- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy a oldalak / aloldalak címe távolabb (lejjebb) kerüljön a menüsortól? [link]
-
sz.j
nagyúr
Bocsi, igazad van
! Ezek szerint valóban elrontottam valamit ..., mert így valóban kitölti a képernyőt ..
(De azt hiszem, hogy vissza fogok térni az előző változathoz, mert úgy vélem, hogy az jobban nézet ki . Vagy kipróbálom úgy hogy mindkét oldalon kb 5-10px közötti padding lesz ...)Még egyszer köszi a segítséget!
-
sz.j
nagyúr
Szia!
Mindenekelőtt köszi a segítséget
Sajnos amikor a custom css-be írtam be akkor egyik sem működött, viszont az oldal tetején lévő szürke (body) sávban megjelentek a beírt kódok ...
Ezt követően közvetlenül a style.css végére írtam be őket és ekkor a címsor színe megváltozott, valamint a felső szürke sáv is eltűnt, de az oldalt lévők megmaradtak ...
-
sz.j
nagyúr
Meguntam a sablonommal vívott "küzdelmet" és kikapcsolódás gyanánt a neten lévő ingyenes sablonok között nézelődtem és itt találtam egyet amit ki is próbáltam.
Őszintén szólva nem akartam elhinni, hogy mennyire gyorsan töltődik be vele a weboldalunk, ugyanazzal a tartalommal, bővítményekkel mint ami az előző sablonnál is alkalmazva/használva volt.
Még az előző sablonnal a mobil betöltési sebessége 87-89 között szokott lenni, addig az Asteroid a sablonnal 98 lett, az asztali betöltési sebessége 100.
Mindkét sablonnál a WP Fastest Cache volt használva.A sablon dizájn nem tetszett, ezért sok-sok mindenen változtattam, de sajnos van egy-két dolog amin nem tudtam és ehhez kérném a segítségeteket.
Az egyik, hogy nem tudok teljes szélességet beállítani, két oldalt és felül 5-10px szélességű szürke csík maradt ...
A másik, hogy a widgetek címsorában lévő szöveg színét nem tudom megváltoztatni ...
Erről az oldalról van szó.Előre is köszi a segítséget
-
sz.j
nagyúr
válasz
#57018880 #5785 üzenetére
Ha mindkettő a bejegyzésekre vonatkozik akkor az oldalak betűméretét hol lehet állítani, mert én nem találtam ilyen lehetőséget?
Megnéztem a "bejegyzéseket listázó" oldalt de ott talán még kisebbek a betűk mint az index (kezdő) oldalon ..., pedig mindkettő 16px re lett állítva.
Ja, és a Google a bejegyzések betűméretét kifogásolta. -
sz.j
nagyúr
Erről az oldalról van szó [link]
A Frontier sablon style.css-ben eredetileg így van, onnét másoltam ki az érintett részt (a gyereksablonban lett átírva az értéke). Gondolom az egyik a Bejegyzések-é a másik meg az Oldalak-é, bár nem értek hozzá:.blog-view .entry-content {
padding-top: 4px;
padding-bottom: 4px;
font-family: Arimo, Sans-serif;
font-size: 14px;
font-size: 0.875rem;
line-height: 1.55;
}
.single-view .entry-content {
font-family: Arimo, Sans-serif;
font-size: 15px;
font-size: 0.938rem;
line-height: 1.6;
} -
sz.j
nagyúr
Kezdek besokalni a sablonommal ...
Mint fentebb már írtam a Google értesített, hogy 2 hibát talált, ezek közül az egyik, hogy mobilon a "Szöveg túl kicsi, ezért nem olvasható"
Szerettem volna ezen változtatni, de hiába írom át font-family-t Arial-t Arimo-ra, illetve a font-size értékét 14px-ről 16px-re. Mobilon és asztali gépem is megtekintve az oldalt ott semmi változás nem történt, nem változik a betűk mérete ...
(Természetesen a Swift perfomance cache-t "ürítettem", sőt ks időre ki is kapcsoltam)Ezeket változtattam meg:
blog-view .entry-content {
padding-top: 4px;
padding-bottom: 4px;
font-family: Arial, Arimo, Sans-serif;
font-size: 14px;
font-size: 0.875rem;
line-height: 1.55;
}
.
single-view .entry-content {
font-family: Arial, Arimo, Sans-serif;
font-size: 15px;
font-size: 0.938rem;
line-height: 1.6;
}Mit rontottam el?
-
Met
nagyúr
Tudtok mondani olyan buildert amiben van hover effekt? képre (nagyítsa), szövegre (másik szöveg szín vagy háttérszín).
És kompatibilis legyen valamelyik translate pluginnal.Ügyfélnek kell valami ilyen effekt, nem egyértelmű hogy a kép kattintható, nem tűnik fel neki hogy a kurzor kézre változik
-
törölt tag
Ha mindegyik alaposan be van állítva, akkor nem lesz túl nagy eltérés a cache pluginek között. A legnagyobb probléma akkor szokott előfordulni, ha nincs rendesen beállítva és felzabálja azt a minimál CPU-t amit egy shared hosting csomagban adnak.
A többi plugintól is függ nagyban, hogy melyik lesz "jobb".
TLDR;
Minden oldalhoz külön meg kellene vizsgálni, hogy mely aloldalakra ésszerű a cache.
-
sz.j
nagyúr
Van valakinek tapasztalata hogy melyik a jobb/gyorsabb beletöltődést eredményező plugin a Swift Performance vagy a WP-Rocket?
Főként a mobilos tapasztalat érdekelne. -
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
szerkeszteni szeretném az oldalaimat de a szerkesztő helyett egy fehér oldal jön be, akkor is ha a klasszikus szerkesztőt választom. Legfrissebb mindenem, próbáltam kiegészítők nélkül is.
Mit lehet ezzel tenni?Köszi!
-
kicsi83
tag
Sziasztok, a következő problémában kérném a segítségeteket. Amióta telepítettem a W3 total cache plugint és beállítottam (ez alapján állítottam be https://wpszaki.hu/w3-total-cache-beallitasi-utmutato/#wbounce-modal), ha új plugint telepítek elérhetetlen lesz admin felület (too many redirect). A front end tökéletesen működik, viszont az admin felület be sem jön. Van esetleg valakinek ötlete mi lehet a baj? Előre is köszönöm! Üdv, Tamás
-
sz.j
nagyúr
A Google kb. félév után megint reklamált, hogy a "Kattintható felületek túl közel vannak egymáshoz", valamint most megtoldotta azzal is, hogy a "Szöveg túl kicsi, ezért nem olvasható", pedig az első hiba megszüntetésére általad javasoltak be lettek írva a CSS-be:
@media screen and (max-width: 840px) {
main.dropped .nav-main li {
padding-top: 15px !important;
padding-bottom: 15px !important;
}
}Lehet ezen még úgy változtatni, hogy végleg megfeleljen a Google-nak?
-
Sziasztok!
A wordpress.com-os oldalon csak akkor tudok bevételt termelni, ha elő is fizetek náluk? Kicsit drágállom a szolgáltatásukat... kb mekkora látogatottság kellene ahhoz, hogy kitermelje a 25000 forintos éves díjat egyáltalán? Szerintem jobban járok ha simán a forpsi-nál regisztrálok egy domaint meg tárhelyet... oda meg olyan reklámot teszek amilyet akarok.
Akinek van tapasztalata: Kb. mennyi bevételt hoz a WordAds havi 500 látogató mellett? Egy példát találtam, ott havi 11e forintot írt 30000 látogatóra... Ha én ezt osztom szorzom akkor az havi 500 látogató esetén lenne kemény 180Ft... A domain éves díját kifutná nagyjából.
Reális amit számoltam? -
Romeo619
senior tag
Hallo Urak,
tölteném fel a régi cuccokat a szerverre és folyamatosan ezt a hibát kapom
Error 524 Ray ID: 4bf526b7ba326445Ezt a legtöbb helyen szerver konfig gyengeségnek írják, jelenleg ez a vas:
Intel Xeon 5675 (3,07 Ghz)
4 GB DDR3 ECC
40 GBMost e tényleg nem elég neki arra, hogy feltöltsek pár 6 megás filet?
Vagy van erre valami megoldás? -
spiritex
veterán
Sajnos nem vagyok otthon az adazbázisok rejtelmeiben, így azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ha az ügyfelem wordpress-en belül a MailPoet hírlevélküldővel ír hírleveleket, akkor előfordulhat-e, hogy valami előbb-utóbb behal, összekeveredik, összeomlik, ha túl sok (4-500 db) korábbi levél van a rendszerben, mert nem törli az előzőket?
Ugyanez a kérdés érvényes a woocommerce áruházra is (ez is ugyanazon a weboldalon van), csak ott 2-300 korábbi vásárlást őriz...
Még a régi pc-s Outloot Express levelezős reflex van bennem, ahol egy idő után behalt a levelező, ha túl sok levet tárolt...
-
Med1on
aktív tag
Sziasztok!
Ez nem egy egyszerű kérdés lesz, de hátha valakinek mégiscsak van elképzelése a dologról. Szóval adott egy weboldal, amihez hasonlót össze akarok rakni (egyelőre) localhoston. Az alapok már összejöttek, a finomításon akadtam meg. Mellékeltem egy képet, az azon bekeretezett piros rész "eredetét" szeretném megtudni.
A lap amúgy ez: http://hevesihirportal.hu. Tehát szerintetek milyen varázslattal lehet összehozni ezt a szekciót? Widget lenne? Vagy a Motive sablon egyedi beállítása? Vagy feketemágia?
-
spiritex
veterán
Arra van valakinek megoldása, hogy ha egy jelszóval védett oldalon valaki rossz jelszót ír be, akkor kiírjon neki egy hibaüzit? Nem értem, hogy évek óta ezt az alap dolgot miért nem építik be a WP-be?
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, egy olyan plugint keresek amivel könnyen megoldható, hogy a látogatókat egy felugró ablak fogadja, azzal kapcsolatban, hogy "Jelenleg a bankkártyás fizetés nem üzemel". Ha lehet ez az üzenet legyen be és kikapcsolható. Tudtok ilyet? Vagy ti mivel, hogy oldanátok ezt meg?
-
qqzs
őstag
válasz
spiritex #5747 üzenetére
Levlista kezelo jo lehet, pl mailchimpnel volt olyan hogy a feliratkozaskor kiirja hanyan vannak mar feliratkozva es fapadosan kiirod hogy Max 30! vagy lehet azota mar van ilyen funkcio vagy le lehet programozni par sorral biztos hogy ne jelenjen meg a feliratkozasi lehetoseg if tobb mint 30
-
spiritex
veterán
Kérlek segítsetek, hogy melyik bővítménnyel tudnám megoldani azt, hogy egy havonta ismétlődő INGYENES kerekasztal beszélgetős estre, ahol mellesleg 30 fő a maximális létszám, regisztrálni tudjanak az emberek névvel és e-mail címmel (de csak míg be nem telik a 30 fő), és utána írni is lehessen nekik egyszerre e-maileket?
Előre is köszi! -
vic999
csendes tag
Akkor jöjjön egy harmadik verzió is, én a WP Mail SMTP by WPForms -t szoktam használni (1 millió + telepítés)
-
qqzs
őstag
easy wp smtp plugin miatt volt par oldaltores. aki hasznalja szedje le gyorsan
-
sz.j
nagyúr
Tudnátok abban segíteni, hogy az oldal alján lévő "Older Posts" és a "Newer Posts" szöveget hol tudnám magyarra átírni?
-
sz.j
nagyúr
Bővült a Divi beállítási lehetősége, Íme
-
sz.j
nagyúr
Hátha valakit érdekel ...
Divi akció -
olloczky
senior tag
Sziasztok
Google-lel kapcsolatbna kérdeznék... van egy weboldalom, ami csak egy statikus weboldal Elementorral szerkesztve. Feltöltöttem eg XML webhelytérképet, és most minden kép meg elem az oldalról, megjelenik a keresésben. Próbáltam törölni egyesével, a google seach console-ból, de amint kitörlök pár URL-t, helyette megjenlik másik 3. Hogy tundám alapból úgy kezdeni, hogy csak az a pár url jelenjen meg, amit én szeretnék?
Ahogy ezt a kérdést írtam eszembe jutott, hogy esetleg manuálisan szerkesztem az xml-t? Ez megoldható?
üdv
-
The DJ
addikt
Az első oldalon sima Arial a font, nálam pedig Open Sans.
A HelloWP-s Divi ajánlat nem kamu, a WPHU.org tulajdonosa a HelloWP tulaja is, többször felmerült már ez a kérdés, elvileg teljesen legális és hiteles ez az ajánlat is. A Facebookos WP csoportban lehet erről többet olvasni, többen is kérdezték már (egyébként az a csoport is az övék már).
-
sz.j
nagyúr
Nekem hihetetlenek tűnik ...
"Prémium támogatás DIVI-hez és ajándék Divi License (Lifetime) – API kulcs"
-
Romeo619
senior tag
válasz
CharlieDrop #5731 üzenetére
Igen, most sima VPS-en már a potom pénzért vásárolt skinben is alapból van reklám
-
Romeo619
senior tag
válasz
CharlieDrop #5729 üzenetére
nem tudtunk hirdetést kirakni. Nem lehetett bővítményeket telepíteni
-
Romeo619
senior tag
válasz
CharlieDrop #5723 üzenetére
Vittük az egészet szerverre, külön domainnel. Sokkal egyszerűbb mint wp-n szórakozni, minden dolgot korlátoznak, így meg szabad kezünk van.
-
adatfalo
senior tag
HTML-ben
style="text-decoration: underline;"
Attól függ milyen hibákat ír, általában helytelen karakter használatot, szintaxis hibát szokott jelezni. Azokat nyugodtan felül lehet írni (többnyire van egy space a css kódban, amire nem lenne szükség, vagy ilyesmi hibák.)
Mielőtt elkezded szerkeszteni csinálj biztonsági mentést, vagy a wordpress saját Custom CSS mezőjébe Megjelenítés>Testreszabás>CSS írd felül a hibás részeket! -
den89
tag
Sziasztok!
Hogyan tudnék legegyszerűbben aláhúzni egy szöveget Wordpress 5.1 alatt? Ctrl+U nem jó, két plugint is feltelepítettem már, azokkal sem sikerült.
Másik kérdés, ha meg kell felelnie az oldalamnak a W3C forráskódnak és itt le kell ellenőriznem: [link] plusz itt: [link] , akkor hogyan tudom az itt kiírt hibákat az oldalon javítani? Nyúljak bele a style.css és társaiba, azzal nem cseszem szét az oldalt?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Romeo619
senior tag
válasz
CharlieDrop #5721 üzenetére
Szuper, nekem az a lényeg, hogy tudjak rajta reklámokat elhelyezni
és ezt már többen is javasolták, hogy fogjam meg az egészet aztán vigyem át oda. Most havi 2000 forintot biztosan kitermel az oldal
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Romeo619 #5719 üzenetére
nem sok, de ebben van VIP szerver, meg OPCache PRo is.
Viszont konkért tech adatokat nem tudok, a tarhely.com fincsinek tűnik, még valaki mondta a dotroll-t is, az se rossz, ahhoz képest amit a t.c-nél kinéztem, bár a memória kevesebb egy picit, viszont az EP max 40 a dotrollnál, a t.c-nél jóval több...
-
Romeo619
senior tag
válasz
CharlieDrop #5718 üzenetére
mennyire jön ki ez a mediacenter havonta
-
CharlieDrop
veterán
Köszi srácok
-
vic999
csendes tag
+1 a tárhely.com-nak
-
Flowtation
őstag
válasz
CharlieDrop #5712 üzenetére
+1 a mediacenterre de a dotroll-al sem volt rossz tapasztalatom
-
törölt tag
válasz
Kicsit feljebb a link, jó support, frissítik a szoftvert. Vannak managelt prémium tárhelyeik. Kb 3700Ft havonta.
-
bobooo
addikt
válasz
Nekem még nem volt panaszom a Mediacenterre. Gyorsaságban se.
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Egy kis tárhelyes segítség kellene
Olyan weboldalhoz keresnék tárhelyet, ami:
- WP alapú
- Egyszerre elbírjon 2000 felhasználót (jellemzően olvasgatnak, de lehet lesz valamennyi interaktív funkció is a jövőben)
- Magyarországi legyen
- Jó supportÁr másodlagos,
Ami találtam az a Mediacenter, ott van VIP tárhely, az szimpatikus, eléggé megbízhatók, de nem tudom mennyire lenne gyors.Ha van jól bevált tippetek, megköszönném
-
bence092301
tag
Sziasztok.
Szeretnék egy webshopot csinálni aminek bal oldalt van a menü része, tudtok témákat ajánlani? -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Wocommerce mellé van valami értelmes ingyenesen is használható árazó program?
Előre is köszönöm!
-
olloczky
senior tag
válasz
bence092301 #5707 üzenetére
Nekem az mhosting-nál van wordpress tárhelyem, csak ajánlani tudom őket
-
bence092301
tag
Tudtok valami jó gyors és felhasználó barát tárhelyet?
Persze nem szeretnék horribilis összeget rászánni. -
The DJ
addikt
válasz
Romeo619 #5705 üzenetére
Te a WordPress.com-nál vagy, ott ezer és egy korlátozással fogod szembetalálni magad, amire neked szükséged lenne az egy tárhely és egy telepíthető WP csomag a wordpress.org-ról. Itt a csoportban is ezzel foglalkozunk. A wordpress.com főként blogolásra vagy kisebb személyes weboldalakhoz való, ha már reklámok meg adsense jön a képbe, akkor ahhoz már kevés lesz.
Itt van egy cikk a wordpress.com és wordpress.org különbségiről: [link]
-
Romeo619
senior tag
válasz
Stanlee #5700 üzenetére
nekem az a legnagyobb bajom, hogy semmilyen hirdetés nem tudok elhelyezni mert mindenre azt írja, hogy üzleti csomag szükséges hozzá....le akarok tölteni egy sima bővítményt és mindere ezt írja. Néztem neten videókat ott meg tok másként néz ki, beírja és már jön is bővítmény.
ilyen lehetőségeim lennének ezt megoldani? Esetleg másik domainre menni?
Ezt a hirdetési lehetőséget nem nagyon ismerem
Amúgy ha csak csinálok egy text boxot, akkor abban az adsene linket bemásolva miért nem jeleníti meg a hirdetést?
-
sz.j
nagyúr
Lehet, hogy rosszul gondolom, de én az adatbázis mentések közül visszaraknák egy jól működöt, vagy FTP-n keresztül törölném a pluginokat és ha ennek hatására már be tudsz lépni, akkor egyenként visszarakhatod a bővítményeket.
De remélhetően jön majd egy hozzáértő és leírja a helyes metódust -
Met
nagyúr
Frissítettem egy oldalon a plugineket, töröltem a cache-t (wp-fastest-cache). A frissítés is már olyan lassan ment le.
Azóta 504 Gateway Time-out
Átraktam máshova a plugins mappa tartalmát de így nem tölt be az oldal, wp-admin sem.Ilyenkor mit lehet tenni?
-
Igen. Mint ahogy az importálásnál most is megkérdezi, hogy melyik oszlopba milyen értékek vannak és azokat hova párosítsa az importálandó fájlból, elvárnám hogy működjön is és ne nekem kelljen kézzel excelt szerkesztgetnem. Teljesen kizárt, hogy ezt a világon létező rengeteg webshop mind kézzel szerkesztgeti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Okos Otthon / Smart Home
- Fujifilm X
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest