Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#6001) rii

rii
(PH! nagyúr)

dilemma

ha (olyan helyen, ahol persze szabad/lehet) keróval megyek jobb oldalon, helyesen, és szembejön velem egy gyalogos, neki baloldalt, nekem jobboldalt, és jön egy kerékpáros is a gyalogossal megegyezô írányból a gyalogos háta mögül neki helyesen jobboldalt, nekem baloldalt, akkor ti mi'csinálnátok?

akárkivót'tevótá

(#6002) Horbal válasza Azazello- (#6000) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha gyárilag van hozzá korlátozó alkalmatosság akkor az semmilyen működési zavart nem okozhat. (Nekem RS Torához van 80-100-130 korlátpzó cucc, mindegyik beállítással működik)

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#6003) Bikeman válasza Horbal (#5999) üzenetére

Bikeman
(senior tag)

Nekem -igaz nem most volt (6 éve), de is a minőséget jelenti - a Ridebike fűzte a kerekeimet DT küllőkkel elég profin. Nem tudom, hogy most milyenek minőségileg, mivel nem voltam ott azóta... :D
Ha pedig valami fa kidarált párat, akkor a Nellába vittem, nagyon jók ők is, keresd a Fecót. :K <-----Ő pedig most is nagyon jó munkát végez.

[ Szerkesztve ]

Walk anywhere, look good, RIDE HARD. © by RaceFace | CC 4 ever. | Minden kutyára közterületen PÓRÁZT!!! | DFI | S939 X2 4200+@5000+ | 2X1GB G.Skill HZ DDR500 | MSI 7900 GTO@GTX

(#6004) Pinya007 válasza Horbal (#6002) üzenetére

Pinya007
(fanatikus tag)

Számból vetted ki a szót! Azaello-, ha gyárilag van lehetőség a telóút szabályozására akkor nincs gond!

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#6005) Bikeman válasza rii (#6001) üzenetére

Bikeman
(senior tag)

Ha van elég hely, akkor kikerülöd a gyalogost balról (ergo bemész középre), ha nincs, akkor lassítasz (vagy megállsz) amíg a másik bringás elmegy, utána ugyanaz... :D

Walk anywhere, look good, RIDE HARD. © by RaceFace | CC 4 ever. | Minden kutyára közterületen PÓRÁZT!!! | DFI | S939 X2 4200+@5000+ | 2X1GB G.Skill HZ DDR500 | MSI 7900 GTO@GTX

(#6006) Horbal válasza Bikeman (#6003) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Szóval Nella, OK megprószálom.

Allez-t nem ismeri valaki (fűzés ügyben), boltnak ismerem és csípem az ottani arcokat :)

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#6007) rii válasza Bikeman (#6005) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

a lassítok megállással az a gond, hogy ha a gyalogos belekezd egy kiierülô mûveltbe, és akkor bemegy a szemben jövô kerós elé ... mert olyan hamar nem tudom észrevenni a másik keróst, hogy még jó messze megállhassak a gyalogsotól, hogy a kerós is elmehessen és a gyalogos se akarjon engem kikerülve áttérni a _helyes_ jobb oldalára ....

csak az lenne a megoldás, ha a szemben jövô kerós érzékelné ezt, és átmenne ô is balra, s belassítana a gyalogos mögött, én is balra, a gyalogos is megmaradhanta szabálytalanul balon.

akárkivót'tevótá

(#6008) Pinya007 válasza Bikeman (#6003) üzenetére

Pinya007
(fanatikus tag)

08 TREK Fuel EX 5.5 ez el van írva nem? X-0, XTR felszereltség, és csak 325k? :Y

(#6009) tr00p3r válasza Pinya007 (#6008) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a képen Tora a villa és szerintem nem XTR a hajtás...
Írtam a Szabolcsnak, hogy ma du f5 kor a Nyugatiban tudunk találkozni.

Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good! :R

(#6010) Bikeman válasza rii (#6007) üzenetére

Bikeman
(senior tag)

Én az előbb értelmes gyalogot tételeztem fel (tudom, ritka,mint a fehér holló), aki tudja a:
"bármi van nem mozdulok" szabályt, mivel neki különben is a baloldalon kéne maradnia mindenáron. (főúton is bringás jobb oldal szélén halad, gyalogos bal oldal szélén) Ha elkezd szambázni erre-arra, akkor én sem tudom, hogy mi legyen.. :(

Nekem volt olyan, hogy Tata&Mamika mentek az út közepén (hol máshol) hallják, hogy jövök (de hátra nem nézne egyik sem) Tata bal szélre húzódik, Mamika a jobb szélre, mondom jó, elmegyek köztetek, odaérek már szinte hozzájuk (hálisten nem mentem gyorsan, 15 kb) amikor is Mamika (természetesen hátranézés nélkül) átvágódik a Tatához a bal oldalra. Hát végül is volt még 2 centi... :U Ezeknek sztem ez a extrém sport, hogy elüttetik magukat... :))

[ Szerkesztve ]

(#6011) Bikeman válasza tr00p3r (#6009) üzenetére

Bikeman
(senior tag)

Ja, a hajtómű valami Deore-Alivio izé.

A kép lehet (biztos...:D), hogy rossz, de ez a felszereltség nem semmi ennyiért... :Y

mod: Vagy a kép jó, és a leírás van elszúrva? :F

[ Szerkesztve ]

(#6012) Pinya007 válasza tr00p3r (#6009) üzenetére

Pinya007
(fanatikus tag)

OK!
Én is úgy látom, hogy a kép az stimmel, a leírás viszont a 9.5-é. Az meg 1.3M :)

[ Szerkesztve ]

(#6013) tr00p3r válasza Pinya007 (#6012) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sajnos ma nem jó neki valamiért. Keddre mondott időpontot. :B

Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good! :R

(#6014) Ariadne válasza Horbal (#5999) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Expressz volt szükség egyszer jópár küllő cseréjére (24h :D ), és a Probike-ban egyrészt bevállalták azonnalra, másrészt teljesen tökéletes lett a végeredmény. Piros pont.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#6015) Pinya007 válasza tr00p3r (#6013) üzenetére

Pinya007
(fanatikus tag)

Nem sürgős annyira, hétvégén beszélek vele, jövő héten szerintem tuti meg tudja oldani találkozót! Péntek zsúfolt neki ha sok a meló, akkor pont eléri az esti buszt.

(#6016) Dirtyz válasza Horbal (#5999) üzenetére

Dirtyz
(PH! addikt)

A korábban említett Probike-ban szépen fűznek, illetve a "küllőszivű" Demeter Zolit kellene keresned, azt hiszem most a Corratec-nél dolgozik a Bringavilágban. Na Ő nagyon tud fűzni, anno úgy vállalt garit a munkáira, hogy alkoholos filcel aláírta és a dátumot is odaírta a felnire!!

Védd a fákat, egyél hódot! Eladó full cover blokk 4890-re http://www.href.hu/x/gx89

(#6017) Winner_hun

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

O_o

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#6018) raczger válasza Winner_hun (#6017) üzenetére

raczger
(őstag)
LOGOUT blog

omg, jujj :Y ezek mit csinálnak?:D már gondolom is hogy mehet a lánc, hogy ez létrejöhessen, szerintem keresztbemegy a kát hajtókar, és a hátsó hajókar meg a hátsó kerék között, szerintetek hogy megy ez?

http://php-script.hu ##### 50% az esélye annak, hogy megnyered a lottót: vagy Igen, vagy Nem, de a Nem-nek nagyobb a valószínűsége

(#6019) sanyixXx

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

Csomagot nehogy küldjetek bármikor is a magyar postával! Itt egy kis eset okulásul.

Meghirdettem a régi kerekeimet, jelentkeztek rá Miskolcról. Kérdezte, hogy okés-e a post. mondtam, hogy igen. Megkérdeztem a postán, hogy mennyi a pár kerék feladása. Mondták, hogy 890. Örültem, hogy olcsóbb, mint a futár, hát be is csomagoltam a kerekeket és másnap fel is adtam őket épségben. Pontosabban adtam volna, mert hát 1490 forintra emelkedett egy nap alatt az ár...Hazamentem a maradék pénzért, majd feladtam a kerekeket. Megint kiemelném, hogy épségben!

Másnap utalt a srác, de 500-zal kevesebbet. Kicsit morogtam is, mert még a posta is több volt 600-zal.

Ma felhívtam a tagot, hogy minden rendben van-e, megjött-e a kerék. Mondta, hogy igen, de az egyik fel van ütve kicsit és szakadt volt egy küllő, azért utalt kevesebbet. Így utólag még azt is mondom, hogy korrekt volt a srác, mert a kialkudott árat elutalta. Mondjuk egy küllő cseréje nem nagy pénz. Mondta, hogy nem volt nyolcas a szakadt küllős kerékben, pedig ugye ha használatkor szakad el, akkor nyolcas is kerül bele. Úgy nézett ki, mintha elvágták volna a küllőt.
Kicseréltette a küllőt, megcsináltatta a felnit és most minden rendben, csak a magyar postát fogom minden alkalommal leköpni, ha előtte elmegyek.

Ráadásul a postára már nem tudom ráverni, mert megjavíttatott mindent a keréken, nekem meg csak eredeti állapotukban vannak fotóim a kerekekről. Ráadásul egy értékbiztosítás is volt a kerekeken 10000 forintig (igaz majdnem a dupláját érik), mert azt mondták, hogy azt még ingyen hozzá lehet csapni a csomagomhoz.

Vagy vajon elég a kettőnk szava, hogy ráverjünk valamit a postára?

a kerekek eredetiben:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

I like my women how i like my whiskey. 12 years old and mixed up with coke.

(#6020) sanyixXx válasza Jorus (#5958) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

de akkor hátra fog nézni a kormány :D ;]

(#6021) Sipi16 válasza sanyixXx (#6019) üzenetére

Sipi16
(őstag)
LOGOUT blog

Én komplett bicót küldtem Prémium kategóriában és mint a két váltókart széttörték...

Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...

(#6022) ZakRob

ZakRob
(senior tag)

Megjött a vadiúj tora 302-m. Ugye ezeknek kell idő mire bekopnak annyira, hogy kimozogják az útjukat? Próbáltam összenyomni óvatosan beszereletlen állapotban, de vagy 5 centit megy max.
Ebbe amúgy lehet szorító csillagot tenni, vagy "sima felületű dugó"-t kell, vagy ez csak a karbonszálas rebára vonatkozik?

-==Trance forever==-

(#6023) becuszabi válasza ZakRob (#6022) üzenetére

becuszabi
(fanatikus tag)

Szerintem akkor lenne baj ha így simán megnyomogatva kimozogná a teljes utat.
Az enyém (RS Psylo XC) még a bringába beszerelve sem mozog ki mindent "csak úgy megnyomogatva", terepen viszont már sikerült megmutatnia, hogy mennyit tud.
Normális esetben a vége felé egyébként is felkeményedik, tehát csak az igazán dinamikus erőhatások segítségével lehet kideríteni, hogy mennyit is moccan a teló.

[ Szerkesztve ]

"Aki szívből él, az élből szív"

(#6024) AlBundy

AlBundy
(fanatikus tag)

Eladóak az alábbi kiegészítők:
Weldtite Defektgátló szalag (MTB) : 2000 Ft

Shimano SM-PD22 taposó SPD pedálokhoz : 1000 Ft

MTB műanyag pedál: 500 Ft

Vadi újak. Pesten átvehetőek.

Ma bejött egy kövér nő a boltba...

(#6025) becuszabi

becuszabi
(fanatikus tag)

Szerintetek mennyire elvetemült ötlet fordított rugóállású hátsó váltót hagyományos működésű RapidFire váltókarral használni?
Oké, hogy mindenkinek természetes már a RF működése, de a fenti megoldással teljesen egyértelmű lenne a váltás: nyomom a kart --->nehezebb fokozat, kioldom a kart--->könnyebb fokozat.

(#6026) sanyixXx válasza becuszabi (#6025) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

kb. annyira, mint a bal fékkart megcserélni a jobbal. működni fog, senki sem veszi észre kívülről, de elégedett vagy, mert olyat sufniztál, ami másnak nem nagyon van :)

(#6027) becuszabi válasza sanyixXx (#6026) üzenetére

becuszabi
(fanatikus tag)

:D
Nem feltétlenül az egyediség létrehozására gondoltam, hanem pl. arra, hogy a kevésbé gyakorlott, vagy nem kimondottan technokrata beállítottságú emberek számára teljesen logikus legyen a váltás. Ezt az indokot, gondolom a DualControl fékkaroknál is beleszőtték a marketingdumába valamilyen formában :)

(#6028) rii válasza sanyixXx (#6026) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

" ... kb. annyira, mint a bal fékkart megcserélni a jobbal. ... "

én eccer jobb kezemmel fogtam a kormány bal oldalát, ballal meg a jobbot
lászló korház
kulcsonttörés

még mindigmegvan a lépcső a csontomban

akárkivót'tevótá

(#6029) tr00p3r

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sztok Kolleginák és Kollegák!

Meguntam, hogy mindenki villogtatja az új vázát és bringáját. :DDD Végre én is hozzájutottam egy olyan vázhoz, amire már rég vadásztam. Beszéljenek a (Hi-Res) képek:

1
2
3
4
5

Igaz nem Specialized, Trek vagy Kona, de nekem (remélem) megfelel majd. További dokumentáció várható, amint lesz időm átszerelni az alkatrészeket. A kormánycsapágy adott volt, de minden más a "régi" bringáról kerül majd át.

[ Szerkesztve ]

(#6030) Azazello- válasza tr00p3r (#6029) üzenetére

Azazello-
(senior tag)

nagyon szep ez a vaz ebben a szinben. gratula :C

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#6031) Azazello-

Azazello-
(senior tag)

a fox F series es a Float series kozott mi a kulonbseg? csupan a 140mm travela Floatnal?

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#6032) Jorus válasza sanyixXx (#6020) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vazz, tényleg. :DDD Nem volt láma-biztos a válaszom. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#6033) Jorus válasza ZakRob (#6022) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Alu nyakba mehet a rózsa, de jobban jársz ha headlockkal összehúzod, aztán kiveszed, miután meghúztad a stucnit.

(#6034) Jorus válasza becuszabi (#6025) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is így használom. XTR váltókar, normál, Saint hátsóváltó, fordított. Prímán működik, és 3 perc átszokni. Az lehet esetleg zavaró, hogy, ha egy ösvényen csapatsz, ami hirtelen meredek emelkedőbe megy át, akkor több fokozatot csak úgy tudsz visszaváltni, ha egymás után 3-4-szer megrántod a pöckit, ellenben normál esetben 4 fokozat is mehet egy nyomásra. Engem mondjuk ez nem érdekel, mivel, ha nem tudok felmenni lendületből, akkor úgyis tolni kell, a DH40-et nem mászásra specializálták. :)

(#6035) Jorus válasza tr00p3r (#6029) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon szép, gratula! :)

(#6036) tr00p3r

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi mindenkinek. Nekem is tetszik a színe (is.) Abban reménykedem, hogy nem kell teljesen újra bovdeneznem, bár azt mondták rá, hogy majdnem tuti, hogy némi új "huzal" kell majd.

(#6037) Ariadne válasza tr00p3r (#6029) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Ó, egy Pyxis Team! Nagyon eltalálták a színét ennek a váznak, ütős, tapogattam is egyszer ilyet. Egészséggel használd! :)

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#6038) raczger válasza tr00p3r (#6036) üzenetére

raczger
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem is nagyon szép, és valszeg újra kell huzalozni, legalábbis nem árt, mert lehet hogy valami nem fog passzolni is az utána csak idegesíteni fog

http://php-script.hu ##### 50% az esélye annak, hogy megnyered a lottót: vagy Igen, vagy Nem, de a Nem-nek nagyobb a valószínűsége

(#6039) Dirtyz válasza tr00p3r (#6029) üzenetére

Dirtyz
(PH! addikt)

Gratula, gyönyörű egy váz! :C
Reggel felkeltem, 7ágra süt a nap, rohanok a hőmérőhöz, -6C°, a francba, ma sem lesz tekerés, hideg ez már nekem... :O

Védd a fákat, egyél hódot! Eladó full cover blokk 4890-re http://www.href.hu/x/gx89

(#6040) becuszabi válasza Jorus (#6034) üzenetére

becuszabi
(fanatikus tag)

Köszi!
...akkor mégsem elvetemült az ötlet :)

(#6041) becuszabi válasza tr00p3r (#6029) üzenetére

becuszabi
(fanatikus tag)

Nagyon szép (könnyű, okosan tervezett, stb.), használd egészséggel! :K

Én is szerettem volna venni egy ilyet (főleg, hogy akkor nagyon akciós volt), de a hivatalos forgalmazó nem volt képes geometriai adatokat elárulni (nem tudott, vagy nem akart)
...a váz nem nekem lett volna, így nem mertem belevágni.

(#6042) Pinya007

Pinya007
(fanatikus tag)

tr00p3r: Grat! Szép könnyű géped lesz! :K
Dirtyz -6?! Nálunk -13 volt reggel. :) De most áll a levegő, tegnap levitte volna sisakot az ember fejéről.

(#6043) Jorus

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Émmá tekertem egyet, igaz csak a konditeremig, meg vissza. Hüvi van, mondhatni. :D

(#6044) Bikeman válasza tr00p3r (#6029) üzenetére

Bikeman
(senior tag)

Na mégis, jólvan. :K

Bowdenházazást próbáljátok úgy megoldani, hogy ne érjen a homlokcsőhöz.

(#6045) tr00p3r válasza Bikeman (#6044) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia,

Igen mégis.Elhoztam pénteken. A kormánycsapávy WTB Momentum Grease Guard, így azzal nem kellett vesződnöm. Igaz nem járt hozzá, de benne volt. Szerintem ez egy tök új bringa volt, csak szétszerelték. :B Van rá 2 év garim, jótállásijeggyel. Ja és megmértem: a monoblokk közepe és a nyeregcső vége közti távot: 47 cm. Tehát ezek szerint a Magellan vázak nyeregcső hosszát úgy mérik, hogy monoblokk közepe és a nyeregcső vége adja ki a méretet. 18,5" = 46,99 cm

Mindenkinek: köszi a jólívánságokat. Régóta szerettem volna egy ilyen vázat. Az átépítés várat magára egy picit, bár már nagyon viszket a kezem ;) Remélem egyszer tényleg össze tudunk szervezni egy közös tekerést és élőben is megcsodálhatjuk egymás kecskéjét. :P

(#6046) Jorus válasza tr00p3r (#6045) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vagy ha máskor nem is, áprilisban CM előtt randizhatnánk megint. Igaz, tavaly nem találtam oda, de majd most! :)

(#6047) sanyixXx válasza Jorus (#6046) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

akkor már ketten voltunk gyíkok :)

(#6048) tr00p3r válasza Jorus (#6046) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Deal. ;)

(#6049) Bikeman válasza tr00p3r (#6045) üzenetére

Bikeman
(senior tag)

Akkro rájuk is átragadt a Merida mérési "betegsége"... :D

Akkor össz-vissz 3 centivel kisebb a cső, mint az enyém, nem gond, csak kicst jobban kihúzod a nyeregcsövet.

Jó, hogy " lett" hozzá kormánycsapágy, egy ilyen WTB gondolom nem olcsó mulatság, de a jobb Magellanokat ált. ezzel szerelik gyárilag, tehát valóban ilyen szétkapott váz lehet ez (az enyém is az volt).

Nem ismerős a váz ? (na meg a csapágy) :D

(#6050) Zewa

Zewa
(senior tag)

Sziasztok!
Tudátok nekem segíteni? Kéne öcsémnek vmi ugri-bugri váz. (vegyes semmi extra).
Mit ajánlanátok? (~30k-ig, ~16-18" )
Használt vázat szerintetek érdemes venni? /pl bikemag/ :R

"Minek ide koffein, speed vagy kati amikor a BMW bármikor képes lángoló, perzselő, szenvedélyes halálfélelmet küldeni az ember vénáiba?!"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.