Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#17001) Ariadne válasza tr00p3r (#16999) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Nem jutottam el sajnos, még csak a Budai-hegységbe sem egy icipici tekergésre, mert vasárnap késő délután lettem kész a hétvégi munkámmal. :O Marad a hétközbeni bringázás, de mivel az aszfalt és városban, az ugye nem az igazi... :( Szegény montim nem szagolt hegyet gyakorlatilag tavaly óta.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#17002) Hasaggymeg válasza dunc (#17000) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

Nekem a Cateye 2 év után besz@art,el-el felejtette mérni a megtett távot,azóta alap Sigma és elég jó.(gumikat rajta már az elején műanyag gyorsbilincsel pótoltam)

"Azt hiszem Isten valamelyest túlbecsülte saját képességeit mikor teremtette az embert "Oscar Wilde

(#17003) Hasaggymeg válasza becuszabi (#16976) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

:R
Jancsi

:R

"Azt hiszem Isten valamelyest túlbecsülte saját képességeit mikor teremtette az embert "Oscar Wilde

(#17004) Ariadne válasza Hasaggymeg (#17002) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Nálam a Cateye Velo 8 tökéletes most már három éve, meg van még egy a közelben, ami szintén. Valszeg ez is lutri valamennyire...

mod: No és igen, elfelejtettem gratulálni Jancsinak, szép teljesítmény. :K Meg venember83-nak is, ő is tt-zett most. ;)

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#17005) Xantomas válasza Jancsi (#16984) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon sokan azért csinálnak fehér fixit, pláne Budapesten, mert a porfestőnél az a legolcsóbb. Fehér 6500 ft homokkal együtt, fekete 7200ft, többi 10E ft körül. Nekem a BKV-ikarus korlát zöldre azt mondták hogy 9700 ft. Azóta várja hogy elvigyen, de pár helyen már leverődött róla a lakk, és picit rozsdásodik a váz.

rétisün, Miért nem polírozod le, és viszed el eloxáltatni? Kb ugyan annyiban lenne, mint a porfestés+homokfújás, és az alunak szerintem igen is jól áll a fényesség, rajta átlátszó színes fólia matricákkal. A Soroksári úton, a Beöhy utca környékén van egy nagyobb elox üzem, ahol vállalnak kerékpár vár eloxálást is.
A natur francia név már foglalt, szóval azt nem adhatod neki becenévként ;)

Tegnap Szadáról tekertem a Pálvölgyi csepkőbarlanghoz naplementében fotózni a sziklákat, és onnan vissza XVI. kerbe. Szégyen szemre a Szépvölgyi úton, a Virág Benedek utcától már toltam fölfele az egysebit, mert a keskeny útszakaszon már kezdtek gyűlni mögöttem az autósok. (na meg én is hulla mód kifáradtam mire oda fölértem)
Viszont megint átléptem a 2 héten belül a minimum 1000km-es küszöböt :D
Megint csak megállapítom, hogy nincs jobb érzés, mint 2 piros villogóval hátul, 65km/h fölött gurulni lefele, és vígan beintegetni az általad kielőzött Suzukiba.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#17006) rétisün válasza Xantomas (#17005) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a soroksári út nekem kicsit messze lenne :D (~200 km)
amúgy nekem valahogy nem tűnt fel, hogy a fehér olyan felkapott szín lenne, bár lehet, hogy vidékre még nem ért el ez a hóbort :F másfelől, mire rászánnám magam, hogy szétszedjem (kb. egy hónapja mondtam azt, hogy na, most kész (egyelőre)) el is múlhat ez a "de jó lenne fehér bicaj"

bazinga!

(#17007) Hasaggymeg válasza Xantomas (#17005) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

És mit csináljak én,akinek Suzukija és bringája is van?!Hétközben lenyomom a (beintegető :DDD ) bringásokat és hétvégén beintek a Suzukisoknak?!Ezt hívják kettős életnek? :Y

(#17008) amargo

amargo
(PH! addikt)

Sziasztok,

~186cm körüli magasságomhoz egy 20" XC (merida matts 500) váz szegődik kerékpározáskor.
Kérdésem, normális-e, hogy rendesen beállítva a nyerget, nem ér le a lábam csak "pipiskedve". Maga a pozíció számomra nagyon kényelmes tekeréskor (igaz terepen lejjebb rakom a súlypontom). Viszont városban érdekes mutatványokat szoktam előadni ebből a lábam alig ér le konstrukcióval.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#17009) Hasaggymeg

Hasaggymeg
(senior tag)

A "betétes" nadrágokról mi a véleményetek?Na nem a szűk kivitel,ahhoz én már öreg vagyok,hanem azok a bővebbek.Tényleg sokat segít,mert egy-egy hosszabb út után a legmeggyötörtebb testrészem a ... :B

(#17010) xcbiker válasza Hasaggymeg (#17009) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Látom te is Keszis vagy...:)

Nekem bejönnek a szűk gatyók is, lényeg a betét.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#17011) Hasaggymeg válasza venember83 (#16986) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

Pedig az ember azt hinné,hogy minél lejjebb van a kormány (persze egy bizonyos határig,mert kézállásban sem lehet kényelmes biciklizni) annál kevésbé terheled a gerincet,mivel hogy eloszlik a súly a kezeden meg a hátsódon.Az én nyergem is feljebb van a kormánynál és fáj is a csuklóm a terheléstől,de én sem tudom addig emelni a kormányt ameddig a jól beállított nyereg követelné.(187cm/ 21" váz,legalábbis azt hiszem 21"-os,mert 51 cm van a hajtókar tengelye és a nyeregcső bemenetele között :F )

(#17012) Hasaggymeg válasza amargo (#17008) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

Tudtommal a nyereg annyira kell magasan lennie ameddig még éppen hajtani tudod a pedált a sarkaiddal.Ökölszabály,mert van akinek 40-es és van akinek 47-es a lába.Ez nem terepezésre vonatkozik.

[ Szerkesztve ]

(#17013) Hasaggymeg válasza xcbiker (#17010) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

Nem szoktam hozzá,és már nem is fogok (szerintem).De a betét az kellene,de nagyon!

(#17014) Hasaggymeg

Hasaggymeg
(senior tag)

51 cm van a hajtókar tengelye és a nyeregcső bemenetele között ,az hányas váz? 20-21" Esetleg valami táblázat valakinek?:F

[ Szerkesztve ]

(#17015) raczger válasza tr00p3r (#16999) üzenetére

raczger
(őstag)
LOGOUT blog

Kár, hogy nem fogsz tekerni :(

http://php-script.hu ##### 50% az esélye annak, hogy megnyered a lottót: vagy Igen, vagy Nem, de a Nem-nek nagyobb a valószínűsége

(#17016) Ariadne válasza amargo (#17008) üzenetére

Ariadne
(őstag)

A lábadnak nem kell leérnie, sőt normális esetben nem is érhet le! A lényeg, hogy ha lenti állásban van a pedál, akkor a nyeregben ülve a lábad a pedálon ki legyen nyújtva, de ne teljesen, egy picit lazán legyen a térded, de semmiképp sem behajlítva.

Aztán a nyereg előre-hátra állását pedig úgy lehet beállítani, hogy ha a pedál 90 fokban előre áll, akkor felülről nézve kb. a térded alatt kell legyen a lábfejed, amivel a pedálon vagy.

[ Szerkesztve ]

(#17017) rétisün válasza Hasaggymeg (#17012) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

meridáéknál így javasolják a bicaj/nyereg/stucni méretezését, baállítását.

[ Szerkesztve ]

bazinga!

(#17018) blazsey2 válasza valory (#16998) üzenetére

blazsey2
(őstag)

Nálam 5 éve tökéletesen szolgál egy CATEYE ENDURO2 a gépemen!De kinek mi jön be.

GO KIMI!THE BEST!!!

(#17019) Meme válasza Ariadne (#17016) üzenetére

Meme
(fanatikus tag)

bigyo :C
normál esetben pipiskedve, lábujjhegynek le kellene érnie...
há hogy állsz meg amugy? eldölsz a lámpánál?:DDD

(következő nem kötekedés:)) )
Egyébként meg ugyis mindenkinek másképp kell állni a nyeregnek, hogy kényelmes legyen. A stucninak/kormánynak meg szintén. pl nekem az agyament beállítások is bejönnek néha.

Szevasztok bogyókák! - Kerékpáros kérdések jöhetnek!

(#17020) Hasaggymeg válasza Meme (#17019) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

eldölsz a lámpánál?
Azékellakitámasztó! :D

(#17021) Ariadne válasza Meme (#17019) üzenetére

Ariadne
(őstag)

A nem ér le úgy értendő nálam, hogy a nyeregben ülve mindkettő nem érhet le, az nagyon alacsony. Nyilván ha piros van, nem egyensúlyozok, hanem megdöntöm kicsit, és akkor leér az egyik, vagy pedig a másik. De egyszerre csak egy. :D
Ha meg sokáig van piros, leszállok, a váz felett nem gond állni. :)

[ Szerkesztve ]

(#17022) Ariadne válasza rétisün (#17017) üzenetére

Ariadne
(őstag)

A második képpel csak az a gond, hogy ha a korábbi bicó merevvázas volt és fullyd lesz, ott magasabban van a középcsapágy, vagyis nem fog stimmelni... :U Legalábbis a földtől való távolság nem.
Ezt viszont kipróbálom, hogy leér-e lábujjheggyel mindkét lábam. Mivel az elmúlt három évben sosem volt szükségem erre a pozícióra, még nem próbáltam. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#17023) Noddy válasza rétisün (#17017) üzenetére

Noddy
(senior tag)

De itt se beszélnek stucni hosszról, csak meredekségről. Pedig szerintem ez is elég kritikus pont.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#17024) Ariadne válasza Noddy (#17023) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Írja, csak nem veszi külön:
Alapvetően ha a helyes vízszintes nyeregpozíciót jól beállítottuk, akkor a kormánynak - lepillantva - ki kell takarnia az első tengelyt. Ha a kormány mögött látjuk a tengelyt akkor hosszú, ha előtte akkor pedig rövid a kormányszárunk.
Na ezt se próbáltam még...

(#17025) amargo

amargo
(PH! addikt)

Köszönöm a válaszokat!

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#17026) Hasaggymeg válasza Ariadne (#17024) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

Holnaptól Vasárnapig lesz időm kipróbálni madárleshelyek felkutatása közben a Hortobágyon! :K

(#17027) tr00p3r válasza raczger (#17015) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is sajnálom, főleg, hogy elkezdtem a rendszeresebben edzeni. Igaz csak a rövid választottam volna idén, de ahhoz, hogy legyen bírói tapasztalatom, le kell mondjak róla idén. Fejembe vettem, hogy 2 év nemzeti bírói tapasztalattal, megcsinálhatnám a UCI nemzetközi bíróit is. Ehhez meg a tapasztalat elengedhetetlen. Majd jövőre okozok fejfájást középtávon.... Idén már nagyon korán el akarom kezdeni az alapozást, futással és némi konditeremmel megbolondítva.

Azért szerintem bringával jövök és össze is futhatunk!

Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good! :R

(#17028) Jorus válasza Hasaggymeg (#17014) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

20"-as. A mértékegység inch, ami 2.54 cm, simán elosztod az 51-et 2.54-gyel, és annyi. Nem kell táblázat. Outiknál a felsőcső alapján méretezik a vázakat.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#17029) Ariadne válasza Hasaggymeg (#17026) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Hűha, akkor igazán jól karbantartott bicóval kell menned, mert ha a madarak nyikorgást hallanak, menekülőre fogják, nem? :DDD Nagyon érdekes lehet. Ha megkérdezhetem, hogy találod meg, hogy mi a jó leshely?

(#17030) Jorus válasza Meme (#17019) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem pont leér a lábam pipiskedve (:D) a nyeregben ülve, de csak a SAG miatt. :)

(#17031) Meme válasza Jorus (#17030) üzenetére

Meme
(fanatikus tag)

most adtam el egy giant dh team bicajt, fox40-el, m méretben.

felszállni rá érdekes volt, viszont ha rajta vagy még a maximumig kihuzott 400mm nyeregcső is kicsi lett volna. :C
na az sag:))

(#17032) Noddy válasza Ariadne (#17024) üzenetére

Noddy
(senior tag)

Tényleg...
Csak elég furcsa a megfogalmazás, mert nem tudja az ember, hogy akkor a nyereggel játsszon vagy a stucnival. De ezek szerint tényleg túl hosszú a stucnim.
Abból mindegy, hogy milyet vesz az ember városba, ugye? Nekem még régi fajta kell, nem A-head-es, gondolom abból nincs is nagy választék.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#17033) Hasaggymeg válasza Jorus (#17028) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

Kézenfekvő lenne de a nejem Scoot-ján noha(gyárilag!)17,5 inch-et ír,ha megmérem 41 cm,ami elosztva 2,54-el=16.141732283464567 hüvelyk. :F

(#17034) Hasaggymeg válasza Ariadne (#17029) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

Agyon van fújva TF2-vel,és csak lábújjpárnákkal nyomom a pedált. :D (Habár 2 nővel nem lesz könnyű csendben tekerni!) "Szagra" megyek,7 éves állatkerti pályafutásomra támaszkodva.

(#17035) Hasaggymeg válasza Ariadne (#17024) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

Hát én egyszer úgy nekimentem egy másik biciklisnek,hogy az első tengelyt a kormány mögött,meeeeszeeeeeeee a kormány mögött láttam.Etőrtavázammintaállat!

(#17036) KaraDani

KaraDani
(őstag)

Na ha már úgyis méret téma, tegnap felhoztam a régi outimat Pestre. Amikor öcsémmel előkapartuk a garázsból, elég kicsinek tűntm, nem tudom, hogy ez optikai csalódás e, most lemértem, hajtóműtől a függőleges cső tetejéig 56cm, a felsőcső meg kb 60. Ezek szerint, nagyobb a gép mint a 21" es crossom volt, de nem tűnik annak :F Lehet amiatt, hogy kicsit alacsonyabban van a hajtómű, meg vékonyabb a váz kisebbnek tűnik nemtom. Vagy valamit nem jól mértem?

(#17037) picur220

picur220
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Van 1 olyan problémám a biciklimmel, hogy a Promax mechanikus tárcsafék nagyon nyikorog/csikorog, zúg fékezés közben. Mitől lehet ez? Beállítás hiba??
2. Szerintetek rdemes mechanikusról hidr. tárcsafékre váltani? Ha igen, milyen márkára? Vmi olcsó-jó cucc kéne rá, ha nem tudom beállítani a mechanikusat. Találtam 12k-ért Tektro-t full készletben. Szerintetek???

[ Szerkesztve ]

LG Optimus 7 :)

(#17038) Sherman válasza picur220 (#17037) üzenetére

Sherman
(kvázi-tag)

Nekem is Promax mechanikus fékem volt, és szintén zajos volt. Lecseréltem egy jobb V fékre, majd új biciklivel együtt Shimano Deore hidraulikus lett belőle. Az elégedettségi szintem pedig egyre csak nőtt :)

(#17039) picur220 válasza Sherman (#17038) üzenetére

picur220
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem cserélhetem v-re, mert nem kompatibilis vele sem a vázam, sem a kerekem.
Hidraulikus fék jó?

(#17040) Dirtyz válasza tr00p3r (#16999) üzenetére

Dirtyz
(PH! addikt)

Ehh, el is felejtettem. Ha jó Neked, holnap délelőtt beszaladnék értük.

Voltunk tekerni, csak nem a Börzsönyben. a szokásos Pilis volt a cél, 76km/1620m szinttel. Kell a kilométer, 1 hónap múlva Salzkammergut :B

Hogy a fene enné meg, tegnap a hátsó rugóstagom (Fox RP23) összefosta magát, elengedte a levegőt. Még este kiszedtem, ma délelőtt elvittem az xfactor-hoz csepelre, kiváncsi vagyok mi van vele, nameg a számlára is...

Védd a fákat, egyél hódot! Eladó full cover blokk 4890-re http://www.href.hu/x/gx89

(#17041) Jofi81

Jofi81
(őstag)

Megjött ma a "Bringázz a munkába!" csomagom, örültem is neki, hogy végre lesz prizmám a küllőkre. Erre nem el van törve az egyik prizma! :((( Biztos nagyon óvatosan bántak vele a postán...

(#17042) venember83 válasza picur220 (#17039) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Javaslok egy BB5 vagy BB7-et, mechanikus, de minőségi fék, messze nem egy kategória a Promax, Tektro stb. cuccokkal.

Üléspozíció ügyben: Írtam tegnap éjszaka a Cube-nak, hogy mi lenne a villának az optimális beépítési magassága, vagyis mivel nem tudtam a szaknyelvet, azt kérdeztem, hogy itt a G betűvel jelölt érték a vázam esetében mennyi kell legyen. Nos, a válasz a ma meg is érkezett, és az volt, hogy 445 mm. Ez annyi is, tehát a kényelmetlenség okát nyeregben, kormánypozícióban és/vagy edzettségben kell keresni.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#17043) picur220 válasza venember83 (#17042) üzenetére

picur220
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És pl Avid juicy 3-as hidros fék mennyire jó??

(#17044) Jorus válasza Hasaggymeg (#17033) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Típus?

(#17045) venember83 válasza picur220 (#17043) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha ragaszkodsz a hidrós fékhez, jónak számít és az ára is baráti.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#17046) Meme válasza picur220 (#17043) üzenetére

Meme
(fanatikus tag)

Hayes, Avid, Formula (ujabbak), Magura, Shimano (inkább a hiraulikus), Hope

Ezek küzöl szinte bármit vehetsz.

(#17047) picur220 válasza venember83 (#17045) üzenetére

picur220
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezért is gondoltam rá...
DE!!! fékváltókarom van, asszem st-ef-50. Ha hidrosat veszek, az kb 30k, plussz még ott a váltókar. Mondjuk egy alivio váltókarral üzemel egy acera váltó?? Csak olyan "pöckölgetős" váltókart akarok, marok-, vagy egyéb váltókart semmiképp. így viszont már nagyon nem éri meg az egész. A BB7-es nyikorog fékezés közben??(mint a promax)

(#17048) venember83 válasza picur220 (#17047) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezért is írtam, hogy szerintem nem kell neked hidrós fék, a bovdenes egyszerűbb, olcsóbb és nagy valószínűséggel a fékkarod is jó lesz hozzá..

(#17049) picur220 válasza venember83 (#17048) üzenetére

picur220
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó, csak az idegesít, hogy eddig is bowdenes tárcsafékem volt, és rohadtul nem voltam/vagyok vele megelégedve. És nem értem, hogy lehet annyival jobb egyik a másiknál.

(#17050) becuszabi válasza picur220 (#17047) üzenetére

becuszabi
(fanatikus tag)

Mindegyik tárcsafék nyikoroghat, ez nem típushiba. Persze elvileg nem kellene, de előfordulhat (beállításból adódóan, időjárási körülményektől függően, illetve elszennyeződött fékpofa/féktárcsa eredményeként is).
Volt Avid BB7-em, nagyon jó fék, kiváló fékerő.
De bátran vehetsz Avid BB5-öt is. Bowdenesből a többi felejtős.

[ Szerkesztve ]

"Aki szívből él, az élből szív"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.