- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Így építsd a billentyűzeted!
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cunaja
addikt
Persze, hogy nincs. Ez a Xiaomi veszte. Rengetegen nehezményezik. Van aki egyenesen, ez miatt állt el a megvételétől.
A vezetéknélküli kivetítést szoktam használni,, de ha erre nincs lehetőség a vevőkészülék miatt, akkor az idegeskedés marad csak. Képkimenet nincs. Ezt is figyelembe lehet venni. Így már van sok negatívum a saját eszközparkon kívül.
1. USB 2.0 ( Jóval lassabb adatmentés, mint 3.1-nél )
2. Nincs USB-n, képkimenet
3. Szelfi, nincs 4K ( Gyári alkalmazással )
4. Szoftver frissítések, lassúak. ( 90 nap )
5. Xiaomi árak jobban zuhannak, mint a versenytársaknál.
6. Jelenleg a 70X zoom, parasztvakítás. ( nem jó minőség)
7. Nincs 8K 30fps videó.
Ha valakinek valami negatívum még eszébe jut, írja meg.
Ha egyik sem számít, mint pl. nekem, akkor marha jó telefon lesz.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
addikt
Oké, akkor két negatívum a Xiaomi oldalán.
Ha valaki rengeteget szeretne fényképezni, amit ki is szeretne gyorsan menteni külső adathordozóra, nem biztos, hogy szerencsés a 2000-ben kifejlesztett technika. USB 2.0 nagyon lassan tud másolni. Nem USB 3.1.
Jó, hogy 256GB a tárhely, de a nagy képek és 4K, esetleg 8K videók, megtöltik ügyesen.
Mi is szenvedni szoktunk a nyaralás alatt, amikor a külső ssd-re másol. Ezt is figyelembe lehet venni esetleg.
Ugye a szelfi is szempont. Ha valaki ragaszkodik a 4K szelfihez és nem akar külső alkalmazást használni, akkor neki sem való a Xiaomi. Talán ez is segített.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
addikt
Gondolom ezeket a kérdező tudta.
Ha nekem almás dolgaim lennének, nem is kérdeznék.
Ha Pen kell, akkor sem. Ha a villám töltés, megint nem lenne kérdés.
A kérdező nem tudja eldönteni melyik lenne jobb neki.
Igazad van viszont abban, hogy ilyen módon is meglehet közelíteni.
Írtam azt is, hogy keresem az okát, miért nem jutottam még hozzá. ( Babona) 1-hete több száz bejegyzést elolvastam, rengeteg fórumot megnéztem és rengeteg videót, illetve a megjegyzéseket. Hidd el, rengetegen nem tudnak dönteni. Napi 11-órában az internetet bújom. ( szabin vagyok ) .
Ha mindenki a te irányod szerint döntene, nem is lenne semmi gond.
Ezzel, valójában egy jó ötletet adtál.
Nekem amúgy AA autóm van, vezeték nélküli csatlakozással. Alma így kizárva. Mindenki az alapokból induljon akkor ki.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Ennél azért ez két fokkal árnyaltabb, már bocs, de azért ne üssük már el a dolgot annyival, hogy mindenki ezen gondolkodik és applet csak akkor, ha kell a logó, tényleg.
Kapásból ha MacBook van, akkor máris előnyből indul az iPhone. Akkor is, ha sokat videózol. Akkor is, ha a kocsidban csak a Carplay wireless (vagy nincs AA), akkor is, ha van otthon HomeKit.
Ha ezek nem számítanak, akkor van értelme a többin agyalni, de ha S-Pen kell, akkor mindegy, ha tényleg monthly security patch kell, akkor is kiesik a Xiaomi, ha meg a melegedésre érzékeny a júzer, abban is a Samsung jobb a méréseínk szerint. Persze ha a MIUI a szimpi, akkor az egy pont oda, a telemakro még egy, a kerámia is lehet érv, a villámtöltéssel pedig nem lehet versenyezni.
De ha már tanácsokat osztogatunk, akkor csináljuk rendesen.Ja, és az sem véletlen, hogy a Rejoynál a Samsung és az Apple toronymagasan vezet, a trióból a Xiaomi veszít az árából leginkább.
[ Szerkesztve ]
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Cunaja
addikt
Ezzel foglalkozik most a fél Európai telefonvásárlás előtt álló társadalom, akik ebben az árkategóriában vásárolnának.
Majdnem minden fórum, Telegram; Twitter és társai.
Kérdések: Xiaomi 13 Pro; Samsung S23+, vagy Ultra és Iphone 14 Pro, illetve Max. Nem nagyon tudnak dönteni.
Egyet azért vegyél figyelembe. A kiegészítők árait.
Pontos választ amúgy, senki nem fog tudni adni.
Nem írom le a pontos okát, miért nem kell alma, de a kiegészítők is szerepet játszanak.
Samu meg elvből nem kell, de ezt sem részletezném.
Ha almát szeretnél, mert neked is almád legyen, akkor vedd azt.
Írtam a Mi10T Pro-t fentebb. A közelségérzékelőn kívül ( 13 szériában megoldva) semmi problémám nem volt.
Egyszóval, a Xiaomi csúcskészülékei, már fel felfejlődtek a stabil működésre. Semmi bajod nem lenne ezzel sem, csak nincs a hátulján harapott alma. Neked kell dönteni.[ Szerkesztve ]
-
Azt szokták mondani, hallgass a szívedre, azt nem szoktak, h hallgass az eszedre.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
fbarni
újonc
Sziasztok!
Xiaomi MI 8-ról váltanék, (ami még mindig tökéletesen működik szinte, csak a tölteni nem lehet rendesen mert folyamatosan kiesik magától a töltő, pedig szervízbe is elvittem), és a Xiaomi 13 Pro-n illetve az iPhone 14 Pro Max között vacilálok.
Az, hogy Android vagy iOs, nekem mindegy, a cél az, hogy a következő telefon is bírja 4-5 évig a terhelést, a szívem a Xiaomi felé húz, mert semmi bajom nem volt vele ebben a 4+ évben, az eszem meg az iPhone felé, mert mégis csak az egy iPhone, és talán az minőségibb és megbízhatóbb ha már szinte hasonló árkategória.
Szerintetek?
-
Cunaja
addikt
válasz
trebrona #287 üzenetére
Igen, ezért írtam fentebb, hogy negyed évente.
Agz425: #286: 48,78 az árfolyam. Igen ezt mindig HKD-ban jelzi. Egyszerűen, nem váltják át, majd fizetéskor.
Az 50GB kb. 410forint/hó. A 200GB, 1320forint/hó.
A bankod árfolyama szerint számold át.
A szoftver frissítés beszokott ragadni. ( Nem jön frissítés )
Ha nem akarod magad frissíteni, szerintem fáradj be a Telekomba, vagy szervizbe. Itt viszont az adataid kiszivároghatnak. Érdemes a telefont teljesen törölni, ha ezt választod.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Agz425
újonc
Köszönöm a segítséget, de nem fogok/tudok/akarok különböző romokat feltenni. Amikor megvettem a Telekomnál a Xiaomi honlapján büszkén hirdették a 3 hónapos biztonsági frissítési periódust. Amúgy nagyon jó a teló. De szoftveresen abszolut lemaradásban van sajnos és nem csak a frissítések miatt. Például a Cloud ra próbálok előfizetni, erre hongkongi dollárban írja az árat😆
Jó lesz ez a 13 is, ha majd picit csökken az ára.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
addikt
válasz
trebrona #283 üzenetére
Érdekes azért, a 13 pro frissítése is. Januárban volt, az utolsó kínai rom frissítés.
Ezek szerint, nem törik agyon magukat az új telefonjukkal sem.
Nekem is a 10T Pro-n, Xiaomi eu rom van és azért jött a MIUI 14.
Hivatalosan még nem jött. ( EEA, Global )[ Szerkesztve ]
-
Terentius
őstag
Át kell állni xiaomi.eu romra és hamarabb jön frissítés. Plusz abban van hivásrögzítés a tárcsázóban.
OnePlus 12 16/512
-
Cunaja
addikt
válasz
trebrona #281 üzenetére
Ez elég off, de segítek. A Xiaominál az EEA romokra jön leglassabban a frissítés. Már kint van az új. Ami érdekes, hogy a MI10T Pro-n, már MIUI 14 van.
Szerkesztettem, mert nem jót raktam be.
Itt van az EEA, de van global romból frissebb.[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
Xiaomi 11T Pro.
A márka részéről a Xiaomi 11T és a 11T Pro lesz az első két modell, amelyik garantáltan három új androidos rendszergenerációt és négy évnyi biztonsági hibajavító frissítést kap.
Mondjuk a frissítés gyakoriságát nem említi.[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Agz425
újonc
-
Aryon87
félisten
Pedig úgy tűnik de. Időnként megnézem, hogy az enyémre van-e már valami, és a legtöbb fejlesztő Xiaomira csinálja. Elvétve van más márka.
Most hogy a Huawei is Snapdragonnal van, erre is jöhetne, kíváncsi vagyok mit alkotna vele.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Roland861010
veterán
-
válasz
Darth_Revan #263 üzenetére
OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
Cunaja
addikt
válasz
Roland861010 #265 üzenetére
Negyed éves politikája van. 3-havonta jön egy update. Talán most még kicsit hamarabb.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Roland861010 #221 üzenetére
Kiváncsiságból, google első találat: [link] "Download Google Camera for Xiaomi 13 and 13 Pro | GCam APK
by Abd Razaaq
Updated on December 30, 2022"Úgyhogy már a kínai megjelenéskor volt elérhető gcam. Nemhogy most mennyi lesz, mire jön majd a global verzió és ráfekszenek az európai userek.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Roland861010 #265 üzenetére
Addigra a Mi13 elavult lesz úgyis.
-
Cunaja
addikt
Xiaomi is több idegig támogat már.
3 év Android operációs rendszer frissítés
5 év biztonsági frissítés[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Elit3Zotya #262 üzenetére
Wild life Stress Test (nem az extreme)
-
válasz
Darth_Revan #249 üzenetére
Pontosan melyiket indítottad.?
Én is megnézném hogy mit tud a 8900 mm2-es hűtőkamrával az x90 pro plus.
Ezek a tesztek nem mentek végig a sima 12-es szériával xiaomin, de a 13-on már simán bírja a jobb hűtésük miatt.[ Szerkesztve ]
OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
Cunaja
addikt
válasz
Atomgeszi #256 üzenetére
Azt is bírom, hogy valaki leteszteli 3 élvonalbeli készülék kameráját és ezt 720P-ben teszi fel.
Hihetetlen számomra.
Legalább egy linket tenne be, az eredeti felvételekkel.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Atomgeszi
nagyúr
"A 30 fps elvileg nem darabos
"
Elvileg. Aztán a végeredményben mégis látni, hogy mi lett felvéve 30-ban és 60-ban.
(pl egy PS5 játéknál is ég és föld 30 fps vagy 60 fps-el játszani, de van olyan ember, aki meg nem mondja, hogy van különbség. nekem meg kifolyik a szemem tőle)"60 fps-nél sokszor nem elérhető a stabi, illetve a látószög váltása."
Sajnos, mivel se a 23U-nál sem itt nem készült ilyen videó, így ezt is homály fedi, hogy ez a valóságban hogy néz ki.
"30 fps-t gyorsabban lehet vágni és renderelni, én azért preferálom ezt, mert ha több eszköz felvételéből rakok össze egy anyagot, akkor 30 fps-t minden tud"
Jelen tesztnél nem készült több felvételből összerakott anyag, így ez sem lehetett volna hátrány se az S23U-nál, sem pedig itt.
Szó mi szó, nem azt mondom, hogy hibásak vagytok, mert még a gsmarena sem tett fel ilyen videót a tesztbe
Bezzeg, amikor bejött a 4K60 fps végre halandó telefonoknál is, minden tesztben ezt nézték. Most, hogy minden tudja, mindenhol csak 30fps-t látni.
[ Szerkesztve ]
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
janeszgol #245 üzenetére
A 30 fps elvileg nem darabos
60 fps-nél sokszor nem elérhető a stabi, illetve a látószög váltása. 30 fps-t gyorsabban lehet vágni és renderelni, én azért preferálom ezt, mert ha több eszköz felvételéből rakok össze egy anyagot, akkor 30 fps-t minden tud. 120 fps akkor kell, ha tudom, hogy majd lassítani akarom a videót.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Atomgeszi
nagyúr
Szegény tesztelő nem tudja, hogy Xiaominál nem kell a státuszbártól lehúzni, elég, ha a képernyő bármely részéről húzza le. Ez igaz mindkét fajta statusbarra.
-
Cunaja
addikt
Strapa teszt.
Ideje fürdeni kicsit.
petya2012: #240:
Egy videó neked.
Amúgy ez nehéz döntés, mert ha mindkettő tetszik neked, akkor a te döntésed számít.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Darth_Revan
veterán
Wildlife Stress teszt elég szép eredmény, 98% stabilitás aktív hűtés nélkül elég szép!
Kár, hogy ezt úgy sikerült cska elérni ,hogy a GPU teljesítményt kb 25%-al visszavették, de akkor is azért nem rossz eredmény
Throttling/teljesítmény korlátozás nélkül a Wilflide Stress teszt alatt 13600 pont körül kellene teljesítenie, itt viszont "csak" 10600 pontot kapott. (Extreme alatt 3800 helyett 3000-t).
Szóval a Xiaomi azért trükközik a háttérben és nem engedi, hogy max teljesítmlnyen menjen a SNapdragon 8 Gen 2
540.000 Ft-os ár viszont nevetséges érte, főleg, hogy ha figyelembe vesszük, hogy 250.000 Ft-ért már kapni olyan Snapdragon 8 Gen 2 chippel szerelt telefont, ahol a gyártó nem korlátozza a sebességet a jobb hűtés miatt, ezért teljesítmlnyben veri ezt a telefont ... az már más kérdés, hogy a Xiaomi jobb szoftver támogtása megér e 290.000 Ft ráfizetést
Semmi trükközés és kb semmi throttling.
Vannak bajok persze itt is, de semmi sincs ami indokolná, hogy 290.000 Ft-al többet érjen a Xiaomi megoldása
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz
Atomgeszi #238 üzenetére
Ezt adom. Nem kívánom és nem is várom el pl a MA-tól, hogy minden módban videózzanak. Kis létszámú csapat. De ha választani kell, akkor mindig a 60 fps módot használják inkább a 30 helyett ott, ahol elérhető. Tehát 4k/60, 1080p/60. Ha van 60 fps mód, akkor szerintem az emberek nem kíváncsiak a 30 fps-re. De mivel nem tartottam közvéleménykutatást, így csak gondolom.*
És már az sem lehet érv, hogy hát a TV nem tudja. 10, de inkább 15 éve van lapostévéje az embereknek. Ezek mindegyike tudja a 60 fps-t. És nem, nem foglal kétszer annyi helyet, mivel a tömörítés működése ugye...*Ha pedig tévedek, akkor logikátlanok az emberek, mert kijelzőben a 120 fps-ért sírnak, videóban meg jó a darabos 30 fps?
-
trebrona
nagyúr
válasz
petya2012 #240 üzenetére
Szemellenző nélkül én a Samsungot venném.
Többek közt ott az S Pen, sokkal jobb videós teljesítmény, DeX, hosszabb támogatás, kiforrottabb rendszer.
Egyébként nem is konkurenciái egymásnak, ennek a konkurense az S23+, amelyre a toll kivételével szintén igazak a fentebb felsoroltak.------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Cunaja
addikt
válasz
Atomgeszi #239 üzenetére
Gyorsan találtam egyet. Ha véletlenül megkapom pénteken, majd csinálok.
Esetleg ha érdekel. Xiaomi Mi10T pro 8K 30Fps. ( várjatok pár percet, mert ellenőrzi a drive).Lekell tölteni és ajánlott minimum, a beépített Filmek lejátszó. Az MPC-HC, nem adja vissza a felbontást. Drive, csak full HD. A videó nem szaggat, csak ha gyenge a PC.
Nálam az elvárás, sokkal jobb felvétele legyen, mint a 10T pro-nak.Aryon87: Beraktam ide, nem priviben küldöm. MAjd küldök képeket priviben.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
petya2012 #240 üzenetére
Szerintem mind a 2 jól sikerült.
Fotóban a 13 pro jobb, de videóban meg a 23 ultra, és zoom is nagyobb.
Aksiban a 23 ultra jobb(a legjobb kb csúcs android fronton, 14 pro max szint) de a 13 pro sem gyenge és gyorsabb a töltés is.
Dobozban sokkal több mindent találsz a 13 pro esetében, töltő/tok és a fólia sincs lesajnálva róla, de nincs s pen.
13 pro kerámia hátlapos, ami sokkal jobb mint a gorilla vicc üveg.
Kijelző papíron már jobb a 13 pro-ban, de élőben tuti meghurkázná az s23 ultra, az extra fényerő módban. Az biztos, hogy mind a 2 nagyon jó ebben is.
Teljesítmény ugyan az, mind a 2 brutál gyors, one ui szerintem kiforrottabb, de a miui 14 sem rossz már.
Saját vélemény, lehet más máshogy látja.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
Aryon87
félisten
válasz
petya2012 #240 üzenetére
13Pro-t
S23U szép és jó, de: Van benne egy faxa Snapi proci és ennyi. Egy markteinges bullshit 200mpx főkamera, ami jó, de nem a legjobb, mellette 2db őskövület zoomkamera, amik 3 éves technológián alapszanak. Van benne csigatöltés, merthogy 45W a maximális amit tud. Bő 1 óra mire feltölt, és van szitu mikor hamar kéne a töltés. Rendszeroptimalizálás nem az erősségük. Most pörög meg minden, mert új, de majd ha jön a nyár, szépen elkezdik csökkenteni a teljesítményt, hogy ne robbanjon fel az egyéni Snap proci, ami ha jól tudom még húzott órajelű is. És mindezt 600+ ezerért. Számomra ezek nem férnek bele ebbe az árba. Biztos hogy remek telefon (jobb mint elődje ez vitathatatlan), de ezen tudat mellett semmiképp nem venném.
13Pro ilyenekkel nem fog nyüglődni valószínűleg, max a hőkezelés lehet majd gond nyáron, de ezekben már olyan "belsőség" van, hogy lassan aktív hűtés kéne beléjük (ami ilyen vékonyságnál lehetetlen).
Amit látok ennél a telefonnál: Korszerű kamerák, tény egy periszkópos 5x zoom mehetett volna bele, remek gyorstöltés, pörgős rendszer, amit cserélhetsz is ha kedved tartja (szabad BL nyitás).Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
petya2012
őstag
Sziasztok
Egyébként ti melyiket vennétek inkább a s23ultrát vagy a 13 pro-t?Telekomnál nekem 1500 lenne a különbség a részletnél
-
Cunaja
addikt
válasz
pali1228 #234 üzenetére
Ezen az oldalon, meg is tudod hallgatni. Akár a te mostani telódat is hozzáadhatod.
Érdemes az első oldaltól végig olvasni a tesztet.
Itt meg az összehasonlítás, ha érdekel. Természetesen, itt is beállíthatsz mást.
Itt meg a kamerákat.
Mivel fentebb az S23+-hoz lett hasonlítva, azért azt raktam be.#236: Igen, ez mondjuk szégyenlete, de van rá Gcam. Az usb kimenet is az. Ez a kettő dolog, ami a Xiaominál, nem képes fejlődni. Jó lenne már valaki szólna nekik, hogy nem 2000ret írunk.
[ Szerkesztve ]
-
pali1228
csendes tag
Miért nem találtam sehol a tesztben a hangszóró minőségére vonatkozó jellemzést?
Dani tesztjeiben sajnos ez nem egyedi eset, jó lenne erre is kicsit figyelmet fordítani.
Nézz a szemedbe!
-
Cunaja
addikt
Szerintem sokaknak segít majd választani.
Gyerkőc meg éjjel-nappal fényképezve lesz.
A gyerkőcről jut eszembe. Nekem igen is kell az IP68-as besorolás, mert ha az unokám is olyan lesz mint a fiam, akkor jól fog jönni. Pont végeztem a dolgomat állva, amikor egy csobbanást hallottam és egy kezet láttam távolodni a lábaim között. A másfél éves fiam, lerendezte a Sagem telefonomat.Sose legyen gyerkőc közelében telefon és távirányító.
[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
Privát vélemény 1,5 nap használat után:
Samsung Galaxy S23 (sima):
- minőségi kivitelezés, kellemes fogás, krém színben csajos (feleségem ezt választotta)
- doboz tartalma az elég szegényes, (telefon+kábel+simtű)
- gyors, akadásmentes, viszonylag egyértelmű beállítási lehetőség, mint már írtam a Messengerrel voltak értesítési gondok, de hamar megoldható volt, meg egyszer ragadt be a Google Play, de hibátlanul működik azóta
- kijelző szép, éles kép, szép színek. AOD sötétben nem kapcsol ki ami fura nekem, de lehet csak nem találtam meg valamit a beállításokban
- Akkuban jól áll a dolog, első töltés volt meg, kicsit több mint 1 óra volt a 17%-ról 100%-ra töltés. A telefon 1 nap után 26%-on áll most kerek 6 óra SOT-al. (Ennek 80%-a wifin, maradék fele-fele arányban 5G és 4G)
- Kamera egyelőre röviden volt tesztelve, képek egész jók, sajnos a mára már ismert hiba halványan itt is meg van. ( Homályosodás, banán effektus) Remélem javítja majd az áprilisi update.
- Térerő jó, egy kicsivel talán rosszabb mint a 13
- Hangszórók szerintem tök jól szólnak, van mély is :)Xiaomi 13 (sima)
- minőségi kivitelezés, kellemes fogás, egy hajszálnyival masszívabbnak érződik mint az S23, de lehet csak azért mert valamivel nehezebb
- doboz tartalma teljesen jó (telefon+töltő+kábel+simtű+tok)
- gyors, akadásmentes, hamar megtaláltam mindent, mint már írtam a Messengerrel voltak értesítési gondok, de hamar megoldható volt, hibátlanul működik egyelőre, bugot nem fedeztem fel
- kijelző szép, éles kép, szép színek. AOD itt már sötétben kikapcsol, bár jóval hamarabb mint a Mi 8-on
- Akkuban jól áll a dolog, első töltés volt meg, kb. mint 30 perc volt a 20%-ról 100%-ra töltés. A telefon 1 nap után 49%-on áll most 4óra 38 perc SOT-al. (Ennek 80%-a wifin, maradék fele-fele arányban 5G és 4G)
- Kamerával néhány képet csináltam eddig jónak tűnik, a Mi 8 Gcamhoz képest is egy kicsivel, de ezek még csak beltérben gyerekről képek, semmi extra. Itt hibát nem vettem észre.
- Térerő rendben van, talán egy kicsit jobb mint az S23
- Hangszórók szerintem tök jól szólnak, van mély is :)Egy kamerás összehasonlítás tervben van de arra kell még pár nap.
Na 1,5 nap alatt egyelőre így áll a dolog. Mind a kettő jó telefon, az S23 kamera hibája kicsit aggaszt, de majd meglátjuk mit hoz ki belőle a Samsung.
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There --->
-
Cunaja
addikt
válasz
janeszgol #226 üzenetére
A Pen-ről annyit. Munkahelyen a készüléken van pen, de csak akkor használtam, amikor teszteltem a készüléket.
Laptopomhoz is van Pen, de azt is nagyon ritkán használom. Csak képszerkesztésnél.
Azóta 1x-sem. Ennél fogva, ez nálam mellékes plusz. A kamera, majd meglátjuk. Lehet több van neki és többet is tud, de ezt a tesztek eldöntik. Mindkettő jó lesz valakinek. Szerintem egy profi, mindkettőből csodákat hozna ki.
A megtalálható teszteken ( Youtube, Google ) nekem a kamera, S23U szint, de a Xiaomi színei természetesebbnek tűnnek. Videóban, kicsit gyengébb, de majd fejlődik ( User visszajelzés ).csongi: Igen, a Redmi is próbálkozik, de csak amíg nem megy az árával tovább. Inkább már Poco-t vesznek az emberek. A Poco próbál a középkategória versenyébe maradni, de már az árakban, sajnos az inflációt követi.
A Xiaomi vérszemet kapott, amikor az olcsó telefonjait, millió számra vették a Huawei tíltás után és felkerült az élmezőnybe. Indiában is csökken a kereslet iránta, mert kevesen tudják megfizetni.
Nem akarok ár vitát megint, de ha a PRO, max 400 lenne és a sima 310, Szerintem nem gondolkodnának sokat az emberek. Rengeteget agyaltam én is, hogy húúú ezt hogyan gazdálkodom ki ( 22-havi részlet ), de az olcsóbb kategóriák, nem nyerték el tetszésemet.
Néztem rengeteg telefon márkát, de nem jöttek be. Jelenleg Mi10T pro van, annak a szintjét nem tudta semelyik megugrani az olcsóbb ár szegmensben.
Számomra a BL-nyitás is fontos, mert nem bírom egyik gyári rendszerét sem elviselni, piszkálás nélkül.pusszycat #229:
nagyon jó!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Atomgeszi #227 üzenetére
"
Az ötöslottó számait nem tudod véletlen? " de igen tudom. Nem baj ha a múlt heti?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
csongi
veterán
Ugylatom, hamarosan a Redmi sorozat kikerul a palettabol. Ekkora emelkedest nem fog elbirni. Itt mar a Poco es a konkurens megeszi a redmit.
A Brand neve nem fogja tudni magaval cipelni.
Mondjuk nem is nagy baj.
Sajnos a Mi arazasa meg reg atlepte a szamomra megfizetheto hatart. A fejlodesuk szepen kovetheto, elertek a felso osztalyt.
A Redmi meg szoftveresen is leepul.
Az eddig is tapasztalt utat jarja, mindegyik ceg, aki ekkora paleattat fedett le, elobb utobb elerte ezt valaszutat. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Roland861010 #221 üzenetére
"Elég napra kész és jól képzett anyukád van ha ennyire ért a telefonjához főleg ha iPhoneja van
"
Soha nem volt ájfonja, és nem is akar ájfont. Mindig kínai telefonja volt, kezdve egy Jiayu-val..
De ennyit ő is meg tud csinálni, hogy telepíteni egy apk-t, és felrakni egy xml-t.
Egyébként xml fájl nélkül is remekül működik neki. Néha a gyári kamerát használja, néha a gcam-ot. Mikor milyen kedve van."Amúgy ha annyira Gcam kell miért nem pixel telefont használsz?"
? Nem tetszenek a pixel telefonok. Ugyanúgy ahogy az alma sem tetszik, sem pedig a koreialma. De egy huaweit se fogok venni, sem pedig egy vivo-t."Már majdnem úgy állítod be mintha ez is valami nem is tudom milyen xiaomi fejlesztés lenne. "
Részben igen. Ugyanis engedélyezni kell a Xiaomi-nak, hogy külső programok mennyire férjenek hozzá a kamera részhez. Részben pedig egy erős közösség volt mindig a felsőpolcos Xiaomi és gcam portoló userek között.Lásd. Mi9Lite, ahol(hiába Sony szenzor) részben van csak a Xiaomi által engedélyezve szoftveresen a hozzáférés, így csak korlátozott számú gcam működik.
Ellenben a Mi9-cel, ahol pl. mivel alapból Sony szenzor van(mint. 13 és 13Pro-ban), és mivel a Xiaomi mindent engedélyezett szoftveresen a kamerához külső appoknak, így gyakorlatilag talicskaszámra öntötték már az elejétől fogva a gcamot rá."A másik része, hogy egy csomó készülékkel nem megy a gcam amúgy."
Egy Mi -vel fog menni, nyugodj meg.
"Mire a megfelelőt lefejlesztik a mi13-ra elavult leszt a telefon ,"
Az ötöslottó számait nem tudod véletlen?
A fentiekben is tévedtél. Most, hogy már Leica is beszállt a Xiaomi üzletbe, szerinted nem lesz még erősebb késztetés a gcamot portoló srácoknál, hogy megtudják mit is tud valójában az a kamera?
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
addikt
Elolvastam az első 150 hozzászólást és nem teljes mértékig vannak elájulva.
Persze itt még nem tudunk semmi magánvéleményt alkotni a Pro -ról, mert senkinek nincs, de a 150 hozzászólásból ítélve, már most jobb a Xiaomi.
Ott is elvannak hüledezve az árától, szóval nem egyedi eset.
A Xiaomi kezdő készletet is tesz a dobozva, amig a Samu 23 és +, nem.
A töltést szidják, hogy csiga. Azért akadozásról is írnak.
Maradjuk annyiban, hogy az sem jött ki tökéletesen. Mivel nem a 13-as topikja vagyunk, hanem a pro verziónál, így azzal hasonlítottam össze.
Majd megkérjükCorsar02 fórumtársat, hogy tegyen egy röpke hasonlatot a Samu 23 és sima 13 között. Azután ha valakinek lesz S23+ és Pro, az is írhat egy szösszenetet.
Véleményem szerint, a Pro, a Samu 23 Ultrával van egy mezőnyben.
Ezt, az árazásban is vegyük figyelembe. Egyik sem tökéletes, a dobozból kivéve!A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
válasz
mjani1172 #222 üzenetére
Sima 13-as.
@Aryon87: A Meta integrálni akarja a Messengert újra az FB-be... Lehet már elkezdődött.
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
Roland861010
veterán
válasz
Atomgeszi #220 üzenetére
Elég napra kész és jól képzett anyukád van ha ennyire ért a telefonjához főleg ha iPhoneja van
Amúgy ha annyira Gcam kell miért nem pixel telefont használsz?
Már majdnem úgy állítod be mintha ez is valami nem is tudom milyen xiaomi fejlesztés lenne.
A másik része, hogy egy csomó készülékkel nem megy a gcam amúgy.
Mire a megfelelőt lefejlesztik a mi13-ra elavult leszt a telefon ,[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Roland861010 #197 üzenetére
Az XML fájlokkal lehet finomhangolni. Akinek nem tetszik a gyári végeredmény, az fel tudja használni.
Szerintem 2023-ban még anyám is fel tud másolni egy xml fájl a telefonra, és betölteni a gcamba.
Sajnálom, hogy neked ez ilyen idegen, és teljesen szarnak állítasz be valamit.
Más márkánál még ennyi lehetőséged sincs a kamera csiszolására."A Gcamnak igenis kellenek a megfelelő beállítások amiket vagy te vagy mások által összerakott configkent felmásolsz és betöltesz...
Általában ezek típus szerint megvannak csinálva és tesztelve vannak a hibátlan működés érdekében ."Tessék, te magad is leírod, hogy mások configját is fel tudod tölteni.
Hol ebben a probléma?
A Gcam kínál gyári megoldást, meg kínál olyat, amit mindenki testre tud szabni.
Komolyan mondom, elképesztő, hogy egy plusz feature-s kamerát valaki hátrányként hoz fel.
Gcam telepítés - jobb képek, pipa
gcam telepítés , xml fájl felmásolása, bonyolult betallózása még jobb képet miatt(amik bőven verik az egész konkurenciát) - Hatalmas probléma.
Ennél nagyobb és bonyolultabb művelet beállítani facebookon a kétfaktoros azonosítást -
Corsa02
őstag
Igen, mutogatja, hogy figyeld hogy szaladnak a sorok , ha belepörgetek :D A P20 Lite felett nagyon elszállt az idő...
A többivel pedig egyetértek, tökéletes egyik sem lesz. Bár igen jó készülék mind a kettő, persze el is várja az ember a pénzéért.
Tompack
Ha a chat buborék be voltak kapcsolva akkor megjött mindegyikre az értesítés, viszont ha nem, akkor elaltatta a messengert mind a két telefon. Az akkukimélőn meg az automatikus indításon kellett állitani kicsit. Samun már nem emlékszem, hogy hívják pontosan.The Truth Is Out There --->
-
Aryon87
félisten
Napok óta vacakol a messenger. Nekem is van hogy akkor jön meg mikor megnyitom, vagy pedig késve érkeznek. És mind a 4 telefon eljátsza ezt itthon
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Cunaja
addikt
Az asszonykád most nagyokat néz, hűüüüü, ez száguld mint a villám.
Igazad van. Egy rossz szót nem írnék egyikről sem, ha nem az állandó versengés és a hú de drága lenne, ami unalmas már.
Végül is ez mindenhol így van. Az autó nagyon jó hasonlat, mert még márkán belül is képesek összeveszni.
Tökéletes, semmi nem lesz, mert az még nem jött létre.
Az aláírásom, nem véletlenül az ami.[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
Mi most egyébként a feleségemmel egyszerre vettünk telefont. Ő egy S23-at választott, mert kisebb volt a Xiaomi 13-nál és krém színben megtetszett neki. Én ugye a 13-at hoztam haza. Én Mi 8-ról, ő P20 Lite-ról váltott. Ma egész nap ment a nyomkodás ismerkedett a One Ui-val, települtek a frissítések. Majd 1-2 óra múlva jöttek a kérdések, nem jönnek meg a Messenger üzenetek, oké ismertem a dolgot beállítottam, majd "miért megy a Google Play áruház frissítése 40 perce" ... Beragadt fent az értesítési sávon, újraindítás megoldotta. Közben én is állítgattam a telefont, Miui 12 után olyan nagy meglepetések nem voltak a 14-ben. Persze Messenger itt sem ment elsőre...beállítottam.
Közben azon gondolkodtam, hogy nem értem ezt a valamilyen irányba ennyire elvakultan való gyártó ellenességet, vagy egy gyártó melletti fanatikus kiállást. Én az autóiparból jövök, itt is ugyan ez van.
Szerintem ezek a termékek, ahogy az autógyártásban is, szinte ugyanazokból az alkatrészekből, ugyanattól a beszállítótól összerakott termékek. Egyszer az egyiknek sikerül jobban, van jobb szériája, egyszer a másiknak. Én annak idején pont Samsung Galaxy Alpha-ról váltottam a Mi 8-ra, ég és föld volt, akkor azt mondtam ide Samsung soha nem teheti be a lábát. De most látom, hogy az S23 egy jól sikerült darab lett. Persze tele kinai/taiwani alkatrészekkel. Ezért nem értem amikor valaki kínaizza a Xiaomit...hát a másik is az :D
A lényeg, hogy mindegyikben van hiba, mindegyik van jobb és rosszabb oldala, de egyértelműen azt mondani, hogy ez vagy az a jobb és kész, azt nem lehet. Szerintem.
Na bocsánat a hosszú eszmefuttatásért, csak kikívánkozott.The Truth Is Out There --->
-
p2pp
őstag
A Szél Kálmán téren a szobortól lőhetne vki 1 főkamos éjszakait, [kép] mint a többi tesztképeken. Itt sajnos máshonnan készült.
Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Cunaja
addikt
Azért, mert már nagyon rég óta, a kínaiak szokása, teszteljen a felhasználó.
Maximálisan igazad van, fél milla nem erről szólna, de ez van. Aki Xiaomit szokott venni, tudja, hogy az első 3-hónap az ismerkedés ideje. Ezért is jók a fórumok, meg a felhasználók visszajelzése.
Ha 1 milla lenne, ugyanilyen lenne egy zsír új telefon. Most ne emlegessük Kínát, mert ott nincsenek a szoftverben EU korlátozások.
Amikor az alma is kijött újonnan ( 14-es széria ), voltak rendesen gondok. Fogadjuk el, hogy ilyen. Ha nem tudjuk, engedjük el és ne vegyük meg.[ Szerkesztve ]
-
-
Cunaja
addikt
válasz
Roland861010 #201 üzenetére
Mindenkinek van valami, amit favorizál. Ma vettem 5K-ért szendvicssütőt. Nem néztem a márkát, csak kicsi legyen és olcsó. Eddig mindig néztem a márkát a konyhába, de meguntam. Lehet egyszer ( 6-év múlva ) a telefonokkal is így leszek már.
Most meg folyamatosan 13 Pro videókat nézek. Már legalább 30-at megnéztem, de még nem tántorított el egyik sem. Hiszek a sorsban és furcsállom, hogy csak pénteken lesz teló. Keresem az okát. Lehet babona, de mindennek meg van az oka. Vannak hibák, de egy nyers rendszerről beszélünk, globális szinten, aminek még igen csak fejlődnie kell. A 13 és Pro is ilyen. Nagyon új, kapni se nagyon lehet sehol. A MIUI14 is új, egyszóval minden csiszolódik.[ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma A 12S Ultra iránti vágyat enyhítheti a Xiaomi idei első csúcskészüléke. A tavalyi botladozást követően jól összeszedett csomagot kapunk, ha hajlandóak vagyunk félmilliót a pénztárnál hagyni.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Ukrajnai háború
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Politika
- Elon Musk nem kér a TikTokból
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával