Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #994 üzenetére
-
válasz
Mezga Aladár #998 üzenetére
"Csak usb bemenet nincs rajta."
Az nincs, de a lejátszótól HDMI-vel gondolnám a csatlakozást. Hülyeség? Az USB relevánsan jobb?
"lehetne építeni egy valamilyen pc/arm alapú holmit"
A pc/arm-ból a PC-t értem. Mi az az arm? (Félreértés ne essék, az hogy benéztem ide néhányszor, az nem azt jelenti, hogy meg is értettem, amiről szó volt!
Sajnos nem mindig, úgyhogy nem maradtam sokáig, kéretik eszerint fogalmazni.
)
"amit tabról tudsz irányítani"
Nincs tab-om, csak egy alap androidos telefonom, persze gondolom az mindegy.
"ha pl syno nasod van"
Nincs, a hálózatos lejátszás egy másik szobában lévő PC-ről megy, amiben van 5 db. HDD.
"logitech squeezebox használtan"
Nézegettem én már ezt, de valahogy nem bízom benne, hogy ez lelépné a Dune HDMI kijáratával elérhető hangminőséget. Vagy igen?
"Ha ez a leírás menne akkor mindenképpen ezt ajánlom."
Jájjjjj. Most kicsit ijesztőnek tűnik.
"A win+lejátszó szoft sem rossz de sokkal többet kell vele szarakodni mint a linuxos cuccal."
Ha win, akkor melyiket javaslod, és melyik lejátszó szoftverrel? Win Server + foobar? Milyen szarakodásra gondolsz? A scriptekre?
-
Mezga Aladár
veterán
Mekkora böszme d@g.
Csak usb bemenet nincs rajta.
Ahogy látom.
Mindenképpen kellene egy usb/spdif konverter, akkor lehetne építeni egy valamilyen pc/arm alapú holmit amit tabról tudsz irányítani.
Vagy ha pl syno nasod van, akkor szintén a fent említett konverterrel a syno ds audio alkalmazása, ill
logitech squeezebox használtan, a szerver a nason fut.
A win+lejátszó szoft sem rossz de sokkal többet kell vele szarakodni mint a linuxos cuccal.
Ha ez a leírás menne akkor mindenképpen ezt ajánlom. -
válasz
Mezga Aladár #996 üzenetére
Hálózatról és külső HDD-ről is etetném. A DAC egyelőre maradna a Denon AVC A11XVA erősítő belső DAC-ja.
-
Hmmm..... Az igaz, hogy túlzásba vittem, ezúton kérek elnézést, de nem tudom, miért lett teljesen kiirtva a placebo-téma, holott a topik témájához IS szorosan kötődik, mint ahogy minden audio-vizuális műszaki témához. Sőt, a hifi-házimozi világ és ÜZLET egyik alappillére és egyik éltető eleme. Ha trollkodásnak fogtátok fel, akkor sajnálom, nem annak szántam. Inkább látókör-bővítésnek gondolom, senki hitébe vagy eddigi meggyőződésébe nem volt célom beletaposni. Tény, hogy elkövettem azt a hibát, hogy nem hagytam abba a megfelelő pillanatban, pedig akartam. Na mindegy.
Tegnap említettem, hogy azért néztem be ide néha-néha, mert forrást szeretnék fejleszteni. Patice-al és robi-k-al már beszéltünk erről. Az lenne a cél, hogy meglépjem egy Dune HD Max hangminőségét, amit jelenleg digit-koax és HDMI-kijáraton is használok. Egy zenelejátszó konfig összeállításán agyalok, passzív hűtésű ITX lappal, passzív táppal. Linuxhoz egyelőre hülye vagyok, inkább win vonalon keresgélnék, ahhoz gondolom kell script, hogy kilője a fölös folyamatokat. Konfigurálástól kicsit fosok ugyan, mert volt már HTPC-m, és volt vele meló bőven. Igaz, azt filmlejátszáshoz is használtam, most meg kifejezetten a hangra gyúrnék, CSAK zenelejátszót szeretnék, hálózati és USB-s etetéssel.
Kérdésem egyelőre annyi, hogy minimum mennyiből lehetne egyértelműen és határozottan hallhatóan (persze mindenkinek más az egyértelmű és más a hallható, de ne menjünk bele) jobb hangminőséget elérni az általam megadott paraméterek alapján épített zenelejátszóval, mint a Dune-el?
Azért az összegre kérdezek rá leghamarabb, mert ha annyi pénz szükséges hozzá, aminél már megfontolandó egy használt OPPO, vagy egy használt gyári hálózati lejátszó megvétele, akkor el is húzok abba az irányba. Maga az építés, és konfigurálás nem vonz, mint titeket, inkább tartok tőle, de ha ár-érték arányban egy jobb hangminőségű dolog építhető, mint a gyári megoldásokkal, akkor lehet, hogy belevágnék.
-
Mezga Aladár
veterán
Contaxg fórumtárs ígért nekünk egy rövid leírás egy gyári lejátszóról.
Esetleg lesz belőle valami? -
zolaas
senior tag
Thx, kipróbálom.
-
zolaas
senior tag
Kicsit érdeklődnék, adott 1 htpc. 8.1 fut rajta, ezen belül milyen progit ajánlotok zenelejátszásra, amihez nem kell a TV-t bekapcsolni, tehát mondjuk okostelós alkalmazása is van, no meg jól is szól. Per pill csak a Kodi-t használom,de szívesen kipróbálnék mást is. A Jrivert próbálgattam, de szétfagy pár perc után. Filmezéshez fontos a Kodi, meg az asszony azzal elboldogul. Köszi.
-
Mezga Aladár
veterán
Új fórum, ajánlom mindenki figyelmébe.
-
Mezga Aladár
veterán
Nézegettem a popcorn hour médialejátszóra telepíthető mpd-t.
Annak idején az a210-el kipróbáltam.
Lehet teszek egy próbát az a400-al mennyit fejlődött a szoftver.
A 210-es nél a hangminőség jobb volt mint a gyári szoft. -
krichd1
addikt
Még egy placebo topik.
Ez már annyiszor lerágott csont. -
contaxg
veterán
Miért nehéz elhinni, hogy valaki tudja használni az itélőképességét. Ilyen erővel azt is mondhatnád, hogy a borkostolók is hallucinálnak, mert minden bor egyforma. Sőt, a parfüm szaglászok is csak hasraütésre mondogatnak dolgokat, hogy mi található egy parfümben, mert úgy sem képesek kiszagolni a különbségeket. Lépjünk egy szinttel feljebb...
-
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #949 üzenetére
Ha nem vártál volna változást, nem cseréled vissza
-
.DLL
veterán
válasz
Mezga Aladár #947 üzenetére
Vagy csak ma jobbnak hallottad. Sajna az emberi fül/agy változó és sokmindentől függ hogyan fogjuk fel a beérkező dolgokat (pl. ilyen a szemünk világosság- és fehéregyensúly állítása, stb.)
-
Mezga Aladár
veterán
Okulásként:
A dac sajnos nem kikapcsolható(gyártói koncepció) amivel nem is lenne bajom, de a beépített ledek mit egy reflektorfüzér világítanak. Ezért azt a konfigurációt alkalmaztam h., az integrált erősítő kapcsolt 230v-os aljzatáról üzemelt.
Mai napon visszaállítottam a gyártói koncepciót és egyenesen csatlakoztattam a 230v-os hálózathoz.
Mellbevágó volt a hangminőség javulása. -
z123456789
addikt
Meg is született a döntés. Sajnos nekem nincs időm vacakolni ezzel, az ismerősnek meg nincs ehhez kellő affinitása.
Szóval lehet hogy ez már inkább sztereós topic-ba való (valószínű ott is fogtok találkozni a kérdéssel) de utoljára még azért megkérdezném itt is hogy a linkelt Denon-on kívül van-e esetleg valami más ajánlott zenei médialejátszó ebben az árszegmensben? -
z123456789
addikt
válasz
Mezga Aladár #943 üzenetére
(#943) Mezga Aladár
(#944) Patice
Köszi szépen mindegyikőtöknek, meglátom mennyire lesz kedvem utána olvasgatni a dolgoknak. -
Patice
Topikgazda
válasz
z123456789 #942 üzenetére
Sima fájlmegosztáshoz, fájltároláshoz elég egy WD MyCloud is. NFS-t szerintem az is tud, és Linux alapú annak is a szoftvere (ha jól tudom Debian). Erre írtam, hogy erre a feladatra elég.
Itt a topikban ha visszaolvasol, akkor pont dedikált zenelejátszókról, vagyis annak használt (mini)PC-kről beszéltünk + a hozzá leginkább ajánlott szoftverről.
Ha a WD MyCloud mellé ajánlani kellene valamit, akkor a Málna PC második változata már jó lehet, de nincs még arról infóm, hogy az USB2 bugot megoldották-e már. Ha igen, akkor USB-s DAC-kal simán jó.
Ha a Raspi nem OK, akkor HummingBoard vagy Cubox-i.
Esetleg egy minimál fogyasztású, Atom procis lap is megfelel a célra (használtan), mert ezek is elbírják azt a szoftvert, amit ajánlunk mellé.
Ez a szoftver az MPD (Music Player Daemon), ami egy linuxon futó zenelejátszó(szerver). Több változata van: Voyage Linux (MPD, Cubox), Volumio, Audiophile Linuxon is futtatható, vagy más Linux disztrón is elmegy.
Ehhez az egészhez minden képen szükséges egy aszinkorn USB-s DAC. Ebből is fogsz sokat találni, pénztárca- és ízlés függő, melyiket veszi majd az ismerősöd.
Ha ez az egész túl bonyolult, akkor viszont hálózatos zenelejátszók jöhetnek szóba, mint a már linkelt Denon, bár szerintem túl sok egyéb, felesleges szolgáltatás van benne.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
z123456789 #942 üzenetére
"Azért egy mindent játszó médialejátszó és ez a kifejezetten zenei médialejátszó nem ugyan az igaz?"
Nem.
"Mit értesz azon hogy nagyobb felbontású zenéket? A Wav a legnagyobb ha jól tudom, vagy van ennél nagyobb felbontás is?"
A wav egy fájlformátum id3 tag nélkül. Tömörítetlen pcm anyagot tartalmaz. 16/44.1-től akár 24/192-ig.
A flac ue+ adatvesztés nélküli tömörítés, id3 tag, tehát címkézhető.Hálózati csatlakozások: vezetékes, vezeték nélküli(ez több erőforrás használhat).
Csatlakozási protokollok: Airplay, dlna, unpnp, vagy a natív hálózati fájlrendszerek csatlakoztatása(sampa, nfs). -
z123456789
addikt
Előzmény.
Én is úgy gondoltam hogy esetleg ha már ennyit szán készülékre akkor más is kijöhet. Akad valami amit ajánlanál? Azért egy mindent játszó médialejátszó és ez a kifejezetten zenei médialejátszó nem ugyan az igaz? (Egyébként sejtettem hogy te fogsz tudni segíteni kapásból.)
Mit értesz azon hogy nagyobb felbontású zenéket? A Wav a legnagyobb ha jól tudom, vagy van ennél nagyobb felbontás is? Amúgy szerintem nem lesz gond a kábeles összeköttetéssel, én is ennek a híve vagyok midnen téren. Ha lehetne vezetékes telefont húznék magam után.
Azt tudom hogy neked Syno-d van, és abban igazad van hogy azzal tényleg nincs gond, ezért azt a részét nem is kérdezem, majd eldönti mit bír a pénztárca, illetve My Cloud-os topic-ban még körbe kérdezgetek. -
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #940 üzenetére
Persze.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #937 üzenetére
Egy ilyennel el is lennék otthon.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #937 üzenetére
Legalább ők már tudják merre érdemes menni.
Amúgy csinos kis gép, a segge bal fele simán egy miniITX lap is lehetne. Vagy lehet, hogy az is.
Nem csodálkoznék azon, hogy ha a szoftver része is erőteljesen hasonlítana az MPD-re.
-
Mezga Aladár
veterán
Úgy tűnik a nagyok is elmentek a ebbe az irányba. [link]
Hozzá az androidos app. -
válasz
Mezga Aladár #933 üzenetére
hát, az A20 éppen nem egy rakéta, viszont mivel kétmagos, gondolom, a WiFi stack csak az egyiket zabálja le. persze, ha egy izmos kodek használná mindkettőt, akkor ez probléma (nem tudom, a FLAC dekóderek mennyit esznek), úgyhogy a linux projekt után valamit kitalálok erre is - UTP csati van a közelben, ugyan foglalt(ak), de legfeljebb veszek egy harmadik switchet is
jelenleg amúgy ez nem gond - szerintem az XBMC becache-eli a lejátszandó zenét, mert amikor a Yes egyik 20 perces opuszát hallgattam múltkor, akkor a NAS közben elment aludni(#932) Polllen: köszi, megjegyzem.
(#934) Patice: a linux tippeket köszi, ezekkel fogok kezdeni, amint lesz egy kis időm.
az erősítő dilemma volt, amikor megvettem, de a jelen áron volt értelme, mert ha lecserélem, akkor a családban jó lesz másnak - fejhallgatóval amúgy egészen normálisan szól, hangfalakkal pedig majd meglátom. meg a dedikált DAC úgyis előbb jön -
Patice
Topikgazda
Jaaa, hogy filmre nem akarod használni? Akkor egyértelmű, hogy dedikált zenelejátszót kell belőle csinálni.
Mivel ARM-os, ezért a Voyage-Mubox felé kacsingatnék, ill. a Cubox-ra írt disztrókat próbálnám meg rátenni a vasra. Cubox-i is ARM alapú kisgép.
Wifi helyett én is inkább vezetékes kapcsolatot alakítanék ki a NAS és a lejátszó között. Nálam is így működik.
Amúgy meg zenére nem használnék egy belépő kategóriás házimozi erősítőt. Abban talán nem is a DAC a gyenge láncszem, hanem maga az erősítő része.
Jövőbeli tervekhez:
A forrás után én egy USB-s, aszinkron DAC-ot javasolnék, amit egy sima sztereó, jó hangú erősítőre kötve 2.0-ás felállással (mondjuk álló hangfalakkal) egész jó hangot kaphatnál.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #931 üzenetére
Time out.
Itt láthatod az erőforrások használatát hálózati lejátszás közben.
(#932) Polllen: Valóban, viszont a front-end et relatíve kicsi pénzből rendbe lehet rakni.
Viszont a többi, talán komolyabb pénzmagot igényel. Vagy az elejétől vagy a végétől kell kezdeni.Szerintem.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #925 üzenetére
Addig szerintem kevésbé érdekes a lejátszó, amíg nem tudsz különbséget tenni a rendszeredre kötött mobil és egy dedikált jó lejátszó hangja között, mert a mögötte lévő eszközök olyanok, amilyenek. Tudom sarkítok, de szerintem ebben a láncban nagyobb minőségbeli ugrást lehetne elérni a dac/erősítő/hangsugárzók cseréjével, mint a lejátszóval.
gbors
Ha csak a hangsugárzókra költenél 100-150k-t, akkor mindenképpen később érdemes cserélni majd az erősítőt is. Ha házimoziban gondolkodsz, akkor lesz DAC-d is jó eséllyel.
-
Mezga Aladár
veterán
-
@Polllen, @Patice, @Mezga Aladár:
köszönöm a válaszokat, van benne némi meglepetés, úgyhogy érdemes volt kérdeznijogos a felvetés a hangfalakkal, de sajnos nem tudom még, mit fogok venni - még bele sem ástam magam a dologba. valahol 50-100e között gondolkodom (azaz a vége minden bizonnyal 100-150e lesz
), ár / értéktől függően 2.0 vagy 2.1.
kérdés: az erősítőt magát is gyengének látjátok, vagy elsősorban a DAC-ra irányul a "kritika"?
az A20-asra egyelőre egy pre-built lubuntu disztrót próbáltam rá, az nem indult el - a további lépések munkaigényesnek tűnnek, úgyhogy jól jött a megerősítés, hogy azzal érdemes foglalkozni
filmre amúgy egyelőre nem akarom használni.
WiFi: okoz szerinted minőségbeli degradációt is, hogy a WiFi eszi a CPU-t?
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #927 üzenetére
Lehet tényleg az ütközés miatt.
De akkor is lenne ütközés, ha a kodi, meg az mpd más kimeneti eszközt használna?
Voyage-on szerintem is system service.
-
Mezga Aladár
veterán
"Csak ugye nem csak zenére akarja használni, hanem zenére és filmre is."
Android+Xbmc, nem tűnik túl ütősnek filmre sem."hogy nem jó, ha az mpd system service-ként fut. Miért?"
Csak találgatok, lehet az audió hardveren van valamilyen ütközés? Kodi/mpd.
Vagy így egyszerűbb a jogok kiosztása a felhasználóknak.
Szerintem a voyage disztrón is így fut. -
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #925 üzenetére
Mondjuk igen, a forrás reszelésével, enyhe fejlesztésével elég jó hangminőségbeli ugrást lehetne elérni.
Csak ugye nem csak zenére akarja használni, hanem zenére és filmre is.
Ezzel kapcsolatban akkor kérdeznék én is:
KODIbuntu-ra szeretném felrakni kíváncsiságból az mpd-t. Elméletileg simán megy repo-ból, de azt olvastam, hogy nem jó, ha az mpd system service-ként fut. Miért?
-
Mezga Aladár
veterán
Nem értek egyet (#923) Polllen.
Mindenképpen a front-end el kellene valamit kezdene. Az xbmc komoly hangminőség mínuszban van egy linuxos audio disztróval szemben. Azt nem találtam h., milyen csomagok találhatóak a vashoz. Azt mindenképpen kipróbálnám, egy debian+mpd.
A másik a wifi. Sok erőforrást használ, inkább kábel, ha megoldható.
Ha rendben van az eleje akkor lehet a többivel foglalkozni.Szerintem.
-
Patice
Topikgazda
A leggyengébb pont szerintem az erősítőd, ill annak a beépített DAC-ja.
Egy USB-s DAC-kal szerintem jobb zenei hangminőséget érnél el.
Allwinner A20-szal szerintem nincs gond, inkább a Linux-ot kellene életre kelteni rajta és akkor lehet az is hozna valamit a konyhán. Mivel ez egy ARM alapú SoC ezért Linux disztrókból olyanokkal próbálkoznék, aminek van ARM-os portolása, avagy más, ARM alapú eszközre írták, de jó lehet erre is.
Vagy túrd fel a netet, háta csinált már valaki erre a SoC-ra valamilyen alap disztrót, mondjuk egy Debian-t.
-
Polllen
nagyúr
Üdv,
a teljes lánc ismerete nélkül nehéz megmondani a leggyengébb láncszemet. Pl. én előbb költenék az erősítőre meg hangfalakra (esetleg dedikált dac-ra), mint a lejátszóra. Szóval fontos, hogy milyen hangafalak lesznek.
Nyilván valahol el kell kezdeni és lehet a lejátszónál is, de szerintem első körben a dac-erősítő-hangfal legyen elfogadható a számodra, aztán lehet finomítani a lejátszóval.
-
sziasztok!
kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy a jelenlegi eszközláncomnak hol vannak a leggyengébb pontjai. nem törekszem ultrahighend hangzásra, inkább csak érdekelne, mi az, aminek a cserélésével legtöbbet nyerném.
a lejátszásért egy ismeretlen kínai gyártmányú Allwinner A20 alapú médiadoboz felel. linux-szal egyelőre nem bírtam életre kelteni, úgyhogy Android megy rajta, amire rátettem egy XBMC-t (Gotham). az XBMC WiFi-n keresztül NAS-ról veszi a zenét. egy prosztó 1.5m-es HDMI kábellel van összekötve az erősítővel, ami egy Pioneer VSX-329K, és ebből következően az erősítő DAC-ja csinálja a D/A konverziót. a hangfalak nem érdekesek, mert azok úgyis rövidesen cserések lesznek.
nyilván a fentiekből könnyű célpont az A20-as - ott arra is kíváncsi lennék, ha valakinek van rá érkezése, hogy melyik része fájdalmas (SOC, csatlakozó, operációs rendszer, lejátszó, etc). meg bármi egyéb kommentet is szívesen veszek
előre is köszi!
g -
Patice
Topikgazda
válasz
alphamooncam #920 üzenetére
Nekem a legolcsóbb, kínai MCE-s távval simá megy GRUB-ban is a lépkedés, szóval ez sem akadály szerintem. Openelec-et szerintem nehezebb lenne a Daphile mellé, bár ilyesmit még nem csináltam, úgyhogy csak tippelek.
-
alphamooncam
őstag
Köszi az info-t !
Nem ismerem a KODIbuntut, ezért gondoltam az Openelec-re (ami, egyébként talán az is linux alapú). Egyébként én is azért gondoltam arra, hogy multiboot lenne a megoldás, mert ahogy olvasgattam, a KODI Openelec verzióknál macerás az USB-s DAC csatlakoztatása, audiophile hangzás elérése a mozi frontend-del.
Ha lenne más info, és lenne egyszerű, biztos megoldás, valószínűleg nem tartanám meg a Dadphile-t.
Grub2-nél egérrel (Logitech trackball ), vagy egyéb MCE távirányítóval ( még nincs ilyenem) lehet választani melyik OS.-t indítsa el? Vagy milyen vezeték nélküli módon lehet választani ?
-
Patice
Topikgazda
válasz
alphamooncam #917 üzenetére
Mivel a Daphile Linux alapú, ezért szerintem a legegyszerűbb egy KODIbuntu-t mellérakni, SSD-t persze majd újra kell partícionálni, de ha jól rémlik KODIbuntu telepítése közben van lehetőség rá.
A KODIbuntu-val települ a Grub2 is és elméletileg fog frissülni magától a telepítés végén, hogy tudja listázni az összes telepített rendszert.
Ezután már csak boot közben kell majd csak választanod a kettő közül, ha minden jól megy és ezt támogatja a távirányítód (vagy billentyűzeted kell használni).
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
alphamooncam #917 üzenetére
Megy a dolog.
Viszont ha jót akarsz akkor, kettő meghajtót használsz. Pen+ssd/hdd, hdd/ssd+hdd/ssd..
Patice nemrég tesztelgetett egy lemez dual boot-al. -
alphamooncam
őstag
Üdv. !
Nálam Gigabyte Brix j1900 működik Daphile-lal. ( 4Gb ram+120Gb SSD)
Ez így elég luxus, amikor szükségem lenne egy "filmnézegetős" vasra is. Szal arra gondoltam, jó lenne mellé telepíteni egy Openelec-et ( Kodit ), csak nem tudom működhet-e. ( D-Link DNS320+HDD rendelkezésre áll tele filmekkel )
Eljátszottam a gondolattal, hogy milyen jó lenne, ha tudnék választani boot-olás előtt a két OS között.
Nem tudom próbálta-e már vki.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #915 üzenetére
Igen, az USB hiba tartott vissza 2 éve a vásárlástól. Pedig már akkor agyaltam ilyesmi megoldáson.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #913 üzenetére
ARM alapú a proci mindegyikben, szóval nem lehetett nagy ügy. Köszönjük a fejlesztőknek!
-
Mezga Aladár
veterán
A voyage mubox támogatásába bekerült, a Raspberry Pi 2 Model B és Raspberry Pi B+ is.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #910 üzenetére
Konyhába, krumpli pucolás közben tökéletes.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #907 üzenetére
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #906 üzenetére
Jaaa, persze, hogy több hangeszköz van: van optika, hdmi, meg usb-n a Bladi.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #906 üzenetére
aplay -l
Ezzel nézd meg a hang eszközöket. -
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #904 üzenetére
Nincs esetleg valamilyen köze az USB-s DAC-nak ehhez?
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #902 üzenetére
úgy adtam ki....
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #893 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szemüveges topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jövedelem
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tesla topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest