Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#46001) venember83 válasza Kazimír (#46000) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

9 sebességes láncom van fent patentszemmel, nincs benne semmi ördöngösség. :)

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#46002) Frenky89 válasza Kazimír (#46000) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Nekem ilyen van CN-HG53-9-cel/en, úgyhogy valami módon tuti megoldható a hogyan tegyünk 9-es láncra patentszemet probléma.

(#46003) Flow

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sziasztok. Gyors tanácsot kérnék! Rendelek pár alkatrészt, és ha már úgyis szállítási díjas, hozzá akarok csapni a csomaghoz két belsőt, ugyanis az outin lévő szelepek különbözőek, ráadásul egyikhez sincs pumpám. Mivel a montin autoszelep van, arra gondoltam, hogy jo lenne egységesíteni... Tudnátok nekem innen valamit az outihoz ajánlani? Köszi!

Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

(#46004) tekeyagd válasza Flow (#46003) üzenetére

tekeyagd
(fanatikus tag)

az outid felnijén tuti átmegy az autószelep szára???

http://apro.bikemag.hu/hirdeto/teke-laszlo-d79.html

(#46005) Flow válasza tekeyagd (#46004) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tudom... :F Megnézem este.

(#46006) Ba cy lus válasza KaraDani (#45995) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Én úgy 2-3, de inkább 3-4 hete lehettem ebben a stádiumban... :))

[ Szerkesztve ]

(#46007) fpeter07 válasza dqdb (#45987) üzenetére

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én egy négykerekű görkorcsolya összeállításán gondolkodom, sokkal gyorsabban hazaérhetnék, mint gyalog.

A téli álomhoz:
Miután leestek a fáról a levelek, nincs kedvem erdőben menni. Lefele jó, de felfele esélyem sincs menni, mert a második tekerésnél kikapar a kerek. Az ösvény meg nem tudott lankábbra nőni. :DDD
Ilyenkorra jó lenne egy vékonyabb fajta sima gumi.

(#46008) Kazimír

Kazimír
(őstag)

venember83 és Frenky89

Azt hittem, hogy ez a manőver olyan komoly láncrövidítéssel oldható csak meg, hogy azért nem megy nekik. Ezek szerint nem.. :F nem is értem.
A patent szemes megoldás sokkal szimpatikusabb, úgyhogy nem mondok le róla, ha nem muszáj. Gondolom mindenképpen valami hozzáértő szakember végezze, megfelelő körülmények között, ha egyben akarom újra használni a bicajon.

[ Szerkesztve ]

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#46009) rétisün válasza Ba cy lus (#45989) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha minusz 10 fok lett volna, akkor én is elképesztőnek mondanám, de mivel kb. tavaszi idő volt, és úgy általában is mentem már ekkora távokat, nincs benne semmi extra....az időjárást nézd, ne a naptárt :D

Kazimír: mért rövidülne a lánc? kiveszel egy szemet, berakod helyette a megfelelő patentszemet, aztán annyi. de pl. a sram láncok eleve patentszemmel kaphatóak. mondjuk egy láncbontó azért nem árt, mert akkor is csak be kell lőni a lánc hosszát, nem biztos, hogy a gyári (ált. 114 szem) nem lesz hosszú.

[ Szerkesztve ]

bazinga!

(#46010) Meme válasza Flow (#46003) üzenetére

Meme
(fanatikus tag)

felejtős. az outi felnibe nemigazán lehet belerakni a széles AV szelepet. a régi felnik szélesebbek voltak, azért mentek bele a dv szelepek.

szelepátalakító:
[link]
szinte minden boltban kellene lennie, arra figyelj, hogy olyat vegyél, amiben van gumitömítés is, különben elereszti a levegőt.

Kazimír: sram 9s patentszemet a láncodba. elvileg az összes 9-es láncba jó. simán be tudod te is rakni.
kell egy láncbontó, akár kölcsönbe, kinyomsz egy fél szemet, aztán mehet bele a patent.

[ Szerkesztve ]

Szevasztok bogyókák! - Kerékpáros kérdések jöhetnek!

(#46011) Kazimír válasza Meme (#46010) üzenetére

Kazimír
(őstag)

Ugyanolyan Shimano láncom van, mint Frenky89nek. Ha neki működik vele, akkor nekem is fog. :K
Úgyis kell új fékbetéteket rendelnem, egy füst alatt elintézem ezt is.

rétisün
Kössz neked is, akkor nem aggódom, de azért majd figyelek a hosszra.

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#46012) Bon3ss

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Megjelent az új Sports Tracker (v4.0), hálózatra csatlakozás után felkínálja a frissítést a telefonon.

[ Szerkesztve ]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#46013) pr1mzejEE

pr1mzejEE
(őstag)
LOGOUT blog

Na ez a 200km nem nagyon fog össze jönni. Barátnőm szakított úgyhogy nincs is kedvem ilyen nagy túrákhoz. Haverokkal viszont ilyen 30 kilómétereseket simán bevállalok.
Üdv és köszi mindenkinek, aki segített :)

Football More Than Just a Game ..

(#46014) amargo válasza pr1mzejEE (#46013) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Fel a fejjel tavaszig/nyárig még sok idő van és az országnak még marad három sarka ;)

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#46015) Dirtyz válasza Meme (#46010) üzenetére

Dirtyz
(PH! addikt)

Memebácsi, létezik BCD 130-as 5-ös csillagra fogvédő ize? Rockguard vagy hogyishíjják..., 39 -es lánckerékre kellene a cyclocross bicajomra, így le lehetne szerelni az első váltót, ami eddig volt hivatott megakadályozni a láncleesést.
Sikerült egy ilyet beszereznem:

Télire leugrik a nagytányér, elég az a 39 is.

Védd a fákat, egyél hódot! Eladó full cover blokk 4890-re http://www.href.hu/x/gx89

(#46016) Flow válasza Meme (#46010) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszi! Beszerzek egyet mindenképpen! Lehet kéne vennem valami oktató könyvet, mert úgy érzem, nagyon hiányos a tudásom...

Amúgy nemrég olvastam el Armstrong Bicikli életre-halálra könyvét. Egyáltalán nem volt rossz...

(#46017) Ariadne

Ariadne
(őstag)

Tudom, hogy elvileg esni fog hétvégén, de ahogy nézem, nagyon kicsit. Van kedve valakinek menni vagy egy hosszabb aszfaltos kört vagy ha száraz lesz mégis az idő, egy kisebb Budai-hegységes terepeset?

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#46018) vikvuk válasza Ariadne (#46017) üzenetére

vikvuk
(senior tag)

"Talán"ra jelentkezek.

(#46019) Meme válasza Dirtyz (#46015) üzenetére

Meme
(fanatikus tag)

Tudtommal nincs ilyen outi hajtóműre.
2 megoldás van:
-szerzel egy leharcolt nagytányért, leköszörülöd a maradék fogakat.
-csináltatsz egyet, ~3mm alu lemezből. (ebben tudok segiteni)

amugy befele a kistányér fele nem ficánkol a lánc?

(#46020) Tanya-

Tanya-
(fanatikus tag)

Mikor érdemes egy nagy generált elkövetni? Most vagy tavasszal? Télen csak száraz időben városban használnám.

(#46021) Isee

Isee
(senior tag)
LOGOUT blog

Azt esetleg nem tudja megmondani, hogy mechanikus tárcsablokkba hol tudok venni rugót?
Mert tegnap este sikeresen eltört az egyik :O

"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

(#46022) amargo válasza Ariadne (#46017) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Jelentkezem én is!

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#46023) rétisün válasza Ariadne (#46017) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

egy aszfaltos körben benne vagyok (ha minden jól megy, pénteken is, valaki?), de valahogy az az érzésem, hogy elkerüljük egymást :DDD

[ Szerkesztve ]

bazinga!

(#46024) Xantomas válasza Isee (#46021) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Ha budapesti vagy, akkor a 4-6-os villamos Baross utcai megállójánál, az önkormányzati hivatal felé sétálva, van egy rugókészítő. Ott csináltattunk egy csoporttársammal egy régi zárba rugót.
Elviszed a törött rugót, és ha van a másik fékben egy ugyanolyan, akkor replikálják neked.
Ajánlom szedj össze minden hivatalos, gyári infót róla, (rugóállandó, anyag, méretek), hogy azzal se nekik kelljen foglalkozni.

Másik lehetőség, hogy a gyártótól rendeltetsz pótalkatrészt, de az szerintem az itthoni viszonyoknak köszönhetően felejtős.

(#46017) Ariadne
én is benne vagyok, de nekem csak a vasárnap jó, mert szombaton nagymamámat ünnepeljük.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#46025) dqdb válasza Xantomas (#46024) üzenetére

dqdb
(őstag)

Másik lehetőség, hogy a gyártótól rendeltetsz pótalkatrészt, de az szerintem az itthoni viszonyoknak köszönhetően felejtős.
Nem biztos: mire eltörik a gyártatott rugó is, addigra talán ideér a gyári pótalkatrész :P

Ariadne: jelentkezem és is, de csak terepre. Külsőt szeretnék tesztelni meme jóvoltából, így aszfalt felejtős most. Meg anélkül se biztos, hogy a crossok és a 29er után szeretnék a saját traktorgumijaimon loholni :U

**** COMMODORE 64 BASIC V2 **** 64K RAM SYSTEM    38911 BASIC BYTES FREE

(#46026) fpeter07 válasza Tanya- (#46020) üzenetére

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is ezen gondolkozom. De szerintem valamelyik nap el fogok menni. Jobb előbb mint később. :)

(#46027) Tamoo válasza dqdb (#46025) üzenetére

Tamoo
(Arcképgyáros)

Milyen külsőt újítottál? :))

Eladó Mission mv-8 cinema pack, érdeklődni pm-ben.

(#46028) dqdb válasza Tamoo (#46027) üzenetére

dqdb
(őstag)

Még semmilyent, de várhatóan tavaszig valamilyent :D Valószínűleg tovább is ráérne, de inkább legyen kéznél, mielőtt a mostani elkopik. Most igazából azt próbálom meg kideríteni, hogy egy elvileg átlagos és egy elvileg nagyon jó külső között a pénztárcámon kívül máshol is érzem-e a különbséget ;)

[ Szerkesztve ]

(#46029) Tamoo válasza dqdb (#46028) üzenetére

Tamoo
(Arcképgyáros)

Én most azon a véleményen vagyok, hogy hobbi szinten nem kell erőltetni a drága gumit. Megvettem múltkor viszonylag borsos áron a wolverine race-t, hát a hátsót saccperkb 400km alatt ~60%-osra koptattam, pedig nem aszfaltra jártam vele, csak amennyit muszáj volt. Bár valszeg fajtája is válogatja, de nekem ennyit közel sem ért (hiába könnyű volt, "gyors" meg minden), mint amennyit kiadtam rá.

(#46030) dqdb válasza Tamoo (#46029) üzenetére

dqdb
(őstag)

Rém egyszerű: ha nem érzem a különbséget, vagy csak minimális különbséget érzek, akkor nem veszek olyat.

(#46031) Meme válasza Tanya- (#46020) üzenetére

Meme
(fanatikus tag)

mi télen olcsobban dolgozunk, meg mivel nincs annyi meló talán még egy kicsivel jobban odafigyelünk.

amugy tél elött, hogy ha mégis kimész valahova, ne legyen gondod, meg tavasszal is jo, hogy a több használat elött rendbe legyen.
na most jól segitettem:DDD
ha talász olcsobban szervizt, akkor télen, tavasszal meglátod mennyire sikerült a száraz időben közlekedés...

(#46032) Meme válasza dqdb (#46025) üzenetére

Meme
(fanatikus tag)

elmehetsz nyugodtan aszfaltra, ha a többiek nem nyomulnak annyira, birni fogod ;)
a gumákat meg ne féltsd...

[ Szerkesztve ]

(#46033) dqdb válasza Meme (#46031) üzenetére

dqdb
(őstag)

avasszal meglátod mennyire sikerült a száraz időben közlekedés...
Értem én már haza tavaly száraz időben hófehér futófelületű külsőkkel, mert maradt egy "kevés" só még az utakon a korábbi havazásokból ...

Tanya-: Én 1 hete agyaltam ezen. Végül az a megoldás született, ha már úgyis váltóbovdent kell cserélni, akkor most történt meg az alaposabb műtét, tavasszal pedig majd egy gyors télvégi kárfelmérő átnézésre tolom be meméékhez a bringát.

#46031: ha aszfaltozás lenne a cél, akkor a TravelContactokat raknám fel. De ha már nekiállok szerelni, akkor nehogy már az kerüljön fel ;]

[ Szerkesztve ]

(#46034) venember83 válasza Tamoo (#46029) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igazad van, de mégse. Amíg a Race King és előtte a kopott Ritchey Z-Max volt elől, minden hosszabb bringázáson estem, általában ártalmatlan szitukban, ahol kicsúszott az első kerék. Mióta a Nobby Nic van fent, egy kezemen megszámolhatom, hányszor csúszott meg az első kerék, és akkor is általában kimondottan érdekes helyzetekben, pl. saras gyökereken lefelé, patakon való átgázoláskor. De pl. csillebérci dagonyában egyszer sikerült esni a jópár kör alatt. Szóval ha már jobb bringád van, nem éri meg spórolni az első gumin, szerintem. Persze könnyen meglehet, hogy a csapnivaló egyensúlyérzékem a bűnös, és amúgy már egy jobb külső bőven elégséges tapadást biztosít.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#46035) Tamoo válasza venember83 (#46034) üzenetére

Tamoo
(Arcképgyáros)

Hát igen, de NN-ből nem is igazán van olcsó példány :D Én alapvetően úgy értettem a dolgot, hogy mondjuk ugyanabból a mintázatból olcsóbb-drágább verzió.

[ Szerkesztve ]

(#46036) amargo válasza Tamoo (#46035) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

a merida trail-hez kapott NN utánzat nekem nagyon jó. Csak még nemtudom itthon lehet-e kapni.

(#46037) Dirtyz válasza Meme (#46019) üzenetére

Dirtyz
(PH! addikt)

Köszi, körbenézek, melyiket könnyebb "beszerezni". Befelé próbálna ficánkolni, de a Merida cyclocross bicajokon van egy állítható műanyag bilincs kis pöcökkel. Ezt oda tudod csúsztatni a nyeregvázcsövön, ahova jól esik, ill. ahol a kistányér van, és nem engedi leesni a láncot.

Védd a fákat, egyél hódot! Eladó full cover blokk 4890-re http://www.href.hu/x/gx89

(#46038) carrot

carrot
(fanatikus tag)

na teleszkóp "mániákusok" mondjátok meg nekem légy szíves a rock shox pilot az jó az?

Happy challenge based learning to me!

(#46039) Meme válasza carrot (#46038) üzenetére

Meme
(fanatikus tag)

az pilotból pontosabban melyik modell?
hány kg vagy?
milyen bicajba lesz?
milyen fékhez?

(#46040) carrot válasza Meme (#46039) üzenetére

carrot
(fanatikus tag)

azt írja pilot xc. kép.
75kg. Haibike spirit. magura evo 2 fékek, de a kép alapján maradhat. Most suntour xc v2 vlmi van, de a 7végén szerintem meghalt.
szerk. azt írja reboundos, 100mm.

[ Szerkesztve ]

(#46041) Flow

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A fékek esetén benyúlásnál pontosan mit mérnek? Többfélét találtam: 49-64mm, 52-65mm, 57-75mm...

(#46042) Tanya- válasza Meme (#46031) üzenetére

Tanya-
(fanatikus tag)

Mindenképp hozzátok viszem :D
Holnap lemosom és bejelentkezem ;)

(#46043) rétisün válasza Flow (#46041) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha jól tudom ez a méret, a fékpofaállítás alsó-felső pontjáig:

bazinga!

(#46044) Flow válasza rétisün (#46043) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Teljesen egyértelmű az ábra! Köszönöm szépen!

(#46045) Meme válasza carrot (#46040) üzenetére

Meme
(fanatikus tag)

a pilotok alapvetően elég jo kis villák.
a fizikai felépítésük a régi sid/judy-é. ezek igen könnyű verseny villák voltak a maguk idejében. ebből következik, hogy a pilotok is elég könnyűek.
a belsejük viszont egyszerű mint a faék.
bal oldal rugó, rugó+levegő, csak levegő.
a képen elvileg a csak rugós verzió van, jobb a rugo+levegős.
a jobb oldalon meg fix vagy állítható csillapítás.

a szimeringeket kell megnézned, hogy nem eresztenek-e.
illetve, hogy maga a teló nem kotyog-e

a szimeringen lehet segiteni (5-6k), a kotyogáson kevésbé.

(#46046) Xantomas

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

És igen :D
több másfél hónap után megjött a DX-ről rendelt pakkom egyik fele. Benne egy lámpa, álbajusz készlet headset, meg pár apróság. A másik fele, amit egy nappal később adtak fel, úgy néz ki elkeveredett a kínai postarendszerben, ugyanis, a követésnél október 28 óta nem változott a státusza. "The item (RT072030758HK) was posted on 28-Oct-2010." ergo el sem hagyta az országot...
Kár, mert két telefonhoz való szilikonos tok, kijelzőfólia, meg egy, a fényképezőgépemhez való m55-ös menetű nagylátószögű konverter, és makrolencse készlet volt benne.

Remélem megkapja méltó jutalmát aki meglovasította...

(#46047) dqdb válasza Xantomas (#46046) üzenetére

dqdb
(őstag)

álbajusz készlet
Azt hiszem, nincsen kérdésem :D

#46046: az ostort is kimagyaráztad :P Be tudnád linkelni a terméket, kíváncsi vagyok rá, hogy mit takar.

[ Szerkesztve ]

(#46048) Xantomas válasza dqdb (#46047) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Halloweeni bulira kellett, hiába rendeltem meg egy hónappal előtte, nem jött meg...
Marad szilveszterre.

(#46049) carrot válasza Meme (#46045) üzenetére

carrot
(fanatikus tag)

köszi, majd megskubizom.

(#46050) fpeter07

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ma még a szokásos 10 km se jött össze. Felhúzott nadrággal eleinte kicsit fáztam, de belerázódtam.
Holnapi esőjárásban sem bízom.

Legalább 1 bart fújtam a benzinkúton a gumiba és érezhetően jobban gurul. Legközelebb még egy fél és meglesz a 3.5. A max állítólag 3.8, csak én is kényelmes vagyok...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.