- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bluetooth hangszórók
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
Nnnna... van egy oldal, mókolnom kéne rajta, ilyenkor általában áthúzom magamhoz, hogy ne élesben b*sszam el:
szokásos menet: fájlok le, sql le, fájlok fel a szerveremre, sql-t betoljuk phpMyadminba, lecserélem a táblaelőtagokat, meg az url-eket - itt volt w3tc, úgyhogy azzal szoptam egy sort - és:
HTTP ERROR 500...
Mi kerülhette el a figyelmem? Lassan megőrülök -
Dexter68
addikt
Sziasztok, tetőfokon az izgalom... a múltkor már nyűglődtem, hogy mitől van az adatbázis elrákosodva, de mivel az oldal működött (-ik), nekem meg kevés időm volt, annyiban hagytam. De most elkezdtem nézegetni.
Momentán 475,5 Mb, ebből a wp_options table 452,5 Mb, amit nem látok nagyon indokoltnak.
Ellenben viszont, ha csinálok egy exportot, akkor 18 megás sql fájl jön le. Hogyakkor most mivanilyenkor?
Próbáljam meg feltelepíteni máshová, hogy megy-e ezzel? Van valakinek ilyesmi tapasztalata? -
adatfalo
senior tag
Lentebb már megtettem, de íme: https://tinyurl.com/yca4v6tv
-
adatfalo
senior tag
Sajnos továbbra sem működik az .mp4 video beágyazás mobilon.
Kipróbáltam úgy is, hogy az embed kódot bemásoltam egy csupasz index.html-be és úgy se jelent meg mobilos Chrome-ban.
Utána megnéztem ezt a linket mobilról: https://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml5_video_all és lejátszotta a medvés videót.
Így gondoltam kipróbálom ezzel a medvés videóval (és a w3shcools-os kóddal), de saját szerveren itt is csak egy fehérség jelent meg mobilon... három tárhelyszolgáltató szerverén próbáltam ki a kódot, de ez se hozta a várt eredményt, így továbbra is tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a probléma... -
rii
nagyúr
sziasztok
lehet wp-ben olyan csinálni, hogy van egy oktatóvideo, és ahhoz egy teszt, amit kitölthet a látogató, és utána értékelést is lehet csinálni?
- video ( folyamatban )
- teszt
- teszt kiértéklelése -
The DJ
addikt
Firefoxban készült, de minden böngészőben megoldható a dolog lényegében. F12 (fejlesztői konzol), ott belenyúltam a CSS-be, ezt a változtatást pedig rögtön mutatja is az oldal. Még annyi történt, hogy előtte bekapcsoltam az alkalmazkodó megjelenítést és beállítottam egy mobil felbontást, hogy ne a desktop változatot töltse be és tudjak dolgozni a mobil reszponzív megjelenítéssel. Nagyon hasznos eszközök, napi szinten használom a fejlesztői konzolt és az alkalmazkodó megjelenést is.
-
törölt tag
WP-nek nem vészesek a követelményei, így szerintem aránylag bőséges a választék. Én mindenképpen a nagyobb cégek felé gravitálok, akiknek főleg hosting múltja van, és nem vállalnak mellette 47 különböző szolgáltatást.
Én többnyire Apache-re raknám fel.
-
HDR123
tag
WordPress hostingolásra és domainra milyen bevált praktikát tudtok?
Van egy kész oldalam, localhoston összeraktam. Szeretném feltölteni és jó lenne hozzá egy domain, lehetőleg .hu végződéssel. -
adatfalo
senior tag
Köszi!
Minden tanácsot kipróbáltam (a playsinline-t magamtól is próbáltam már), de sajnos továbbra sincs siker. A videót egyébként lejátssza a mobilos chrome, csak beágyazva nem...
Próbáltam az oldalon máshova beágyazni, nehogy egy div css-e írjon felül valamit, de máshol se jó :/
-
mm00
aktív tag
válasz
adatfalo #5372 üzenetére
Manapság már elég az mp4, viszont az megfelelően legyen kódolva. Nyisd meg direktben telefonon az mp4 fájlt, ha úgy lejátssza, akkor nincs kódolási hibád.
Kódolás hiba esetén ffmpeg-vel parancssorban:
ffmpeg -i eredeti_video.mp4 -vcodec h264 -acodec aac -strict -2 output.mp4
Ahhoz, hogy az autoplay menjen, azt jól állítottad be, hogy le van némítva a videó, viszont kell még egy extra attributum, hogy inline játszódjon a videó.
playsinline
<video autoplay loop muted playsinline webkit-playsinline>
<source src="/wp-content/uploads/2018/10/0hKIHiM.mp4">
</video>Ami még lehet, hogy a height 100% miatt nincs magassága a videónak. Próbáld meg először fix px mérettel. Ha úgy jó, akkor 16/9-es videó esetén: (9/16*100 = 56.25%)
<div style="position: relative;padding-bottom: 56.25%;height: 0;">
<video autoplay loop muted playsinline webkit-playsinline style="position: absolute;top: 0;left: 0;width: 100%;height: 100%;">
<source src="/wp-content/uploads/2018/10/0hKIHiM.mp4">
</video>
</div> -
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
HTML5 <video> hirdetés beágyazással van némi gondom.
Íme a problémás oldal:
https://tinyurl.com/yca4v6tvA probléma, hogy asztali gépen megjelennek a hirdetések (pl főoldalon headerben a logo mellett), viszont mobilon chrome-ban és safariban nem (ellenőrizve androidon és iphone-on is). firefoxban viszont működik.
Vajon mi lehet a probléma?
Így ágyaztam be őket:
<video width="100%" height="100%" autoplay muted loop >
<source src="/wp-content/uploads/2018/10/0hKIHiM.mp4" type="video/ogg" width="100%" height="100%">
<source src="/wp-content/uploads/2018/10/0hKIHiM.ogv" type="video/ogg">
<source src="/wp-content/uploads/2018/10/0hKIHiM.webm" type="video/webm">
</video>Legvégső esetben .GIF vagy statikus háttérképként állítok be egy frame-et, az adott hirdetésekből mobilon (CSS @media rule), de ha van erre jobb megoldás, azt szívesen hallgatom!
-
sz.j
nagyúr
Sajnos csak ma volt időm a témával foglalkozni, de próbaképp hiába növeltem/változtattam meg a "resposive.css-ben, illetve a stile.css --> "navigation menu" részében (egymást követően) az összes padding értékét sajnos mobil nézetben nem távolodtak el egymástól az egymás alatt lénő menüpontok.
-
Agostino
addikt
válasz
Dexter68 #5369 üzenetére
all-in-one wp migration bár nem tudom, hol akad el a költöztetés nálad, én mindig ezt szoktam használni. bár látom a 2 mb limitet...
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, van egy oldal, amit le kéne duplikáljak és a szokásos letöltomafjálokatmegazadatbázist módszer nem megy. Hol tart most a tudomány, melyik a legjobb free plugin erre? A saját exportimportja sajna nem, mert a max feltölthető méret 2 mega, itt meg ha darabokban csinálom is, jóval nagyobb xml-ek jönnek létre. Rrégen volt valami plugin páros, amivel lehetett ilyen átszippantást csinálni, de nem emlékszem rá, meg lehet, hogy azóta vannak jobbak. Köszönöm előre is
-
sz.j
nagyúr
A Google-tól kaptam egy üzenetet amelyben arról értesít, hogy mobilnézetben "A kattintható elemek túl közel vannak egymáshoz" (Amúgy furcsa hogy csak most szól mert kb. 2,5 éve használom ezt a sablont...)
Szerintetek van arra valami megoldás, hogy a lenyíló menük nagyobb távolságra legyenek egymástól?
-
The DJ
addikt
Gondolom a bővítmények menü alatt sincs ott a szerkesztés opció.
A biztonsági bővítmények kapcsolják ezt ki általában, hogy megnehezítsék az esetlegesen bejutó kezdő hackerek dolgát. Például az iThemes Security bekapcsolás után rögtön el is tünteti ezeket az opciókat, de itt könnyedén újra engedélyezhető a beállításaiban.
-
sz.j
nagyúr
Na ez az, mert először ott kerestem (majd mindenütt máshol), de a Megjelenés-nél nincs Szerkesztő lehetőség
Ui.
Ezt hogy lehetne "visszavarázsolni"? -
sz.j
nagyúr
válasz
#57018880 #5355 üzenetére
Először is köszönöm a részletes infót és a segítséget.
Az FTP-n keresztül letöltöttem a theme (Frontier Child) style css-t és a Notepad ++ segítségével beírtam a css végére azt amit ajánlottál majd visszatöltöttem.
Talán mondanom sem kell, hogy a fentiek után megszűnt a Kapcsolati űrlap rovatainak csíkozódása (remélem más hiba nem fog jelentkezni)Még egyszer köszi a segítséget
Amit viszont nem értek
Valamikor egy-két évvel ezelőtt a weboldal admin felületén keresztül változtattam meg a style css-t most meg sehol sem találtam(ezért folyamodtam a Notepadhoz)
Miért .., csak nem megszüntették az elérhetőségét? -
mm00
aktív tag
válasz
#57018880 #5355 üzenetére
Szerintem a child témát is megemlíthetnéd, mert ha frissíti a témát, akkor elveszik a módosítás.
A téma ez: https://wordpress.org/themes/frontier/
Van egy csomó plugin CSS hozzáadására, inkább azt javaslom: https://wordpress.org/plugins/search/add+css/
-
törölt tag
FTP kliensel az aktív témád: /wp-content/themes/__AKTIV_TEMANEVE__/
azon belül általában a /css mappában van style vagy theme .css vagy hasonló. Ennek az aljára kellene másolni és akkor jó esetben az !important-rész nem is kell majd.Sajnos konkrétan nem tudom megmondani mert a cache plugin összemossa a forrást. Ha már cache plugin, ezt az effektív változtatásokhoz majd resetelned kell, a mikéntjét most nem tudom pontosan megmondani.
WP Fastest Cache
autoptimizekeresésekre szerintem a Google segít.
-
sz.j
nagyúr
válasz
#57018880 #5353 üzenetére
Nagyon köszi, hogy segíteni akarsz, de sajna annyira (sőt szinte egyáltalán) nem értek ehhez, hogy tudnám azt, hogy mit és hogyan és hol kell bármit is csinálni ....
Például azt sem tudom, hogy mi az a "UAS" és hogy mit kellene csinálni a megadott kóddal (ezt kellene beírni vagy ez a hibás rész) ...Esetleg ha volna kedved szájbarágósan leírni azt megköszönném.
A jobb-klikk tiltást kikapcsoltam
-
törölt tag
Pedig az a baja, hogy az UAS-ból a border valamiért glitchel.
.wpcf7 input,
.wpcf7 textarea {
border: 1px solid #555 !important;
}Amúgy ilyen jobb klikk blokkolót ne használjatok már, tök béna és csak magatokat szabotáljátok meg aki esetleg segíteni akar. Aki meg tud vmit kezdeni a source nézettel az tudja a hotkey-t, meg a 15 masik workaroundot :p
-
Met
nagyúr
Menüpont nevét hogy lehet két sorba törni? Vagy sablontól is függ?
A </br> nem jó. -
törölt tag
Vagy egy maximálisan specifikus selectorban, vagy a sablonban utoljára betöltő CSS-ben.
Selector az egyszerűbb talán
pl:
/*ez kellően specifikus
body.page-id-29 form.wpcf7
*/
body.page-id-29 form.wpcf7 input[type="text"],
body.page-id-29 form.wpcf7 input[type="email"],
body.page-id-29 form.wpcf7 textarea {
box-shadow: none;
background: #fff;
/*stbstb*/
} -
törölt tag
Akkor meg is van szerintem, ahogy elnéztem az input mezők a legtöbb szabályt a böngésző stíluslapjából öröklik, így viszont minden böngészőben eltérhet attól függően, hogy a böngésző fejlesztői mit írnak meg alapértelmezettnek.
TL;DR
Adjatok meg az inputoknak egy alap stílust, hogy ne öröklődjön semmilyen háttér, fókusz stb állapotra sem.
Ha mégsem ez, akkor esetleg maga az Opera valami egyéb változó miatt produkálja ezt a grafikai bugot.
-
sz.j
nagyúr
válasz
#57018880 #5346 üzenetére
Itt a link remélem, hogy érni fog valamit ...
Ui.
Csak most vettem észre, hogy csak az Opera böngészőnél csíkozódnak a CF7 rovatai az FF. Edge és a Chrome-nál nem ..... -
vic999
csendes tag
Sziasztok!
Contact Form 7 plugint szeretnék összekötni Google Analytics-szel konverziókövetés érdekében.
Már több oldalon is használtuk ezt a metódust, most azonban valamiért nem jelenik meg az Analytics kezelőfelületén a real time --> events alatt (magyarán valami nem jó).
A régebbi oldalakon működött, de most valamiért nem jó.
Van valakinek ötlete, miért nem sikeres az összekötés (magát a látogatást észleli)? Fontos lenne mihamarabb mérni a konverziókat.
előre is köszönöm!
-
spiritex
veterán
Sziasztok!
Azt valaki meg tudná mondani, hogy egy woocommerce-et futtató weboldalon hogy lehetséges az, mi kell hozzá, hogy a Saját adatlap / Vásárló számlázási címe résznél kitöltődjenek a mezők az egyik vásárló adataival? Tehát törlődtek az admin korábbi adatai és lecserélődtek ennek a vásárlónak az adatival...
A honlapon egyébként (ha számít valamit) nincs engedélyezve a regisztráció.Lehet, hogy nem lépett ki az admin a saját vagy egy publikus gépről, és úgy rendelt valaki?
-
qqzs
őstag
Tudtok olyan nem magarahagyott photo galeriat amibe szoveges infot is tudok megjeleniteni a kepen a lightboxba es fb,pinterest,twitter megosztasi lehetoseg is ugyancsak lightboxbol?
-
vic999
csendes tag
A Theme font opciót csak PRO verzió esetén láthatod a Theme options alatt.
Az egész oldalon olyan betűtípus van, ami nem tud UTF8-at, vagy csak a menüben?
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok! Elég új vagyok wordpress témában, van egy adatbázisom, kb 10 000 film adatával, ti hogy listáznátok ki a filmeket? Úgy értem létezik hasonló célokra valamilyen plugin? Vagy az oldalon magam kódoljam a dolgokat?
-
spiritex
veterán
Nagyon köszi! Szimpatikusnak tűnik, és még a MailPoet-tel is össze tudom kötni, csak valamiért a wpszaki-n nem ugrik fel nekem semmi. Próbáltam chrome-ban engedélyezni az értesítéseket, a popupokat, törölni a cookie-kat, de akkor sem. Mikor kéne neki felugrani? Lehet, hogy valamikor régen felugrott (mintha rémlene) és megjegyezte az IP címemet és azért nem ugrik fel?
-
spiritex
veterán
Azt szeretném kérdezni, hogy ti milyen ingyenes popup plugint használtok?
Olyan kellene, ami nem azonnal rakja ki a popupot, hanem mondjuk görgetésre, vagy egy bizonyos linkre kattintásra, illetve amikor valaki el akarja hagyni az oldalt. Ja, és nem megy a látogató idegeire!
Melyiket ajánljátok, ami ingyenes és ezeknek a kívánalmaknak eleget tesz?Előre is köszi!
-
vic999
csendes tag
A Page Insights sem minden, mert attól függetlenül, hogy nincs 99 pontod, még lehet nagyon jó gyors és optimalizált weboldalad. Egy Wordpresses oldalnál nagyon nehéz elérni (közel) maximális pontszámot, mert sokszor vagy a design vagy pedig rosszabb esetben a funkcionalitás rovására megy.
Mindenesetre a Swift Performance-szel már voltak jó és rossz tapasztalataim is, abszolút oldalfüggő, hogy melyiken működik megfelelően. Én ha biztosra akarok menni, akkor inkább a Wp Rocket-ot szoktam megvásárolásra ajánlani, azzal még sosem nyúltam mellé.
szerk: ha már itt tartunk. valaki nem ismer olyan weboldalt, szoftvert vagy bármit, amivel egy egész oldalt ki lehet menteni PDF-ben / Word dokumentumban? A Chrome beépített kiegészítőit próbáltam, de olyanra lenne szükségem, ami minden egyes szöveget kiment minden aloldalról.
-
mrrr74
aktív tag
Hasonló hibám van, mégpedig valamelyik plugin frissítése után folyamatosan átíródnak a js-ek a kódban. Nem tudtam még megoldani, pedig Lazyload is ki lett kapcsolva (olyan, mintha az okozna galibát), meg minden tömörítés, de semmi javulás. Beteszek egy banner scriptet és a banner alatt megjelenik egy scr kezdetű sor. Nagyon idegesítő, néha jó, néha nem.
Ráadásul a legfontosabb pluginem is széthullott, a fejlesztő már 2 napot melózott vele és nem jött rá. Olyan, mintha minden egyes lekérdezésnál más - random - értéket adna vissza.
Amire gondoltam az SSL-, valamelyik cache, illetve a GDPR plugin is - ahogy nálad. Mindkét oldalamon fut a plugin és mindkét helyen hibásan, ez nem lehet véletlen. Két külön sablon, két külön szolgáltató.
-
brickm
őstag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem WP témával kapcsolatban.
Kiszemeltem a simple business nevű témát, de nem tudom biztosan ez a legmegfelelőbb-e a célra, illetve lehet ti helyből tudtok alkalmasabbat.A cél az lenne, hogy egy cég portfoliot jelenítsünk meg, illetve ~5db temrékről tudjunk leírást és képeket közölni.A lényeg, hogy telefonon, tableten, illetve számítgépeken is hazsnálható szép oldal legyen.
Az ötleteket előre is köszönöm!
-
sz.j
nagyúr
Beigazolódott a sejtésem, a Swift Performance okozta a hibát (oldalszétesés), mert ha az eredetileg beállított és kb. több mint félévig hiba nélkül futott beállításoknál a "Critical CSS" mellöl ki lett véve a pipa, akkor a lifetimehez kapott plugin-al és a GDPR-el is stabil az oldal
Viszont az oldalak betöltése/optimalizáltsága katasztrofális mértékben romlott, az eddigi 99/100-ról 64/100. ill. 71/100-ra ..
. Bár kértem a supportot hogy segítsenek a régi optimalizáltsági értékek visszaállításában, el is kérték az oldalhoz való hozzáférési adatokat, de sajnos semmit nem javítottak az optimalizáltságom, sőt minimálisan csökkent az, valamint a válaszlevelükben nem jött javaslat, ezért kínomban elkezdtem a témával foglalkozni.
A GTmetrix futtatását követően meglepődve láttam, hogy az "Enable gzip compression-ra E 0"értéket adott, pedig a Swiften be volt jelölve/kipipálva a gzip jelölőnégyzet ....
A netten találtam gzip kódot, miután ezt beírtam a .htaccess fájlba ugrásszerűen javultak az optimalizálásra (betöltési sebesség) kapott értékek, majd még két plugin-al kiegészítettem a Swift-et, valamint azt állítgattam, és így most a PageSpeed Insights-en, ha nem is a régi 99/100-as értékeket, de egy elviselhető 92/100, 97/100, illetve a GTmatrix-on A(99%), A(93%) értékeket kaptam .....Na ennyit a lifetime Swiftes "kalandomról" .....
-
vic999
csendes tag
Szia!
A cache-t (gyorsítótárat) törölted a bővítmények kikapcsolása után? Ha nem, akkor azért "ugrálhattak" továbbra is az oldalaid.
Amúgy elviekben ha kivételek közé teszed a GDPR plugin js és css fájlait, akkor nem szabadna összeakaszkodniuk.
szerk: esetleg próbáld meg ezzel a pluginnal: https://hu.wordpress.org/plugins/cookie-notice/
nekem még sose került összetűzésbe semmivel.
-
FireShadow
senior tag
válasz
Jinxb1rd #5253 üzenetére
A Real Media Library kombinálva a Justified Image Grid pluginnal, jó eredményekhez vezethet.
-
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #5315 üzenetére
Találtam egy ilyen kiegészítő plugint: Address autocomplete Contact Form 7 ez a célnak nagyjából meg is felel. Tudom ajánlani azoknak akik szeretnék ha a cím megadásakor az űrlap a Google Places API-n keresztül automatikusan felismerje amit elkezdesz beírni címet!
-
adatfalo
senior tag
-
tomtom82
csendes tag
Egy céges weboldalt szeretnék csinálni wordpressben. Olyan témát keresnék ami teljes szélességben kitölti az oldalakat és reszponzív. Mit ajánlanátok ami ehhez hasonló https://www.metrodom.hu ?
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
olyat szeretnék, hogy lenne egy cikk az oldalon, ehhez az emberke tudna írni egy rövid hozzászólás szerű történetet amire a többek szavazni tudnának. Nyilván a végén valami összesítés nem ártana, hogy melyik hozzá szólásra mennyi szavazat érkezett.
Létezik ilyesmi plugin?
-
sz.j
nagyúr
Már írtam, első körben azt válaszolta, hogy a GDPR a hibás, de tartok tőle hogy nem, mert ha egymást követően hol az egyiket hol a másikat kapcsolom ki, akkor a GDPR Cookie Compliance kikapcsolásakor és a Swift bekapcsolása mellett ugrál az oldal (mindegyik) ha bármelyik menüre kattintok vagy ha frissítek míg fordított esetben nem .....
Ja és a "legszebb" az egészben, hogy amíg nem vettem meg és tettem fel a lifetime kódot és a hozzá mellékelt plugint addig semmilyen hasonló problémám nem volt
-
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Aki Swift Performance plugint használ tapasztalt olyant, hogy az oldalai szétesnek?
Ui.
Ha ki van kapcsolva, akkor hibátlanul jelennek meg az oldalak .... -
mm00
aktív tag
Sziasztok!
Bedobom hátha valakit érdekel. Csináltam egy oldalt ahol figyelemmel lehet kísérni mennyivel nőtt a WordPress.org található pluginok felhasználói bázisa az utolsó 4 hétben: [link]
-
mrrr74
aktív tag
Sajnos, mert egy ideje fizetős, de 200$-ig nem kell kifizetni.
Itt a link, arra oda kell figyelni, hogy a számlázási címet is ki kell tölteni.
-
Rruuer
senior tag
hello. a témába velehet illeszteni a Google Map API Key-t, meg is tettem, be is állítottam a https-t de mégis elérhetetlen a térkép, ezt írja: Ez az oldal nem tudja megfelelően betölteni a Google Térképet.
-
spiritex
veterán
Köszi szépen mindenkinek, ki fogom próbálgatni őket!
-
qqzs
őstag
Essential Grid-et hasznalja valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- E-roller topik
- Mikrotik routerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bluetooth hangszórók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest