Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#36001) Zewa válasza KrenAtesz (#35999) üzenetére

Zewa
(senior tag)

Azért a döngölt földúton el lehet menni a sliccel főleg ha nem akarsz száguldozni.
Esetleg kereshetsz CC gumikat amiben van már némi kompromisszum készség de még így is inkább a betont kedveli. :U
Sok féle körül választhatsz persze csak a megadott kritériumokkal. (átmérő, szélesség, mintázat, ár etc..)

"Minek ide koffein, speed vagy kati amikor a BMW bármikor képes lángoló, perzselő, szenvedélyes halálfélelmet küldeni az ember vénáiba?!"

(#36002) ludsimon válasza Zewa (#35998) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

uhhh
Ez most összetévesztett.
Két .

[ Szerkesztve ]

"Sports! Live your life to be proud yourself. And your life will turn to a happy life. Train yourself!" by me http://goo.gl/Rz9vX

(#36003) siti

siti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ti viseltek láthatósági mellényt? sima narancssárga póló is jó a jardnak, vagy fényvisszaverő legyen rajta? mondjuk ha olyan napja van akkor még beleköthet a fényvisszaverős pólóba, hogy az nem mellény. az agyonmintázott kerékpáros felsők azok fényvisszaverőek valamennyire?
Inkább a megbirságolásról van szó, nem az hogy látnak e az autósok. (mint ahogy telefonálni sem szabad veztetés közben, de enni, inni, sexelni azt lehet)

minden rendes embernek van otthon voodoo

(#36004) rii válasza siti (#36003) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

" ... Inkább a megbirságolásról van szó, nem az hogy látnak e az autósok. ..."
inkább arról van szó, hogy lássank az autósok, ami ugye kamion is lehet :U
intenzíven majd azt mondod, adok egy 20.000est csak pörgessük vissza az órát, de akko rmár nem lehet

amúgy asszem, lakott területen kívül kötelező
én is be akarok szerezni majd egyet

akárkivót'tevótá

(#36005) Ariadne válasza Ariadne (#35958) üzenetére

Ariadne
(őstag)

+1: Ilyen a Rómaifürdő-vízesés, ez az 50 km-es távban van benne, egy hosszú és szép "kanyon" visz el odáig, a patak mellett egy keskeny peremen kell végigtekerni talán 2-3 km-en át.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#36006) rekid válasza Tamoo (#36000) üzenetére

rekid
(őstag)
LOGOUT blog

:R :R :R

Gyáva népnek nincs hazája! | EliteBook 8530w | HTC Dezsőő | MIUI-XJ

(#36007) dqdb válasza siti (#36003) üzenetére

dqdb
(őstag)

Sötétedés után mindig, városban is. Van egy eléggé vékony, enyhén hálós változatom belőle, ami minimális helyet foglal a táskámban.

54. § (6) A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.

Tehát tökéletesen megfelel a kerékpáros felső is, amennyiben fényvisszaverők, és nem jó a sima narancssárga póló. Egyébként szerintem ez egy olyan kötelező tartozék, amit nem a rendőrök, hanem saját magad miatt kellene viselni :U

Fáraó: milyen márkájú a az a rikító zöld fényvisszaverő dzsekid?

#36005: ide tényleg el kell jutni.

[ Szerkesztve ]

**** COMMODORE 64 BASIC V2 **** 64K RAM SYSTEM    38911 BASIC BYTES FREE

(#36008) siti válasza dqdb (#36007) üzenetére

siti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

sötétben nem szoktam tekerni, lámpa elől hátul van és igyekszem élénk szinekbe öltözni. Főleg nappalra gondoltam, amikor a fényvisszaverőnek nincs sok jelentősége.

minden rendes embernek van otthon voodoo

(#36009) Zewa válasza siti (#36003) üzenetére

Zewa
(senior tag)

Én iszonyat módon rühellem. Ettől függetlenül van egy hálós az ülésem alatt illetve van 2 visszaverős csík is amit keresztbe a vállamon (amolyan Rambo feeling szerűen) magamra teszek néha.
Sünök nem igazán foglalkoznak vele, engem is csak 2x akartak igazoltatni eddig de inkább leléptem mert tuti megbüntetnének a közlekedési morálom miatt. :B

ps.: Hátul 2db gagyi ledes villogó elöl Hozé... :D

[ Szerkesztve ]

"Minek ide koffein, speed vagy kati amikor a BMW bármikor képes lángoló, perzselő, szenvedélyes halálfélelmet küldeni az ember vénáiba?!"

(#36010) Ba cy lus válasza ludsimon (#35982) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Miért nem teszel fel egy km-órát? Az a biztos. Ketten csaknem hazudnak. :)

(#36011) dqdb válasza siti (#36008) üzenetére

dqdb
(őstag)

Ha nem tekersz sötétben, ködben, szakadó esőben városon kívül, akkor elvileg nem kell. De azt a pár száz forintot és pár dekát megéri, bármikor szükség lehet rá. Sötétben városon belül is rengeteget jelent. Ahogyan Zewa is írta, néhány fényvisszaverő csíkkal tudsz javítani a helyzeten.

(#36012) ludsimon válasza Ba cy lus (#36010) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Velo 8 pedig elég érdekes adatokat adott végeredménynek.
Mikor haza értem, akkor láttam, hogy a mágnes el volt csúszva.

"Sports! Live your life to be proud yourself. And your life will turn to a happy life. Train yourself!" by me http://goo.gl/Rz9vX

(#36013) Ariadne válasza ludsimon (#36012) üzenetére

Ariadne
(őstag)

De ha nincs elcsúszva, akkor pontosat ad... És egyből ki is derül, mennyire pontos a GPS. ;)

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#36014) ludsimon válasza Ariadne (#36013) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ki lett próbálva.
A GPS teljesen pontos.

(#36015) dqdb válasza ludsimon (#36014) üzenetére

dqdb
(őstag)

Ha sikerül befejeznem a délelőtt óta írt brutális hosszúságú hozzászólásomat a GPS-ekről, akkor pontosítom ezt. Röviden: a GPS akkor pontos, ha valamilyen heurisztikus algoritmussal tisztítják az adatokat.

(#36016) Ariadne válasza ludsimon (#36014) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Vagyis egyezett az órával, azzal is annyit mértél? Mert akkor az óra is. :U

mod: No akkor jó, mert erre próbáltak kilukadni a többiek is szerintem, hogy ha ez csak GPS adat, akkor nem biztos, hogy pontos. De ha GPS és óra is, akkor viszont pontos. De majd dqdb megmondja, ő úgyis ért ezekhez. :)

[ Szerkesztve ]

(#36017) ludsimon válasza Ariadne (#36016) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gurultam, gyorsítottam, gurultam, gyorsítottam, és ugyan annyit mutatott, mint a GPS nagyon kis késéssel 1 mp, mint az óra.

[ Szerkesztve ]

(#36018) Manitou válasza ludsimon (#35982) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Én nem tartom hihetetlenek a 78-at, simán be lehet gyorsulni egy hosszabb egyenesen.
Haverom alkotott egyszer egy olyat , hogy Tokaj sípája földút , kicsit egyenetlen út, max seb 72km/h MTB-al merevvillával !!! :D Az volt a nem semmi :DDD

Nekem akkor írta max sebességre a 194 Km/h-t mikor feltöltöttem a netre, telefonban még hihetőbb eredmény volt :)

De én inkább a km órának hiszek :R

[ Szerkesztve ]

(#36019) ludsimon válasza Manitou (#36018) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Legközelebb akkor km óra lesz, és akkor a hitetlenkedők is látni fogják amit én. :)

(#36020) Tamoo válasza rekid (#36006) üzenetére

Tamoo
(Arcképgyáros)

remélem jó lesz vmire... :) egy-két dolgot leírnak benne

Eladó Mission mv-8 cinema pack, érdeklődni pm-ben.

(#36021) Manitou válasza tibi666 (#35984) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Nekem Bell van. De van egy jó pár nagy név aki bukókat gyárt. Bell, Giro, Uvex, Rudy Project, Cratoni a teljesség igénye nélkül. :)

Olyat vegyél ami tetszik :D és sok rajta a szellőzőnyílás, azokba nem fő bele úgy a fejed.

(#36022) dqdb

dqdb
(őstag)

bikemap.net és gmap-pedometer.com mellé egy harmadik oldal, ami tud szintprofilt rajzolni:

bikely.com

(#36023) Ariadne válasza dqdb (#36022) üzenetére

Ariadne
(őstag)

A bikely.com Opera alatt meg sem jelenik, IE pedig "bezárta a szgép védelme érdekében". :F

(#36024) detroit17

detroit17
(kvázi-tag)

csak elmentem ma is bringázni! :K megérte :)
Elég kemény szél volt végig pedig ugyanazon az útvonalon mentem odafele és visszafele is.na mindegy ez nem is fontos :N
Táv:80,27km
idő:3h
BPM:144 :R (71-72%) nagy szélbe is tudtam tartani :))

Ez volt az idei leghosszabb távom és idő szóval minden a legtöbb volt :C
egyszer álltam meg fényképezni egy kicsit.
elfáradtam egy kicsit.

itt van egy két kép.

Na megyek nézni a Giro'd Italiat :DDD majd még felnézek

[ Szerkesztve ]

(#36025) ludsimon válasza dqdb (#36022) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jelentem opera mobile alatt is használhatatlan.

(#36026) dqdb válasza Ariadne (#36023) üzenetére

dqdb
(őstag)

Tényleg :( Az oldalt kivételesen Firefoxból néztem, mert egy ideje a bikemap.net nem tud menteni Opera alatt, és onnan mentem át erre a site-ra.

Update: Na, már Firefoxban sem jön be. Kinyírtuk :D

[ Szerkesztve ]

(#36027) Ariadne válasza dqdb (#36026) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Ha jól látom, megvan, csak nem működik éppen klikk.

(#36028) Xantomas

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Beállok sorba én is.
Tegnap délutáni tekerészés. Sík terep, annyira nem volt megerőltető. A Csepel szigetet akartam körbetekerni, de félúton visszafordultam, mert nekiállt esni, de Szigethalomnál újra kisütött a nap egy pár percre, így átjöttem a "pesti oldalra", és elmentem Bugyi felé. Dunaharasztinál az 51-es utat keresztezve volt egy nagy baleset. Mindenfelé üvegszilánkok, két mentő, két tűzoltó autó, két rendőr. Nem volt egyszerű.

(#35915) KaraDani Tegnap mikor írtam, akkor indultam a Millire, de csak az utolsó két futamot néztem meg, meg előtte rohangáltam apumnak OKO defektgátló genyáért.

Várom a téteket, hogy mikor buggyan ki a belső, mert már kilátszik az abroncsnak a belső szövete is a defekt gátló réteg alól. :)

[ Szerkesztve ]

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#36029) Tamoo válasza Xantomas (#36028) üzenetére

Tamoo
(Arcképgyáros)

ha jól látom Contact :DDD kb hány km alatt sikerült ennyire leamortizálni?

Eladó Mission mv-8 cinema pack, érdeklődni pm-ben.

(#36030) ludsimon válasza Xantomas (#36028) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jaj de jó, hogy emlékeztettél a gumira. :D

Megyek, és átcserélem a Land Cruisert a Sport Contactra.
Ne koptassam már fölöslegesen a terep/téli gumikat.

(#36031) Xantomas válasza Tamoo (#36029) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Sok. Tavaly Augusztusban vettem. Ha 8E km nincs benne, akkor egy sem, de talán a 10E km is benne van.
Ezt a gumit használtam a Crosson is, mikor szét volt kapva a fixi, és azzal sajna sokszor satuztam, ami nem tett neki jót.

(#36032) Sherman válasza Ariadne (#36005) üzenetére

Sherman
(kvázi-tag)

Egy másik kedvenc helyem, Várpalotáról szintén elérhető (nyugatra a piroson) látnivaló a Mórocz-tető. Szinte a komplett Bakony alját belátni róla, a lőtér nagyját, és a Balaton keleti részét. Tiszta időben a legszebb, eddig sajnos nem sikerült hadgyakorlatot néznem róla, mondjuk ritkán is van szerencsére, pl kb félévente jönnek a Grippenek lőni.
Végsebességet tekintve nekem eddig a Hajagról lefelé Herend felé aszfalton sikerült 65 terepgumikon, visított is rendesen a gumi.

(#36033) Ba cy lus válasza Xantomas (#36028) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Szigethalom és Tököl között nem volt elviselhetetlenül vacak az út? Én ott fordultam múltkor vissza, és mentem át szintén a pesti oldalra, taksony felé vissza bp-re, de különben arra is elég rossz volt az út. :)

(#36034) Ba cy lus válasza ludsimon (#36019) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Miért, te a szemeddel megállapítottad, hogy az 78 km/h volt? :))
Amúgy miért is lenne hihetetlen, értek már el ennél sokkal nagyobb sebességeket sík terepen, szélcsendben normál körülmények között országútival, bazi nagy áttétellel (nem 52/11-gyel, sokkal durvábbal :DD )

[ Szerkesztve ]

(#36035) Xantomas válasza Ba cy lus (#36033) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Nem is kicsit volt sz@r az út.

A szinte még frisssen fűzött első kerekemen a küllőkön utánhúzni kellett helyben, de számoltam is vele, vittem küllőkulcsot.
Azzal viszont nem, hogy eleve feszesebbre kéne fűzni, mert 8 Barral fogom használni, és minimum egy teljes fordulatot kellet mindegyik küllőn húzni. Az egyik küllőanya meg is lazult, de érdekes módon nem lett benne nyolcas, tartotta a többi rendesen.

Nem fűztem még radiálisan kereket, de mostantól erre is figyelni fogok.

(#36036) Ba cy lus válasza Xantomas (#36035) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Te radiálisan fűzted az első kereked? :Y Az picit merész. :)
Én is 8 bar-on megyek, de 3 keresztes fűzéssel, és relatíve alacsony profilú (18.5 cm magas) felnivel, de ez sem valami kényelmes. :D

(#36037) ludsimon

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kerék fűzés típusokat, képekkel illusztrálva tudna nekem valaki linkelni nekem olvasni valót?
Thx.

Ba cy lus:
Ha jól tudom a Scott első kereke is úgy van fűzve, és sokkal dizájnosabb, mint a keresztes.

[ Szerkesztve ]

(#36038) JColee válasza Ba cy lus (#36036) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

régi polarisomban is radiálisan volt gyárilag fűzve a kerék

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#36039) Ba cy lus válasza ludsimon (#36037) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

A telikerék meg még dizájnosabb szerintem, én ellenben inkább azt nézem, hogy mennyire használható jól a városban, na meg a város környékén túrázásra.
Radiális fűzésű kerék merevebb, könnyebb, de rugalmatlanabb (még kényelmetlenebb), jobban gyűjti a nyolcast.

Jah és az fix, hogy én radiálisan fűzött kerékkel nem mernék 40-nel belezúgni olyan kátyúkba, mint a 3 keresztessel, mert esélyesebb egy küllőtörés.

[ Szerkesztve ]

(#36040) Xantomas válasza Ba cy lus (#36036) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Zselés bandázs, rugalmas BBB speedbar outi kormány, egyenes, de rugalmas acél villa, meg azért a 28mm-es touring plus sem olyan beton 8baron mint egy 23mm-es. [link]

Nekem tetszik a radiális fűzés. Merevebb, és a kátyúkat is jobban bírja, viszont sokkal nagyobb terhelést kap az agyperem, amin húzott küllőkkel enyhítettem.
Igazság szerint olyan kereket szerettem volna, amiben a lehető legkevesebb küllő van, de ez fért bele a keretbe. A következő outimnak ( Trek Madone 4.5 tudom, bilibe lóg a kezem, de egy éve ez a kedvencem) az első kereke már szellősebb lesz.

(#36041) Ba cy lus válasza Xantomas (#36040) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Szerintem nem bírja jobban a kátyúkat, hisz rugalmatlanabb.

http://www.freeweb.hu/fulopkerek/Bike%20Lite/sp_kerek.htm

Nem 23-as, 20-as. :)) De miért van különbség kényelmességet tekintve, ha ugyanakkora a nyomás? :U

[ Szerkesztve ]

(#36042) ludsimon válasza Ba cy lus (#36041) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi a linket.

Viszont egyvalami nem világos.
A kényelem és a keresztek száma, hogy jön a képbe? :F

Szerintem tökmindegy, mert érezni ezt úgy se fogja senki a különmbséget, a guminyomást annál inkább.

Inkább szerintem a tartósságon van a hangsúly, hogy mennyire bírja a kátyúkat a felni, az agy az adott súly alatt.

Az én súlyom meg ok, megnyugodtam. :))

Én sokkal jobban féltem az agyat, mert jó kis iparis, és nem örülnék neki, ha letörne a pereme.
Mehetne nekem előre radiális, mert nem szoktam szar úton durvulni (40-el? Hol élsz te? :D), múltkor is mikor földúton mentem vele 20 alatt voltam bőven.

Még gondolkozok rajta, mert szerintem gyönyörű a radiális fűzés, de agykárosodást se szeretnék szenvedni. :D
Hátul most néztem meg, 3 kereszt van. :) A racsni miatt marad is legközelebb is a 3.
Elől meg tök faszán néz ki szerintem a radiális.

Viszont engem a kardküllős felnik foglalkoztatnak igazán, amit Xantomas linkelt. A légellenállás, ugye... :))
De 100k-t nem vagyok hajlandó kiadni komplett kerékre. Az a Shimano tetszik, amit még régebben annyira kívántam. :)
Csak hát még annyi minden van amit cserélni kéne.. Még full outivá kéne felnevelni, az is ha jól emlékszem 60k.

[ Szerkesztve ]

(#36043) sestertius válasza detroit17 (#36024) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!
Én is du. három körül értem haza, de én csak ennek felét mentem.. de a szél annyira nem volt vészes erre, egy helyen viszont az eső csapott meg kicsit.. Merre voltál? Hol készültek a képek?

Szia!

Gigabyte GTX 580 SOC eladó vagy beszámítható GTX 680-ba!

(#36044) Tothgera30 válasza Xantomas (#36040) üzenetére

Tothgera30
(PH! kedvence)

Az én két kedvencem, csak elég drágák sajnos, szóval még gyűjteni kell rá.

>>> http://xhref.com/11745b <<< "Az élet szívás, aztán meghalsz" - Stephenie Meyer

(#36045) ludsimon válasza ludsimon (#36042) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lassan arra a következtetésre jutok, jobb ha belátom. Idén már új bringa majdnem biztos, hogy nem lesz a háznál, mert másra fog elmenni a nyári pénz.
Addig elleszek a full merev Tankal, nekem semmi bajom nincs vele, és most faszán meg lett csinálva.
A Scottot kéne befejeznem. Meg telefon, meg valami normális pedálfordulat mérős, magasság, pulzusmérős computer két konzolos computer, mickey mouse, húú, árat nem is mondok.
Azt hiszem idén örülök ha ezek meglesznek.. :(

Most kezdett el hajtani a vágy, hogy mi lenne, ha a Neuzer le lenne szinterezve?
Szerintetek egy full merev hófehér bringa mennyire gáz mindennapi használatban?
Gondolok itt a kényes színre, koszolódik, és télen is csak 3x volt lehetőségem lemosni, és több héten keresztül szutykos volt.
Szerintetek a fehér bringa csak a vitrinbe való?

(#36046) rekid válasza ludsimon (#36045) üzenetére

rekid
(őstag)
LOGOUT blog

Háát :) az enyem ugye most hellyel közzel fehér. multkori zuhé utan hanyingerul nézett ki, de a jo hir az hogy ha rogton akkor letorlod/lemosod akkor kb fele anyni idó mint ha vársz vele. Egyebkent meg nagyon utosek a feher bringak szerintem. :D

Gyáva népnek nincs hazája! | EliteBook 8530w | HTC Dezsőő | MIUI-XJ

(#36047) Ba cy lus válasza ludsimon (#36042) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Viszont egyvalami nem világos.
A kényelem és a keresztek száma, hogy jön a képbe? :F

Kevesebb kereszt, rövidebb küllők kellenek, és ilyenkor nő a rugó direkciós ereje is, ezt is valahogy úgy kell elképzelni. Ezen okból kedvelik sokan a magasperemes agyakat is, na meg az aero felnit. Merev kereket ad. De a merev nem egyenlő az erőssel. A porcelán is merev, de könnyen törik.

(#36048) venember83 válasza ludsimon (#36045) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lehet ott is tartani, de alapvetően használati cikk. Én nem tisztítom az enyémet gyakran, a festék is lepattant róla pár helyen a köveknek köszönhetően, de tuti nem vennék más színű bringát, ha megvan ez az opció. Még mindig tetszik, piszkosan is piszkosul. Mert szép. Igaz, ez tejszínű, nem komplett fehér. Magánvélemény.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#36049) Ba cy lus

Ba cy lus
(PH! addikt)

Egyébként még mindig nem vettem cipőt, de mivel pillanatnyilag nincs saját jövedelmem, így lobbiznom kell itthon az spd-sért. :D
Tényleg semmi kedvem venni egy hagyományos új cipőt, amiben többet taposom a pedált, mint járok két lábon, csak széttaposom a talpát (ami egyben hasznos is, hisz nem csúszkál a cipőtalp a pedálon, hanem "beakad"). :U

(#36050) detroit17 válasza sestertius (#36043) üzenetére

detroit17
(kvázi-tag)

Rohod:Bakta:Ramocsaháza: Nyíribrony:Levelek:Magy.
majd ugyanarra vissza is. Magy után még mentem egy kicsit hogy meglegyen a km :)
Magynál csináltam a képeket ott van egy park féle .

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.