Mit gondoltok erről az apróhirdetésről? Másik érdekesebb kérdés hogy hogy tudhatnám meg miből van a bicikli, ha nincs rajta semmi jelzés?
Részletesebb infó jobban felcsigázná a vásárlók figyelmét, úgy gondolom. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Inkább bikemag, testbike apró, vatera, expressz, teszvesz, ezeket próbáld meg!
Itt majdnem 100%, hogy nem fogod eladni, mivel ez egy IT fórum. 
Egyébként meg mágnes, és megtudod mi a helyzet. 
Ha oda tapad, akkor vas, ha nem, akkor alu, vagy cr-mo.
Utána csengésre, pöckölgetésre hallani lehet.
Cr-mo-nak szinte semmi hangja, csak a körmöd akar letörni, az alunak pedig hangosabb, magasabb hangja van.
"Sports! Live your life to be proud yourself. And your life will turn to a happy life. Train yourself!" by me http://goo.gl/Rz9vX

dqdb
(őstag)
Részletesebb infó jobban felcsigázná a vásárlók figyelmét, úgy gondolom.
Ezen már az is segíthetne, ha Caprine-nak írnád a márkát ![;]](/dl/s/v1.gif)
**** COMMODORE 64 BASIC V2 **** 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE

Ba cy lus
(PH! addikt)
Az enyém Cr-Mo (oria tt0.9), és tapad hozzá a mágnes. 
(#33005) venember83 válasza Ba cy lus (#33004) üzenetére
- Privát
- 2010-04-08 16:54:29
Persze, mert krómmal és molibdénnel ötvözött acél a cr-mo váz, tudtommal.
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP
(#33006) ludsimon válasza venember83 (#33005) üzenetére
- Privát
- 2010-04-08 16:56:31
A cr-mo-hoz is tapad??
Én úgy tudtam nem. (Akkor rosszul.)
[ Szerkesztve ]
"Sports! Live your life to be proud yourself. And your life will turn to a happy life. Train yourself!" by me http://goo.gl/Rz9vX
sziasztok.
két kérdésem lenne. ha főleg városban bringázok, aszfalton és kavicson, akkor milyen stílusú vasakat nézzek(city, trekking, mtb...nem értek ezekhez).
a másik, hogy a Caprine milyen márka? érdemes ilyet venni 50-65k között?
Aurea mediocritas

Ariadne
(őstag)
Murphy is olvassa a fórumot szerintem - fél négykor kaptam egy munkát, aztán sűrűn utána még egyet, olyan 6-fél7 felé végzek leghamarabb, így előre saccolva.
Pedig milyen gyönyörűen süt a nap...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
Kevered az INOX-szal, ami a rozsamentes acél. A Cro-Mo nem rozsdamentes, de jobban lehet edzeni, és vékonyabbra húzható mint a szénacél. Ugyanúgy fogja a mágnes.
Más:
Ha valakinek a boldogságához már csak egy nonfiguratív matrica kell, az bátran jelezze, mert odaadom neki. 2db 3,5 cm széles, 14 cm hosszú, és "párszimmetrikus". átlátszó hordozófólián, fekete oldószeres festékkel, vonal mentén körbe vágva, így nem látszik körülötte fólia.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
Rendben, köszi, hogy szóltál! 
Akkor nem indulok el előbb, hanem megyek rögtön oda, ahol összefutunk Oracle-vel.
Majd leg-leg-leg-legközelebb. 
Xantomas:
Arra emlékeztem, hogy az alun kívül van még egy ötvözet fajta, ami nem mágnesezhető. Akkor megvan, ez az Inox volt.
Thx.
[ Szerkesztve ]

Manitou
(PH! kedvence)
HI-TEN acél váznak tűnik így ránézésre. De az 100% hogy acél váz !
Hi-ten acél vázat honnan lehet megtudni?
Én nagyon kíváncsi lennék rá, hogy a Neuzer miféle.
Régen így hívták, legalábbis ez van a vázta írva.
Nekem Caprineom van, ez a tesómé lenne, nyár óta van rajta új gumi, azóta kb 10 km összegyűjtött vele 
#330011: Sima acél váz, már a súlyából is lehet érezni hogy ez nem egyszerű alu 
ludsimon: Bikemagra már feltettem pár napja, de igazándiból nem reménykedek benne, 300 bringa közül pont ezt vennék meg.
Testbikera még felteszem.

Ba cy lus
(PH! addikt)
Általában onnan, hogy nem túl könnyű. 
fpeter07:
Pedig érdemes, én mikor már azt hittem (épp tél kezdete volt), hogy nem veszi meg senki a favoritomat, nem is frissítettem a hirdetést, épp akkor írt egy fiatal srác (aki szerintem első országútiját, vagy aszerű bringáját vette), hogy érdekli. És keveselte az árat. 
[ Szerkesztve ]

dqdb
(őstag)
Tényleg, megnéztem a képet, bocsi
Kis kereséssel rájöttem a titokra: a bringa gyártóját hívják Stycle-nek, és a Caprinae valószínűleg a típus neve.
**** COMMODORE 64 BASIC V2 **** 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE

Ba cy lus
(PH! addikt)
Na az ilyen outikat szeretem én.
Első villából jobb szeretem nem-egyeneset/íveset, de még így is jó. 
Áttételi arány milyen?
[ Szerkesztve ]
Huhh, nagggyon kösz
Nem gondoltam volna hogy Stycle lenne a márka, pedig jóval nagyobb is a betütípus
Azthiszem keresgélünk egy kicist hátha meglesz.
46-16, de van egy 13, és egy 17-es pálya lánctányérom hátra. Csak az agy anyaga gyenge, hogy menetrögzítő nélkül rögzítsem az ellenanyát (meg is téptem a menetet) így most egy 16-os nikkelezett Dicta racsni van fent.
Millin akartam használni, de leér a pedál, alacsonyan van a középcsapágy.
Tiszta mocsok a hajtóműved környéke, és még te kötsz bele a koszos küllőkbe?
Ejj milyen világban élünk... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Valszeg az is ugyanúgy Hi-Ten acél. Cr-Mo csövekből nem igen van változó geometriájú. Azokra inkább a 1", és 1,2"-os külső átmérőjű csövek jellemzőek. Persze a ha régebbiekről beszélünk.
Az újabbaknál már nagyobb csövek vannak. Pl Kona 2-9, Smoke, és társai.
[ Szerkesztve ]
Lejárt a limit: Még onnan is tudni, hogy Cr-mo, hogy egy új Cr-Mo váz 50E ft-tól kezdődik felfele, mert pl a Colombus, Reynolds, Tange, stb iszonyat drágán adják a csöveiket.

Tamoo
(Arcképgyáros)
(#33022) CoolBoy323 válasza Tamoo (#33021) üzenetére
- Privát
- 2010-04-08 19:02:19

grt!
én annyira elszoktam a bicajozástól télen, h most 7km alatt majd összecsináltam magam
(most írjam le mentségemre, h tekertem mint a bolond, meg terep
XD)
képzeljétek... van itt nyiregyen (borbányán) egy lőtér, és vki kisajátította
elkerítették teljesen :S h azzal létesítsenek szexuális kapcsolatot akire én gondolok
ilyen mocsokságot... pedig eszméletlen jó VOLT ott tekerni

Hirdetésem: http://href.hu/x/ea2j (Riasztók és egyéb biztonságtechnika berendezések...)
megrendeltem őtet szürkében, 18"-os vázméretben. 50k lesz, honlapon 72 óra van írva, rendelésnél meg az, hogy a GLS 48 órán bellül hozza. Majd meglássuk.
Olyan furcsa a kulacsod, 1 l-es? 
(#33025) rekid válasza Thulcandra (#32996) üzenetére
- Privát
- 2010-04-08 19:35:25
Inkabb az idozietessel és a kaja tipusaval van gond
tipikus este hazaesős evős.Mar a reggelire es a fix idopontos ebedre raszoktattam magam.. mar csak 3 étkezes van amit valahogy magamra kell tukmalni.
Gyáva népnek nincs hazája! | EliteBook 8530w | HTC Dezsőő | MIUI-XJ

Tamoo
(Arcképgyáros)
aha, most ezt az 1L-eset dobtam bele. Tudom elég csintalan 
Eladó Mission mv-8 cinema pack, érdeklődni pm-ben.
(#33027) Thulcandra válasza AXisBOLD (#33007) üzenetére
- Privát
- 2010-04-08 20:12:31

Thulcandra
(őstag)
Montit nem érdemes venni azok alapból nem városi közlekedésre vannak felszerelve, szóval minimum külső gumit cserélned kéne ha újan veszed + sárhányó, világítás, csengő...
City, cross ill trekking kategóriában nézegess.
A Caprine nem tudom milyen minőségre.
Tamoo : linkelgessél csak, aztán egyszer jól meglátogatlak, aztán leshetsz! 
[ Szerkesztve ]
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
(#33028) rekid válasza Thulcandra (#33027) üzenetére
- Privát
- 2010-04-08 20:42:22
Valahogy nekem ezek a cross kerekparok olyan torekenynek tunnek, pedig pl amire en hasznalnam (meloba jaras illetve hetvegen szabadban) elvileg tökeletes es erre kitalalt. Csak valahogy nemtom nagy balna testemet elkepzelni rajta amint terepen bringazgatok.
Pedig biztos nem rosszak.
Haza értem!
Mentünk egy kellemeset Oracle-vel, Kelenföldi pályaudvar, és vissza, visszafelé bementünk a Kopaszi gátra, nagyon szép hely, csak kicsinek érzem, illetve több ilyen hely kéne Budapesten.
Hazafelé volt egy 'versenytársam', ha lehet annak nevezni.
Ment ilyen 24 km/h körül, én kanyarban jöttem, messziről láttam.
Persze a versenyszellem ismét jelen volt, láttam, hogy emelkedőre felfelé nagyon erőlködik, ledobja kistányérra.
Nekem se kellett több, lazán, ülve, nem állva, ÜLVE 52/17-ben megelőztem erőlködés nélkül. 
Aztán a domb tetején visszanéztem, sehol nem láttam. 
Jó volt! És jót tekertünk!
Szép helyeken jársz
és szép a bringád is 
A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)

Ba cy lus
(PH! addikt)
Ugye, hogy 52/17-ben megy még (nem túl hosszú) emelkedőn is. 
Ezért gondolkodom én egysebességesben, ha lenne külön egy sulibajárós bringám, akkor biztosan ilyen 52/16, 52/18 körüli áttételt választanék. Máskülönben nekem kellene az 52/11 is, de az meg nagyon durva lenne egysebességesnek, még 52/13 is.

Ba cy lus
(PH! addikt)
Szerintem ha sokan képesek városban outival járni, akkor cross-szal pláne nem kell félni, már ami a törékenységet illeti. 
(#33033) peugeotmate válasza Tamoo (#33021) üzenetére
- Privát
- 2010-04-08 21:33:00
Őszintén irigyellek!
Gyakran gondolkozom azon, hogy itt kéne hagynom ezt a porfészket (BP-t) és elhúzni vidékre! Mert már nagyon gyakran betelik nálam a pohár mindennel és mindenkivel. Magával a hozzáállással/mentalitással is! És jó nézni, hogy Te élsz a lehetőséggel! 
Kicsit elkalandoztam...
Egyesek úgy vélik, elég túlélni az életet... | Nokia N8 eladó: http://href.hu/x/hts7
A cross-t a terepen feltem 

Ba cy lus
(PH! addikt)
Attól függ, milyen terepen milyen felhasználásra...
DH-zni nem lehet vele, az tuti. 
Más téma:
Időnként elképesztő dolgokat olvasok cm fórumokon:
28-622-es gumit 10 bar-on használni?

[ Szerkesztve ]
(#33036) AXisBOLD válasza Thulcandra (#33027) üzenetére
- Privát
- 2010-04-08 21:44:10
köszi
Aurea mediocritas
(#33037) venember83 válasza Tamoo (#33021) üzenetére
- Privát
- 2010-04-08 21:47:25
Az ott a Gyöngyös melletti Mátra erőmű? 
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP
28-622, és a 10 bar, ez most komoly? 
A csávó konkrétan külsőt, vagy inkább félnit akar robbantani ilyen külsővel, plusz egy komolyabb patkával?

Ba cy lus
(PH! addikt)
(#33040) Tamoo válasza venember83 (#33037) üzenetére
- Privát
- 2010-04-08 21:56:48

Tamoo
(Arcképgyáros)
aha. Visonta (de én a másik oldalról indultam)
peugeotmate: próbálom kihasználni amíg tudom
fidig: köszi 
Thulcandra: 
[ Szerkesztve ]
Eladó Mission mv-8 cinema pack, érdeklődni pm-ben.

A'sszem meg sem szólalok.
28-622, és 32-622 8 baron.
Nem lesz felütéses defeketem...
Jövő héten ilyen gumikat fog kapni az outi: [link] Bár jobban örülnék egy 25mm szélesnek. Valamint az első kerék is megkapja ugyan azt a Cseh remek RemerX Aero felnit mint a hátsó. Radiális fűzéssel. Onnantól már csak egy tétel van a listán: egy szép acél klipszes pedál.
[ Szerkesztve ]

Oracle
(senior tag)
Ejj ejj hazafele is a versengés
a scottal lehet is rakjad csak neki 

Ba cy lus
(PH! addikt)
Én ugyanilyen gumit használok (tiszta fekete a színe), csak 20-622-es méretben. Szerintem elég jó. Nyilván nem egy conti gp3000/4000, de azért nekem eléggé bejött eddig, pláne hogy még nem kaptam vele defektet. Múltkor észrevettem már benne egy belefúródott kis kavicsot, leeresztettem a kereket majd kivettem, jobb a békesség. 
Megint más téma:
Számolgattam picit. pV = nRT összefüggés alapján p = nRT/V.
Namost V-t azt hiszem vehetem közel állandónak. Eszerint bent a szobában felpumpálom 10 barra a gumijaimat, mondjuk 20 °C mellett, az 293 K. Télen kimegyek, mondjuk van -5 °C, azaz 268 K.
268/293*10 bar =~ 9,1 bar-ra megy vissza a levegőnyomás a gumiban kint a hidegben.
Még azon gondolkodtam, hogy nyáron vajon mennyire melegszik fel a forró aszfalton a gumiban lévő levegő. Valakinek valami adata erről? 
[ Szerkesztve ]
Ha már a számításokról beszélünk. Egy olyan kérdésem volna, hogy szimplán pedálfordulat/percből, valamint kerékméretből, ki lehet valahogyan számolni a sebességet?
(#33045) Thulcandra válasza rekid (#33028) üzenetére
- Privát
- 2010-04-08 22:25:30

Thulcandra
(őstag)
Nem tudom mekkora bálna tested van, de a váz szerintem bírná simán, aztán amelyikben jobb teló van van meg duplafalú felnivel szerelt az nem hinném, hogy szétesne alattad (esetleg ha igazán mackó vagy, 130 kiló felett), amíg normálisan közlekedsz- értve úgy, hogy aszfalton, föld és kavicsos úton a nagyobb gödröket kikerülve.
Más - mindenkinek akit érdekel: korábban említettem, hogy ma okosabban táplálkozom: sikerült bevinnem nagyjából 93g fehérjét, de a szénhidrát bevitelem 300 alatt maradt... látszik, hogy ritkán iszom csak cukros löttyöket. Zsírból ~ 42 grammot burkoltam. Lehet bringázásra viszek magammal rizsgolyót, aztán megállás nélkül ropogtatom
azzal rátudnék dobni egy százast a szénhidrátra.
fidig: egy sebességes bringánál vagy egy adott váltóállásban gondolom ki lehet könnyen.
[ Szerkesztve ]
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

Ba cy lus
(PH! addikt)
Persze mindez akkor igaz a téli hideggel kapcsolatban, ha feltételezem, hogy a gumiban is -5°C-os lesz a levegő. Amúgy arról sincs fogalmam se. 
Az biztos, hogy épp mikor volt a gumirobbanásos esetem tavaly, akkor előbb mennem kellett a benzinkutat követően kb. 1-2 km-t, hogy robbanjon. Valószínű felmelegedett közben a levegő, megnőtt a nyomás, a felni pereme nem tudta megtartani a külsőt (nagyon használt conti gp3000, hajtogathatós), kiugrott, majd picivel később a belső robbant. Szép hangja volt. 
(#33047) fidig válasza Thulcandra (#33045) üzenetére
- Privát
- 2010-04-08 22:31:45
Ez érdekelne engem is
fizikával utoljára gimiben foglalkoztam, azóta meg jó pár év eltelt
fene emlékszik ilyenekre 
Úgyhogy ha valaki tudja, kérném, hogy írja le. Köszi 

Ba cy lus
(PH! addikt)
Ki (átlagsebességet legalábbis). Ha ismered az áttételi arányt (pl. elől lévő lánctányér 48-as, hátul lévő 12-es, akkor 4), akkor egy pedálfordulattal 4-et pörög a kerék, azaz 4 kerékkerületnyit haladsz.
Mondjuk számoljunk 100 pedálfordulat/min-nel. Egy percalatt mész 4*100*(kereked kerülete). Kerék kerülete legyen (csak a példa kedvéért) 2.1 méter. Akkor tehát 840 métert mész egy perc alatt, ezt leosztod 60-nal, megkapod m/s-ban az átlagsebességed, ami jelen esetben 14, szorzod 3.6-del, ha km/h-ban érdekel, 50.4 km/h. Az elég jó átlagsebesség. 
(#33049) ludsimon:
Sajnos nem tudom, hány km volt benne, mivel nem én tettem bele.
Közeli képem meg sajnos nincs, ami volt, az is eltűnt, mikor legutóbb összeomlott a windows, és elfelejtettem az asztalon hagyott mappából áttenni a képeket, pedig a moser-ről is volt ott pár kép. 
De le tudom írni. Úgy képzeld el, hogy a futófelület teljesen le volt kopva, semmi minta, fel volt repedezve.
Én meg öngyilkos jelölt vagyok, és ilyen gumival közlekedtem. 
[ Szerkesztve ]
Na azt hiszem én nem fogom a robbanást megvárni, mert beszarok a nyergen ha nekem 8,5 barnál robban.
Ha már nagyon kopott, akkor cserélem, vállalkozóknak oda adom, de csak ha robbanásig használja. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ez gonosz volt. 
Egyébként pedig hány km volt a GP3000-ben, és mennyi barnál robbant le?
Milyen hangja volt, mély, vagy inkább magas? 

de azért jó volt) +kis záport is kaptam hazafelé, egy szál felhő üldözött végig