Új hozzászólás Aktív témák

• pataslogeza

aktív tag

válasz SunMount3r #1722 üzenetére

Az tuti biztos hogy te sosem próbáltad a szerinted legkevésbé ajánlott megoldást.

Nekem Netgear R7500 rúterem van, két usb3 és egy esata porttal. Egyik usb3 portra van kötve 4db usb3 vincseszter (13tb) egy 4-es usb3 elosztón, és bárhonnan elérünk bármit ami a rúterre van kötve, akár távolról, interneten keresztül is (http vagy ftp egyaránt), a hozzáféréset felhasználó-jelszó párossal lehet védeni. A másolás 35-40MB/s sebességgel megy, ebből adódóan a 3d bd film hd hangal is simán megy, szinte azonnal indul mintha ott lenne a gépen. Ezt a rútert annyiért vettem 2 éve, mint amennyibe a legolcsóbb ajánlott 2 fiókos nas került, (a 4 fiókosok meg jóval drágábbak), és nem kellett hozzá vennem pluszba semmit, csak rádugtam a már meglévő vincsesztereket és azóta működik hibátlanul teljes kapacitással, viszonylagos biztonságban, mert ha egy vincseszter megdöglik, nem viszi magával a masik hármat.
    Ellenben a nas-sal, amihez vennem kellett volna legalább 2 új vincsesztert is, amivel a költségem pontosan háromszorosára nőtt volna, és csak fele tárhelyem lett volna.
    Akinek arra van szüksége, hogy bárhonnan elérje a dolgait hálózaton keresztül mint pl. én, annak teljesen felesleges drága nas-ra meg új vincseszterekre költeni, mert egy normális usb rúter ezt simán kiszolgálja. Szóval egyáltalán nem igaz hogy ez a megoldás a legkevésbé ajánlott, épp ellenkezőleg.

Arról nem beszélve, hogy az usb vincsesztereim függetlenek a rútertől, vihetem magammal bárhová ha arra van szükségem.

Új hozzászólás Aktív témák