Most olvasok csak fórumot, nem jutott időm most egy ideje.
Barátnődet mindenképpen vidd el rendes terepes túrára többre, mielőtt biztosra mondja, hogy jön, és ne murvás útra meg földútra, hanem rendes turistaösvényre, kisebb-nagyobb kövekkel meg gyökerekkel fel és le. Könnyűnek tűnik, de azért _annyira_ nem az. Ha bátor csaj, tehát pl. nekivág szó nélkül egy kövesebb lejtőnek nyeregben első látásra, akkor alapvetően nem lesz gondja, de azért látni kell ezt előtte.
Egyrészt nem aszfaltról van szó, hanem rendes ösvényről, egy-egy hirtelen emelkedő gyökeres és szintén meredeken lejtő gyökeres, köves rész is van mindig, balesetveszélyes dolog szerintem úgy nekivágni, ha nem ment sosem ilyeneken valaki. Sokszor keskeny az ösvény, ahol menni lehet és ezerrel húznak el az ember mellett a profik, le kell húzódni úgy, hogy azért ne menjen a susnyásba az ember. Plusz éjjel lámpától függően korlátozott látási viszonyok között kell menni, ha meg por van, ahogy általában, akkor még annál is korlátozottabb, kvázi az orrodig látsz, és még mindig terepről van szó. Ehhez jön még a fokozódó fáradtság és az éjjeli 6-7 fokos hőmérséklet, amikor lemerevednek az izmaid. Ha nincs vagy négy-öt váltás bringás mezed, akkor bizony hajnali háromkor felvenni a jéghideg vizes mezt és kimászni a hideg sötétbe, merev izmokkal bringára ülni és nekiindulni, hát az azért próbára teszi az ember elszántságát. Sátorban aludni sem valami happy dolog ilyen hidegben, én legalábbis iszonyúan szenvedek a hidegben alvástól (aludni próbálástól) minden évben, viszont szobát csak a puhányok bérelnek.
Ha ilyen rossz, fene érti, miért leszünk ott mégis most negyedik éve.
Igaz én főleg kísérő voltam, mert nem tartottam elég erősnek magam, és csak egyszer versenyeztem. Eddig. 
Lehet összejön egy lánycsapat is egyébként. Ha addig felerősödöm (megvalósulás alatt álló terv), akkor a kelly's klubos lányokkal biztos nekiállunk szervezkedni, két lányt kapásból tudok, akik biztosan jönnek, sőt lehet hármat is, ha én is tudok menni az már négy, és nem teljesítményre hajtó lányokat szívesen fogadunk mindig. 
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)