3001
már egy hónapja jön a hátsó gumim.... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Integra
(Jómunkásember)
a kenéshez rohloff lenne az igazi, de jó a TF2 is.
én sem leszek egy hétig, balatonra megyek a gyerekeimmel. viszem a bringát is.... 
[Szerkesztve]
Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good! :R
Tegnap reggel hirtelen gondoltam egyet és elugrottam a Decathlonba és vettem hátitáskát amibe van 2L-es vizesflakon szipkával,ezután leugrottam kocsival Balatonkenesére,ott kivettem a biciklit a kocsiból és letekertem Balatonszárszóra,ahol anyámék nyaralnak.
45km. Valami csodálatos élmény a Balaton körül tekerni. Jó a bicikliút,nagyon hangulatos a táj.
Ma reggel visszatekertem,közben Siófokon is fürödtem 1 órát.
Ilyen programot máskor is fogok csinálni

fasyrt
(őstag)
Köszi a tanácsot, akkor lesz egy Rohloff, nem lehet olyan nagy difi árban közöttük. Merre lehet megvenni?
Igaz, egy kicsit bizalmatlan vagyok vele: [link]
''Environmentally friendly biodegradable formula.''
Ennyi erővel kenhetném étolajjal is. Savanyodik/avasodik mindkettő. 
Jah és jó nyaralást. 
[Szerkesztve]

Jancsi
(fanatikus tag)
Nyugi nem lesz vele gond, egy éve vettem egy féldeciset, pár hete fogyott el, igaz tavaj nem metem többet 4-5000km-nél, 700Ft-ért ujratöltötték a flakont, de aszem egy új, teli flakon 1500Ft körül van. Szerintem nagyon jóanyag
nem ''kopik le'' hamarabb mint más kenőanyag. Annyi a titka hogy sokáig tartson hogy csak a csapokra raksz 1-1 cseppet, az olajad sem fogyik így feleslegesen és sokkal kevésébé koszolódik a lánc, mint ha betemeted TF2-vel.

fasyrt
(őstag)
Jójó, de hol veszed? 

Jancsi
(fanatikus tag)
Debrecenben 
Amúgy minden komolyabb bringásboltban van, az X-factor-ban, Decathlon-ban tuti.
Mielőtt megkened a láncot nem hátrány ha az előző kenőanygot eltávolítod, pl átmosod a láncot lakkbenzinnel.

fasyrt
(őstag)
![]()
Elcsattogok a Decathlonba és ennyi? Túl egyszerű. 
A lánc levételét nem tudom megkerülni igaz? Na nem mintha olyan nagy feladat lenne kiszedni a hátsó kereket. (Se láncbontóm, se patentszemem.)
Láncnyúlással kapcsolatban: van olyan, hogy csak a hátsó fogaskerekeken tűnik a lánc megnyúltnak? 

Manitou
(PH! kedvence)
X-Faktor? Chili? Potkerék? 

Jancsi
(fanatikus tag)
Ha már elgurulsz a boltig akkor rakass be egy patentszemet, max 1k és sokkal könyebben lehet tisztítani a láncot. Szépen leveszed behajtogatod egy müanyag kólás flakonba, öntesz rá 1-1,5deci lakkbenzint és mixernek képzeled magad 5percre, utána kihorgászod és megszárítod, fel a bringára és megkened.
Ha csak hátul tünik annak lehet nem a lánc nyult meg hanem a fogaskoszorú kopott, esetleg nincs jól beállítva a váltód. Elöl szerintem könyebben észre lehet venni a kopást, valahogy így néz ki [link], nem fekszik fel 12 óránál a lánctányérra a lánc, hanem a tüskék teteje tartja. Egy kis infó a témában: [link]
Külön-külön nem szabad láncot és fogaskoszorút cserélni, mert ezeknek össze kell kopniuk a tökéletes kapcsolódáshoz, ha egy kopott fogaskoszuorún használsz uj láncot tuti hogy rosszabb lesz mint ha a régit hagyod fenn.
Milyen lánc és hány km van benne?
Ilyen egy kopott fogaskoszorú [link], az alsó két lánckereket hasonlítsd az alulol 3.,4.,5.-hez
Manitou
Sorolhatok itteni boltokat is de kétleném hogy 500km-rt vonatozna
Bp.-n csak azokat ismerem 
[Szerkesztve]

Pinya007
(fanatikus tag)
Olyan van, hogy ott tűnik megnyúltnak.
Kisebb fogaskeréken jobban látszik szvsz. De ha beviszed boltba, megmérik nyúlást hamar, speciális eszközzel.
Láncot nem szokatm levenni, mert nekem sincs láncbontóm, de ahogy tudom gyakori láncbontás nem egészséges. Patentszem jobb megoldás, legközelebb lehet SRAM láncot veszek, ahhoz alapból jár patentszem.
Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
szvsz bemész motorosboltba, és veszel motorláncsprét.
Castrolt, fehér anyagút. Ez teflonos, vízlepergetős.
10 évig biztos elég lesz, és 2500 forint. Mosáshoz pedig piros bigreciol. Vízzel leöblít, megszárad, befúj.
Ha 150-200 lóerős motorokhoz jó, 300+os sebességhez, akkor bicajhoz is. Legalábbis én 3 éve ezt használom
Motorhoz is.
A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949
- Privát
- 2007-07-23 00:27:47
Bringafejlesztés miatt eladó váltak:
Rock shox Pilot XC Air assist 80/100 mm - 1 db - levegő és acélrugó, visszaút-állítás, gyönyörű mozgás - 25 K
Kerekek:
Hátsó kerék: Novatec F062SB agy(436 gramm), DT champion küllők, mach 4 felni (405 gramm) - 15K
Első kerék: Novatec A021SB agy(140 gramm), DT champion küllők, mach 4 felni 405 gramm)- 20 K
Egybe a két kerék: 25K
A hátsó kerék az nagyon hangosan reteszel, gyönyörű a hangja. Mindenkinek ajánlom. Még a temetésemre is ezzel mennék, ha nem váltanék tárcsára. 
Az esetleges érdeklődők privátban jelezzenek! (de azért néha megtalálható vagyok ittis 
[Szerkesztve]
vezetéstechnika: "ívre tenni,lapon fogni, néha-néha utána vakolni"

Azazello-
(senior tag)
valami ilyesmit keresek en is, de a pulzusom, az elegetett kaloria es hasonlok nem erdekelnek.
ami kene, az a szint, a tav, km, atlag km... ezeket tudja egy kompluter?
ha igen, akkor milyet erdemes?
esetleg link e-bay? 
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

tekeyagd
(fanatikus tag)
a magasságmérésen kívül egy 3ezer forintos óra is megoldja a kívánságod. Szerintem a fejlettebb órákhoz már van magasságmérő is. Egy ismerősöm szintet mérni vett valami másféle órát,6K volt itt Győrben a So mogyinál,tán ha jól emlékszem...
http://apro.bikemag.hu/hirdeto/teke-laszlo-d79.html
- Privát
- 2007-07-23 19:01:45
A vékonyabb pénztárcájú ügyfeleknek:
Deore 36 lyukas hátsó agy. Nincs kotty. 100 km-et futott, utána kifűztem. - 3 K
Shimano agy, fekete küllők, mach 1 MX felni - 947 gramm, all mountain/dirtre is ajánlom. A felni fehér színű. 4K

fasyrt
(őstag)
Szintet mi alapján mér? Légnyomás?

tekeyagd
(fanatikus tag)
jaja
jön egy nagyobb szél,és mindjárt másztál 100m-t 

fasyrt
(őstag)

Akkor ez elég pontatlan és macerás is (mindig újrakalibrálni).

Pinya007
(fanatikus tag)
Integrán kívül használ még valaki középen kivágott nyerget? Esetleg más prosztatakímélő nyerget? Ma tekertem 70 km-t és még most is van egy kis kellemetlen érzés ülepemben.
Mostani nyergem: [link]
Többször kiállva tekertem, hogy pihentessem alfelem, dombon lefele is kiálltam, de mégis kényelmetlen volt a végére.
Tudom, hogy nyereg kérdés nem egyszerű és mindnekinek más jön be, kipróbálni pár km-re meg sehol sem lehet, mégis megkérdem van-e valakinek tapasztalata alábbi nyergekkel:
Ritchey Vector Groove WCS:
[link]
Ritchey Streem Comp: [link]
(#3021) urban racer válasza Pinya007 (#3020) üzenetére
- Privát
- 2007-07-23 22:56:11
Jelenlegi nyergem: [link] 
Ajánlom: Mivel látom, hogy városlődi vagy, ezért a javaslatom: Veszprémben menj be a bike-ba (budapest úton, egy pincében van), vedd meg készleten lévő nyergek közül, ami tetszik(WTB-t javaslom, az sokkal 'univerzálisabb'). Megkéred a srácokat, ha nemjó, akkor cseréljék ki valami másikra. Ki fogják cserélni.
u.i.: a bikeban van egy wtb nyereg, meg egy zselés(prosztatánál) fizik is. Ricsi is aszem van valami, de az nem tuti...
Ilyenem van, csak piros-sárga-fekete színösszeállításban:
[link]
Szerintem nagyon jó ülés, igaz a két farpofa-csontot szoktatni kell hozzá, de nekem nagyon bejött
Középső nagy fekete pötty a zselés része az ülésnek.
A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

tekeyagd
(fanatikus tag)
sztem is WTB,nekik nagyon jól eltalált átlagos nyergeik vannak. ha más márkár választasz,akkor csak arra vigyázz,hogy a feneked alatti cuccos ne lejtsen semerre,legyen egyenes,mint Urban Racer kollégáé!!!

Pinya007
(fanatikus tag)
''...csak arra vigyázz,hogy a feneked alatti cuccos ne lejtsen semerre,legyen egyenes...''
[link] Ennek fenék alatti része előra lejt picit, erre gondoltál, szal, hogy ne ilyen legyen?
Ez formára kényelmesnek tűnik. és ára sem rossz: [link]
Holnap megnézem majd környéken boltokat, ennek a Ritchey-nek nem tudom van-e mélyedés a közepén, nem találtam még felülnézetből képet róla: [link]

tekeyagd
(fanatikus tag)
nem erre,hanem pl a selle nyeregre,amit Tüzi linkelt...
ezek jól néznek ki,nekem is rocket V van most,de nem idei modell,inkább a pure-V-re hasonlít,és nagyon tuti!!! 
megjött a CM mezem és atom zsííííír

I like my women how i like my whiskey. 12 years old and mixed up with coke.

tekeyagd
(fanatikus tag)
fénykép és rendelési cím??? 
Meghallgattam ma a temaban a Slagerradiot!
Es a kovetkezo javaslatom van.
Adoztassuk meg a biciklistakat is!/Miert Ok rohogjenek?/
Kormanypenz/van kormany a bringan?Es MINDEN bringan?/ 2000 Ft.
Levegohasznalati-dij/a kerekekbe3-000 Ft//
Verejtek-dij 10.000Ft./Az aszfaltra csepego verejtek karositja az aszfaltot,ezert a felujitasahoz adot kell kivetni!
Az a bringas,aki indokolatlanul hasznalja a csengot/kiveve eletveszely!/
30.000.-Ft-ra buntetendo.
Az a bringas,aki tullepi a megengedett 1 km-es sebesseget,a KRESZ pontrendszer alapjan azonnal el kell tiltani a kozossegre veszelyes tevekenysegtol!
Es hogy nehogy azt higyjetek,hogy viccelek...egy autos kb felmillat fizet azert evente,hogy elforditja a slusszkulcsot!
Ti mit fizettek a Nagy Kozos Kaszaba?
verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

tekeyagd
(fanatikus tag)
józanodj ki! 
Nem jo otlet! 
verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
- Privát
- 2007-07-24 23:09:21
Van elfekvőben egy Answer DH/dirt/bmx nadrágom. Kérésre küldök képet. Vadonat új!
Ára: 10000,-
sztem is sok volt neked a sör mára ![;]](/dl/s/v1.gif)
inkább szívességnek érzem, hogy nem pöfögöm tele a várost, semmintadóztatandó szarságnak.
ja és ne higgye senki, hogy mi nem kültönk pénzt a bringánkra rendszresen. azon meg többnyire ott az áfa...

bmx powa
(fanatikus tag)
augusztus végére tervbevéve két darab Mavic cxp 22 felni (28lyukas) a dura ace agyaimhoz, két schwalbe Stelvio gumi, meg egy kinesis aluvilla. ez kb 35k....remélem összejön
"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember
szvsz vehetnél már karbonvillát is, az sem sokkal drágább 
Jól mondod!
Adóztassuk meg a rohadt bicikliseket, olyan szinten terhelik az utakat, a tengelyenkénti 20-70kilójukkal, hogy borzalom! Minden bicikliút tiszta hepe-hupa, és szerencsétlen kőszállító billencsek szétrázódnak rajtuk! A túlterhelt kamionokról nem is beszélve!
De adóztassuk meg a rollereseket, és a görkorcsolyásokat is! Egy görkorcsolyás egyszerre legalább 4 kerékkel koptatja az aszfaltot!!! A fékezéséről nem is beszélve! Tűrhetetlen!
De mindeezekt majd az után vezessük be, hogy eltakarodtam ebből az országból, és utána sz@rhatok bele az egészbe

Sziasztok.
Ma megyek megnézni egy ilyen bringát.
[link]
A különbség az,hogy a linken látható gépnek más a kereke. Amit én néznék az Mavic agy,felni és michelin gumikkal. Igy,állítólag kb 50-el lenne drágább az alapárnál.
És 170-ért tudnék hozzájutni.
Érdemes?
[Szerkesztve]

Bikeman
(senior tag)
Az hogy van, hgoy mindíg kilazul a kormánycsapágyam? Megyek, érzem, hogy kotyog, meghúzom, de ha túl sokat akarok húzni rajta, akkor úgy beáll középre, szóval úgy bekattan a kormány, mint egy vályúba.. Szóval nem húzom meg ennyire, hogy beálljon, de ne is kotyogjon, meghúzom a stucni csavarokat, király minden, de után 10km múlva a földutakon megint érzem. És tényleg, megállok, mozgatom előre-hátra a bringát és megint kotyog...
3 éves Cane Creek (mfd by TH Ind.) félintegrált csapágy, adták a vázhoz. Új golyóskosár (alsó+felső gondolom) kell? Vagy a vázban is kikopott ott, ahol a golyók futnak, azt lehet cserélni?
Jól van karbantartva, átzsírozom néha Weldtite Líthium zsírral. Utoljára januárban volt szétszedve, akkor vittem a telót olajcserére.
[Szerkesztve]
Walk anywhere, look good, RIDE HARD. © by RaceFace | CC 4 ever. | Minden kutyára közterületen PÓRÁZT!!! | DFI | S939 X2 4200+@5000+ | 2X1GB G.Skill HZ DDR500 | MSI 7900 GTO@GTX

Bikeman
(senior tag)
Annyiért feltétlenül. 
Walk anywhere, look good, RIDE HARD. © by RaceFace | CC 4 ever. | Minden kutyára közterületen PÓRÁZT!!! | DFI | S939 X2 4200+@5000+ | 2X1GB G.Skill HZ DDR500 | MSI 7900 GTO@GTX
170-ért 
mennyire van lestrapálva?
Na,megvettem.
Egyáltalán nincs lestrapálva.
Minden része tip-top,egyedül a hajtókar Shimano LX felirata van kopva rajta,az spd pedál miatt.
Nem karcos,gyönyörü állapotú.
Hibátlan a teló,szépen mozog.
Egy dolgot kell rá vennem. Egy pedált,mert Spd pedállal kaptam sajna. Ennyi.
Holnap csinálok képeket is.

xcbiker
(PH! addikt)
zsép kis bringa lehet!
Gratu hozzá!
Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

tekeyagd
(fanatikus tag)
nem XT szett volt rajta?
én is néztem a mag-en. hány colos a gép? azt hiszem emellé nem volt odaírva!
egy spd cipő jobb neked
meg dobj rá egy ilyen műanyagot, akkor az egyik fele pedál a másik spd, én így használom az outimat rövid távra, hosszúra meg ugye patentolok.
De,csak elirtam.
XT az egész.Illetve a hajtás és a középrész gyárilag Lx
18-as a váz. 12.4 kiló. Tekertem vele 20km-et így hirtelen esete.
A pedál persze zavaró volt,de minden más ....... egy álom.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Utánanézek és holnap ha tudom ,be is szerzem
Köszi
[Szerkesztve]

tekeyagd
(fanatikus tag)
akkor nem fájdítom a szívem,nekem legalább 20-as,21es kéne 

Pinya007
(fanatikus tag)
Fékpofákat kell vennem, gyári Promax pofák eszik felnit, és nem is fognak úgy már mint az elején. Először azt hittem, hogy előző felni talán gyengébb anyagból volt és annak a darabkáit találtam pofákban, de újra találtam bennük, meg felnin is észrevenni, szerencsére még nem vészes. Ma benézek ezügyben is bringás boltokba.
Valószínű, hogy nem cserélhető pofát veszek, mert előbb, utóbb lecserélem fékrendszert!
Esetleg tud valaki ajánlani jó minőségű puha fékgumit? Eddig a piros színű Ritchey a kiszemelt!
[Szerkesztve]
(#3048) urban racer válasza kiszu (#3040) üzenetére
- Privát
- 2007-07-26 09:36:45
Inkább cipőt vegyél spd-hez
megéri 
(#3049) urban racer válasza Pinya007 (#3047) üzenetére
- Privát
- 2007-07-26 09:39:08
Úgy tudom, hogy a piros ricsi sárra meg esőre való. Sima(fekete) ricsit vegyél bele.
(#3050) Pinya007 válasza urban racer (#3049) üzenetére
- Privát
- 2007-07-26 09:50:51

Pinya007
(fanatikus tag)
Én is így tudom:
piros: eső, sár
kék: extrém (hó, meg minden)
fekete: normál körülmények (száraz)
De azt írják, hogy kék és fekete elég kemény, eszi felnit, ezért sokan pirosat használnak!
Kikérem boltosok véleményét, KoolStop-okról is hallottam jókat!