Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#951) Jorus válasza sanyixXx (#950) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem mondjuk nem fér el egy belső a ''láncvillán'', mert nagyon közel van a lánc, meg a végén a bovden csatlakozás, ezért oldottam meg én is kábelkötegelővel. Mondjuk randa, de oan szép a bringám, hogy ez nem tudja elrontan. :D Persze az is igaz, nekem nem a láncvilla felső részét kell védenem a lánctól, hanem az alsót. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#952) Bikeman válasza Pinya007 (#943) üzenetére

Bikeman
(senior tag)

Nekem Speed Stuffom van, megvan már vagy 6 éve, kívül fekete, belül szürke, tehát kifordítható, és mindkét oldala használható, de én csak a feketét használom, és semmi baja, néha megpucolom egy kicsit féktisztító szpré+ronggyal. Ára volt valami 1-2k.
Sztem sokkal esztétikusabb, mint a belső. :DDD

Walk anywhere, look good, RIDE HARD. © by RaceFace | CC 4 ever. | Minden kutyára közterületen PÓRÁZT!!! | DFI | S939 X2 4200+@5000+ | 2X1GB G.Skill HZ DDR500 | MSI 7900 GTO@GTX

(#953) fasyrt válasza Jorus (#941) üzenetére

fasyrt
(őstag)

Guruláskor nem ér hozzá... :)
Akkor ér hozzá, amikor hirtelen abbahagyom az intenzív tekerést... De lehet csak megszkás kérdése az egész (vagy egy láncvillavédőé...) .

sanyixXx
A lánc része egyértelműen a Citadelnél erősebb, de a lakatról nem tudok semmit...

ponti_ak
Ki vagyo combosodva így is elég rendesen... ;] Az a pár kiló ekkora súlnyál nem oszt, nem szoroz már. De én rettegek attól, hogy meglovasítják a bringám. :(
Az U lakat egy Abus Granit lesz.

(#954) DeltaPower válasza Bikeman (#952) üzenetére

DeltaPower
(őstag)

jah, ha már belső, akkor mind1 hogy szigszalag vagy kábelkötegelő... egy gyári villavédő vagy az átlátszó fólia sokkal szebb. legjobb a teflon bevonatú matrica de ez szerencsétlen módon szinte beszerezhetetlen. teflon szalagot lehet kapni de az csúnya... parafilm se jó mert nem bírja a koszt.

[Szerkesztve]

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#955) Olcsi

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Mitől lehet, hogy a hajtótengely néha, általában nagyobb terheléskor kattan egyet-egyet? Elég kellemetlen és fura érzés, mert szinte az egész bicaj beleremeg. :F Hogyan lehet javítani? Mennyibe kerül a megfelelő alkatrész cseréje?

(#956) DeltaPower válasza Olcsi (#955) üzenetére

DeltaPower
(őstag)

hagyományos hajtócsapágynál túl laza a közép, újra kell zsírozni és feszesebbere húzni, hogy nem lötyögjön oldalirányban semennyit se. ha a csapágy, csésze, tengely berágódott, akkor csere
monoblokk esetén valszeg megdöglött a monoblokk, leggyakrabban csere.
valamint le lehet lazulva vmelyik hajtókar, ha a csavarján legalább negyed fordulatot tudsz szorítani különösebb erő nélkül, akkor az laza.
árak: hagyományos közép esetén új csapágyak 100ft/db körül, ha csészét, tengelyt is kell cserélni, akkor sacc 1500.
monoblokk: 2ezertől felfelé.
és vásárláshoz vidd el az eredeti tengelyt/monoblokkot, ugyanolyan tengelyhosszú kell mint ami volt.

(#957) Sipi16 válasza Olcsi (#955) üzenetére

Sipi16
(őstag)
LOGOUT blog

Ha négyszögtengelyes a monoblokkod akkor megeshet, hogy amiatt is. Az egyik haweromnak is így kattog. Cserélt monoblokkot is de megmaradt. A szervízben azt mondták neki, hogy a négyszögtengely miatt. Lehet, hogy csak ''marketing'' mert ha veszel másfajta monoblokkot (Asszem valami csillagos van a négyszögtengely helyett.) Akkor kell új hajtókat is az megy 10000 és fölötte. Lehet, hogy csak meg akarták malmozni a sráccot és azért akartak veteni vele új cuccokat, hogy a bolt gazdagodjon...

Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...

(#958) ponti_ak válasza fasyrt (#953) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Apropó, pont ma láttam a CM-hu-n, ebben a topikban: [link], hogy van már itthon is Kryptonite U-lakat [link]. A legdurvább NY-típus a luogo honlapja [link]szerint nem kapható, de a többi közép-kategóriás vas is elég jónak tűnik..

Amúgy az OnGuard márkát is dicsérik, de azt nem tudom hogy van-e idehaza.

[Szerkesztve]

(#959) fasyrt válasza ponti_ak (#958) üzenetére

fasyrt
(őstag)

Jah, olvastam én is, csak nem nagyon tudok kiigazodni a honlapjukon. :(
Elvileg ezekre:
Láncos lakatok:
New York Chain 100 cm 21990
Keeper Chain & Padlock 80 cm 7770
Armored Padlock & Chain 9,5 mm x 100 cm 10572
Locking Chain 9,5 mm x 100 cm 8076
csak ez jöhet szóba: [link], de egy büdös mukkot nem írnak róla.

Asszem sikerült összekevernem, hogy most a hengerzártól vagy az elfelejtett nevű másiktól kell tartani. Azt tudom, hogy a körkulcs nem nyerő. :)

Most úgy néz ki ez lesz, ha rájövök, hogy hova tekerek másfél méter láncot. :D [link] B@..ott nehéz lehet nap mint nap hordozni, ebből a szempontból ez [link] jobban bejön. Ugyanott vagyok, mint tegnap... :U

(#960) DeltaPower válasza Sipi16 (#957) üzenetére

DeltaPower
(őstag)

bizony így van :) octalink, isis monoblokkok ára kapásból 2-3 szorosa a négyszögtengelyesnek, hajtómű szintén.
négyszögtengelyesnél be szokott még válni az a trükk, hogy a hajtókarok felrakása előtt a tengelyt tapadásgátlóval (autósboltban kapható) vagy egyszerűen sima gépzsírral bekenjük, majd izomból ráhúzzuk a hajtókarokat. ráadásul legközelebb leszedni is könnyebb mert nem rohad össze (ez érvényes minden ritkán mozgatott csatlakozásra és menetre, pedál, üléscső, monoblokk, hagyományos stucni különösen).

(#961) Bikeman válasza fasyrt (#953) üzenetére

Bikeman
(senior tag)

Ugyan ez volt nekem is ősszel, abbahagytam a tekerést és fel-fel kapdosta a hátsó váltót, valamint csattogott erősen. Oka---> a kazettatestet sikerült eltörnöm, két darabban vették le...:D Így csere, azóta rendben van.

[Szerkesztve]

Walk anywhere, look good, RIDE HARD. © by RaceFace | CC 4 ever. | Minden kutyára közterületen PÓRÁZT!!! | DFI | S939 X2 4200+@5000+ | 2X1GB G.Skill HZ DDR500 | MSI 7900 GTO@GTX

(#962) Bikeman

Bikeman
(senior tag)

Kuriózum rovat :D :

Tegnapi szerzemény:

1998 Shimano XT CS-M737 8s fogaskeréksor, alu bak, dobozos. Zsírúj.
[link]

(#963) DeltaPower válasza Bikeman (#962) üzenetére

DeltaPower
(őstag)

höhöhö, ilyet találhatnál nekem is :)

(#964) Integra válasza Bikeman (#962) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ilyen volt nekem is:)
mennyirt szerváltad?

(#965) Bikeman válasza Integra (#964) üzenetére

Bikeman
(senior tag)

Mivel még kb. 4 db van belőle az országban eléggé megkérték az árát, de ez elvileg sokkal lassabban kopik, mint a többi, tehát egy jó darabig nem kell majd cserélni, legalábbis ebben bízom. Kap majd egy jó kis IG90 láncot, aztán hadd menjen. De baromi könnyű, először el sem hittem... :Y

Lehet, hogy veszek még...:D, és elrakom. Ugyanígy feltankoltam az országútim 7s fogsorából, mert már azt sem lehet kapni nemsokára, még a mezei HG50 sem lesz kapható, amit most még tudtam venni.

(#966) Integra válasza Bikeman (#965) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ez mind szép és jó, csak a lényeget nem sikerült leírnod:)

(#967) camelferr válasza Bikeman (#962) üzenetére

camelferr
(senior tag)

Ilyet keresek már régóta, egyik cc-s hawer kb nyolc éve használja ezt a sort, igaz csak dzsuvamentes időben, de ez egy kiemelkedően tartós darab. A mai marketingalkatrészek kezet csókolhatnak...régebben a shimano nem spórolt a minőségi alapanyaggal.

Egyébként köszönöm a telós reakciókat, valszeg RS Tora 302 U-turn lesz a további terepezéseim szenvedő alanya... :DDD Kicsit utánaolvastam, mindenki dicséri az ár-érték arányt és a strapabírást. Jön a tartósteszt...

Üdv. :R

Ez egy ilyen bolygó.

(#968) Bikeman válasza Integra (#966) üzenetére

Bikeman
(senior tag)

Tényleg..:D

14k

(#969) Integra válasza Bikeman (#968) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

hm..
hol vetted?
lehet, hogy bekéne szereznem egyet nekem is legközelebbi cserére..

(#970) fasyrt

fasyrt
(őstag)

Megrendeltem a láncom, Abus 810-es. :)
A bicót meg jelentem lefotóztam, csak az apparat kábele cimbinél maradt, és nem tudom áttölteni gépre... :B Holnap-holnapután sor kerul a publikálásra is. 5MP, mekkora felbontásba tegyem fel őket? :)

(#971) Sipi16 válasza fasyrt (#970) üzenetére

Sipi16
(őstag)
LOGOUT blog

Képfeltöltésre szerintem mehet max felbontásban.....
Ha kész lesz az enyém én is csinálok majd fényképet...

Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...

(#972) fasyrt válasza Sipi16 (#971) üzenetére

fasyrt
(őstag)

Képfeltöltés? Soha...
Imageshack, vagy tár.hu
Tudom, hogy felfér, csak nem tudom, hogy a nagyérdemű mekkorában szeretné látni... ;)

(#973) Integra válasza fasyrt (#972) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

(#974) DNS_65 válasza Jorus (#951) üzenetére

DNS_65
(fanatikus tag)

Szia Jorus! ;]

Nézd már meg légyszi a email-jeidet!

(#975) Jorus válasza DNS_65 (#974) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Este válaszolok mindre vazz. :DDD

(#976) Jorus

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az ehavi áldozat: [link] Ha vki szeretne iesmit venni, vagy kipróbálná valamely alkatrészét működés közben, Pesten, az szóljon!

[Szerkesztve]

(#977) Bikeman válasza Integra (#969) üzenetére

Bikeman
(senior tag)

Privi :D

(#978) Bikeman válasza Jorus (#976) üzenetére

Bikeman
(senior tag)

Érdekes, hogy egy gramm Shimano alkatrész nincs rajta...:D

(#979) (Kolombusz) válasza Bikeman (#978) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért egy 200k-s bicót RST villával nem szívesen vennék...:U

(#980) Jorus válasza (Kolombusz) (#979) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én sem tudtam még kitalálni, hogy meik az az eldugott alkatrész, ami így megdobja az árát. :)

(#981) fasyrt

fasyrt
(őstag)

Megvannak a képek, holnap teszem fel őket! :)

(#982) golyani válasza Jorus (#976) üzenetére

golyani
(őstag)

[link]

egy ilyet szerváljatok.

más ha vkinek meg van az merida AM teszt beszkennelné vagy lé fotózná néköm kérem szípen?

élleg jorus nem fogtok vmi elérhetőbb áru(<300k) fullyt tesztelni? vagy mi az amit esetleg érdemess megvenni ilyen árszinten? olyan mindenes kéne :D

HP Pavilion dv5-1080eh

(#983) knifemaster

knifemaster
(fanatikus tag)

Urak,dolgozik, van ismerettsége valakinek a velotrade-nál/nél?
Meg kellene tudnom pár dolgot rendeléssel kapcsolatban..

Az élet olyan mint a sakk,csak itt több a paraszt....

(#984) sanyixXx válasza knifemaster (#983) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

tr00p3r-t keresd

I like my women how i like my whiskey. 12 years old and mixed up with coke.

(#985) Sipi16

Sipi16
(őstag)
LOGOUT blog

Nah elkezdtem csinálni a bringát. Ha minden jól megy estére kész is lesz és akkor rakok fel képekt is.

(#986) Jancsi

Jancsi
(fanatikus tag)

Két hülye, egy lyukasztó, egy kis fényvisszaverőmatrica plusz egy fixi :DDD az eredmény-> [link] (1.2Mb)
Mostmár azért ütnek el mert tulságosan világítok. :D

(#987) Dirtyz válasza Jancsi (#986) üzenetére

Dirtyz
(PH! addikt)

Csinos darab, :) pályaagy, hajtókar honnan lett?

Védd a fákat, egyél hódot! Eladó full cover blokk 4890-re http://www.href.hu/x/gx89

(#988) Sipi16

Sipi16
(őstag)
LOGOUT blog

Erre varrjatok gombot:

Összerkatuk a bicót. A Váltót félig beállítottuk. Elindulok, megyek Kőbányáról lefele 1 Km-t semmi gond. Jön a felüljáró Felrakom Mega Range-be tekerek 10métert és nagy kattanás... A váltót tartó papucs kettétört. A lánc tropa a vázról a fényezést helyenként alumíniumig leszedte :O

Most mit csináljak?
Vegyek egy váltópapucsot??? Vagy vigyem vissza az egészet... Mert, hogy élete első kilóméterénél már jött is a gixer. :(

(#989) fasyrt válasza fasyrt (#981) üzenetére

fasyrt
(őstag)

[kép]
[link]
:DD

Az egyik képen látszódik a váltók kereszt-bowdene, és egy kőfelverődés. Azt le kell kennem valamivel, vagy mivel alu nem rozsdásodik, ne foglalkozzak vele? A láncvillán már 4 helyen megsérült a festés. :(

A teleszkóp teljesen be tud nyomódni, vagy 1-1,5 cm becsúszó rész mindig kint marad?

[Szerkesztve]

(#990) Pinya007 válasza fasyrt (#989) üzenetére

Pinya007
(fanatikus tag)

Tavaly, mikor vettem bringát én is oda voltam minden festéksérüléskor! :)
A váz alsó csövének alsó részét, 2-3 réteg átlátszó dekorfóliával vontam be, na az már sok sérüléstől mentette meg festést, 1-2 helyen már ez a nem éppen vékony fólia is felszakadt.
Vert fel az első kerék nagyobb köveket, de nem kis darab ágakat is már!

Holnap veszek egy láncvilla védőt is és ráteszem a dekorfóliával védett, láncvillára! :D

Egyszer kicsomagolom a bringát fóliából, aztán olyan lesz mint az új! :DDD

Persze ez csak vicc, ami használva van az kopik...

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#991) Sipi16 válasza fasyrt (#989) üzenetére

Sipi16
(őstag)
LOGOUT blog

Szép bicó....
Bízom benne holnap már az enyém is életképes lesz. Csak szegénykén kicsit több sérülés van mint a tieden és biztos kevesebbet is mentem vele :(

(#992) Jancsi válasza Dirtyz (#987) üzenetére

Jancsi
(fanatikus tag)

Köszi :B
Pályaagy... :D sima 6sebességes menetes agy, csak átpakoltam a hézagolókat, kicsit ferde is lett a láncvonal. A hajtókar pontosan nem tudom milyen, egy havertol kaptam, de a legolcsóbb BikePositive-ra hasonlít, kellemes 650 gramm körül van 38-as tányérral.
Igazi öszvérbirnga, fecske váz, Csepel apolló kormány, Wienmann fékek, felsőhűzásúrol átalakítva oldalsóra, Wienmann gyárilag szétfurkált fékkar, BMX lánc :DDD elöl iparicsapágyasra alakítaott SACHS agy, hátul ACS, a stucni valami japán 1980-bol.
Annyi szépséghibája van hogy 11 kiló, de városban simán lehet vele 30al mászkálni, annál többel fixivel nem is nagyon mernék.

(#993) Jorus válasza Sipi16 (#988) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Biztos, hogy jól volt összerakva az a bringa...?

(#994) tr00p3r válasza fasyrt (#989) üzenetére

tr00p3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szép lett a bringa, de az a kereszt-bovedenezés egy rémálom szerintem.... :F véleményem szerint az újra kéne csinálni.

Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good! :R

(#995) Sipi16 válasza Jorus (#993) üzenetére

Sipi16
(őstag)
LOGOUT blog

Elvileg igen... Látszik, hogy a váltópapucs teljesen megadta magát és kettétört.
Ma viszem szervízbe... Ha kész lesz csinálok a kész bicóról képet meg a papucsról is.

(#996) sanyixXx válasza fasyrt (#989) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

azt a keresztbehúzást sürgősen szüntesd meg szerintem. egyrészt a bovdenek egymást fogják szétcseszni, másrészt a vázat. tény, hogy az alu nem kopik, de a magellan vázak festése nem valami csúcs és elég csúnyán és könnyen le lehet szedni róla :(

a teló miatt meg ne aggódj, az a pár centi meg fog maradni. van amelyik bemegy tökig van amelyik nem. puhaság kérdése :)

I like my women how i like my whiskey. 12 years old and mixed up with coke.

(#997) (Kolombusz) válasza sanyixXx (#996) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jah és ha bemegy tövig, akkor szép fémeset kattan, ráadásul jól fel is üt. Mint a gagyibb telók, pl. a régi RST-m. A Torat még nem ütöttem fel, nem is tudom miért. :)

(#998) koxx

koxx
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egyik ismerősöm fotózta Tokióban [link]

"Dedicated to purpose beyond reason"

(#999) (Kolombusz) válasza koxx (#998) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kissé érdekes összhatást kelt a nagy, mármár trekking nyereg, a szinte slick országúti gumi és a teleszkóprendszer.

(#1000) Integra válasza koxx (#998) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

kipróbálnám:)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.