Hirdetés
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Egérpad topik
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
simongab
senior tag
Köszi ! Az van, hogy éjjel szarrá nézegettem az oldalakat. Szal: A+ 256 elviszi ami kell? Normális diszkrét távszabi kell hozzá. Ráraknék egy A1560 IR távirányítót ha van ilyen vagy valami olcsóbb megoldást . Gondoltam, hogy az oprendszer és a zenék egy 64G-s SD kártyán lennének. Nem baj hogy egy particion vannak a zenék és a rendszer? Lenne hozzá egy 3,5-ös LCD panel. Bocs, tényleg nem fogjuk látni 10 méterről
Legyen 3
Hangkártyában bizonytalan vagyok, itt tényleg fontos a minőség. Valamint kellene egy Wi-fi adapter, ami ugye lefoglalja az egyetlen USB-t, vagy van más megoldás? Tápegység: mivel helyhez kötött, érdemes hozzá építeni egy normál tápegységet? A szoftver pedig: olyan kellene ami rögtön és gyorsan indul, csak a lejátszassal foglalkozik, és túl sok gyümölcsöt nem látni az induláskor
Nehéz ezt összeheggeszteni? Köszi a válaszokat
-
simongab
senior tag
Gyerkők, mi kellhet nekem ha megbízhatóan akadásmentesen akarok csak zenét hallgatni 24 Bit -es FLAC ot, kell egy 5-6 coll os 10 méterről jól olvasható kijelző, 100GB tárhely Wifi a stream rádiókhoz, és eghy viszonylag elegáns távvezérlő.
Raspberry nagyon tetszik megoldásnak, de nagyon zöldfülű vagyok ebben -
bogyo74
tag
válasz
Mezga Aladár #1495 üzenetére
Köszi, de ez úgy tűnik debian alatt ok, de az arch alatti systemd esetében nem. Megnéztem, nincs rc.local sem, azt is csak szimulálja szükség esetén.
Próbáltam először az útvonalat a .lircrc -nél, de az sem segített. Szerencsére a rune fórumán korábbi és sokáig megválaszolatlan kérdésemet megtalálva ismét, meglett a jó válasz is rá. A lényeg, hogy egy 3sec-es várakozást be kellett iktatni elé, és most lőn jóság, megy :-)Egyébként most így néz ki a systemd/irexec.service:
[Unit]
Description=Starting irexec daemon
Wants=lircd.service
After=network.target[Service]
Type=simple
ExecStartPre=/usr/bin/sh -c "sleep 3"
ExecStart=/usr/bin/irexec /etc/conf.d/lircrc[Install]
WantedBy=multi-user.targetMost már jöhet a voyage :-), és köszi az eddigi segítséget is.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bogyo74 #1494 üzenetére
Nálam így néz ki. Nem saját, internetes leírások alapján készítettem, de müxik.
Hozz létre egy állományt mondjuk a "nano /etc/init.d/startirexec.sh" parancsal.
Írd be#! /bin/bash
### BEGIN INIT INFO
# Provides: irexec
# Required-Start: $all
# Required-Stop: $all
# Default-Start: 2 3 4 5
# Default-Stop: 0 1 6
# Short-Description: starts instance of irexec
# Description: starts instance of irexec
### END INIT INFOirexec -d /root/.lircrc
exit 0#! /bin/bashMentés.
Tedd futtathatóvá a "chmod +x /etc/init.d/startirexec.sh" paranccsal.
Regisztráld be hogy indításkor lefusson a "update-rc.d startirexec.sh" defaults paranccsal.Reboot és a voyege-mpd alatt tökéletesen müxik.
-
bogyo74
tag
válasz
Mezga Aladár #1493 üzenetére
Köszi, kipróbálom este.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bogyo74 #1492 üzenetére
Igen debian.
Egy függősége van tudtommal az maga a lirc.
A probléma az hogy serviceként indítva boot közben nem találja a konfigurációs állományt. [link]
Tehát a parancsban a teljes elérési utat kell megadni a ".lircd" állománynak
Én csináltam egy szkriptet, bemásoltam az /etc/init.d mappába, futtathatóvá tettem majd beregisztráltam mit indítható szolgáltatás. De müxik úgy is h., valamelyik rc.local fájlba írtam be a parancsot. -
bogyo74
tag
válasz
Mezga Aladár #1490 üzenetére
Most fejből írom, rune ugye Archlinux alapú. Ott systemd biztosítja a service-ek indítását, létre is hoztam a /usr/lib/systemd/system/irexec.service fájlt, és be is állítottam. A boot process során nem tudja indítani a szolgáltatást (pedig amitől függ, az valóban előtte elindul), és ha boot után adom ki a systemctl start irexec
parancsot, akkor meg igen. No itt akadtam el. De lehet, hogy a mubox megoldja a problémámat, az ugye debian alapú, otthonosabban érzem magam benne.Otthon meg tudom nézni majd, de az irexec.service vélhetőleg daemon-ként indítja.
-
bogyo74
tag
Maga a DAC S/PDIF-en kapja a jelet, az I2S-t a Hifiberry alakítja át, azt meg a PI tudja meghajtani csak (tudom, át lehetne alakítani).
Igen, a táp, csak nem tudom, merre induljak el. Egyszerű hobbistaként a hagyományos trafó, graetz híd, jó nagy pufferkondik, és egy stabilizátor kombinációban tudok gondolkodni, ott elhiszem, hogy jó minőségű tápfeszt tudok előállítani, és nagy amperekről nem beszélünk. De nem biztos, hogy ez az üdvös megoldás.
-
Patice
Topikgazda
válasz
bogyo74 #1487 üzenetére
I2S-es DAC-kal én kipróbálnám a hálózati zenelejátszást, első körben mondjuk egy másik gépről, hátha jobb a hangja úgy.
Táp:
Próbáld ki!
" A következő nagyobb lépés a hangfal cseréje lesz, csak attól félek, az ismét ránt majd magával pár komponens cseréjét, ezt már korábban eljátszottam ;-)"
Ez sajnos ilyen. Ezért is írtam, hogy előrelépés csak a komponensek cseréjével lesz nagyobb mértékű, szerintem. Csak hát igen, ha az egyiket jobbra cseréled (pl. hangfal), akkor nem ártana hozzá jobb erősítő, közéjük jobb kábel, de ha már ilyen jó a vége, akkor az elején is lehetne faragni --> jobb DAC, akkor meg kell jobb IC, jobb digit kábel.... És máris kicserélted a láncod nagy részét.
-
bogyo74
tag
Köszönöm. Valóban lemaradt, pen-drive-ról hallgatom a zenét, egyelőre egy 64MB-oson elfér annyi, amit első körben összeválogattam magamnak, a CD még üzemképes. Jellemzően 16/44-es flac-ok, akad pár nagyobb felbontású is, de azt főleg próbaképpen.
Igen, a Rune alatt is MPD van. Valami oka volt, hogy a Volumio után erre tértem át, de már nem emlékszem. Talán annyi, hogy a volumio-ban (azaz a korábbi mpd-ben) nem volt még meg a cue+1flac lejátszása normálisan.
De mindenképpen a voyage lesz a következő, egyelőre ott tartok, hogy kiírtam egy sd kártyára, de még nem próbáltam ki. Annyi furcsaságot tapasztaltam, hogy linuxos gépen a kiírás után bár látom a 2 partíciót, nem tudom felmount-olni őket. Mindenesetre kipróbálom, elvileg kezeli a Hifiberry-met, és majd jövök kérdésekkel, ha elakadok.
Fejlődés: Pontosan úgy fogalmaznám meg, hogy nem szeretném, ha a lánc bármely eleme lekorlátozná a tudását, ezért tettem közszemlére, hátha kiszúrtok egy jó gyenge láncszemet. Tápból mindenképpen fogok venni/építeni egy jobbat, bár az I2S csatolás és a S/PDIF galvanikus leválasztása ennek a szerepét az én szememben csökkenti, de nem akkora tétel, ennyit megér a zenehallgatás. A következő nagyobb lépés a hangfal cseréje lesz, csak attól félek, az ismét ránt majd magával pár komponens cseréjét, ezt már korábban eljátszottam ;-). Nem rossz a hangfal, de bizonyos paraméterekben a bő 20 éve vásárolt és nemrég javított Videoton Preludium is leveri. Persze összességében a mostani nyert, azért is nem cseréltem vissza. Szeretem a részletező, stabil középtartománnyal és a szépen szóló, de nem eltúlzott magasakkal bíró rendszereket, de valóban, a mostanimmal is elégedett vagyok alapvetően. Csak a kisördög bujkál bennem is ;-)
-
Köszi! m3u és pls fájlokat már kigyűjtöttem egy mappába (a millioradio.hu-ról töltöttem le őket), de nagyon megbízhatatlanul indítja el őket a Volumio, például a a Petőfi, Bartók lejátszása pl. pár másodperc múlva megszakad. Ugyanezek a fájlok foobarral teljesen jók. De például a Jazzy jól működik.
"http://radio.canstream.co.uk:8004/live.mp3"
És honnan szedjem rádiónként ezeket a webcímeket? Egyébként ezt is beletettem a volumio rádió hozzáadás ablakába, de nem szólal meg.
Ezeket a pls fájlokat, egyenként, rádiónként megcsinálni, nem semmi művelet! Reméltem, hogy lesz valami egyszerűbb megoldás, de úgy látom, a Volumio erre nem igazán való.
-
Patice
Topikgazda
válasz
bogyo74 #1484 üzenetére
Szerintem ez így egy teljesen korrekt lánc, jól összeválogattad, csak komolyabb komponens cserével lehet rajta fejleszteni, ha egyáltalán akarsz.
Nem írtad, hogy a Málna miről kapja a zenei anyagot?
Voyage MuBox-ot ajánlom kipróbálni a realtime kernellel, Rune is az MPD-t használja tudtommal, csak nem RT kernellel és többen ennek tulajdonítjuk az eddigi legjobb hangot ezen a vonalon.
Tápegység cserén agyalok én is. Csak nem tudom bevállalható-e egy egyszerű, kínai gyártmányú lineáris táp, vagy jobb lenne ha magam építeném.
Miben szeretnél amúgy fejlődést?
-
bogyo74
tag
Sziasztok,
Csatakoznék a fórumhoz, örülök, hogy ezzel a témával részletesen foglalkozik egy topic. Kivételes módon végig is olvastam a korábbi hozzászólásokat, szerencsére kezelhető mennyiségűek. Nagyon régóta terveztem a számítógép alapú zenelejátszóra átállást, de az i-re a pontot pár éve a CD játszóm többszöri meghibásodása tette fel. Így tavaly egy elhatározásra jutottam, és egy PI alapú zenelejátszóval bővítettem a zenei láncomat.
A lánc a következőképpen néz ki, ezzel kapcsolatosan kérnék tőletek tippeket, mivel lehetne jelentősebben javítani a hangon. Bár hozzáteszem, egyelőre elégedett vagyok vele, a CD játszómhoz képest nem érzem rosszabbnak a hangot.
Tehát a lánc:
- egyszerű telefonos USB tápegység
- egyszerű USB kábel
- Raspberry PI (B+, RuneAudio)
- HifiBerry Digi+ S/PDIF kimeneten használva (I2S porton csücsülő S/PDIF és optikai kimenet, amelyből a koax galvanikusan le van választva)
- KáCsa S/PDIF kábel (ide lehet, hogy átteszem a jelenleg a CD-hez használt Siltech kábelemet)
- Cambridge Audio DACMagic (az első széria, de digitális bemeneten tudja a 24/96-ot)
- nem emlékszem, milyen interconnect, de nem a legalsó kategória
- NAD C320BEE integrált erősítő
- vdH D352 hangfalkábel
- Tannoy Mercury F3 hangszórókTervezem még próbálni a Voyage MuBox szoftvert is, sok jól olvastam a fórumon róla. Ezen felül gondolkodom a fenti tápegység cseréjén is, a forrasztás egyáltalán nem áll távol tőlem, azonban a NYÁK gyártásból már „kinőttem”, amit másképp megfogalmazva nem szívesen csinálnék ;-).
Rendszerint jazz, komolyzene szól rajta, sokszor webrádió. Ezen kívül még IR vevőt applikáltam rá, ez a projekt majdnem teljesen kész (nem indul automatikusan az irexec szolgáltatás, de még reszelek rajta), és egy doboz projekt áll még előttem.
„Röviden” ennyi, ha van jó ötletetek, tippetek, szívesen fogadom. Mivel sok bemutatkozás azzal kezdődött, hogy linux nem, így én is leírom, linux welcome, windows alapú eszközt zenelejátszásra (sem, vagy főleg) nem vagyok hajlandó használni ;-). De persze nem flame indító, csak az én irányultságomat jelezném ;-).
-
Warter
addikt
válasz
liszi70 #1482 üzenetére
Bármilyen rádió felvehető oda .pls vagy .m3u formátumban.
m3u:
http://radio.canstream.co.uk:8004/live.mp3pls:
[playlist]
numberofentries=1
File1=http://176.31.113.37:8080
Title1=(#1 - 171/235) FRESH RADIO- Pop Rock Electro
Length1=-1
Version=2Megcsinálod a gépeden a fájlt valami text editorban és felmásolod a gépre. SMB-n keresztül el kell, hogy érd azokat a mappákat.
-
Uraim, van valaki, aki beleásta magát a Volumio netrádió részébe, és tudja, hogy lehet rádióadókat keresni? Pontosabban hogy lehet rádióadókat megtalálni, mert a jobb fent lévő kereső semmit az ég világon nem ad ki. A WEBRADIO/ iheartradio/ by-name alatt ezrével vannak rádióadók, de természetesen véletlenül sincs benne magyar vonatkozású, ami fontos lenne.
Köszi! -
válasz
Mezga Aladár #1480 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
-
válasz
Mezga Aladár #1476 üzenetére
Oké, de például a Dune esetén miért nem csinálja?
-
válasz
Mezga Aladár #1474 üzenetére
Köszi! Most kipróbáltam, nem ez a baj. Kikapcsoltam a tűzfalat és ugyanúgy elveszti a kapcsolatot a megosztott mappákkal.
-
Két kérdésem lenne Volumio-val kapcsolatban.
1. Mitől lehet, hogy kb. 20 perc tétlenség után elveszíti a PC-n lévő adatbázisát, tehát a megosztott, és előtte tökéletesen kezelt zenei mappákat. Tehát ennyi tétlenség után mindig újra fel kell ismertetni vele a PC zenei tartalmát, mert semmi nem indul el, előbb-utóbb a fájlok és mappák is eltűnnek a PC-s felületről és a MPDroid-ból is. Aztán a 2-3 perces keresés után megy minden tökéletesen bármeddig, egészen addig, míg valami miatt nincs kb. 20 perc tétlenség. 15-16 percet még elvisel, kipróbáltam, de 20-at már nem.
2. Mitől lehet, hogy az RT kernel feltelepítése után a zenei fájlok indításakor mindig lefagy? Visszatértem az eredeti Volumio-ra, mert használhatatlan lett a kernerrel.
Köszi!
-
Warter
addikt
Volumio-hoz Theme selector. A zip fájlt kell letölteni és kitömöríteni a /var/www alá.
-
Mezga Aladár
veterán
Megoldódott a percegés.
Egy plusz paramétert kellett hozzáadni az nfs mount-hoz. (rsize=8192)Megint megerősíthetem h., az RT kernel nagyot dob a hangon.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #1468 üzenetére
A 9.2 az mi?
-
törölt tag
az AOC változatban egy dugattyút lökdös hosszanti irányban a hálózati 50Hz, nem könnyű eset.
Csatolásmentesítéshez fel kellene csavarozni valami nagy sűrűségű nehéz dologra, ez alá rakni 3db acéltüskét és ezt ráállítani szintén valami nagy sűrűségű nehéz dologra.(#1466) Patice: vagy nincs eléggé elszeparálva a LAN vezérlő tápja az USB tápjától.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #1465 üzenetére
Akkor ez nekem szoftveres bugnak tűnik..
-
Mezga Aladár
veterán
Szóval a pattogás.
Utána tesztelgettem egy kicsit, nem csak a ir szenzort üzemeltem be, hanem áttértem a gigabites kapcsolatra, és akkor jön elő a hang pattogása.
És úgy tűnik az rt kerneles verziókat érinti.
Csak azt nem értem h., a proci terhelése soha nem megy 40% fölé, és nem osztoznak az eszközök közös buszon, a lan egy pcie hidra csatlakozik.
Most kipróbálom belső lemezről is, és a problémás szoftver konfigot másik gépen. -
-
válasz
Mezga Aladár #1460 üzenetére
Kösz.......
-
Megszólalt végre a kocka. (Hosszas keresgélés után, egy kis műszaki bolt legmélyebb bugyraiban találtam egy 0.5 méteres optikai kábelt, aminek végre megfelelően szűk volt a feje, így passzentosan épp befért a CuBox-i aljzatába.)
Most csak egy gyors kipróbálásra volt időm, holnap majd tesztelgetem.Addig tud nekem valaki egy alapszintű ismeretterjesztést nyújtani az RT kernel telepítésének menetéről?
Köszönöm!
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #1457 üzenetére
Ja, télleg.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #1454 üzenetére
"Belenéztem a logokba, túrtam a netet, hát nem kiderült h., az ir szenzor az usb buszra van csatlakoztatva."
Pedig én is akartam használni a beépített IR adó-vevőt. De így felejtős. Marad a dedikált, headless felállás + mobil eszközről vezérlés.
-
Mezga Aladár
veterán
Kis szösszenet.
Tegnap a wadia da táv nem használt gombjait, felprogramoztam a voyage-mpd play/pause/elöre/hátra funkcióihoz.
A táv tökéletes viszont utána észrevettem h., elkezdet véletlenszerűen pattogni a hang. (usb kimenet)
Belenéztem a logokba, túrtam a netet, hát nem kiderült h., az ir szenzor az usb buszra van csatlakoztatva.
Zavarják egymást. -
válasz
Mezga Aladár #1451 üzenetére
Na jó. Ez a leírás és terminálos módosítás nem nekem valók, ennek a gondolatát már töröltem is agyam egyre szivacsosabb állományából.
"Az optikai/usb-spdif adapter egyszerűbb megoldás. És valószínűleg jobb hangot ad mint a hdmi."
Ez a lényeg, és ez biztató. Első körben elhúzok nagyon vékony fejű optikai kábelt szerezni, ha kis városomban van erre reális esély.
Köszönöm!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
liszi70 #1443 üzenetére
"Hdmi-t terminálon biztos be lehet állítani"
Ez alatt mit értesz?"Be kell lépni terminálon(pl. putty) kiadni az aply -j parancsot, ott látod milyen hanglejátszó hardverek vannak csatlakoztatva, és ez alapján az mpd.conf állományt módosítani.
Az optikai/usb-spdif adapter egyszerűbb megoldás. És valószínűleg jobb hangot ad mint a hdmi. -
"nem kell vele semmit csinálni"
Dehogynem. Most írtad, hogy fel kell rakni SD-kártyára, és be kell állítani parancssorból. Ez már pont elég ahhoz, hogy ne tudjam megcsinálni.
Bocsánat, tudod jól, nekem az alapoktól kell kezdeni.
Én egyelőre ott tartok, hogy benn van a Volumio vagy VoyageMPD egy SD-kártyán a kockában. Ráteszem egy másik kártyára ezt a valahonnan letölthető valamit, na és akkor mi van? Mi a következő lépés, azon kívül, hogy az oprendszert tartalmazó kártyát kiveszem, és beteszem az RT kernel kártyáját?
-
Ha sikerül összehozni, hogy egyáltalán hang jelenjen meg a kockából, akkor egész biztosan meg lesz a vakteszt és/vagy az AB, ahogy eddig is.
Mi az az RT kernel? És mit kell vele csinálni, hogy csökkenjen a jitter?
(#1445) Tamoo "Én tudom, hogy nincs elég kifinomult hallása.
Ahogy nekem se."
Az a baj ezzel, hogy ezt csak mi értjük, mert közös nyelvet beszélünk, a többiek max félreérthetik.
De bizony, kifinomult hallásunk van, de mi más "szempontokat" is figyelembe veszünk.
-
Optikain természetesen kipróbáltam...... volna, ha belemenne a hagyományos kábel a süllyesztett (!) aljzatba.
De nem megy bele. Ma délután elindulok, próbálok keresni egy extra vékony kialakításút valahol.
Optikaival csak annyi a gondom, hogy már belém van beszélve, hogy jitteres, úgyhogy ezt akkor is hallani fogom, ha nem is hallom valójában.(#1442) Mezga Aladár "Hdmi-t terminálon biztos be lehet állítani"
Ez alatt mit értesz?
-
válasz
Mezga Aladár #1438 üzenetére
Értem. Lehet, hogy a Denon a "problémás", de akkor is ő marad. Ha a Voyage MPD nem oldja meg a dolgot, akkor a kocka megy. Ha megoldja, akkor örö é bódottá.
Érdekes ez egyébként, mert a Dune-n kívül minden eddig kipróbált lejátszó képe átment az erősítőn, és a kockán kívül minden eddig kipróbált lejátszó hangja is átment a Denonon. De ezekkel össze van veszve, lehet jó oka van rá!
Köszönöm a válaszokat!
-
válasz
Mezga Aladár #1436 üzenetére
Azt tudom, hogy a Dune-n képe NEM jelenik meg, ha az erősítőbe van dugva a HDMI, és onnan megy a tévébe. Ez már régi ügy, átbeszéltük a HM topikban annak idején. (Csak kipróbáltam egyébként, nem is szándékoztam átvezetni a képet az erősítőn.
Akkor derült ki, hogy nem is lehet.
)A hang viszont megy. A kockát nem próbáltam még képileg erősítőn keresztül.
Akkor a kockám problémája ugyanaz lehet hangban, mint a Dune-m képben? Ez az, amit robi-k írt?
-
válasz
Mezga Aladár #1434 üzenetére
Ja, ilyet láttam, pontosabban a szöveges részt egy ideig, amíg betöltött a rendszer. (A nagy volumio felirat nem volt ott.) Utána már csak a képernyő bal felső részén volt 2-3 sor. Ezalatt rendesen működött a kocka, a tévén szólt minden. De nem volt átvezetve az erősítőn, közvetlenül ment a tévébe.
-
válasz
Mezga Aladár #1432 üzenetére
Volumio-val nem kell, hogy kép legyen, így nem is próbáltam. Előtte OpenELEC volt fenn a kártyán, azzal működött a kép és hang, de nem fűztem át az erősítőn, csak kipróbáltam közvetlen a tévére dugva. Úgy minden rendben volt.
Ha a volumio helyett a VoyageMPD-t teszem fel, megszűnhet ez a gond, vagy ez hardveres, tehát a kockától függ?
-
válasz
Mezga Aladár #1429 üzenetére
"Próbáld a disabled beállítást."
Nem vagyok otthon, így nem tudom megnézni, de már biztos vagyok benne, hogy azon van.
"A resample ha ki van kapcsolva, menj végig az összes beállításon, hátha valamelyiken megszólal."
A kikapcsolton kívül még kétfélével próbáltam, biztos, hogy 16/44,1 és ha jól emlékszem 24/96 (?), de semmi. Megpróbálhatom holnap a többit is, de ettől nem szabad, hogy függjön.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
liszi70 #1428 üzenetére
"Ezzel lehet kilőni a szoftveres hangerő-szabályozást, ugye? Azt hiszem disabled-en van, majd megnézem, ha otthon leszek. De ettől nem kellene változnia az alapproblémának."
Ha hardver mix van beállítva, meghülyülhet. Próbáld a disabled beállítást.
A resample ha ki van kapcsolva, menj végig az összes beállításon, hátha valamelyiken megszólal. -
válasz
Mezga Aladár #1422 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
"Próbálkoztál a resample funkcióval?"
Igen, alapértelmezés a disabled, de állítottam fixen 16/44,1-re meg tán nagyobbra is, eredmény zéró.
"Mixer beállításokkal?"
Ezzel lehet kilőni a szoftveres hangerő-szabályozást, ugye? Azt hiszem disabled-en van, majd megnézem, ha otthon leszek. De ettől nem kellene változnia az alapproblémának.
(#1425) Polllen
"Az erősítőt csatlakoztatva a kocka nem a HDMI kimenetet használja"
Amikor a tévére van kötve, akkor a HDMI-t használja, amikor az erősítőre van kötve, akkor nem?
"vagy ha több opció van HDMI-re, akkor nem a jó kimenetet"
Nincs, egy opció van a kockán és a volumio-ban HDMI kimenetre.
"ha az erősítő és a TV is ugyanazokat képes megenni (Pl. 192Khz/24-bit PCM), akkor lehetséges, hogy az erősítőnek a kocka mást formátumot küld ki, mint a TV-nek"
Az erősítőm ezt tudja. A tévéről fogalmam sincs mit tud ilyen szempontból, Panasonic 65ST50. És miért küldhet más formátumot, és mit tudok tenni ellene?
"ugyanazt tolja ki magából mindig a kocka, de az erősítő nem tudja kezelni"
Sima CD (16/44,1) is próbáltam, olyan nincs, hogy azt ne tudja.
-
Mezga Aladár
veterán
Bocs time out.
Tehát konzol aplay -L
Ott kiír egy rakat értéket és ott kell megnézni milyen hdmi hardvereket talált.
Lehet hibázik és kézzel kell az mpd konfigban megváltoztatni. -
Mezga Aladár
veterán
-
Polllen
nagyúr
válasz
liszi70 #1421 üzenetére
Néhány tippem lenne valószínűség szerint csökkenőbe rendezve:
1. Az erősítőt csatlakoztatva a kocka nem a HDMI kimenetet használja (vagy ha több opció van HDMI-re, akkor nem a jó kimenetet, pl. nekem ubuntu alatt az egyszem USB transzportomhoz van legalább 3-4 lehetőség)
2. ha az erősítő és a TV is ugyanazokat képes megenni (Pl. 192Khz/24-bit PCM), akkor lehetséges, hogy az erősítőnek a kocka mást formátumot küld ki, mint a TV-nek (bár ez majdnem az egyes pont lényegében)
3. ugyanazt tolja ki magából mindig a kocka, de az erősítő nem tudja kezelni
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #1422 üzenetére
Fölösleges.
Ha itt nem tud senki segíteni, akkor ott meg főleg.
Én csak akkor tudok gondolni, hogy a kockán nem a Denon DAC-ja van kiválasztva kimenetként.Mondjuk én is futottam már bele lehetetlennek tűnő inkompatibilitásba.
-
Uraim, hallott-e már valaki hasonló problémáról?
Adott egy CuBox-i kocka, rajta Volumio szoftver. A beállított hangkimenet HDMI, ami egy Denon AVC A11XVA erősítőbe csatlakozik. A szoftver működik, lejátssza a zenei fájlokat, de hang NEM jön az erősítőből. Ha a HDMI kábelt a kockából a tévébe csatlakoztatom, akkor tökéletesen szól. (Már amennyire a tévé hangszóróiból szólhat tökéletesen.
) Tehát nem a Volumio-val és nem a kockával van a bibi. Sőt, nem is az erősítővel vagy a bemenettel, mert ugyanazon a bemeneten, ugyanazokkal a beállításokkal, ugyanazzal a HDMI-kábellel a Dune médialejátszómmal tökéletesen működik minden, szól a zene!
Mitől lehet ez az inkompatibilitás, hogy külön-külön minden működőképes és hibátlan, de együtt nem működik a CuBox-i és a Denon AVC?
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Polllen #1414 üzenetére
Ha egy 12V-os bejáratú Pico psu-hoz hasonlítod akkor igen, de egy jó minőségű hagyományos PC táphoz képest már nem.
Van még egy 19V-12V-os konverzió... igaz hogy viszonylag kis áramú terhelést kap, de épp ezért minimális szűrést terveznek rá, ami hozza az üzemeléshez "elfogadott" zajszintet a tápvonalakon.
-
Patice
Topikgazda
"Inteleknek jobb a támogatottsága Linux terén."
Épp ma olvasom: Megjelent a menet közben javítható Linux 4.0 kernel
-
Patice
Topikgazda
válasz
Polllen #1414 üzenetére
Erre nem tudok választ adni saját tapasztalat hiányában. Nem jelenteném ki egyértelműen, hogy hátrány lenne. De lehet tévedek.
A DC áramkör csak egyszerűbb, mint egy külön PC-s táp, nemde?
(#1415) Tamoo:
Igen, saját DAC-kal. Tanczi aláírásában így van: Philips cd 614 (full tuning).
-
Tamoo
nagyúr
CD lejátszó saját DAC-al ment egyébként? Pontosan milyen Philips volt?
Tegnap nálam is tesztelős délután volt.
Szerencsére a Carbon usb kábel nem különösebben tűnt jobbnak a Klotz-tól, így nem érzek késztetést a cserére. Bár még mindig ott motoszkál, hogy egy komolyabb usb spdif hozhat még forrás oldalon. DAC saját via-s transzportját használtuk. Kíváncsi vagyok erre a kocka témára. Ha Liszi felkonfigolta az övét majd leteszteljük.
(#1414) Polllen: Én is inkább hátránynak/zavarforrásnak gondolom. Így utólag azt mondom tényleg nem való az alaplapra...
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #1410 üzenetére
"A forrás összehasonlítás csak abban az esetben releváns ha, ugyan azt a dacot használjátok."
Ezt aláírom. Beszéltünk is róla az eseményen, hogy a különbség nagy részét a DAC is adhatta.
Amúgy ja, volt egy kellemes délutánom.
(#1411) Polllen:
A procik TDP-je 4-6W. Kíváncsi leszek, hogy milyen konfigban fogja más alaplapgyártó kihozni. Ha pl. lesz DC csatis lap, akkor az már elég jó ajánlat lesz olyanoknak, akik a nulláról indítanak, vagy van hozzá pár elfekvő alkatrészük. Amúgy ja, fogyasztásban nagy valószínűséggel nem hozná be. De azért a Brazos már jó pár éves platform, és AMD alapú. Inteleknek jobb a támogatottsága Linux terén.
(#1412) Mezga Aladár:
OK. Akkor csak én vagyok türelmetlen. Most a Pi2-re koncentrál a fejlesztő.
-
Mezga Aladár
veterán
Nagy tisztelettel megjegyezném ez a teszt semmit nem ért.
Nem ismerjük a tesztben résztvevő berendezéseket, a full tuning totálisan elviheti a hangot, és nem lehetett tudni, ezek a full tuningos berendezések, milyen árkategóriát képviselnek.
A forrás összehasonlítás csak abban az esetben releváns ha, ugyan azt a dacot használjátok.Viszont, volt egy kellemes hobbi találkozó, és gondolom jó zenéket hallgattatok.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #1401 üzenetére
Ilyen (Intel Braswell) alaplapokra lehet érdemes is lenne építkezni zenelejátszó céllal. Várom a többi gyártó implementálását. A kedvező fogyasztás miatt nem lenne gond a nagyobb méret.
Voyage MuBox-ot kicsit elhanyagoltnak érzem.
Nem igazán látom, hogy fejlesztené valaki.
Szombaton történt amúgy egy kis teszt Budaörsön.
Zenekockám vs. full tuning CD lejátszó ugyan azzal az anyaggal. -
lanora
csendes tag
válasz
#16939776 #1384 üzenetére
Patice & Duracellm...: valójában nem is hang, hanem rezgés ami felerősödik. Egy akváriumi kompresszorról van szó, nem lehet köré építeni egy szobát. Egy fa dobozra gondolok, aminek a falait beburkolnám - valamivel. Viszont hagyni kell szellőzést is, mert nagyon sok hőt termel működés közben.
Szóval, hogy lehet megvalósítani?
-
Dio111
tag
Sziasztok!
Nyálaztam át a fórumot de végig még nem jutottam de tetszene ez a megoldás de nem vagyok tisztába 1 2 dologgal.
Nekem igazából a mühelybe kellene 1 jobb hangú szerkezet mert a telefon hangja kevés nekem na meg 1 laptopé is.
Régi nagy Orion torony erősitőm van tehát az elé kellene jobb hangú cucc ennek a hangkimentetele is jó vagy dac mindenféleképp kellene elé?
Valamint usbs wifi kártyát lehet hozzá hegeszteni? -
Mezga Aladár
veterán
Feldobtam a voyage betát. Rt kernel Music Player Daemon 0.19.9 verzió, meglepi h., az mpdroid ezzel a borítókat is tökéletesen kezeli. Kíváncsi vagyok megy-e az auto változás figyelés nfs csatolásnál.
A hangja elsőre mintha picivel lágyabb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Íme a BLEACH Rebirth of Souls nyitánya
- Milyen autót vegyek?
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 2042
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest