-
PROHARDVER!
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
ha aldomaint hozok létre és az adatbázis azonos a fődomainnel, akkor az eddigi fődomainhez tartozó regisztrációk megmaradnak (WP), vagy teljesen nulláról kell kezdeni? Illetve ugyanez érdekes az eddigi bejegyzésekkel kapcsolatban is.
Köszönöm szépen. -
mrrr74
aktív tag
-
mrrr74
aktív tag
Szia,
Nethely. Volt, hogy este 9 körül próbából hívtam őket, fél 10-ig beszélgettünk és megtaláltuk a megoldást. Telefonon is segítenek, de a ticket nyitásra is gyorsan válaszolnak. Árban is teljesen korrektek, plusz van ingyenes 256MB-os tárhelyük is.
Közben megnéztem, nettó 3.000ft a költöztetés adatbázissal, tárhellyel, az nem egy hatalmas összeg szerintem és semmit nem kell Neked csinálnod. SSL is a csomagban, PHP beállítási lehetőségek domainenként, most álltak át kb. 1 hete 10Gbites hálózatra. Egy tárhelyen 3-5 domain és a hozzá tartozó weboldalak lehetnek. -
mrrr74
aktív tag
válasz
Flowtation #5811 üzenetére
Szia,
Nethelyen kapsz ingyenes 256GB tárhelyet és ingyen domaint is, hogy közzé is tudd tenni az oldalt. Beépített WP, Joomla, Drupal. stb.
Most is leírom, hogy csak annyi közöm van hozzájuk, hogy 4 oldalam is van náluk és nagy megelégedéssel használom mindent.
-
mrrr74
aktív tag
válasz
bence092301 #5803 üzenetére
Én nem vagyok biztos abban, hogy jó ötlet olyan plugint választani ahol nem lehet a GDPR-t elfogadtatni.
Sok fizetős sem tudja alapból (Bookly pro sem!), erre is érdemes figyelni.Aztán lehet, hogy ez csak az én parám, de itt erősen adatokat kezelsz.
-
mrrr74
aktív tag
Szia,
a hozzászólásokat ki tudod kapcsolni a disable comments pluginnel, ha épp találsz megfelelő sablont és csak ez tartana vissza. Illetve a legtöbb sablonban be lehet állítani a teljes oldal használatát, ilyenkor nincs oldalwidget.
Ha jól értem azt szeretnéd, hogy a bejegyzéseid egyből olvashatóak legyenek. Ezt úgy kell érteni, hogy a főoldalon minden bejegyzés teljes egészében látszik, vagy ott lehet "olvass tovább" gomb?
A Soledad sablont ismered? Magazin témának szerintem egészen jól használható, paraméterezhető és természetesen reszponzív.
-
mrrr74
aktív tag
Szia,
ha már lúd, legyen kövér
Az előbb említett szolgáltatónál van ingyenes tárhely is, ugyan HDD alapú, de ha minden Ok és feltetted rá a WP-t, át tudsz költözni egy nagyobb-, akár SSD tárhelyre is. Domaint is tudsz regisztrálni náluk.
Természetesen a felületről telepíthető a WP, van FTP hozzáférés, kipróbálni tökéletes.
-
mrrr74
aktív tag
Köszönöm, akkor megírom, hátha jól jön valakinek.
Szóval a nethely.hu amiről beszélek, és maximálisan meg vagyok elégedve velük. Szerintem az áraik is rendben vannak, bár valószínű ezt Ti látjátok jobban, mármint akik benne vagytok, én csak egy lelkes felhasználó vagyok.
-
mrrr74
aktív tag
válasz
#57018880 #5555 üzenetére
Nemrég váltottam szolgáltatót, hazairól hazaira és ég-és föld a különbség a régi és az új között sebesség tekintetében (is). Wp-t használok (van az oldalammal még mit dolgozni, de majd csak februártól lesz rá időm finomítani), és ezt a szolgáltatást (ha jól értem ezt hiányoljátok magyar szolgáltatóknál, vagy valami hasonlót):
A lassú PHP kódok ellen a gyorsító szolgáltatás a bekapcsolást követően két fronton indít támadást:
1. Fast CGI: A PHP értelmező a szükséges forráskódok fordítása után nem áll le, folymatosan futó programként várja a további kéréseket. Ezzel kérésenként megspórolhatjuk azt az időt amíg a webszerver elindítja a PHP értelmezőt. Tárhelytől és a PHP gyorsítóval gyorsított weboldalak számától függően egyszere több értelmező is rendelkezésre áll, így a párhuzamosan érkező kérések kezelése egyidőben történhet.
2. Opcode cache (64MB oldalanként): A lefordított PHP forráskódot eltároljuk a memóriában és ha egy következő kéréshez szükséges forráskód már rendelkezésre áll, felhasználjuk, ezzel megspórolva a fordítási időt. Ezzel jelentős sebességnövekedést érhetünk el, főleg összetettebb PHP keretrendszerek esetén (wordpress, joomla, drupal, stb...)Engem annyira meggyőzött (cégnevet nem írok, ha lehet akkor szívesen megosztom), hogy idehozom a maradék (statikus) oldalamat is. Az ügyfélszolgálat nagyon jó, eddig bármit kértem, megoldották. Ha jól sejtem, saját rendszert használnak, amit folyamatosan fejlesztenek, illetve egyedi megoldásokat is megvalósítanak. Példa: az egyik oldalam egy kvázi kínai ár-gép, 8-10 weboldal árait frissítem és jelenítem meg naponta 2x, plusz egy csomó akciós ajánlat árai is frissülnek. Ez a régi szolgáltatóm nem tudta lekezelni, állandóan 501-es (azt hiszem ez volt a hibakód, rég láttam) kóddal szembesültem ha épp árfrissítés volt. Eleinte itt is, bár ritkán, de miután megírtam a gondom, kaptam extra memóriát erre a célra, azóta kiválóan működik.
Persze egyszer ha majd kinövi magát az oldal, akkor VPS, de addig ez így tud működni.
-
mrrr74
aktív tag
Javították, ha teszel fel egy wordfence securityt, az ráadásul azonnal figyelmeztet ha valaki belép adminként az oldaladra. Ezen kívül ha jól tudom, az ellopott jelszavakról/feltört oldalakról adatbázisuk is volt és értesítették az adminokat, hogy azonnal módosítsák a jelszót.
Egy plugin frissítés, előtte (feltört oldal esetén) adatbázis visszaállítás, a jelszó megváltoztatása megoldást jelentett.
-
-
mrrr74
aktív tag
Ha WP GDPR Compliance plugint használtok, mindenképp frissítsétek és ellenőrizzétek a weboldalatokat!
-
mrrr74
aktív tag
Hasonló hibám van, mégpedig valamelyik plugin frissítése után folyamatosan átíródnak a js-ek a kódban. Nem tudtam még megoldani, pedig Lazyload is ki lett kapcsolva (olyan, mintha az okozna galibát), meg minden tömörítés, de semmi javulás. Beteszek egy banner scriptet és a banner alatt megjelenik egy scr kezdetű sor. Nagyon idegesítő, néha jó, néha nem.
Ráadásul a legfontosabb pluginem is széthullott, a fejlesztő már 2 napot melózott vele és nem jött rá. Olyan, mintha minden egyes lekérdezésnál más - random - értéket adna vissza.
Amire gondoltam az SSL-, valamelyik cache, illetve a GDPR plugin is - ahogy nálad. Mindkét oldalamon fut a plugin és mindkét helyen hibásan, ez nem lehet véletlen. Két külön sablon, két külön szolgáltató.
-
mrrr74
aktív tag
Sajnos, mert egy ideje fizetős, de 200$-ig nem kell kifizetni.
Itt a link, arra oda kell figyelni, hogy a számlázási címet is ki kell tölteni.
-
mrrr74
aktív tag
válasz
WestBam #4830 üzenetére
Én már kiirtottam magamnál minden hozzászólást, nincs reg, nincs hírlevél, nincs árfigyelőre feliratkozás, semmi kétirányú dolog, így még contact form sem.
Ráadásul mindenki mást mond, a cookie policy sem felel meg a sima bannerrel.
Beszéltem már jópár jogásszal, mindenki mást mond sajnos. A szakfórumokban is megy a fejvakarás, így senki nem tudja, hogy pontosan mi lesz. Ausztria épp ma vétózta meg az egészet.Eddig egy GDPR nevű plugin van ami a legjobb, de ez sem teljesen. Amúgy már párszor feltettem magamnak ugyanezeket a kérdéseket amiket Te...
-
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
tudnátok abban segíteni, hogy mi a legegyszerűbb módja annak, hogy a woocommerce témája más legyen, mint magáé az oldalé? Van 2 témám és mindkettő másban jó. Az egyik magához a weboldalhoz tökéletes, a másik pedig a shophoz. Amennyiben almappába telepítek fel egy új wp-t, akkor ugyan megoldódna a gondom, de ezt el szeretném kerüln, illetve gondolom azt nem is tudnám egy helyről menedzselni. A multiple themes plugint nézegettem, de az nem biztos, hogy jó megoldás. Van erre kiforrott megoldás?
Köszi,
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Íme az új Android Auto!
- Óra topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Analóg fényképezés
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Bluetooth hangszórók
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest