Ezt a táblázatot érdemes használni a gumi méretezéshez[link] lehetőleg pici ráhagyással, ezek az adatok csak azt mutatják meg, hogy biztonsággal megáll-e rajta a külső. Egy mérettel negatívba neccesen még el lehet térni, de akkor nagyon nyűgös lesz a fel és a leszerelése a külsőnek, plusz nagyobb eséllyel ütöd fel.
Ha a guminak van mintája akkor érdemes bőven ráhagyni méretben, ha szeretsz bedőlni kanyarban. Anno 23 mm széles felnivel és az 1,95"-s Land Cruiser lefutottam a mintáról egy kanyarban.
Gondolom ilyen keskeny gumikon minta nem nagyon van, így választhatod a táblázat által megengedett legkisebb méretet, ami 25 és 28 mm között van, ha minden igaz 18 mm széles a felni. Az 1,25"-el tuti nem lesz gond, neccesen talán be lehet vállalni a egy colost is, de azt jobb lenne először felpróbálni.
Ha száguldozni szeretnél akkor nagy kerékkel egyszerűbb lenne. 
ludsimon
A próbálással járnál a legjobban, igazából lehet számolgatni, hogy belső comb hossz-hajókar-nyeregcsőfeje-nyereg magassága és ha marad 80-120 mm nyeregcsőnek akkor jó. De sokat lehet változtatni amúgy geometriáján egy kormányszárral, vagy csak a nyereg tologatásával is.
Ariadne
Ha hozzád van beállítva a teló akkor nem csoda, hogy másnak nem tetszik a mozgása. Az én telómra, az ismerősök többsége azt mondja, hogy túl lágy, nagyon függ attól milyen stílusban teker az ember, plusz hogy mekkora a tömege. Tekergess kicsit a csillapításon, emelkedőre a befeléútra rá lehet kicsit tekerni, hogy kicsit nehezebben indoljon meg mászáskor. De a pattogás az inkább a visszút kevésségére utal szerintem.
mod.: ha álló helyzetben lendületből teljes testtömeggel lenyomva kimozogja a teló az útjának 3/4-ét vagy le is koppan, na rakj bele puhább rugót. Esetleg puhább rugó+ több befeléút csillapítás is egy megoldás lehet
[ Szerkesztve ]