Hirdetés
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alonso0180
tag
válasz viktorhu #64562 üzenetére
Tudom, hogy jobb a sajátom.
Vázolom: Panelház, 3 szoba - a digi ont egyik szobában van onnan egy központi helyre van kábellel kötve a saját routeremhez. Csak a próbléma az, hogy ahol az ont van abban a szobában nem elég erős a wifi. Ezért azt találtam ki, hogy meglehet-e ezt úgy oldani, hogy az ont marad abban a szobában "fő" routernek és ami router a központi helyen van meg kábellel ugyebár összevankötve. Na és itt jön a kérdés, hogy ez így lassítani fogja-e a központi helyen lévő saját routerem sebbességét ha nem ő a "fő" router? -
Szaraz
tag
válasz viktorhu #62256 üzenetére
a repeater látja a jelet, jó is a vétel, de sokszor a router wifije szórakozik. Egyszer van net egyszer nincs. Van hogy csak a 2,4GHz-en van a 5GHz-en nincs. Ezért gondoltam, hogy kiváltanám a szolgáltatói router wifi-jét sajáttal.
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Multibit
nagyúr
válasz viktorhu #62255 üzenetére
Unifi esetén nem kell kontrollert venni, mert létezik szoftveres kontroller is, amit kedved szerint telepithetsz PC-re, NAS-ra stb. Ennek a kontrollernek amúgy is csak a beállításoknál van szerepe, a napi működéshez nem kell járatni - ha valakinél ez szempont.
Az, hogy kinek mi ágyuveréb, az egyéni megítélés, izlés kérdése Nekem pl. Jobban megfelel egy "csak router" valahol elrejtve + a szükséges számú ufo a plafonra.
Amúgy a manapság trendi mesh később jelentkezett. Ha valaki korábban akart wifi roaminget, kontrolleres AP-kra volt szüksége. -
a2d2
addikt
válasz viktorhu #62233 üzenetére
Semmi. Én nagyon ajánlom.
Ma befejeztem a net kiépítését a melléképületben. Sikerült 50/40-es netet elérnem 20-as pinggel, elégedett voltam vele. Aztán most este egyszer csak kidobott a játékból.
Mint kiderült lányom szobájában megdöglött az Asus RP-AC55 repeater ahonnan szívta a jelet az O9.
Legalábbis 3x újraindításra sem akar rácsatlakozni a hálózatra. Meg eléggé fel is melegedett, szerintem megfáradt szegény. Még jó hogy a napokban ajánlottam valakinek hogy milyen megbízható eszköz a régi TP-link repeaterekhez képest.Tudtok ajánlani helyette valamit? Lehet repeater is, router is repeater funkcióval, ...
Köszi!Azt még meg tudom csinálni hogy beviszem a házba az új RT-AC1300G+ routert ami most az O9 után van kötve hogy mit tud repeaterként produkálni, mert olcsóbb mint ez a konnektoros repeater.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
mezis
félisten
válasz viktorhu #61965 üzenetére
" UV-védett ablak": Nekem még úgy tanították az iskolában, hogy a szobában, az ablakon bejövő fénytől nem fogok lebarnulni, mert nem jut át rajta az UltraViola (Ibolya) fényt csak a kvarcüveg engedi át, innen lehetett a kvarclámpa elnevezés is....
[ Szerkesztve ]
mezis
-
godjopet
tag
válasz viktorhu #61159 üzenetére
Ááá, ennyire nem szeretném bonyolítani Édesanyám 65 éves asszony, egyedül él (kisvárosban), néha filmez/sorozatozik, de van hogy hetekig el se indít semmit. Lefekvéskor nincs az a pénz hogy bekapcsolva hagyja a laptopot, ezért eszközöltem egy ilyen megoldást, ahonnan mindig és minden tévéről eléri a videókat, akár az ágyból is. Ráadásul 200 km-re lakom tőle, éppen pár napos látogatáson voltam. Ilyenkor mindig előre kell készülnöm mindennel és ott helyben megoldani a lehetőségekhez képest a dolgokat. Most már itthon vagyok (Bp) és vsz csak hónapok múlva megyek újra, szóval most egy ideig már nem aktuális az ügy.
A laptop wifi sebességét azért is szerettem volna még javítani, mert néha konferencia videocsevegésben van barátnőivel vagy rokonokkal és ott is kell némi sávszélesség. Gondolom akkor szokott rossz lenni a videokapcsolat is, amikor néha leesik a sávszélesség 20 Mbs alá. Ezért is vittem most neki az Asus routert és próbáltam jobb sávszélt elérni, két legyet egy csapásra leütni. Úgy tűnik sikerült, amíg ott voltam, többször mértem és már nem esett vissza egyszer sem 60 alá a sebesség, talán jó lesz, de ez majd idővel derül csak ki.@dudika10 neked is köszönöm a tippeket, nehogy félreértsd, nem szemrehányást akartam tenni az 50 Mbits-es tipp miatt Képzeld, rádugtam kábelre hogy megnézzem úgy mennyi, de nem érzékelte a hálózatot (nem csatlakozott a netre). Másik kábellel sem, a routerről visszadugva a Telekomos modemre sem. A modem beállításit viszont elértem a laptopról (kikapcsolt wifivel), érti a fene. Arra tippelek, hogy valami a hálókártya driverekkel lehet, mert azt próbáltam a wifi miatt frissítgetni. Megnéztem a modul pontos típusát (felnyitva a laptopot), de kompatibilis driver volt telepítve, azt erőltette a Win10. Leszedtem egyet a típushoz is és rákényszerítettem, de mivel semmi nem változott (ez még a fórumos segítségkérésem előtt volt), visszatettem a javasolt kompatibilis drivert. A LAN driver Realtek PCIe GBE Family Controller, helyesen működőnek érzékelte a rendszer, a frissített verzióval is. Így tanácstalan lettem hogy miért nincs LAN-on internet, de erre már végképp nem volt időm, hogy még ebben is elmélyedjek... a wifi most jobb, ez a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz viktorhu #59845 üzenetére
Igen az Comfast CF-915AC 600Mbps.
Nekem este 170Mbps lett a maximum (22MB/s-el). Ebben is leírás szerint 2dBi antenna van, ha jól látom, de a Chip némileg más (Realtek 8811CU vs 8811AU). Persze sebességvesztés lehet a kompaktság ára.Van ebből olyan is, amiben Bluetooth is van, de jóval drágábban.
Alapvetően nem rosszak ezek, csak a sebességben nem jeleskednek annyira a legtöbb esetben. A korábbi is megbízhatóan üzemelt.CF-812AC 1300Mbps az már USB3.0 csatlakozású nem véletlenül
Fast-on is ugyanazokat az értékeket adja nagyjából.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
TGWH
őstag
válasz viktorhu #59606 üzenetére
Ha már cserélek, akkor wifi6 lesz. Még akkor már mesh, mert hosszú a ház.
A foglalkoztatás nem érte el célját, úgy látszik nem fog normálisan működni egy saját router nélkül.
Még ha linuxra fel tudnám tenni az unifi controllert, de hivatalosan úgy tűnik az sem megy.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz viktorhu #59603 üzenetére
Idegesítő, mert másfél éve 115 ezer volt egy wifi6 router. Én annyit nem adok érte, legyen normális AP. Fél év múlva 18 ezerért adták rohadjanak meg... az unifi helyett vettem volna két Xiaomi-t.
Most meg Unifi felé nem akarok nyitni, kva drága. Én elhiszem hogy jó, meg egy közepes céget röhögve elvisz pár AP, de azért 37 egy cloud key, 140 egy dreammaschine...
Normális router nem 5 ezer forint, nem néztem MÉG őket, de saccra az is van annyi, mint egy Xiaomi ax1800-as... még ha kva jó áron eladnám az unifit, akkor egy kis ráfordítással talán egy kisebb bukóval ki tudnék szállni...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz viktorhu #59601 üzenetére
De 2020-ban tényleg akkora elvárás a szolgáltató felé, hogy ne negyedszeri bekapcsolás után tudjam működőképessé tenni a wifi hálózatomat, és ne szakadjon meg random időnként?
Pl. éjszaka bekapcsolva hagytam a wifit. Reggel simán neteztem, pedig ha 10 percre otthagyom a telefont, érthető lenne ha bontaná a kapcsolatot. Máskor netezek, egyszer csak ledob...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
csabyka666
veterán
válasz viktorhu #59245 üzenetére
Pedig ez szuper lenne... Fura, a Telekom miért nem ad, holott a vezetékes telefon az országban javarészt telekomos.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Tigrisszem
csendes tag
válasz viktorhu #58986 üzenetére
Parancssorban hozta a megfelelő a sebességet, a letöltés olyan 140-150Mbps között mozog, a feltöltés 180-190Mbps között.
Ezek szerint a böngészővel lesz valami gond? Illetve a 2.4GHz-en lehetséges, hogy azért mozog 60-70Mbps között a letöltés és 130-140Mbps között a feltöltés, mert az túltelített? -
Tigrisszem
csendes tag
-
Tigrisszem
csendes tag
válasz viktorhu #58982 üzenetére
Jelenleg ilyen sebességgel megy: sebesség kép
Ezekkel a beállításokkal használom: beállítások kép
Bocsánat a wifi analyzer képen linksys és linksys_5G néven szerepel (az első routeremnél a defaultot használtam és azóta is azt a nevet használom).[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
-
mckay
aktív tag
válasz viktorhu #58670 üzenetére
Egyébként, Viktor, ez is tök jó ötlet!
Nem egy tányér vagy váza design, de tényleg ott van benne a guest mode, amit keresek:
[Totolink]
A dhcp meg nyilván kikapcsolható, szóval nem baj ha router néven árulják.
Hej, ha poe-t is tudna...
;-) -
mckay
aktív tag
válasz viktorhu #58656 üzenetére
Bár én ritkán szerelek hálót, de nekem is rémlik hogy láttam már SOHO routerben is guest wifit, csakhogy egyszer sem teszteltem.
Leginkább az a baj, hogy feltétlenül PoE-val kell mennem, mert a közelben nincs 230V - márpedig hiába kapcsolom ki a DHCP-t egy olcsó routerben és ezzel csinálok belőle olcsó AP-t, ettől még áramom nincs bele.SOHO access pointok képességeit szintén nem teszteltem erre, pedig nyilván nézem a [TP-Link 801] adatlapját, de nem említik, hogy lenne guest mód.
-
mckay
aktív tag
válasz viktorhu #58609 üzenetére
Ahh, most olvasom csak, hogy hozzászóltál. (Köszi!)
Nos, a router is, és az AP is egy-egy TP-Link eszköz.
A szolgáltató (Telekom) eszköze egy Speedport, de az bridge módba van téve, szóval a TP-Link router natol.Egyébként vissza kell vonnom a lentebbit, miszerint minden megoldódott a fix IP cím beállításával.
Képzeljétek, úgy jártam/járok, hogy beállítom a fix IP-t, itt:
- Adapter tulajdonságok (tudjátok, a régi vezérlőpultos design)
De aztán azt mutatja, hogy DHCP-s IP címkérés van, itt:
- Gépház \ Hálózat \ Állapot \ TulajdonságokBehalás. Most mindenesetre beállítottam ott is. Most talán jó lesz.
(Tudom, ezt most senki sem fogja elhinni, hogy egyazon képernyőn mást láttam a Vezérlőpultos és a Gépházas menüben...)
-
The.Bali
aktív tag
válasz viktorhu #57980 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a gyors választ és segítséget. Mesh technológiának hivják akkor ezt. Utánanéztem gyorsan, pont ez lenne amit keresek, azonban az árán kicsit lehidaltam. Pl egy 3 darabos TP-Link AP csomag 136 ezer Ft körül mozog. [link]
Tudnál esetleg javasolni valami olcsóbb vételt, ha van tapasztalatod? Nem feltétlen kellene ilyen szép csilli-villi design. Megfelelnek csúnya is olcsóbbért
Nem látok külső antennát ezeknél a Mesh eszközöknél. Elég jó a jelerősségük ennek ellenére?
Üdv: Balázs
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Diák66
őstag
válasz viktorhu #57741 üzenetére
A víz mellett valóban más tud lenni a vételi viszony, de azért az FM-et ne keverjük a mobilhoz. Teljesen más frekvencia, másképp is terjed.... troposzférikus, valamint ionoszférikus terjedés során Magyarországon is simán beköszönnek az FM sávban izraeli, libanoni, vagy éppen török adók. Akik sokat hallgatnak rádiót, tudják, hogy minden évben egyszer "támadnak a törökök" és szinte hallgathatatlanná tesznek órákig, napokig egy-egy állomást. (tapasztalat). A mobilhálózatok azért elég magas frekvencián működnek, de ettől függetlenül néha a jeleik, jó rálátás mellett szép távokat meg tudna tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Rider74
tag
válasz viktorhu #55667 üzenetére
Köszönöm, a gyors választ.
Felmerült még egy dolog, érdemes erőltetni az 5GHZ-es rádiót a 2,4GHz mellett? Valójában csak az én és a párom telefonja képes rá, de nem igazán használjuk...A fiam tabija és a PC-je csak 2.4 en tud csatlakozni + a többi telefon is csak a kisebb sebességet tudja...
-
wednesday
őstag
válasz viktorhu #55533 üzenetére
Eddig én is kábeleztem világ életemben asztalit, de most itt ezt a megoldást választottam. Ez a kényelmesebb. 150-es lehet igen.
Nem vagyok egy nagy wifi szakértő, de feltételeztem, ha a TP linkre az van ráírva, hogy 2,4-es és 300Mbps, akkor bőven elég lesz ide és felesleges egy 5Ghz-es wifis hálókártya. De akkor ezek szerint nem. Egyébként kábelen sem volt jobb 80-nál, de lehet régi az UTP kábel.
-
sentry0
tag
válasz viktorhu #55438 üzenetére
Elfelejtettem leírni, hogy családi ház, bakonyi kis falu, és teljes csomag. Szóval telefon + tv (3db) + net. Így kétlem, hogy ehhez ne adnának valamit. Digis fórumon írták, hogy szinte tuti adnak routert (szomszéd utcában is adtak). De nem ez a lényeg leginkább.
Hanem hogy mivel tudnám a legkisebb veszteséggel használni a netet vezeték nélkül? (Mondjuk első körben közel azt a 300Mbit/sec-et amit az eszköz maxon küldeni tud. Azt azért remélem hogy az 2.4Ghz-en és nem 5Ghz-en tudja.)
Szóval ezért keresek egy olyan usb adaptert aminek király antennája van és sebességben is biztos jó lesz, tudja majd közel a 300Mbitet. Most jelenleg fájna egy 15-20k-ért routert venni és hozzá egy usb sticket is. Így első körben egy usb adaptert vennék.
Vagy másik topicban érdeklődjek inkább? -
nyimsolt
tag
válasz viktorhu #55334 üzenetére
Ahogy mondod: ahova kell a sávszélesség (pl smart tv) ott a cat5e kábel. Csak telefon, ipad lognak wifin. Full hd filmek a Nas-rol hiba nélkül mennek. 4k nincs, mert egyenlőre nincs hozzá TV sem
Jelenleg 500-as UPC net van, erre elég a 2.4.szerintem.
Ha lesz 4K itthon akkor fejlesztek Köszönöm a tanácsokat, spóroltatok egy kis pénzt nekem
Asus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
-
kisazzab
csendes tag
válasz viktorhu #54082 üzenetére
Értem, köszönöm!
Egy kérdés: A telekomos router tud "band steering" fícsört, ha ezt bekapcsolom akkor mindenképpen egy néven megy a 2,4 és 5 G. Jó ez nekem, vagy akkor minden AP-n, és a routeren is legyen szétválasztva a két freki?Ha az emeletre is kerül 5 Ghz-es AP, és le lesz fedve a teljes ház, akkor szerintem csak 1 AP-n hagyom meg a 2,4-et a régebbi kütyüknek.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz viktorhu #53422 üzenetére
Ezek utàn még az lenne a kérdésem, hogy a mesh szettek úgy viselkednek, mint a szàllodai rendszerek, handover meg minden, vagy úgy, mintha otthon felhúznék több AP-t azonos SSID-re? Mert ha utóbbi, akkor elég magas az àr azért a komfortért, hogy nem kell konfiguràlni.
-
plazer22
lelkes újonc
válasz viktorhu #53252 üzenetére
Ó ez nagyon jó hír, eddig egyik cuccról sem volt infóm, hogy megy-e az iptv gond nélkül vele. Korábban volt egy listája a telekomnak állítólag de 1-2 éve már nem foglalkoznak vele... pedig ez igen hasznos lenne az ilyen átlag user-nek aki balga módon szeretné az előfizetést az egész házban használni
“Perfer et obdura, dolor hic tibi proderit olim. (Be patient and tough; someday this pain will be useful to you.)”
-
ctibor
senior tag
válasz viktorhu #53239 üzenetére
Igen, ez lehetett a gond.
Amit döntöttem a tanácsaitok alapján:
1. Maradok tartósan a LAN kábel használata mellett
2. Külön nevet és passwordot adok a jelismétlőnek.
De itt lenne egy kiegészítő kérdésem:
A router és a jelismétlő egyaránt tud 2,4 és 5 GHz frekit. Ezeket is válasszam szét ID és jelszó tekintetében, tehát végül legyen négy különböző nevem és hozzá négy jelszavam, vagy az eszközökön a két freki maradhat azonos ID alatt, csak a két eszközt kell elkülöníteni? Hogy a célszerűbb?
Remélem, érthetően fogalmaztam...
Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM
-
csabyka666
veterán
válasz viktorhu #53094 üzenetére
"saját smtp-t enged titkosítás nélkül" ezt hogy érted? A srác e-mail címe gmail-es, a paraméterező programban kiválasztottam a gmail-t, így nem is engedett semmit sem beírni, csak a címet és a jelszót.
Valami szolgáltatásbeli probléma lesz szerinted?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
félisten
válasz viktorhu #52746 üzenetére
A jelen ügyben a bíróság előtt álló személynek semmi köze a nem védett wifihez. Más személyek követtek el bűncselekményeket mások nyílt wifijéhez kapcsolódva, csak éppen úgy intézték, hogy ő is lehetett volna.
k.feri80:
Nem akarják felügyelni a lakótelep wifi-hálózatait. Le akarják bénítani őket.MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
törölt tag
válasz viktorhu #52746 üzenetére
Tudomásom szerint, Magyarországon még nem büntetik a nyitott AP üzemeltetését, és az SSID-t se szabályozták még eddig. Ami annyit jelent, hogy használhatod Pl. a UPC-WI FREE SSID is.
Ami a felelősséget illeti már más. Nos jogi értelemben ha egy wifi hálózat csak mac address szűréssel van védve, az is védet hálózatnak minősül. Ugyanis a jog a védelem hatékonyságát már nem definiálja. Tehát visszaélés esetén, ugyan úgy védett hálózatnak minősül. Minden védet hálózat jogtalan használata, kompromittálása, jogilag bűncselekménynek minősül.
A hálózaton átmenő forgalom, minden esetben az üzemeltető felelőssége. Ha feltörték a hálózatot, az már más kategória.
De ennek mindig nyoma van. Tehát, az üzemeltető felelőssége. Ugyanakkor, ha eljárás indul az üzemeletetőnek kell bizonyítani, hogy kompromittálódott a hálózat. Az már más kérdés, hogy a jelenleg piacon lévő korlátozott beállítással rendelkező eszközökön, kissé körülményes a bizonyítás. Ugyanakkor ha a sokat szidott szolgáltatói eszközön keresztül történik, már megint más kategória. Hiszen a szolgáltatói eszközöket a szolgáltató üzemeli.Viszont a gyakorlat, teljesen mást mutat. Az hogy lakossági szinten kompromittálódik egy wifi hálózat, se a hatóságot, se senkit nem érdekel. Még eljárást is elég nehéz ki csikarni, ha fel is vesznek jegyző könyvet, akkor se foglalkoznak vele. Addig a pontig, amíg nem történik anyagi kár. Értsd úgy, nem dézsmálják meg a bankszámládat. Így a kiszolgáltatott lakosságnak, csak egy járható út van, felkér egy erre szakosodott céget, akik kijönnek, pl 20.000Ft/óra feltérképezik, és csinálnak egy olyan konyha kész anyagot, amivel egyből az ügyészségre lehet menni. És polgári peres eljárást indít. Viszont annak költsége, a sértett feladata. Amennyiiben pert nyer, elindíthat egy kárpótlást, és vissza kapja a rá fordított összeget. Amit az elkövetőnek kell vissza fizetnie. A gond ismét akkor van, ha nem fizet, ilyenkor egy új eljárás, stb... De az már más tészta.
MaCS_70
Sajna simán meg lehet csinálni, és simán lehet felügyelni egy lakótelep a wifi hálózatait. Minden eszköz megvan hozzá, és ehhez nagyban hozzájárulnak, a különböző ALL-IN-ONE eszközök is. És persze a lakossági felhasználók is meg tudják ez könnyíteni a naiv, jó indulatú gondolkozással.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz viktorhu #52744 üzenetére
Most lép utolsó fázisába egy ügyem, amiben egy emberre konkrétan szabadságvesztés várhat más által használt és más által felhasznált nem védett wifik miatt.
Teszem hozzá, a most is van pár ilyen a site survey alapján...
A minap meg egy olyan eszmecserének lettem passzív részese, ami arról szólt, hogy hogyan lehetne olcsón olyan eszközt barkácsolni, ami egy kisebb lakótelep wifi-hálózatait lehetetleníti el. Csak úgy, heccből, mert meg tudják csinálni...
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Janaboy
veterán
válasz viktorhu #52602 üzenetére
Hat igen, a kabeles lenne a megoldás, de tudod.. Furni, kabelezni a 21 században!? Ez a válasz jön
Ha repeater modban vagy akkor szerintem nem enged csatornát váltani. Sőt ha jól tudom ahhoz egyezni kell a ket eszköz csatornajanak.
Egyáltalán nem volt messze a ket eszköz,kb 8 méterre a routertol es nincs köztük fal. A tplink progija szerint pont jó helyen van.
Janaboy
-
Anaconda
tag
válasz viktorhu #52032 üzenetére
A routerek LAN-on össze vannak kötve AP módban. Ez pont a fő router, ezen van a 2,4 és 5g. A többi router eszközeinek is ő adja az ipket, mert azokon a dhcpt kikapcsoltam.
Az ssid-k természetesen különbözőek, a channel-ek auto-n vannak, de ki is írja hogy a fő router 11-es csatorna, a lenti 1-es a pince meg nem releváns mert az emeleten nem látni.
A nat szerintem mindenhol ki van kapcsolva.
Egyébként én is hw hibára gyanakszom, de ki tudja... -
törölt tag
válasz viktorhu #51853 üzenetére
Az a legjobb az egészben, hogy kábelen is csak 100 mega van, csak ennyit tud az Ethernet kártya.
Akkor muszáj lesz ezeke szerint egy 5Ghz-es adapter? Kíváncsi lennék amúgy, hogy mennyi háztartásban van ilyen a laptopokonSoma01:
Meg is írtam az Emagnak, hogy vagy visszaveszik az egy hónapos routert, vagy kapnak a nyakukba egy fogyasztóvédelmet[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
válasz viktorhu #51745 üzenetére
Megtörtént a csoda Na mondom feldugom pc-re a tabletet és körülnézek, feljött hogy usb hibakeresés, azon belül csomó minden többek közt hogy a wlan kapcsolatok listánál írjon ki több infót a hálózatokról "rssi" és ilyenek, na ezt bekapcsoltam... és lőn csoda, csatlakozozott. Valami "visszabillent" a masinában
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest