami ezeknél az olcsó cuccoknál nincs meg. Ilyen cuccoknál az 5.1 azt jelenti, hogy 5 pontból jön a hang, de ennyi. Ennek semmi köze a térhatáshoz, hiszen a valóságban bárhonnan jöhet hang, nem csak 5 meghatározott pontból. Azaz 5 pontból fogod hallani az erőtlen, szétfolyós, vinnyogó magassal "megáldott" hangot. Hát még az ellenségemnek sem kívánnák ilyet
-
Degeczi
nagyúr
válasz
tzsolesz #45826 üzenetére
Ennyiért nem tudod megoldani, fölösleges görcsölni rajta.
Pénzkidobás ilyen ipari hulladékokat venni - amiket ráadásul használni sem tudnál (ebben a kategóriában mindnek csak analóg bemenete van, márpedig egyik TV-nek sincs analóg 5.1 kimenete. Ezek a vackok számítógépes használatra valók, ott van a hangkártyán ehhez illeszkedő kimenet) -
válasz
tzsolesz #45826 üzenetére
15-22k-ért nem belépő 5.1-et kapsz, hanem szart.
A belépő 5.1 az 150-200k, s ez most nem sznobság, hanem nagyon komplex egy ilyen rendszer.
Gondolj bele, az 5.1 az pont 3x annyi hangszóró, mint a 2.0, ergo árban is legalább ennyibe kerül. Azaz 15-22k-s 5.1-nek kb egy 5-7k-s 2.0 felel meg. Viszont 2.0-ból minimum ~12k-s Genius 1250B ajánlott, mivel az olcsóbbaknál brutális szinten bezuhan az ár / érték arány, pénzkidobás.
Ráadásul TV-re szeretnéd kötni. Ehhez mindenképp kell DA konverzió, azaz pl optikai bemenet a hangfalra. Ez nagyban növeli az árat, mivel plusz elektronika. Pl az 23k-s Edifier R1280T "digitális" változata (R1280DB), kb másfélszer annyiba kerül, 36k-ba. Hát akkor 5.1-nél mennyibe kerül, hisz ott nem 2, hanem 6 csatorna AD konverziójára van szükség, ráadásul DD vagy DTS dekóder kell az 5.1-hez, amitől elszáll az ár. Szóval az 5.1 így ki van zárva, egyik kinézetten (és ebben az árkategóriában a többin) sincs digitális bemenet.
Illetve olcsó 5.1 (illetve 2.1) TV-hez már azért sem ajánlott, mert sajnos a beszédérthetőség rovására megy. Nagyon.
Ha TV-hez szeretnél valamit, akkor mélyebben zsebbenyúlós a történet. A legolcsóbb megoldás a Genius 1250B füleskimenetre kötve, bár ez kicsit kompromisszumos, mert TV-k füleskimenetének minőség igen gyatra szokott lenni. Lehet esetleg mellé Fiio D03K, de így elveszted a távirányítható hangot, szóval ez kizárható. A TV-hez egy belépő hangfalszett kb egy Edifier R1280DB, de az meg 37k. Viszont nem szól szarul, van hozzá távirányító és BT is.
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok. 15-22K környékén milyen 5.1-es házimozi hangfalszett ajánlott?
Tudom, hogy ez az összeg a belépő szint, és csak gagyit kapok. De ennyi van rá sajnos.
Milyet érdemes választani? Bluetooth-on 5.1 hang átmegy? Ennyiért van ilyen?
Mert egy Samsung UE43J5500-ra szeretném rákötni. A filmeket pedig hálózatról nézem rajta.Ezt is nézegettem: Serioux soundrise 5.1
De ez az ami szerintem még szépen, és jó mélyekkel is szólhat. Trust Vigor 5.1Ezt is néztem: Serioux SoundBoost HT5100C 5.1
Bármit meghallgatok.
