Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#651) Pinya007 válasza libus (#650) üzenetére

Pinya007
(fanatikus tag)

Kona '07 Fire Mountain-nak jobb a váza, bár tárcsafék mechanikus, Hayes az jó név fékek között.
Caprine Epik 50-nek a felszereltsége vonzó (jobb váltók, jobb hajtómű).

Van mind a kettőnél jobb felszereltségű hasonló áron:
[link]
Ez Deore váltóval, előző kettőnél jobb villával szerelt. Mondhatni a három közül a legjobb ár/érték arányú. Csak hogy ''könnyebb'' legyen választás! :) Igaz ezt más boltban még nem láttam.

Első kettő közül bármelyik jó választás lehet, hétvégi túrázgatásra szerintem nem szempont a váz, nálam felszereltség miatt Caprine győzne.

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#652) Krinya

Krinya
(tag)

helló-helló!

Párom bringájára szeretnék meglepi tárcsafékes kereket.
Esetleg van valakinek eladó?
Igények, amik nagyok, hisz NŐ: Ezüst legyen mindene:)
Hol lehet ilyet kapni újban? Ami nem 4-essel kezdődik, és nem fekete:)
Mivel a kerékpárja Deore LX ('98-as, elnyűhetetlen darabok), így nem szeretnék gagyit.

Ha ez nem is jön be, akkor esetleg valakinek nincs egy eladó, használt 160-as 6csavaros tárcsája nagyon jó áron? ;]

Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó

(#653) Eastman

Eastman
(senior tag)
LOGOUT blog

No, végre egy kép az öreg GT-m ről (kék) : [link] ...mellette a cimborám Fehér Hollója.

gerincnyujtoterapia.hu

(#654) (Kolombusz)

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

No, szervizbe beadva a kicsike, holnap délután már Deore hátsóváltóval és Toraval tekerek haza. :)

Meg egy RST-vel a hátamon. :DDD

(#655) libus válasza Pinya007 (#651) üzenetére

libus
(fanatikus tag)

Nálam is felszereltség miatt a Caprine felé hajlok. (Bár össze is lehet rakni darabokból egy bicót). :)
Ez a 07 Kellys - Magnus nekem is felkeltette a figyelmem, főleg a kis súlya ami 13,14 kg és persze a jó felszereltsége, de csak egy méretben van már és ezért a nagy árengedmény.
Én 177 cm magyas vagyok! Ez a kerékpár meg csak 17.5'' méretben van csak.
Ez nem pici nekem? :F Ezt nem tudom mekkora kellene nekem, mert még csak most kezdek tájékozódni bicaj ügyben! :B

(#656) (Kolombusz) válasza libus (#655) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szvsz pont megfelelő neked, haver is ekörül van és 17'' Mali Cobrája van. Én a 190 centimhez már 19''-osat vettem. :)

(#657) libus válasza (Kolombusz) (#656) üzenetére

libus
(fanatikus tag)

Komolyan? Pont a méretem?! :))
Akkor ez a legjobb vétel a három közül, úgye?
Mert nekem fontos, hogy könnyű legyen, s jó teleszkópja, váltója.... szóval jó felszereltségű legyen, s ne a legolcsóbb alkatrészek legyenek benne.
De ez a Kellys Magnus felszereltség minőségében még a Caprine Epik E50-en is túl tesz! :Y
Vagy esetleg van valakinek jobb ötlete ebben az árban? :F
Vagy rohanjak fejvesztve megvenni? :DDD
Bár így jobban tetszik ez a Kellys Magnus, hogy 50 k-val kevesebbért adják. :C

(#658) (Kolombusz) válasza libus (#657) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én a Magnust venném. :)

(#659) tr00p3r válasza libus (#657) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

még 1 szavazat a Magnus-ra. (mennyibe kerül?)

Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good! :R

(#660) Pinya007 válasza tr00p3r (#659) üzenetére

Pinya007
(fanatikus tag)

Most nézem: ingyen házhozszállítás, szal webáruházon keresztül 115k a Magnus!
[link]
Ez a másik kettőt nagyon lenyomja ár/érték arányban.

[Szerkesztve]

(#661) tr00p3r válasza Pinya007 (#660) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

annyiért bőven megéri, főleg, hogy ingyen megy haza. a másik kettőt simán lenyomja.... ;)

Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good! :R

(#662) libus válasza Pinya007 (#660) üzenetére

libus
(fanatikus tag)

Megrendeltem!!! :)) :DD
Köszönöm mindenkinek a segítséget! :R :R :R
Húúúh, de nagyon várom! :D

(#663) Kephamos

Kephamos
(őstag)

Lassan már kezd realitássá válni nekem is a bicajvásárlás.
Új szempontjaim vannak:
Duplafalú felni
Teló, ami bírja a 77 kilómat, de nem kell a legf*szább, nem akarok dúrvulni és ha lehet, akkkor lockolható legyen
Tárcsafék
Aluváz
Egyenlőre a Magellan Crater Disc a nyerő. Valami tanács? Van jobb, mint ez. Max. 100-110K van rá.

Mod.:libus : Bár már én is örülhetnék. :) Sok szerencsét a bicajozáshoz(nem tudom mit kell ilyenko kívánni :B ). ;)

[Szerkesztve]

(#664) Pinya007 válasza libus (#662) üzenetére

Pinya007
(fanatikus tag)

Szívesen! Micsoda öröm! :D

(#665) (Kolombusz)

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem se lesz eBay-ről tárcsafékem, a végére még 200 dollár felé tornásszák az XT-ket.

(#666) tr00p3r válasza (Kolombusz) (#665) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ne add fel:
[link]
[link]
[link]

(#667) (Kolombusz) válasza tr00p3r (#666) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem rossz ötlet a német eBay, én mind az amerikait néztem. :)

Köszi, na itt szemezgetek, holnap elhozom a bicót, aztán rakok pénzt a folyószámlámra eleget.
Na valami német szótárban megnézem a hajtómű kifejezést. :B Áhh, Kurbelgarniturra kell keresni, kinéztem az ebayen. :)

[Szerkesztve]

(#668) tr00p3r válasza (Kolombusz) (#667) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én az amerikaival sosem próbálkoznék. az azért messze van. 2x vásároltam és hónapokat vártam a cuccra. egy könyvre 4 hónapot.... :DDD
a német nekem bevált. az uccsó szerzeményem az Avid SingleDigit SL fékszett 50 Euróért. mondjuk az is igaz, hogy nekem van német szállítási címem és naponta jönnek haza ismerősök....

mod: a Kurbelset is jó ;)

[Szerkesztve]

(#669) (Kolombusz) válasza tr00p3r (#668) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én eddig egyszer vásároltam Angliából és egyszer Amerikából, nagyon pozitív a tapasztalatom, néhány nap alatt ideért mindkettő.
Könyvet és cd-t vettem, sima, postai úton, semmi expresst, vagy ilyesmit nem kértem.

(#670) Kephamos válasza Kephamos (#663) üzenetére

Kephamos
(őstag)

Nekem senki sem segít.... :O :O :O

(#671) Integra válasza Pinya007 (#619) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

csini lett:)

(#672) Integra válasza (Kolombusz) (#596) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

minek ennyiért?
nekem 12-14ezer körül kerítenek régebbi xt hajtókarokat, hozzá tartozó új fogaskerekekkel.

(#673) Tüzi válasza tr00p3r (#668) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Két-három dolgot vettem eddig EU-ban, azon kívűl minden USA-ból jött, ebay-en keresztül. 4-10 nap alatt itt vannak a csomagok :) Amazon-os megrendelések nagyon lassúak, ezt haverom mondta tegnap.

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#674) (Kolombusz) válasza Integra (#672) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Használt hajtókarok?
Mert használtan ilyesmit nem vennék.

Ha újak, akkor hány évvel ezelőttiek? Octalinkes, vagy integrált? Mert nekem a szerelőm az octalinkeset javasolta, azt mondja az integráltakra kell költeni, kb évi 4 ezer forint, mert kikopnak. :F

(#675) Jorus válasza (Kolombusz) (#674) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mármint mi kopik ki az integrált középcsapiban?

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#676) (Kolombusz) válasza Jorus (#675) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Látod, ezt nem jegyeztem meg, holnap megkérdem tőle.:B
Egyáltalán mi kophat ki benne? A csapágyazás?:F

Amúgy dicsérte, mondta, hogy nagyon merev, de ő inkább egy octalinkeset venne.

[Szerkesztve]

(#677) Pinya007 válasza Kephamos (#670) üzenetére

Pinya007
(fanatikus tag)

[link]
Ez hogy tetszik?

(#678) Integra válasza (Kolombusz) (#674) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

mit?
XT hajtókart használtban?
hát ideit vagy tavalyit lehet hogy én se, de én 2000 körülit kértem eleve (mert a többi is ilyen évjárat a gépemen ugye), abban van anyag rendesen:)
és nincsen szétbarmolva, már fogtam a kezemben, ha kell fel is polírozzák újra

egyébként meg valszeg 2003 körüli xtr lehet a legjobbak közt, de annak mai napig horror az ára

[Szerkesztve]

(#679) tr00p3r válasza (Kolombusz) (#674) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

simán. én pl egy 04-es LX-et nyüstöltem, de max a festék kopott le róla.

(#680) Manitou válasza Jorus (#675) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Írtam privit :R

(#681) Kephamos válasza Pinya007 (#677) üzenetére

Kephamos
(őstag)

Ezt nézegettem én is, de tárcsásban nem találtam. Bár a deore cuccok nagyon megnyerőnek tűnnek, csak jókat hallottam eddíg róluk.

(#682) tr00p3r válasza Kephamos (#681) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

megkérdezhetem, hogy miért szempont a tárcsa? szerintem tárcsából, ha mindenképpen az kell, olajosat szabad venni. ilyeneket meg, amik tényleg megérik a pénzüket, nem találsz brand/komplett bringán. vagy ha igen, akkor meg már nem 100K-s fájdalomhatárról beszélünk... :U vagy veszel Avid mechanikus tárcsa féket külön. tehát szerintem hagyd meg a V-fék alternativát és később tegyél rá tárcsát (ha tényleg az kell feltétlen). talán amit megspórolsz azon, hogy nem tárcsás a bringa, később egy JÓ hidraulikusba is beleölheted.
ez az én véleményem.....

(#683) Kephamos válasza tr00p3r (#682) üzenetére

Kephamos
(őstag)

Egyszerűen csak kéne. Bár én is gondolkoztam már, hogy lehet, hogy nem éri meg... De a hidraulikustól meg tartok. Mivan, ha eltörik a cső, vagy valami? Vagy ez egyáltalán nem jellemző?
----------
Ja, és szétnéztem az egyik helyi bicóboltban és 92ért volt magellan crater deora cuccokkal és az eladó szerint egy egész jó telóval. (Nem emlékszem a nevére talán valami kapa volt, vgy mi) .

-------------
És a polarisról mi a vélemény?

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#684) Jorus válasza (Kolombusz) (#676) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A csapágyazás? Én 2004 óta, vagyis több mint 3 éve nyúzom a Saint-emet, ebben volt 1 év DH ([link]), azóta túra, FR. Most jár 21k km körül, és hát egy csoda, ahogy a csapágya a mai napig vajpuhán gördül. :) Volt Octalinkes hajtóművem is, de azok még anno Hollowtech I-esek voltak, tehát nem voltak olyan merevek, mint az integrált csapival szerelt Hollowtech II-esek.

(#685) Jorus válasza Kephamos (#683) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor kifolyik az olaj. :) De ennek pont annyi esélye van, minthogy elszakad a bovden.

(#686) (Kolombusz) válasza Kephamos (#683) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

És mivan ha elszakad a bowden? Ugyanaz a kategória...:U

Jorus megelőzött. :B

[Szerkesztve]

(#687) Kephamos

Kephamos
(őstag)

Elnézést kérek, ha túlzottan értelmetlenek a kérdéseim. :B

(#688) Pinya007 válasza Kephamos (#683) üzenetére

Pinya007
(fanatikus tag)

Sztem is jobban jársz egy jó V-fékkel, aztán később veszel rá ha annyira kell olajos tárcsafékeket. Magellan-oknak is jó az ár/érték arányuk. Hasonlítsd össze a felszereléseket, az alapján le lehet dönteni melyik éri meg jobban!

(#689) Gerr'y

Gerr'y
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nyárra szeretnék egy hobbi/hétvégi mtb bringát venni, nem kell hogy full extrás legyen, mint pl ez [link], árban kb. tized ennyi legyen, de legalább egy szezont bírjon ki :B

Nem igazán ismerem a különféle márkákat, de ezek a leírások alapján jónak tuntek:

MONGOOSE 2007 - TYAX ELITE
[link]

Magellan - Crater Alivio Disc ( Ezüst- Grafit)
[link]

Merida - 2007 Matts Sub 40-V
[link]

GEPIDA 2007 - KARATON
[link]

KELLY'S 2007 VIPER SF
[link]

Legjobban a Mongoose és a Gepida Bringa tetszik, de ez sem rossz [link]
de ez Trial canga nem? Nem tunik túrázásra alkalmasnak.

Ti melyiket ajánlanátok?

Köszi Geri! :R

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#690) Pinya007 válasza Gerr'y (#689) üzenetére

Pinya007
(fanatikus tag)

Ezek közül Gepida 2007 Karaton a legjobb ár/érték arányú szerintem. Igaz hogy picit drágább 1-2-nél amik között vacilálsz, de felszerelés miatt megéri, plusz ennek 7005-ös alu ötvözetből van a váza, ami jobb kategória a többinél ahogy én tudom.
A duplafalú felni DT küllőkkel meg strapabíró, nem egy szezonos! :)

(#691) Gerr'y válasza Pinya007 (#690) üzenetére

Gerr'y
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Rendben, akkor utánaérdeklődök ennek a Gepida-nak!

Thx mégegyzser! :R

(#692) Kephamos

Kephamos
(őstag)

Na, erre a cangára mondta a boltos, hogy ezen egészen jó a fék, csak a teló nem az igazi.

(#693) Integra válasza Gerr'y (#689) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

nekem is a gepida a legszimpatikusabb ezek közül
furcsállom picit hogy ilyen gépeken milyen lehet a tárcsafék, mikor egy jobb fékrendszer kerül a komplett bringa árának felébe, szóval inkább egy jobb vfék mint egy ilyen tárcsa. szerintem.
ráadásul pl a mongoose-nak elég érdekes az alsó vázcsöve, ahogy megvan a hajtóműnél hajlítva, majd függőlegesen megvastagszik, bár ez pont a gepidánál is megvan.

(#694) Sianis

Sianis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Rock Shox Tora telóhoz mit szóltok? A 2002-es Duke SL-em elhullott így most valamit vennem kell. Hűségés társa lesz egy szintén 2002-ea Magellan Pyxis Team-nek. Mit mondtok rá?

Sianis

"Mo-mo-mo-move your legs like a monkey man"

(#695) Thyb válasza Sianis (#694) üzenetére

Thyb
(senior tag)

Ha csak arra futja akkor megéri. Egyébként melyik tipus mert Tora-n belül is van több.

Mondjuk én ha maaaaajd cserélek akkor Reba alá nem megyek, bár amire a szivem fáj az egy Talas RLC. ;)

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#696) Sianis válasza Thyb (#695) üzenetére

Sianis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csöppet drága nekem a Reba :)

Tora-ból a 318-ast néztem, szép feketébe. Sajna a fehér teleszkópok valamiért iszonyatosan drága árkategóriát képselnek. :)

Esetleg tudsz mondani 318-ashoz árat? Mert kissé ingadozó árak vannak a neten. Köszi

Sianis

(#697) tr00p3r válasza Thyb (#695) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azért ez így erős... :DDD attól füg milyen felhasználásra kell neki. nekem pl egy régebbi Judy-m van. arra amire nekem kell tök jó. :B

csak összehasonlításként:

a REBA-t 4 verzióban lehet kapni (amikor van itthon):

REBA Race rugósvilla
Ajánlott kisker ár: 118860,- Ft

REBA Team Dual Air PopLoc
Ajánlott kisker ár: 143120,- Ft

REBA Team Air U-Turn PopLoc
Ajánlott kisker ár: 167380,- Ft

REBA World Cup rugósvilla
Ajánlott kisker ár: 249650,- Ft

A TORA-ból is 4 verzió van:

TORA 302 U-Turn rugósvilla
Ajánlott kisker ár: 52150,- Ft

TORA 302 U-Turn rugósvilla PopLoc
Ajánlott kisker ár: 59430,- Ft

TORA 318 U-Turn rugósvilla
Ajánlott kisker ár: 66710,- Ft

TORA 318 Solo Air rugósvilla
Ajánlott kisker ár: 87320,- Ft

szerintem az ár/érték arány magáért beszél..... nekem is elég lenne egy TORA. igaz azt is hozzáteszem, hogy én meg egy SID-el szemezek (csakis eBay-ről, akár használtan is), bár tuti, hogy nincs rá szükségem... (természetesen NO OFFENZ ;) )

(#698) Sianis válasza tr00p3r (#697) üzenetére

Sianis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Solo Air az mit tud?

Sianis

(#699) tr00p3r válasza Sianis (#698) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha megy az angol :B :

[kép]

...vagyis közös szelepen tudod, egyidőben, állítani/feltölteni a pozitív és negatív légkamrákat :B bár valaki aki jobban ért hozzá, biztos jobban el tudja magyarázni... ;)

[Szerkesztve]

(#700) TexT-BoY

TexT-BoY
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kezd ősszeálni a boltbajárosom:D:
Heavy Tools XC váz, pehely könnyü
RS SID SL telo 100mm:) dual air.. 1200g
Sram 9.0 fékek +jagwire bowdenek + deore fékkarok nemtudom a sulyát
Araya XC felnik /pontos nevet nemtudok/ + valami konnyü agy, sulya nincs a kerekeknek, gondolom nem is tul erőssek, bár a dirtet ezekkel kezdtem el még a polar-xel:D. Continetal külsők, amiket még cserélek majd valami scwable-re ami könnyü.
Kormány az X:D valami hajlitott, alu, könnyü:D
Stucni: Pazzaz
meghajtás még kérdéses de valami ilyesmi körvonalazodik:
adott az LX hajtómüvem, ezen van egy negyvenpárfogas tányér:D és van még egy Point SS 2görgős láncfeszitőm, a váltó az kikukázva mert nem kell a plusz suly fölöslegesen, olyan rendszerre ami pedig jó sulyba van már nincs pénzem.

hm asszem naggyábol ennyi... én olyan 8-9kilóra szeretném kihozni. remélem sikerül nagyon megközeliteni.
itt egy bonusz kép egy barátom fullyárol.. 10,5kiló;] és eléggé összerakta.. 4000Euroba van jelenleg , ugy hogy a vázat kedvezményesen kapta mivel a PAKKA forgalmazojánál dolgozik:) . Ebben a vázban viszont meghalt már egy FOX tag, azóta nem kedveli annyira a FOX rugostagokat, de a DH kerojába FOX villa van:D jah a kép: [link] a szemfülesebb régimotorosknak feltünhet hogy elöl az ott az én EX telom:D mekkora barom voltam hogy eladtam:D.

[Szerkesztve]

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.