Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
Jelenleg azt látom, hogy ez, és a következő lépcső (Fapaci PC, Menyus PC) közt óriási a szakadék árban.
Nagy tisztelettel, melyiket próbáltad? Volumio, rune, voyage-mpd, voyage mubox.? Pi, cubox, x86, wrap, alix?
Az avx találkozón Bodor Ferenc (?), nem engedte meg h., a Patice kolléga betegye, a általa hozott láncba a kis kockát.Megjegyzem a hallottak alapján nem véletlenül.
Nagy a szakadék árban, és hangban?? -
Dorian
félisten
Azért kíváncsi vagyok milyen szintig elég egy ilyen R-pi vagy hasonló, mint forrás, ill. hogy egy normálisabb laptop-USB-nél jobb-e és mennyivel.
Jelenleg azt látom, hogy ez, és a következő lépcső (Fapaci PC, Menyus PC) közt óriási a szakadék árban.
Talán ha Hivox egyszer elkészül a sajátjával, optimális középút lehet... -
Tamoo
nagyúr
válasz
Alabástrom #2596 üzenetére
Cubox-ot én csak hálózati lejátszóként tudom elképzelni.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #2594 üzenetére
Kérdés még, hogy Cubox-ra is igaz, hogy nem szerencsés USB pendrive-ról etetni? Inkább SSD? (ugye a "hova teszem" meg a "hogyan másolok rá" miatt szimpibb a pendrive. és valszleg olcsóbb is, annyira még nem néztem az ssd árakat.)
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #2592 üzenetére
Ha van bármilyen x86 pc/noti, Voyage lemezkép felírása egy pen/sd eszközre, boot, utána simán konfigurálható. Ezzel ki lehet próbálni, hátrány, nem menti a változásokat. Mini setup recipe. Vagy letöltöd a Voyage-MPD 0-9-5 és Volumio 1-55 Pendrive verziót Ez az x86 pc-s verzióra ráhegesztett volumio felülettel rendelkezik.
Ezt már lehet folyamatosan használni, de nem hibamentes, arra készült h., megismerje a felhasználó. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #2592 üzenetére
Átlag user kizárt, hogy fel tudja telepíteni a voyage mpd-t.
Én nem voltam teljesen "linux negatív", de így is megküzdöttem vele, jó pár órám ráment. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Alabástrom #2588 üzenetére
A beebox n3000 barbone, ram és ssd nélküli kivitel. A voyage-mpd röhögve elmegy 1 GB rammal és 2 GB hátértárral. Tehát ami neked tetszik azt veszed bele. A zene rámásolása lehet ssh klienssel, vagy telepítesz samba/ftp/stb szervert és azon keresztül.
Én teljes linux negatívként álltam neki.Pi 2b + HiFiBerry Digi+ aminek az optikai kimenetére megy a DAC + 128 vagy 256 Gb micro SD, amin a rendszer mellé teszem a hanganyagot is + USB-s wifi.
Ez jó ötlet? így csak a wifi megy usb-n.Tökéletesen használható. Az optikán viszont nem lesz annyira jó a hang mint az usb-n.
Nincs otthon valami elfekvő pc? Azon próbálkozhatnál a voyage telepítésével. Így legalább nem kell pénzt kiadni amíg tesztelsz. -
válasz
Alabástrom #2589 üzenetére
"Kínából?"
-
Alabástrom
senior tag
Illetve az milyen, ha a telefonomon van a hanganyag, bluetooth-on megy egy BTbox-ba (pl ilyenbe), aminek a digitális kimenetén lóg a DAC?
Ez lenne a legolcsóbb és legegyszerűbb. Van valami buktatója? -
Alabástrom
senior tag
válasz
Mezga Aladár #2585 üzenetére
Igen, tényleg kezd messzire menni a dolog... voyage-mpd telepítése menne, ha minden úgy megy, ahogy mennie kell. Gond akkor szokott lenni, mikor valami nem működik... Akkor aztán gugi, fórum, bosszankodás, és repülnek az órák... Ezt szeretném elkerülni.
Asrock beebox n3000-ből is sok verziót látok 40e Ft-tól közel 100e Ft-ig. A "barebone" jó? Az kb 40.