-
thornadoj
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #45823 üzenetére
2.1-es rendszernek csak olyan 20 cm-es hangszóróval szerelt mélyláda fölött van érteleme. 20 ezer alatt én is csak az összefoglaló alapján tudok válaszolni, miszerint a Edifier R980T jobb választás.
-
thornadoj
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #45818 üzenetére
az 5 centis szatelik hangszórók a középtartomány egy részét nem fedi le, ami monoban fog szólni. az ajánlott genius 1250b-ben igaz hogy csak 10 centisek a hangszórók, de kettő van belőle, és nem mellesleg így sztereó az egész tartomány amit lefed. az ajánlott geniusból nekem is van, és az árához képest korrekt a részletessége és a mély tartománya.
-
válasz
Pécsi gyerek #45817 üzenetére
szerintem nyugodtan feltételezhetjük hogy aki egy Ph fórumot kezelni képes, annak menni fog egy link kezelése is
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
varmi2 #45816 üzenetére
Köszönöm a választ
Csak mivel ilyeneket írt a mi Misink
idézem "Az 5 centis \"mélyközép\"dupla mágnest kapott, én ilyet még nem láttam. A kábeleken sem spóroltak, elég vastagok, a hangszórókhoz bőven elég. Most már értem, miért kellett a szubnyílás. És igen, felül a csipogó nem csak dísz, hanem mylar membrános magas, Természetesen kondival levédve. Nem volt megállás, szétszedtem a mélyládát is. Az erősítőt kicsavarozva, szemembe vigyorgott a 13 centis, hatalmas mágnesű, bitangnehéz, nagykilengésű szub. " ezért gondoltam hogy nem lehet ez olyan rossz ha magas csipogó dupla mágnes 13 cm es bass meg kondival levédve stb vannak a cuccban...De hát ha még így is jobb a genius azt mondjátok akkor elhiszem mert én nem értek hozzá,csak jól hangzottak az értékelésben leírtak egy laikus számára.(nem egy utas szatelit hanem kettő a csipogóval,nagy mágnes stb)
-
varmi2
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #45814 üzenetére
Nem leoltani akartalak.
A kérdésedre a válasz benne van az összefoglalóban.
Idézem:"GYAKORI KÉRDÉSEK
„ Miért kerülendők a 2.1 / 5.1 rendszerek? "
Mert a hatásvadász mély érdekében beáldozzák a minőséget, főleg a szatelitek terén. Utóbbiak a legtöbb esetben egy utasok, s méretük is igen apró.
Oldalanként egy darab 2-3 hüvelykes hangszóróval nem lehet lefedni a frekvenciaspektrum lényegi részét.
Szerencsére hasonló áron vannak két utas 2.0-k, melyek sokkal jobb minőséget képviselnek, a mélyet is beleértve." -
válasz
Pécsi gyerek #45812 üzenetére
csak egy ötlet: legközelebb ha ekkora kisregényt másolnál be, gondolj arra hogy Misi véleményét akár be is linkelhetted volna. és akkor nem csuklanál azok miatt akik mobilról olvasták
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
varmi2 #45813 üzenetére
Egy : nem várom senkitől hogy helyeseljen a kinézett cuccra
Kettő : elolvastam az összefoglalót,láttam hogy a 2.0 hangfalakat ajánlják.
Három :igen azért is kérdezek itt (akár többször is ugyan arról a termékről) mert ahogy írtad is itt vannak hozzáértők,és én balga azt hittem hogy nem fog valaki leoltani a második kérdésem után,hanem egy icipicit tájékoztat/felvilágosít hogy ez mért nem jó cucc,amit ajánlottál az meg mért jobb nála.
4 : A Misi gyerek (szegény már csuklik) nem tudom hogy menyire ért hozzá,csak gondoltam ő mint írta szédszedte és jónak találta.Szóval nálam okosabb a gyerek lehet mert én tuti nem szednék szét ilyet,pláne nem tudnám hogy ép milyen alkatrészt látok.A szövegből nekem az jött le hogy valamit konyít hozzá,és ennek ellenére nem szarozta le a kis kínai csodát.
Szóval a kérdésem még mindig az,hogy miért jobb,miben tud többet az a genius ehez a cuchoz képest.Ha te nemkomálsz ne fárasszuk egymást,valaki más majd felvílágosít remélem.
Mondom ezt úgy mint egy laikus aki megszeretné érteni hogy mért jobb az egyik a másiktól.Az ajánlást persze elfogadom hogy az jobb,ha te mondod. DE MIBEN ?????? -
varmi2
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #45812 üzenetére
Ide jöttél, hogy nálad profibbaktól kérj tanácsot. Nos nem vagyok profi, de az itteni topik gazdák, akik az összefoglalót megírták, azok. Olvasd el, és válassz onnan. Ne egy misire hallgass, akinek gőze nincs semmiről(a valószínüleg lcd tv-t, sikképernyős tv-nek hívja. annak tuti igaza van, ha azt írja tiazta a hangzás)
Tehát olvass összefoglalót, majd válassz onnan. Ha ennek ellenére ezt veszed meg, az a te dolgod, de ne várd senkitől itt, hogy helyeselni fog. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
varmi2 #45811 üzenetére
Bocs a hosszúságért de ez a vélemény ami sokakat meggyőzött,és ami miatt nekem is szimpi.
Az A+ MS30 hangrendszer 20W+2X10W RMS összteljesítménnyel. A fából készült szerkezetű mélynyomó és a két szatellit hangszóró kiváló minőségű hangot kínál torzítás nélkül. A mélynyomó bandpass box technológiával rendelkezik, amely javítja és kiterjeszti az alacsony frekvenciát és a basszust.Hangerő szabályozó gombok, - magas, basszus, egyensúly.
Misi
Síkképernyős tévé mellé kellett egy hangcucc, ami pofás, nem túl drága, és viszonylag kis helyen elfér, és tiszta a hangzása. A basszus mennyisége számomra nem volt fontos, azt tartottam szem előtt, hogy inkább tisztán, élethűen szóljon, amennyire lehetséges, ne legyenek túlzott mélyek, dobozhangok. Ez a termék minden igényemet kielégítette. Eleinte sima sztereóban gondolkodtam, lehetőleg olyat szerettem volna, ami fa dobozos, hálózatról üzemel, nem túl drága, és van benne magashangszóró. A Geniusnak vannak ilyen szettjei, pofásak, kétutasak, sokan meg is vannak vele elégedve, így én is majdnem beadtam a derekam. Azonban a teljesítményéhez képest túl van árazva, amire tesz még egy lapáttal a kiszállítás nem kevés díja is. Kerestem olcsóbb hangfalakat, de elborzasztott a műanyag dobozba zárt, agyoncsicsázott, ultramodern kínálat. Leírás szerint egy 5 centis hangszóró képes megszólaltatni a 20 Hz-20-Khz hangtartományt. Hmm. Tovább kerestem, kutattam az igazit. A véletlen műve volt, hogy rátaláltam. Keresés közben elfelejtettem bekapcsolni a szűrőt, és belekerültek a 2. 1-ek is. És akkor megakadt a szemem ezen. Fa doboz, ízléses külső, csipogók a szatellitekben. Ingyen szállítással. Végül is, miért ne? Nem találtam ennél jobbat, szebbet. Majd letekerem a mélyládát, aztán kész. Megrendeltem, hamar kihozták, mert ugye az Emag, az Emag. Kibontottam. Csalós a kép, mert a szatellitek kicsit kisebbek, a mélynyomó meg azért nagyocska. A kicsi hangdobozok szépen ki vannak dolgozva, élük lekerekített, hátulra még igazi szubcső is került! Apró gumitappancskáin stabilan áll, a levehető előlap hab a tortán. A szubláda is megér egy misét, élei ugyanúgy le vannak kerekítve, a sötét fához jól megy az ezüst reflexcső. A potik négyen vannak, krómozottak, csicsásak. Hangerő, balansz, magas, mély, plusz egy kék power led. Utóbbi sötétben nagyon erősen világít, de nem zavar, mert a tévé háta mögött van, és derítőfénynek tökéletes. Nem bírtam ki, szétszedtem a szatelitteket. Az 5 centis \"mélyközép\"dupla mágnest kapott, én ilyet még nem láttam. A kábeleken sem spóroltak, elég vastagok, a hangszórókhoz bőven elég. Most már értem, miért kellett a szubnyílás. És igen, felül a csipogó nem csak dísz, hanem mylar membrános magas, Természetesen kondival levédve. Nem volt megállás, szétszedtem a mélyládát is. Az erősítőt kicsavarozva, szemembe vigyorgott a 13 centis, hatalmas mágnesű, bitangnehéz, nagykilengésű szub. Ahhoz képest, hogy egy ismeretlen cég terméke, és büszkén hirdeti, hogy a távol keletről jött, nagyon korrekt a felépítése. Az erősítő panelján az alkatrészek szép egyenesen állnak, nem spóroltak ki semmit. Ez tényleg leadja a ráírt teljesítményt. Szépen összeraktam, kipróbáltam. Nem hittem el, hogy ez szól. Komolyan mondom, ha hangerőben nem is, de részletgazdagságban veri a régi videoton dc 3011 a hangfalaimat. Persze, még bejáratós, a mély potija felesen van, a magas fél és háromnegyed között, végre nem kell csutkára tekerni, hogy ki lehessen hallani a magasakat, de gyönyörűen szól. Nem bántam meg, ajánlom mindenkinek. Aki ezt megveszi, az nem a márkanévért fizet, hanem egy normális szettért.Előnyök
kinézet, ár, magassugárzók megléteHátrányok
? ??
Szóval akkor miben jobb a genius amit inkább ajánlasz? -
varmi2
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #45810 üzenetére
Ne vedd meg. Ennyiért az ajánlott hangfal a genius 1250b.
-
Pécsi gyerek
addikt
Sziasztok egy ilyen [link] kis 2.1 est szeretnék lecserélni egy ilyenre[link].
Véleményeket olvasva nagyon dicsérik.Nem várok profi hangzást,csak szebb hangokat meg nagyobb hangerőt.Nem szeretnék 20-30 ezret elkőlteni ha nem muszáj,főleg ha a 20-30 ezres kategória sem tud többet ennél.Véleményetek szerint tényleg olyan jó/elfogadható lehet mint amiket írnak véleményekben? -
Bodz
nagyúr
válasz
SunMount3r #45803 üzenetére
Pár éve találkoztam vele. Működik, többre nem nagyon emlékszem.
Kínai cucc eredetileg, hifi360 akármi vagy Mocha MT-20 V3 néven több mindent találhatsz róla. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #45803 üzenetére
Fura, hogy nem találok semmi infót se a gyártóról (N-Base), se a konkrét DAC-ról a neten. Viszont találtam egy ilyet is, nyilván komplett hülyeség amit írnak, hogy "Sztereó jelet alakít 5.1-esre", mert ezen is ott a DTS és a DD plecsni, de erről sem találok semmi továbbit a neten.
-
Cyrin
addikt
vettem a gyereknek egy genius 1250b hangfalat, és rácsatlakoztattam a laptopjára, erre iszonyatos búgásba/zúgásba kezdett.
ha kihúzom a laptop töltőt elhallgat.
próbáltam egy elosztóból, 3 különböző konnektorból is, semmi javulás.
ha a hangfalat egy másik laptopra kötöm, ott minden ok.
mi lehet a következő lépés?
most megpróbálom kivenni az aksiját a laptopnak... -
Bodz
nagyúr
válasz
SunMount3r #45796 üzenetére
Kérdezd meg, hogy mikorra tudják beszerezni!
(#45801) Qtya123: Tessék, 2730DB. Ha egy picit 50 fölé mész mégis, akkor Modecom Eclipse 180.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest