Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#11001) tr00p3r válasza xcbiker (#11000) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

OK

Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good! :R

(#11002) amargo

amargo
(PH! addikt)

Szaisztok!

Ilyen nyerget néztem ki, amit még optimálisnak tartok:
XO Trans Am
Vélemények esetleg vannak?

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#11003) Jorus

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mien az élet. Épp egy BR-M485-tel szerelt bringát kaptam. :D

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#11004) raczger válasza Jorus (#11003) üzenetére

raczger
(őstag)
LOGOUT blog

Ez biza irónia :DD

http://php-script.hu ##### 50% az esélye annak, hogy megnyered a lottót: vagy Igen, vagy Nem, de a Nem-nek nagyobb a valószínűsége

(#11005) Dirtyz válasza amargo (#11002) üzenetére

Dirtyz
(PH! addikt)

Nekem volt SelleItalia XO nyergem, kábé 1 évig harcoltam vele, mondván, biztos én vagyok a puhány. :D Aztán rájöttem, hogy ez a nyereg nem az én hátsómnak való. Vettem egy Fizik-et, ez pedig ment a városi bicajra...

Védd a fákat, egyél hódot! Eladó full cover blokk 4890-re http://www.href.hu/x/gx89

(#11006) tekeyagd válasza Dirtyz (#11005) üzenetére

tekeyagd
(fanatikus tag)

én csak 1 hónapig bírtam a harcot,ment fel helyébe a WTB Rocket V racse :C

pontosabban ehelyett ment a Pure V race,a másik bringámra ment a másik Selle helyébe a Rocket... :U

[ Szerkesztve ]

http://apro.bikemag.hu/hirdeto/teke-laszlo-d79.html

(#11007) Manitou válasza becuszabi (#10973) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Nekem is ilyen 100 m-t változott lakáson belül. Szombaton voltam Tokajban, megmásztuk a Nagy Kopaszt. Lent valami 80-85m-t jelzett szintmagasságnak, mire felértünk 480 körül. Viszont elvileg 512m a csúcs. Aztán ott bekalibráltam nagyjából.

(#11008) becuszabi válasza Manitou (#11007) üzenetére

becuszabi
(fanatikus tag)

#10975 óta 50 m szintemelkedést produkált az óra :)

"Aki szívből él, az élből szív"

(#11009) rétisün válasza becuszabi (#11008) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha kifigyeled a szint-változásokat, barométer heyett is tudod majd használni... :D

bazinga!

(#11010) becuszabi válasza rétisün (#11009) üzenetére

becuszabi
(fanatikus tag)

Vannak olyan barométerrel rendelkező órák amelyek képesek időjárás előrejelzésre is...igaz, csak olvastam róluk, nem tudom mennyire megbízhatóak.
Mondjuk ha azt veszem, hogy majd' 24 órányi "tekeréssel" csak 50 méternyi hiba van a szintkülönbségben, az nem is olyan rossz.

(#11011) rétisün válasza becuszabi (#11010) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

valószínűleg egy 4-5órás túrán még ennyi sem lenne...

bazinga!

(#11012) tr00p3r válasza Jorus (#11003) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Syncros-ról mi a véleményed?

Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good! :R

(#11013) Jorus válasza tr00p3r (#11012) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gyönyörű, DT-vel fűzött, ipari csapágyas, király cucc. :) Elég masszív, ezáltal nem a legkönnyebb, de nagyon jó kompromisszum ár/súly arányban.

[ Szerkesztve ]

(#11014) tr00p3r válasza Jorus (#11013) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi.

Hát igen. Kicsit sajnálom, hogy már csak a fehér van a Zsoltinak, de hát ez van. Fehér felni + fehér agy. Az AM kivitel. Az FL biztos jobb, de drágább sokkal. Gondolom az AM is jó nem túl hardcore Maraton-ra és XC-re.... :U

(#11015) Jorus válasza tr00p3r (#11014) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az AM sokkal erősebb, mivel FR/AM igénybevételre lett tervezve, ettől még persze használhatod maratonozni, csak azt a 250 grammot kell cipelned pluszban kerekenként. Cserébe valszeg örök élet + két nap lesz az élettartama CC versenyekre használva. :)

[ Szerkesztve ]

(#11016) tr00p3r válasza Jorus (#11015) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Értem. Akkor jó választás. Főleg, ha ma mondjuk csak versenyre használom. Gondoltam veszek két tárcsás agyat és átfűzetem a mostani WTB kerekeket a tárcsás agyra. Akkor nem kell cserélgetnem a külsőt, csak a kerekeket.

Amúgy a Syncros tényleg Richey gyár terméke? :B

(#11017) Jorus válasza tr00p3r (#11016) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Syncros anyavállalata a Ritchey Design Inc., de a Syncros különálló brand, saját K+F-fel.

(#11018) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Hayes márkának miért szűkült ennyire le a modellcsaládja? Van a Stroker három változata (Ryde, Trail, Carbon) s ennyi, a többi termék már az archív termékek közt található. Úgy néz ki engem is elkapott a tárcsafékláz, a Trailre gondoltam, 160-as tárcsával, hogy ne terheljem túl a SID-et, XC-re meg a 65 kilómhoz elég lesz ez. Az Avid Juicy 5 termékhez képest milyen vétel? Ebben az árrégióban még kb. a Magura Julie van a hidraulikusak között, Shimanot kihagynám, túl Avid/Sram/RS-os a bringám. :)

Kösz a tanácsokat, ha lesznek.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#11019) xcbiker

xcbiker
(PH! addikt)

Nem tom mindenki tárcsáz?
Engem sosem vonzott ez.
Nem tetszett a fékkarok forgáspontja, de a plusz súly is zavar. Ill a tárcsás kerék sérülékenysége szállításkor.

[ Szerkesztve ]

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#11020) venember83 válasza xcbiker (#11019) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

8 kilós bringánál engem is zavarna az a plusz két-háromszáz gramm. :K

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#11021) Dirtyz válasza xcbiker (#11019) üzenetére

Dirtyz
(PH! addikt)

Lehet, hogy emlékszel még, ezt a kereket, nem sokat használtam "V" fékkel, áttértem a tárcsára, és a Bükkmaraton utolsó 10 kilijében lerobbant a felni pereme. Na, azt az érzést nem szeretném mégegyszer, amikor az aszfaltos részen tempós balosban egy kurva nagy csattanás és a bicaj keresztbevágódik alattam, én pedig félig az árokban találom magam :((

Védd a fákat, egyél hódot! Eladó full cover blokk 4890-re http://www.href.hu/x/gx89

(#11022) Jorus

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Engedelmetekkel ide is felteszem Nati ellopott bringáját. Ha esetleg vki látná, iesmi...

(#11023) Manitou válasza Dirtyz (#11021) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Jól látom, hogy egy syncros ( weimann) XLR felni ?
Nálam is hasonlóan végezte egyszer. Marha nagy durranás volt. Kékestetőről indultam éppen lefele kb 40m-t ha mentem a túristaúton.[link]

[ Szerkesztve ]

(#11024) xcbiker válasza Dirtyz (#11021) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

nem tom milyen felni volt, de nekem így sosem nézett ki egy kerekem sem max akkor amikor egy versenyt felnin fejeztem be.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#11025) xcbiker válasza Manitou (#11023) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

akkor itt ezzel a típusú felnivel van valami gubanc.

[ Szerkesztve ]

(#11026) venember83 válasza Jorus (#11022) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Száradna le a tolvaj mind az öt végtagja! :(((

(#11027) Manitou válasza xcbiker (#11025) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Lehet, mert előtte egy felnimmel se volt ilyen gond. :U

(#11028) becuszabi válasza venember83 (#11026) üzenetére

becuszabi
(fanatikus tag)

Úgy van...de azért ritka meggondolatlan volt a tulaj :(
...Bp, külvároshoz közeli része: mint "békésnek kinéző hely", ez azért durva hasonlat

(#11029) Azazello- válasza tr00p3r (#11016) üzenetére

Azazello-
(senior tag)

syncros nyeregcsovet is tudsz olcsobban?

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#11030) rétisün

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na, a nyekergő-visító fék problémáját egy Avid Single Digit 7-essel sikerült megoldani :C az a fura, hogy ugyanaz a shimano fék a "barkácsbringámban" alig nyekken meg, a speederben meg a legkisebb fékezést messziről hallhatta minden arrajáró :Y (bár csengő helyett végülis nem volt rossz :D )

más: létezik 1 1/8-ados a-head-es v-fékes acélvilla? be lehet szerezni vajon ilyesmit manapság?

bazinga!

(#11031) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Új Quartz

'08 - as Quartz

Adatokban fékhuzal nyereg és hajtóműben különbözik (lánc nem érdekes, mert egyből csere).

Külalakra pedig ami szembe tűnik, az az, hogy hajlított lett a kormányszár :F
Meg az újon az ülés kényelmetlenebbnek látszik, persze nem ültem rajta, de keményebbnek tűnik.

Vélemények összehasonlítás alapján? Jobb lett a '09 egyáltalán?:D

=== Szatocs ===

(#11032) becuszabi válasza szatocs (#11031) üzenetére

becuszabi
(fanatikus tag)

Én nem váltanék a 200 g fogyás miatt (már ha ez volt a kérdés). Nem tudom, hogy forintban mit jelent a frissítés, de mivel funkciójában nem változott a bringa és a meghatározó részeken sincs érdemi fejlesztés (na jó, háromszorosan húzott csövek, de ennyi), jó az a 2008-as is.

[ Szerkesztve ]

(#11033) Jorus válasza rétisün (#11030) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szinte minden bringa szervizben lóg jó pár darab, mivel rendszerint otthagyják a boltban, amikor teleszkópra váltanak, mert eladni elég nehézkes, meg ugye azért az pár k-ért kevesen adnak fel hirdetést. Persze vehetsz brutál merev villát is, melyet főként dirtre használnak, de azok ugye már borsosabbak, általában 10k fölött. Ezeknek nagyobb a beépítési magassága, hiszen alapvetően telóval szerelt gépek geometriájába kell passzolniuk.

(#11034) tr00p3r válasza Azazello- (#11029) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze. Bármi ami Syncros. De van Thomson is, ha inkább arra buknál! Mond melyik kellene és mondok rá árat.

(#11035) szatocs válasza becuszabi (#11032) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Azért nem kérdés, mert már nem lehet '08 - ast rendelni nagykertől:(

Melyik az az alkatrész, ami miatt nem váltanál? Lehet megbeszélem boltban, hogy cseréljék legalább olyanra, mint a '08 - ason.

"háromszorosan húzott csövek" - Ezt honnan látod?:)

[ Szerkesztve ]

=== Szatocs ===

(#11036) Jorus válasza szatocs (#11035) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"triple butted"

(#11037) brownus

brownus
(PH! addikt)

hi,

találtam egy 2005-ben készült bp-i kerékpárút tréképet, frissebbet nem, ha tudtok ilyenről linkeljétek be, köszi!

hétfőtől járok munkába bringával, de egyszer a hihetetlen :F :) - reggel! - reflexemen múlt, hogy nem b@sztak el, pedig nekem volt elsőbbségem, (ez úgy látszik nem számít pesten..., a sofőr index és lassítás nélkül bevágott elém a zebrán, de volt már pozitív tapasztalatom is, nem mind kotsog) azért megijedtem egy picit.

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#11038) Jorus válasza brownus (#11037) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van ingyenes térkép a bringa boltokban. Bemész, kérsz egyet, elteszed.

(#11039) szatocs válasza Jorus (#11036) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi, most már látom:) Csak az adatoknál nem tüntette fel nekem a felső sort, de letöltöttem az adatlapját, és ott megtaláltam:)

=== Szatocs ===

(#11040) brownus válasza Jorus (#11038) üzenetére

brownus
(PH! addikt)

kösz, elteszek egyet:)

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#11041) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Kormány szélességéhez és hajlítottságához/nem hajlítottságához mit kell figyelembe venni és mire mi ajánlott?

Városi használat és könnyű terep kombinációhoz mi ajánlható?

=== Szatocs ===

(#11042) slayer006 válasza szatocs (#11041) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

[link]

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#11043) szatocs válasza slayer006 (#11042) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Jó kis olvasmány:) Köszi!

=== Szatocs ===

(#11044) rétisün válasza Jorus (#11033) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tényleg akad, csak pont a beépítési magasság, ami miatt nem nagyon találok...megmértem, olyan kéne, aminek 27 centi a szára (a fejcső vagy mi 17 centi). na jó, ha másmilyen kormánycsapágyat tennék be, lehet elég lenne kisebb is, sőt, kihagyhatok pár távatartót is. szóval akkor azért nem reménytelen. :))

[ Szerkesztve ]

bazinga!

(#11045) rétisün

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

esetleg távtartót kéne kihagynom, nem távatartót :DDD

bazinga!

(#11046) becuszabi válasza szatocs (#11035) üzenetére

becuszabi
(fanatikus tag)

Ja, hogy nincs választási lehetőség. Akkor elég egyértelmű, hogy melyiket kell venni :)

(#11047) bmx powa

bmx powa
(fanatikus tag)

Nincs valakinek eladó komplett CC elsőkereke?

"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember

(#11048) Azazello- válasza tr00p3r (#11034) üzenetére

Azazello-
(senior tag)

kozben vettem egy thomson-t. baratnom csak csutortokig van otthon, es addigra kellett volna elintezni, az pedig csak kapkodas es masok ugraltatasa lett volna.
mindenesetre koszi.

thomson elit layback £50 CRC-rol. asszem eleg jo ar.

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#11049) szatocs válasza becuszabi (#11046) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

De ha lenne, és hogy mi a jobb az egyikben, mint a másikban, ez érdekelne főleg, mert boltban cseréltetek pár dolgot, ha nagyon kell:) Pl. nekem egy egyenes kormány jobban bejönne, ülés is valószínű, hogy cserélve lesz. No meg a teló valószínűleg.

Egyszer már kérdeztem, de most mégegyszer, hogy jobban elmélyüljön:) :
- A telókon a Lock Out mire használható? Milyen helyzetekben szükséges, hogy legyen, melyik helyzetben jó, ha van.
Ez lényegében kimerevíti a telót, és kapok egy merev villát? És sík terepen alkalmazható? Vagy mire?:) Meg kapaszkodásnál jöhet jól? (amire nekem nem sok szükségem van)

És LO - osra érdemes-e költeni, vagy egy keményre állítással hasonló eredményt érhetünk el?

Nyílt olajfürdős Marzocchi a célpont. MX Pro

LO kivitelnél ezt írják: "- PM tárcsafék rögzítés (V-fék rögzítés: opcionális)"
Mivel nekem V fék lesz, gondolom ki is zárhatom az LO kivitelt:)

[ Szerkesztve ]

=== Szatocs ===

(#11050) becuszabi válasza szatocs (#11049) üzenetére

becuszabi
(fanatikus tag)

A két bringa között nüansznyi különbségek vannak. Teló, kerékagyak, váltók, váltókarok, hajtókar, stb ugyanaz, maximum a kiadás éve különbözik. Számottevő különbség a vázban, a kormányban és a nyeregben van, ennyi.
Az egyenes kormányt én is jobban kedvelem,de ez csak szokás kérdése, nem jobb, vagy rosszabb az egyik a másiknál.

LO: igen, azt jelenti, amit írtál (persze olyan soha nem lesz, mint egy igazi merev villa, de a hazai utak ismeretében ez nem is gond, némi rugalmasság jó ha marad).
Haszna: kiállva tekerésnél nem nyeli el a pedálozás energiáját. A keményre állítás is hasonló eredményre vezet, csak amíg az egy 15-20 mp-es meló (tekerni, vagy fújni kell), addig a lock egy pillanat alatt elvégezhető (ráadásul oda-vissza).
Nekem is van a telón, de nem használom, aszfalton nem igazán állok ki a nyeregből, max ha a hátsó felemben akarom a vérkeringést helyreállítani, terepen meg mindegy milyen a helyzet, mozogjon csak...az a dolga :)

V-fék opcionális, azaz vagy azt is lehet rátenni, vagy van olyan kivitelű is.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.