Visszatérve az eredeti felálláshoz (olcsón, egyszerűen) - az milyen, ha Blackberry Pi 2b + HiFiBerry Digi+ aminek az optikai kimenetére megy a DAC + 128 vagy 256 Gb micro SD, amin a rendszer mellé teszem a hanganyagot is + USB-s wifi.
Ez jó ötlet? így csak a wifi megy usb-n.
Ez rosszabb, mint egy CuBox vagy Asrock? Még mindig egyszerűbb és olcsóbb. -
válasz
Alabástrom #2582 üzenetére
Vagy te ebből indultál ki? Nem semmi ár. Kintről olcsóbb.
-
válasz
Alabástrom #2582 üzenetére
"Az említett Asrock alapú cucc nagyjából ugyanannyiba kerül, mint egy Cubox"
Számold át még egyszer.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Alabástrom #2584 üzenetére
Egyre messzebb megy a dolog. Ubuntut használsz? Az összefoglalóban levő voyage-mpd telepítése menne?
Asrock beebox n3000+ram és ssd/hdd. Fel rá a voyage-mpd, nincs usb probléma, a belső lemezre másolhatod a zenéidet, wifin vezérelheted. Ha már 50 e forint akkor inkább ez, vagy használtan valami pici, passzív pc. -
Alabástrom
senior tag
Hát ez az, hogy nálam kábel nem megy a hifihez. És NAS sincs. Én nem hálózati lejátszóként használnám, hanem rámásolnék egy rakás anyagot az SSD-re, és telefonról csak vezérelném. Ez így kivitelezhető? Ubuntu-ról is tudok rá másolni?
A Cubox-nak melyik verziójáról van szó? Az aktuális i4pro illetve i4x4 mifelénk kb 50e Ft. Az i2eX 40e Ft. Te mit ajánlanál?
-
Patice
Topikgazda
válasz
Alabástrom #2578 üzenetére
A hálózati zenelejátszás lényege, hogy az adat is mehet hálóról, úgy ahogy a vezérlés.
Én a Cubox-i-met vezetékre kötöttem és így wifi-n tudok kapcsolódni rá, mivel a routerem a wifis. A zenének meg jobb ha kábelen közlekedik.
Ui.: én is NAS-ról etetem a zenelejátszómat, meg a HTPC-met, meg a hálószobai TV-t, meg a konyhai ChromeCast Audio-t, meg az asztali PC-mben sincs háttértár, az is a NAS-on van.
Denon DAC USB-n teljesen jó, hallottam egyik fórumtrásunknál az én Cubox-imre kötve. Jó párost alkottak.
Azért ne csak a lapot nézd! Ahhoz még kell az a körítés, amit Tamoo leírt, úgy már egyből más a leányzó fekvése.
Cubox-i-ben megvan minden. Megveszed, SD kártyára rátolod a kívánt szoftvert, beállítod, hallgatod. Pendrive-ot is kezel gond nélkül, mobil HDD-t már nem tud meghajtani USB-ről. Szvsz. tökéletes hálózati lejátszó.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Mezga Aladár #2581 üzenetére
Tehát lehet laptopról wifin rámásolni cuccot? Ubuntu-m van, ahhoz is létezik ilyen sw?
Illetve nemrég ezt kanyarintotta be Tamoo odaát:
"Én pl. most egy ilyen full passzív kis gépet építenék (zenelejátszás + film).
ASROCK N3150-ITX (TDP 6W) ~27e
HyperX 4GB Impact Notebook DDR3 1600MHz ~7e
HyperX 120GB FURY SATA3 SSD ~15e
ANTEC ISK110 ház+paneltáp ~ 27eHa meg csak zenelejátszás, akkor tökéletes egy CuBox-i."
Az említett Asrock alapú cucc nagyjából ugyanannyiba kerül, mint egy Cubox, és ha jól sejtem, jobb. Zenehallgatásra is van olyan jó, mint egy Cubox? (Jelenleg úgy gondolom, hogy kizárólag zenehallgatásra kellene, de az okostelefont sem értettem annó, hogy minek, most meg legkevésbé telefonálok rajta...
) Szóval ha ugyanannyiba fáj, mint a Cubox, és a megépítése sem nagyobb cumi, akkor inkább az?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Alabástrom #2580 üzenetére
Nálam nas van.
De ez praktikusabb mint egy sd/pen?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Mezga Aladár #2579 üzenetére
A HDD/SDD-től ódzkodok kicsit... Arra hogyan másolok fel anyagot? wifi-n keresztül valamiféle laptopra installált szoftverrel?
És ti hova teszitek? csak úgy a Cubox mellé? -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Alabástrom #2578 üzenetére
Miért akarsz magadnak rosszat? Tökéletesen ki lehet szolgálni a denon-t usb-n.
Így, biztos nem a pi-t választanám. -
Alabástrom
senior tag
válasz
Mezga Aladár #2577 üzenetére
Köszi a választ.
És ha jól sejtem, wifi-re is szükségem van, ha telefonról akarom vezérelni. Az úgy már 3 USB eszköz... Ezek szerint a Pi felejtős?szerk:
Vagy ha optikai kimenettel kötöm rá a DAC-t, akkor nincs gond a pendrive-os forrással és az USB-s wifi adapterrel?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Alabástrom #2576 üzenetére
A cubox rendelkezik sata portal. Ha a zene a lényeg akkor egy hdd/sdd etetheted és usb a hangkimenet. Pi2 félek ha 2 usb eszközt raksz rá (sound, pen, sd) akkor elöjöhet az usb lemorzsolódás ami a hangban percegés/pattogás okozhat.
Több disztró van, volumio, voyage-mubox. Hangra, komoly láncot ki tud szolgálni. -
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #2575 üzenetére
Másként megfogalmazva a kérdést:
Van valami, ami miatt nem jó ötlet Raspberry Pi 2B alapon zenelejátszót építeni a fenti láchoz a fenti igényekhez (OGG formátum nem olyan fontos, ahogy elnézem nem minden népszerű sw szereti)?
Milyen előnyei lennének egy 2-szer, 3-szor ennyibe kerülő Pi alternatívának? (CuBox, stb...) -
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót és 5-6 oldalt visszaolvastam, de pont a legalapvetőbb kérdésem még nem válaszolódott meg:
Cél: zenehallgatás WAV, FLAC, OGG és MP3 fájlokból. Legegyszerűbb pendrive-ról vagy SDkártyáról lenne, NAS-om nincs, hálókábelt nem tudok a hifihez húzni (WLAN van). Távirányító vagy Android App fontos. Nem vagyok egy szoftver mókoló, nem is értek hozzá, úgyhogy nagyon fontos, hogy a lehető legegyszerűbb legyen az építés és a használat is.
A lánc utána: Denon DA-300USB + Audio Analogue Enigma + T+A Pulsar S350.
(A DAC-on a koax bemenet foglalt, nem szeretném állandóan huzigálni, úgyhogy vagy USB vagy Toslink jön szóba.)Kérdés: melyik eszköz lenne nekem az ideális? Én eddig a Raspberry Pi 2B-re jutottam. Ennek jó az USB kimenete? Könnyen összeállítható? Minőségileg passzol a láncomhoz? És ami az egyik lagalapvetőbb kérdés - minőségileg előrelépés lenne ahhoz képest, ha simán az Android telefonomra dugom a DAC-ot?
Köszi!
Laci -
Honkydoo
őstag
Nah megjött a Pi-DigiAMP+
Rendeléskor kicsit mérges voltam, mert áfával és szállítással együtt nem volt valami olcsó a cucc, de végül megrendeltem.
Az élmények abszolúte pozitívak.A hangszóróim gyengék a cucchoz, de az egyelőre nem baj, mivel amikor először a kezembe fogtam a nyákot tudatosult bennem, hogy mit építek belőle. (Az isteni szikra ugye..
)
Ébresztőóra!! Ez lesz belőle. Szinte minden megvan hozzá itthon, és a squeezeebox is tudja. Egy ébresztőórának meg nem kellenek profi hangfalak.
A lanpartyra cipelés továbbra is játszik, majd meglátjuk mit szólnak hozzá a többiek. -
adodaniel
őstag
válasz
Mezga Aladár #2569 üzenetére
Köszi, tegnap kipróbáltam, de én nem erre gondolok. A Pi-t én arra szeretném használni, hogy csak egy Spotify Connect szerverként fusson, nem kell felület, semmi. Amikor a laptopon, telefonon elindítom a Spotify alkalmazást, akkor lássa a Pi-t és Spotify Connect-tel a Pi-on keresztül menjen a lejátszás.
Jelenlegi helyzet: a laptop fixen oda van helyezve a hifi mellé, elindítom a Spotify alkalmazást és lekapcsolom a képernyőt. Innentől telóról, vagy egy másik (mobilisabb) laptopról vezérlem a bulit. A laptopot szeretném kivenni, helyére gondoltam a Pi-t. Erre keresem a megoldást. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #2568 üzenetére
Srácok olvassátok az oldalt, minden fönt van. Telepítés kb mint a volumio, talán a konfig nehézkesebb. Pi hiányában nem tudom kipróbálni. [link]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
adodaniel #2566 üzenetére
És (#2567) envagyok
Features
Headless audio player based on Mopidy (no need for a monitor), streaming music from Spotify, SoundCloud, Google Music, Podcasts (with iTunes, gPodder directories), local and networked music files (MP3/OGG/FLAC/AAC), Webradio (with TuneIn, Dirble, AudioAddict, Soma FM directories), Subsonic.
Remote control it using a nice webinterface or using an MPD-client (like MPDroid for Android).
Also includes AirTunes/AirPlay and DLNA/OpenHome streaming from your phone, tablet (iOS and Android) or PC using software like BubbleUPnP.
USB Audio support, for all kinds of USB soundcards, speakers, headphones. The sound from the Pi itself is not that good... -
envagyok
veterán
válasz
Mezga Aladár #2564 üzenetére
Ez mivel jobb/rosszabb a volumio-nál,vagy a moodeaudionál?
-
adodaniel
őstag
válasz
Mezga Aladár #2562 üzenetére
USB DAC működik ezzel? Mert audio-nál csak HDMI vagy jack van, amit választani lehet.
-
adodaniel
őstag
válasz
Mezga Aladár #2564 üzenetére
Ez a Pi MusicBox hasonló, mint a Volumio. Spotify-ról csak az elmentett listákat viszi, én a Spotify Connect-et hiányolom.
-
adodaniel
őstag
válasz
Mezga Aladár #2562 üzenetére
Ebben a linux parancssoros dologban nem igazán vagyok jó.
Főleg, hogy billentyűzetem sincs.
-
adodaniel
őstag
Sziasztok!
Van egy Pi2-m és azt szeretném Spotify Connectre használni, tehát akár pc-ről, akár telefonról tudjak zenét lejátszani vele. Volumio-val próbálkoztam, de az csak a mentett listáimat érte el, spotify alkalmazásban nem tudtam rá csatlakozni...
Van vmi megoldás? -
Patice
Topikgazda
válasz
envagyok #2556 üzenetére
Az olcsó digitális erősítők hangminősége persze nem a legfényesebb, de ne általánosíts.
Drágább cuccokban nagyon terjed. Rájöttek, hogy mi a titka, hogy jó hangot kapjanak digitális erősítőből. (A kapcsoló üzemű táp kapcsolási frekvenciáját erősen fel kell tolni - MHz-es tartományba - így a kapcsolásból eredő zajok a több tízezres, százezres freki tartományba transzponálódnak és már nem lesz hallható a felharmonikusok torzítása az alsóbb tartományokban sem.
)
Csak az ilyen tápegységek ma még nem olcsók. Még...
-
Primary92
senior tag
válasz
Mezga Aladár #2554 üzenetére
Köszi. Akkor maximum a táp megszakításával.
-
Honkydoo
őstag
Kérdés:
A Pi-DigiAMP+ vagy a Hifiberry Amp+ szól szebben? -
Primary92
senior tag
Rendelek egy RPi 2 B-t. A kérdésem az az lenne, hogy Volumioval hogyan lehet ki és bekapcsolni a rendszert. Jó lenne rárakni egy nyomógombra.
-
válasz
Mezga Aladár #2550 üzenetére
Igen köszi de ha jól értelmezem a dolgokat a Foobar előnye mindössze maga a lejátszó, minden kényelmi funkciójával, viszont hangzás szempontjából szinte megegyezik a kettő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest