Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#301) Integra válasza golyani (#299) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

a külsővel én is gondban vagyok, most keresek én is valamit.
mik közül tudsz választani a boltban ahova mész?

(#302) ngabor2 válasza Sipi16 (#295) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egyéb: Suntour M2000 Telóval:45900

hasonló teló van az én bicajomba is, nem egy hiper-szuper darab, de igen sokszor nagyon jól jön. ennyiért érdemes lecsapni rá. bár akkor nem marad keret sisakra meg villogóra...

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#303) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ezt találtam még 45ért
[link]

ááá, amcsi schwinn oldalon milyen gépek vannak, ilyen kell:))
[link]
[link]

[Szerkesztve]

(#304) Sipi16 válasza Integra (#303) üzenetére

Sipi16
(őstag)
LOGOUT blog

Chopperbicó nagyon tuti...

Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...

(#305) Integra válasza golyani (#299) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

találtam pár oldalt amin elég sok gumiköpeny van
[link]
[link]
amúgy meg kész lutri mert sehol se látni az összeset ami kapható:(

(#306) Integra

Integra
(Jómunkásember)

összekapartam a gumiköpenyek nemzetközi oldalait, cross country gumikra
maxxis: [link]
tioga: [link]
wtb: [link]
irc: [link]
specialized: [link]

asszem maradok a wtb velociraptornál. vagy kipróbálon a nano raptort. vagy nano raptor hátul, mutanto elöl? fáákkk, gumit utálok a legjobban választani:DDD
csak azt kéne tudnom, hogy ki árul itthon wtb-t...

[Szerkesztve]

(#307) Eastman válasza Integra (#306) üzenetére

Eastman
(senior tag)
LOGOUT blog

Na, ez egy f@sza külső - a belinkeltek közül - [link] Ilyen mintájút használtam a hátsó kerékre egy ideig csak Michelinben. Nagyon tapadt. Amúgy a Conti TravelContacttal - ami most fent van - továbbra is nagyon elégedett vagyok [link]. Tegnap megmásztam két hegyecskét Budaörsön (az egyiket háromszor, mert kétszer zsákutcába futottam :( ) Ez az aszfalt - kicsit lemegyünk a földútra sztori nagyon bejön. Visszatérve a külsőre kicsit jár a segge murván, de kanyarban, aszfalton nagyon kapaszkodik. A hegymenetben rá kellett terhelnem a hátsó kerékre (magyarul ültem a nyergen), de mindenhová feljutottam ahová akartam. Mondjuk annak aki ezerrel veret le a hegyről, nem ajánlom!!!

[Szerkesztve]

gerincnyujtoterapia.hu

(#308) Integra válasza Eastman (#307) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

de hogy tudsz ezekkel a semi slickekkel normálisan terepen menni?

még mindig a gumikat nézem és azt látom hogy elképesztően elmentek a gumik 2.2-2.5 ballon irányba, milyen vázba férnek ezek be? :)

[Szerkesztve]

(#309) Eastman válasza Integra (#308) üzenetére

Eastman
(senior tag)
LOGOUT blog

80-85 %-ban aszfalton járok, ha lemegyek terepre, van amikor leengedek a guminyomásból egy keveset. Van egy kis pumpám amivel, ha vége a kirándulásnak, rakok még rá. De valóban nem terepgumi. Alaposan átgondoltam, hogy mire is használom a bicsót és ezmellett döntöttem.

gerincnyujtoterapia.hu

(#310) golyani válasza Integra (#305) üzenetére

golyani
(őstag)

köszi. de ezt már sajan nem láttam úgyhogy vettem előre egy 1,9-es, puncture protection-os Black jack-et 2200-ér, hátra meg egy 2,1-es smart sam-et 3500-ér. :C

[Szerkesztve]

HP Pavilion dv5-1080eh

(#311) Eastman válasza golyani (#310) üzenetére

Eastman
(senior tag)
LOGOUT blog

Képet! :)

gerincnyujtoterapia.hu

(#312) golyani válasza Eastman (#311) üzenetére

golyani
(őstag)

lessz. de majd cask este felé. most okítom magam hőtanból meg műinfóból. aztán felrakom és megyek ki is prószálom őket. :D

HP Pavilion dv5-1080eh

(#313) Integra válasza golyani (#310) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

szukzi gyorsabban nem ment:)

én még most is belevagyok kavarodva a külsőkbe, mert annyi van, hogy ésszel nem lehet felfogni, az árak meg teljesen kilengenek az olcsótól a méregdrágáig, fogalmam sincsen pl hogy a 9ezer ft-os gumi és a 4ezer ft-os gumi között amúgy van e bármilyen érdemi eltérés e anyagminőségben etc...
arról nem is beszélve hogy a legkevesebb oldal informatív, a többi csak képet mutat jobb esetben, aztán döntsd el magad, hogy jó e vagy sem..

(#314) tr00p3r válasza Bikeman (#246) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

megy privi (fontos)

Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good! :R

(#315) raczger

raczger
(őstag)
LOGOUT blog

nekem is kalahari 550-em van, 2003-as
ez még eglsz igényesen néz ki, igaz a bicikliről a váz kivételével szinte már mindent lecseréltem :) csak a stucni meg a kormány maradt :D

http://php-script.hu ##### 50% az esélye annak, hogy megnyered a lottót: vagy Igen, vagy Nem, de a Nem-nek nagyobb a valószínűsége

(#316) golyani válasza Integra (#313) üzenetére

golyani
(őstag)

hát én úgy vagyok vele h mivel nme versenyezek és nincsenek különösebb igényeim így max 3500-ér keresek gumit. súllyal se foglalkozok sokat.
engem leginkább a mintázat érdekel. ezek meg pont jók.
[link]
ez a black jack
[link]
ez meg a smart sam.

a smartot úgy olvastam h eléggé mindenes külső terepen. a black jack meg régebben asszem versenykülső volt.

HP Pavilion dv5-1080eh

(#317) Eastman válasza golyani (#316) üzenetére

Eastman
(senior tag)
LOGOUT blog

Kb. én is így tanulok. :(((

gerincnyujtoterapia.hu

(#318) Integra válasza golyani (#316) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

hogy kopnak ezek?
nekem a velociraptor irdatlan sokat bírt aszfalton és hegyen is, bika erős gumi.
de a legtöbb amit találok, azok sokka több kisebb bütykös gumik, ami szerintem gyengébb anyagot jelent
[link]
ha megnézed, ez meg elég masszív, teljesen más felépítés. de ilyesmi gumit más márkából nem nagyon találok amúgy. nemtom, hogy levédték e ezt a mintázatot, vagy egyszerűen másfelé megy az irányzat..
az elsőm meg még mindig meglepően jó állapotban van.
amúgy végre találtam egy boltot akik tudnak keríteni, de ők is csak rendelésre..

(#319) Kephamos

Kephamos
(őstag)

60-80K között miféle bringát érdemes venni? Kb. fele fele arányban hasznlnám enyhe terepen és aszfalton. Szeretném, ha strapabíró lenne, aluvázas és megvársárlás után egy darabig nem kellene rajta semmitse cserélni. Nézegettem az árkategósiában különböző bringákat, de nem nagyon teudtam eligazodni közöttük, mert semmitswem mondanak nekem a különböző elnevezések és márkanevek.

(#320) fasyrt

fasyrt
(őstag)

Ismét köszönöm mindenkinek a segítőkész hsz-eit. Nem gondoltam volna, hogy a ph!-n erre is választ fogok kapni... :)

Beszéltem az ősökkel, némi kavar után a keretet sikerült megemelni 60k-ra. Ez a vége, de ebbe ne számoljátok bele a biztonsági eszközöket és a sisakot. Egy hónapot szánok a bicóra való visszaszokásra, a megnövekedett testmozgás megszokására. Ez itt a környéken menne a kertes házak között. 1 hónapig kint tudom tárolni az erkélyen, addig letakarom, hogy ne szívja ki a színét a Nap, ne érje eső. Aztán valami erősebb U lakatot kapna, úgy olvastam, hogy az a legbiztonságosabb típus. Jó lenne, ha utána nem kéne 9-10e-nél nagyobb tételeket rászánni (lakatot, sisakot leszámítva)
Nem különösebben ragaszkodom a marokváltóhoz. Bennragadt készletben igazad lehet... egy birnga mégse avulhat el olyan gyorsan mint a pc. :)
Sokan emlegetitek az alu vázat. A súlycsökkentésen kívül milyen előnye (vagy hátránya) van még? Mennyivel kisebb a súlya így a bicónak és mennyivel könnyebb hajtani? Másik ez a dupla falú felni. Ezt hogy kell elképzelni? Mik az előnyei és a hátrányai? (azon kívül, hogy mondtátok, hogy 95 kg-hoz ilyet illene)
Ez a kalahári bicó biztos jó lehet, de valamiért nem tetszik... :U A fene tudja. Nomeg csak a névért se fizetnék többet, de ennyi pénzért már ugye nem szeretnék gagyit. :)
Helyileg Pesten nevvém a legszívesebben, mert nagyon valószínű, hogy haza már a saját ''lábán'' jönne. Örs (Zugló), Újpest, Belváros, Újpalota, Angyalföld teljesen jó. Mellesleg szerszám nagyon ritkán van a kezemben, szóval a nem tudom milyen gyakori átnézéseket szervizben ejteném meg.
Első teleszkópos villának mik az előnyei/hátrányai? Gondolom kisebb kátyúkon segít túljutni, a nagyokat meg értelem szerűen kerülgetni kell... Ezek présléggel vagy rugóval működnek?
Hasztáltat nem szeretnék. Egy pc-nél simán beveszem a használt cuccokat (házon kívül ugye, mert az már dekorációs elem is), de egy bicajnál már nem tudom annyira. Ráadásul vagy neten szedegetem össze a dolgokat amihez ugye nemigen értek, vagy 1 boltból az összes használtat, ami vagy van - vagy nincs. Jobb a békesség, legyen új az a gép.
Olyat lehet mondani a boltosnak, hogy én egy X bicót kérek, de a pedált cseréljük le erre az Y pedálra? Mert egyébként nem sok esélyét látom első körben a pedálcserének. :B
Mi a különbség a Caprine Forest és Cherokee bicajok között? Nekem csak annyi tűnik fel, hogy a Forestnek szélesebb a vázban a trapéz. :D

(#321) Integra válasza fasyrt (#320) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

régen ugye voltak az acélcsöves bicók, lásd a jó öreg csepel bringák, amiből szerintem mindenkinek kijutott legalább egy darab a családban:)
aztán jöttek a cr-mo vázak, aztán jöttek az alu vázak és ezeknek a tovább fejlesztett easton és scandium verziói. aztán a karbon és ennek különböző gyártási technológiájú vázai.
ma már a legelfogadottabb az alu.
erős és könnyű váz, normális előállítási költséggel.

dupla falú felni [link]
nem ilyenre van szükséged, csak az ábra miatt.
a lényege hogy messze jobb és erősebb a sima felninél, a nyolcasnak és a tojásnak is hatványozottan áll ellen. kevesebbet is kell centírozni.

nagyon játszani nem tudsz ebben az árkategóriában hogy gripshift vagy rapidfire, azt kapsz ami van, szerintem ne ez legyen a döntő ok a gépsárkány kiválasztásánál:)

ulakatban nemtok segíteni, nekem semmi ilyen tapasztalatom nincsen.

villa. a olcsóbbak és egyszerűbbek sima csavarrugós levegősek, a komolyabbak olajosak. neked értelem szerűen ha veszel akkor a legegyszerűbb alap fér bele az árba, de mindenképpen jobbak a merev villánál. tompít, csillapít, nem rázza szét úgy a csuklód és izületeid, egyszerűenn jobb.

a forest alu vázas és már egy két altus shimano cucc is van rajta
nézd meg az adatok részt:)
[link]

[Szerkesztve]

(#322) golyani válasza Integra (#321) üzenetére

golyani
(őstag)

javítanék ha legegyszerűbben nem rúgó-levegősek. hanem csak rúgósak, némi aelasztomerrel.
csillpaítás nuku. pl: manitou six, rst gila tl, capa tl

támogatnám az elképzelést h most egy merev villát később pedig legalább egy Rock Shox Dart 2-t. ;)

HP Pavilion dv5-1080eh

(#323) Sipi16 válasza fasyrt (#320) üzenetére

Sipi16
(őstag)
LOGOUT blog

A forest az alu a Cherokee pedig acél.

Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...

(#324) Integra

Integra
(Jómunkásember)

az álom...
2006-os RN01
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

overall length: 1795 mm
overall widht: 695 mm
overall height: 1068 mm
road clearance: 294 mm
weight over: 17 kg
suspension front: telescopic fork
suspension rear: mono shock
mision: 7 speed
wheels: 26x2.5
kayaba, showa, akebono cuccokkal tele, mi kell még...
csak én rá :O :DDD

ja, és cirka potom USD 80.000 körül lehet most............

[Szerkesztve]

(#325) ngabor2 válasza fasyrt (#320) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

az aluváznak van még egy előnye, amit valszeg egy jódarabig nem fogsz kihasználni: könnyebb hozzá teleszkópot találni. az én acélvázas bicajomba eléggé utána kellett járni, hogy egyáltalán bármilyen telót kapjak. mindenhol csak 1 1/8''-os szárú dolgok voltak, az acélvázhoz meg 1''-os kell.

nomeg mint írtam, az a kis súlyhiány az aluváz esetén elég sokat bír jelenteni hosszabb távon.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#326) Kephamos válasza Integra (#324) üzenetére

Kephamos
(őstag)

És hová lett belőle a motor? ;)
---------------
Adjatok már valami tanácsot! Eddíg a Merida k-8 és a Merida crossway 8-SX a nyerő. Bár nemtudom, hogy melyik jobb és miért.

(#327) golyani válasza Eastman (#311) üzenetére

golyani
(őstag)

[link]

tessék kép. hüje gép vakuzott de lusta voltam újat csinálni :B
a lényeg látszik.

[Szerkesztve]

HP Pavilion dv5-1080eh

(#328) Integra válasza Kephamos (#326) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

hát azt a fene tudja... :)
konkrétum nincsen, mert hadititokként kezelik, de állítólag a karbonborítás alatt egy cvt váltómű van...

-------------------------------------

k-8-at holl látni? én a merida oldalán csak a 8-sx-et látom
[link]

(#329) Kephamos válasza Integra (#328) üzenetére

Kephamos
(őstag)

8-SX, cs :B
A crossway 8-sx-eb meg tök más alkatrészek vannak és mégis ugyanannyiba kerül, mint a kalahari. Hogy van ez kérem?

(#330) Integra válasza Kephamos (#329) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

hol van a crossway?

(#331) Flex Wheeler

Flex Wheeler
(tag)

Sziasztok remélem nem gond hogyha megkérdem itt
ez érdekelne valakit?
http://www.thehockeystop.co.uk/acatalog/info%5fHSLA11202%2ehtml
ha valakinek kellene irjon privit.

(#332) Sipi16 válasza Flex Wheeler (#331) üzenetére

Sipi16
(őstag)
LOGOUT blog

Mennyit gondoltál érte?

(#333) Kephamos válasza Integra (#330) üzenetére

Kephamos
(őstag)

(#334) Flex Wheeler válasza Sipi16 (#332) üzenetére

Flex Wheeler
(tag)

55k szeretne érte a tulajdonosa , én csak meghirdettem

(#335) Integra válasza Kephamos (#333) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

oks
a kalahari mtb, a crossway meg kevésbé
nézegesd a két képet egymás mellett oda-vissza és észreveszed, hogy a crossway inkább egy városi bicaj a kalaharihoz képest.
ráadásul 28as kerekes a crossway, amíg a kalahari 26os.
ehhez megfelelően más ahogy látom az első fogaskoszorú fogazása is
neked kell tudnod merre tekersz többet:)

(#336) Integra válasza Flex Wheeler (#331) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

tetszik:)

(#337) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Remélem holnap olcsón meg tudok csípni egy 4dugattyús grimeca fékszettet... :) [link] <- ilyet ni

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#338) Integra válasza Tüzi (#337) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

az mit jelent hogy olcsón?:)

(#339) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

100 euro környéke... első+hátsó.

Durva az a HRC oldal amit linkeltél. Alapból az NR ováldugattyúsor jön be :)) :C

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#340) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

Csak neked :R

(#341) Integra válasza Tüzi (#340) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ezt nemtom hogy sikerült megtalálnod, de köszi :R
ahogy látom, több nincsen belőle sajna

(#342) Tüzi válasza Integra (#341) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes ez a Honda oldal különben... Annó találtam ajta egy le nem tölthető NR750 videót. Azóta sem. Pedig napokig túrtam az oldalt. De ezeket a képeket nem láttam... Most meg igen :F

Remélem olcsóbban meglesz az a fék, örülnék neki :B

(#343) sekli

sekli
(PH! addikt)

hali!

Van nekem egy orszaguti bringam, aminek duplafalu felnije van es osszeragasztott kulso-belsos gumija (szingos :F). Na a kerdes az lenne, hogy mennyibe kerul realisan egy uj gumi ra? illetve hol a legolcsobb, es mennyi...(Bp.)? Nem nagyon ertek a dologhoz (gondolom ez mar az elozo harom sorbol kiderult...:) ), nem lehet ilyen felnire ilyen gumi helyett ''hagyomanyos'' (kulso es belso kulon) gumit rakni...?
koszi a segittseget...

[ Szerkesztve ]

(#344) Integra válasza Tüzi (#342) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

na ezért kérdem:)
mert minden japánul van, aztán néha beletrafál az ember pár jó képbe, meg galériába, de csak inkább ösztönszerűen, hogy na, talán az a klikk az lesz..
de pl én ezt nem találtam volna meg, a hrc mtb oldala meg nem túl informatív

sajna tárcsa cuccokhoz én nem nagyon értek, nekem még mindig tökéletes a v-fékem, és ehelyet csak felsőkategóriás cuccot lenne érdemes venni, de az meg méregdrága, úgyhogy marad ez:)

talán majd a következő bringán, mert erre amúgy se menne fel, mert nincsen hozzá rögzítési pont sem.

[Szerkesztve]

(#345) Kaoru válasza EQMontoya (#290) üzenetére

Kaoru
(senior tag)

Már megszokta a seggem, akkor pont úgy jött ki, h pontosan 50k-m volt a bicóra és pont annyiba került. Most már tök fasza kényelmesnek találom :D

Nekem az első Újpest-Csepel távon sikerült defektet kapnom, természetesen a soroksári úton :D:D:D:D véletlenül sem újpest közelében, senkinek nem kívánom életem azt a 3 óráját, 200Ft-os foltozós felszerelésen nem kell spurizni, soha nem lehet tudni... jah gumiköppenyeget lefogom váltani valami masszívabb darabra...

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#346) Tüzi válasza Integra (#344) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most megint nem találom :W

amúgy valamennyit gagyogok már japánul, szal néha érdekes dolgokat is észreveszek :B

mod:
[link] :)

[Szerkesztve]

(#347) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amúgy az az rn01 nem is tom, hogy lenne jobb... Showa, vagy Kayaba :U :DDD

(#348) Integra válasza Tüzi (#346) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

hát én meg sajna nem, pedig a fél családom tokyo-ban élt... :O
tiszta ciki:DDD

(#349) Tüzi válasza Integra (#348) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mit keresel még itt???
Mondjuk ez furcsa... Aki kimehetne, az nem megy, aki meg nem tud, oda vágyik (én) :W

(#350) sanyixXx válasza sekli (#343) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

nem lehet ilyen felnire ilyen gumi helyett ''hagyomanyos'' (kulso es belso kulon) gumit rakni...?

nem. a hagyományoshoz peremes felni kell. bár ha peremes szingód van, akkor mázli, de az még ritkább :DDD

3-4k körül van szerintem a szingós gumi, de ritka, mint a fehér zorró. biondóban (biondobike.hu) vagy a Kerékvárban vagy a Vár kerékpárban kérdezz rá. vagy kérdezd tr00p3r-t, mert ő bejáratos a nagykerekbe

I like my women how i like my whiskey. 12 years old and mixed up with coke.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.